22 Mart 2013, Cuma 13:22:20

THY'DEN TÜM PERSONELİNE: 'TARİHE NOT DÜŞÜN'

Türk Hava Yolları 80. yılına özel bir belgesel hazırlamaya karar verdi...
  • ne güzel olmus ben hiç bu kadar çeşit şirketten nefret hikayesi dinlememistim tam 80. yıla özel...acaba bunu okuyan yönetici grubu yav arkdas bısılerı yanlıs yaptık galiba diyeceklermi demeyi gec akıllarından gecircekler mi nasıl merak ettım anlatamam...
  • 29 mayıs günü tvden izlediğim 'sözde yasa dışı eylem'de olmamama rağmen telefonla bildirilen malum durum...ve yine tvlerde izleyipte boy boy resimleri olan arkadaşlarımın işlerine devam etmesi...elbet devam etsinler ama o günü unutmaları...bizleri unutmaları çok acı anılar...ben evimdeyim diye atıldım evim ailem her şeyim dağıldı sayın yöneticiler bu acı anılarada yer verin olur mu?
  • KABİN MEMURU EĞİTİMİMİZİ TAMAMLAMIŞTIK. MEZUNİYET TÖRENİMİZDE ÇOK HEYECANLI BİR ŞEKİLDE DİPLOMAMIZI ALMAK İÇİN TOPLANMIŞTIK. ŞUAN HAYATTA OLMAYAN ANNEANNEM, ANNEMLER VE ŞİMDİKİ EŞİM O ZAMAN Kİ NİŞANLIMIN AİLESİ SICAK BİR SALONDA TÖRENE KATILMIŞLARDI. BÜYÜKLERİMİZ KONUŞMA YAPIYORDU.SONRADAN DAHA BİR ÇOK ÇİRKİNLİĞİNİ GÖRDÜĞÜMÜZ YÖNETİCİ, YÜZLERCE KİŞİNİN ARASINDA ÇITIRLAR DİYE HİTAP ETMİŞTİ BİZE. O ZAMAN Kİ UTANCIMI UNUTAMAM VE EŞİMİN AİLESİ HALA HUZURSUZ OLUR NE ZAMAN UZAKLARA BİR YERLERE YATIYA GİDİYORUM DESEM.
  • Pas bilet yolsuzluğu
  • etik kurul ne oldu
  • Tarihe not duş tehaye T.Teknik diye 350 400 kişiyi kandirdin kimini işinden kimini üniversite okumakdan alıkoydun,sonra habomu actin milleti çalışmak zorunda bıraktın 2 senedir süründuruyorsun ters bi şey söyleyeni işten atıyorsun işine geleni duyuyorsun işine gelmeyince kapıyı gösteriyorsun ama bilin ki bu yanıniza kalmayacak iki yakaniz biraraya gelmesin ahirette de bütün eller yakanizda...
  • Tarihe bende not dusmek istiyorum...mesela soyle bir fikrim var.. bdp liler apo hapisten cikinca thy nin basina gecebilir :))))) yuz karası akp-globally foss !! her yerde ti ye aliyoruz sizi..
  • thy calisani olarak hic bir projeye destek vermeyecegim kimsede vermesin..akp buyrugu altinda yonetiliyoruz anlayin artik ve grev icin daha ne bekliyoruz..!!!!!
  • Türk Hava Yolları arşivlerinde eski dönemlere ait çok kıymetli yüzlerce hatta binlerce fotoğraflar olması lazım... Ne olmuş o fotoğraflara da şimdi eski çalışanlarından fotoğraf istiyorlar?
  • Acaba işten atılan personeledemi cağrıda bulunuyor merak edıyorum .Sizler hangi yuzle bu belg eselı hazırlıycaksınız.Attığınız kapının önune koyduklarınız personelmı yoksa onların yerıne getırdığınız TGS personelıylemi :)

20 Mayıs 1933 yılında kurulan Türk Hava Yolları, 80. yılını kutladığı 2013'te tarihini anlatan bir belgesel hazırlamaya karar verdi.

Bu belgeselin merkezine çalışanlarına koyan THY, geçmişten bugüne kadar tüm personeline bir çağrıda bulundu. THY bünyesinde görev yapmış herkesi göreve davet eden THY, personelden ilginç anıları, görüntü yada anektodları kendileriyle paylaşmalarını istedi.

