30 Mayıs 2017, Salı 15:28:46

THY'den yeni havalimanı açıklaması

Türk Hava Yolları (THY), "Üçüncü havalimanına taşınma yatırımları için finansal danışmanlarla çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasını yaptı.
  • Sivil bir yolcu olarak en çok merak ettiğim konular arasında bu havalimanına ulaşım geliyor. İstanbul trafiğinde ve ulaşım sıkıntısında Atatürk havalimanına giderken bile birbir türlü sıkıntı çekiyoruz yolcular olarak acaba bu havalimanına nasıl gitmemizi düşünüyorlar? Rant uğruna yaptıkları havalimanı sadece onlara yar olacak anlaşılan. Atatürk havalimanı kapatılır ise artık bavulları toplar otobüslerde turşu bidonlarıyla seyahat günlerine geri döneriz.
  • THY bır yıldızdır ve yenı yapılan 3 hava lımanı TURKIYE nın 5 yıldızlı purojesıdır bu purojede THY 3 hava lımanı bırıncı etabı ıcın oz kaynak sorunu nu ortadan kaldırmak ıcın en aktıf kaynak kulanımı yaratmak ıcın bedelı sermaye artırımına gıtmesı en makul olanıdır dıger aktıflerınıde fılo gelısım yenı ucak alımları ıcın fınalsal kaynak olarak kulanabılır bu purojeye bakıldıgı zaman bu purojenın bır ıstıdam purojesı oldugunu goruruz havacılık sektorune cıddı yatırımların yapıldıgı bır sektordur THY 3 hava lımanı purojesının 2 ve 3 kısım fılasmanını rahatlıkla karsılar THY SABIHA GOKCEN havalımanı 2 cı pıstı bıttıgınde burada 48 veya 72 ucaklık bır hut olusturmalıdır bu surecte yaılacak yatırımların bır bolumu oz kaynaklardan dıger bolumu ortaklardan karsılanmalıdır saygılarımla Alı pendaz
  • Arkadaslar paranin kaynagi onemli degil. Onemli Olan amaca ulasmak tebriklerr
  • Şirket özmalı yapacağına leasing anlaşmaları yaparak böylece malın kullanım süresince oluşacak maliyetlerden kurtulmuş olur. Adı Habom olur Kabom olur Sabom olur ne olur olmaz diye aman daha fazla kazanamayız diye korkulardan böylece kurtulursunuz sayın yöneticiler
  • Taşınmayı herkes ev taşıyor gibi birşey zannediyor galiba bu iş çok maliyetli ve riskli bir oprerasyon Tüm altyapıyı makine parkını hangarları alet edevatı oradaki binaları opersyon merkezini vb yüzlerce kalem işi düşününce 1 milyar dolar bile yetmez bence Olimpik havayolları Atinadaki yeni meydana taşınma sonrası belini bidaha doğrultamadı bir şirket için ve maalesef kötü geçen 2 yıldan sonra bu maliyetlere katlanmak oldukça zor olsa gerek birde 6 pist yapıyorsun hepsi aynı istikamette hiçmi rüzgar doğulu batılı olmayacak anlamadım
  • 1 Milyar USD harcamayı kalem kalem açıklayacaklar mı? Çünkü İGA'nın yapması gereken bazı işleri THY 'ye yaptırmaya çalışıyorlar gibi duyumlar geldi. Çünkü İGA yurtdışı kaynak bulamadığı için THY'yi kullanmaya çalışıyorlar.

Türk Hava Yolları (THY)  "Üçüncü havalimanına taşınma yatırımları için finansal danışmanlarla çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasını yaptı.

THY Basın Müşavirliği'nce yapılan açıklama şöyle;

Türk Hava Yolları A.O. olarak, İstanbul’un 3. Havalimanı’nda yapacağımız yatırımların en kısa zaman ve en doğru modelle hayata geçirilmesi amacıyla şirketimiz finansal danışmanlık hizmeti almaktadır. İlgili danışmanlarımızın uluslararası havalimanı finansal yatırım tecrübelerinden istifade etmek kaydıyla, banka finansmanı, proje finansmanı, uzun süreli kiralama yöntemleri gibi alternatif finansman modelleri üzerinde titiz çalışmalarımız devam etmektedir. Kısa bir süre zarfında finansman maliyeti, süreç yönetimi, kalite güvence gibi birçok unsurun Ortaklığımız menfaatlerine en uygun olacak şekilde değerlendirileceği bir yatırım yöntemi bu doğrultuda belirlenmiş olacaktır.

Bununla birlikte, 3. Havalimanı yatırımlarımız çeşitli fazlar altında gerçekleştirilecektir. İlk fazında öncelikle filli operasyonların yürütülmesini sağlayacak yatırımların tamamlanması planlanmaktadır. İlerleyen fazlarda ise, 3. Havalimanı’nın büyüme sürecine bağlı olarak Yeni Havalimanı yatırımlarımız devam edecektir.

Türk Hava Yolları A.O.’nun bu projeyle ilgili finansman temininde gerekli olabilecek teminatlar noktasında, bazı medya organlarında iddia edildiği gibi yetersiz durumda olması söz konusu değildir. Basında bu yönlü çıkan haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.

THY'den yeni havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Ahmet ~ 7 yıl önce
Sivil bir yolcu olarak en çok merak ettiğim konular arasında bu havalimanına ulaşım geliyor. İstanbul trafiğinde ve ulaşım sıkıntısında Atatürk havalimanına giderken bile birbir türlü sıkıntı çekiyoruz yolcular olarak acaba bu havalimanına nasıl gitmemizi düşünüyorlar? Rant uğruna yaptıkları havalimanı sadece onlara yar olacak anlaşılan. Atatürk havalimanı kapatılır ise artık bavulları toplar otobüslerde turşu bidonlarıyla seyahat günlerine geri döneriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canımsın ~ 7 yıl önce
Bıktık bu asker kökenli yolculardan, herkesi amir eri sanıyorlar, siz çok naziksiniz
ALI PENDAZ ~ 7 yıl önce
THY bır yıldızdır ve yenı yapılan 3 hava lımanı TURKIYE nın 5 yıldızlı purojesıdır bu purojede THY 3 hava lımanı bırıncı etabı ıcın oz kaynak sorunu nu ortadan kaldırmak ıcın en aktıf kaynak kulanımı yaratmak ıcın bedelı sermaye artırımına gıtmesı en makul olanıdır dıger aktıflerınıde fılo gelısım yenı ucak alımları ıcın fınalsal kaynak olarak kulanabılır bu purojeye bakıldıgı zaman bu purojenın bır ıstıdam purojesı oldugunu goruruz havacılık sektorune cıddı yatırımların yapıldıgı bır sektordur THY 3 hava lımanı purojesının 2 ve 3 kısım fılasmanını rahatlıkla karsılar THY SABIHA GOKCEN havalımanı 2 cı pıstı bıttıgınde burada 48 veya 72 ucaklık bır hut olusturmalıdır bu surecte yaılacak yatırımların bır bolumu oz kaynaklardan dıger bolumu ortaklardan karsılanmalıdır saygılarımla Alı pendaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koray ~ 7 yıl önce
Vay einstein vay
Can ~ 7 yıl önce
En az 800milyon dolarlazim neyi gosterip alican krediyi belli satacaklar sirketi
Ali Pendaz ~ 7 yıl önce
Hem bilgi yok, hem fikir yanlış. En acısı Türkçe yok. Ben olsam bu yazıyı yazmaya utanırdım. Ayıptır valla
Rizeli ~ 7 yıl önce
Puroje???
Wow ~ 7 yıl önce
Arkadaslar paranin kaynagi onemli degil. Onemli Olan amaca ulasmak tebriklerr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hedef ~ 7 yıl önce
Şirket özmalı yapacağına leasing anlaşmaları yaparak böylece malın kullanım süresince oluşacak maliyetlerden kurtulmuş olur. Adı Habom olur Kabom olur Sabom olur ne olur olmaz diye aman daha fazla kazanamayız diye korkulardan böylece kurtulursunuz sayın yöneticiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zorlu bir süreç ~ 7 yıl önce
Taşınmayı herkes ev taşıyor gibi birşey zannediyor galiba bu iş çok maliyetli ve riskli bir oprerasyon Tüm altyapıyı makine parkını hangarları alet edevatı oradaki binaları opersyon merkezini vb yüzlerce kalem işi düşününce 1 milyar dolar bile yetmez bence Olimpik havayolları Atinadaki yeni meydana taşınma sonrası belini bidaha doğrultamadı bir şirket için ve maalesef kötü geçen 2 yıldan sonra bu maliyetlere katlanmak oldukça zor olsa gerek birde 6 pist yapıyorsun hepsi aynı istikamette hiçmi rüzgar doğulu batılı olmayacak anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yön ~ 7 yıl önce
5 tanesi kuzey-güney bir tanesi doğu-batı yönlü olacak
Erhan ~ 7 yıl önce
1 Milyar USD harcamayı kalem kalem açıklayacaklar mı? Çünkü İGA'nın yapması gereken bazı işleri THY 'ye yaptırmaya çalışıyorlar gibi duyumlar geldi. Çünkü İGA yurtdışı kaynak bulamadığı için THY'yi kullanmaya çalışıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
varlık fonu ne derse o olur

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000