THY'den çalışanlarına yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

20 Mayıs 1933’te Devlet Hava Yolları İdaresi olarak hizmet vermeye başlayan ve tüm dünyada ülkemizin bayrak taşıyıcılığını yapan gurur kaynağımız Türk Hava Yolları, 80 yaşında…
 
30’lu yılların türlü imkânsızlıkları içerisinde bugünlere gelen; sadece bugünlere gelmekle kalmayıp her yıl gerek insan sermayesi gerekse genişleyen genç filosuyla gelişip büyüyen Ortaklığımız, 80. Yılında dünden bugüne yükselen bu başarı grafiğini ve siz değerli çalışanlarımızın bu sürece katkılarını anlatan özgün bir belgesel çalışması hazırlıyor.

Hiç kuşkusuz Türk Hava Yolları'nı Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi yapan en önemli gücü;  80 yılda Ortaklığımızı büyütüp bugünlere taşıyan siz değerli çalışanlarımızın emekleri. Biliyoruz ki büyük kurumlar, çalışanlarının omuzları üstünde yükselirler.

Ortaklığımız adına hazırlamakta olduğumuz 80. Yıl belgeselinde, geçmişten günümüze kurumumuza emeği geçmiş sizlerin de katkısını bekliyoruz. Gerek şu anda çalışan mesai arkadaşlarımızın gerekse irtibatta olduğunuz personelimizden ulaşabileceğiniz tanıdıklarınızın; görev esnasında yaşadığınız ilginç olayları, unutamadığınız anları, tarihe not düşmek istediğiniz anekdotları yazmanızı ve belgesele katkısı olacağını düşündüğünüz fotoğraf ve görüntüleri bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz.  Belgeselde kullanılsın kullanılmasın, göndereceğiniz bilgiler, anılar ve görüntüler kurum belleğinin oluşmasına katkıda bulunacak; daha sonra yapılacak Türk Hava Yolları Galerisi ve Müze çalışmalarına da kaynak teşkil edecektir.

Sizleri, hikâyelerinizi 10 gün içerisinde yazılı olarak paylaşmaya davet ediyor ve vereceğiniz destek için şimdiden hepinize teşekkür ediyoruz.

Tüm Ortaklık çalışanlarımızın katılabileceği bu çok özel projeyle ilgili paylaşımlarınızı [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

THY'DEN TÜM PERSONELİNE: 'TARİHE NOT DÜŞÜN'

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

gercekten hoş ~ 11 yıl önce
ne güzel olmus ben hiç bu kadar çeşit şirketten nefret hikayesi dinlememistim tam 80. yıla özel...acaba bunu okuyan yönetici grubu yav arkdas bısılerı yanlıs yaptık galiba diyeceklermi demeyi gec akıllarından gecircekler mi nasıl merak ettım anlatamam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANI ~ 11 yıl önce
29 mayıs günü tvden izlediğim 'sözde yasa dışı eylem'de olmamama rağmen telefonla bildirilen malum durum...ve yine tvlerde izleyipte boy boy resimleri olan arkadaşlarımın işlerine devam etmesi...elbet devam etsinler ama o günü unutmaları...bizleri unutmaları çok acı anılar...ben evimdeyim diye atıldım evim ailem her şeyim dağıldı sayın yöneticiler bu acı anılarada yer verin olur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UNUTAMADIĞIM AN ~ 11 yıl önce
KABİN MEMURU EĞİTİMİMİZİ TAMAMLAMIŞTIK. MEZUNİYET TÖRENİMİZDE ÇOK HEYECANLI BİR ŞEKİLDE DİPLOMAMIZI ALMAK İÇİN TOPLANMIŞTIK. ŞUAN HAYATTA OLMAYAN ANNEANNEM, ANNEMLER VE ŞİMDİKİ EŞİM O ZAMAN Kİ NİŞANLIMIN AİLESİ SICAK BİR SALONDA TÖRENE KATILMIŞLARDI. BÜYÜKLERİMİZ KONUŞMA YAPIYORDU.SONRADAN DAHA BİR ÇOK ÇİRKİNLİĞİNİ GÖRDÜĞÜMÜZ YÖNETİCİ, YÜZLERCE KİŞİNİN ARASINDA ÇITIRLAR DİYE HİTAP ETMİŞTİ BİZE. O ZAMAN Kİ UTANCIMI UNUTAMAM VE EŞİMİN AİLESİ HALA HUZURSUZ OLUR NE ZAMAN UZAKLARA BİR YERLERE YATIYA GİDİYORUM DESEM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o an... ~ 11 yıl önce
yaşadığınız sıkıntıyı anlamak için yaşamak gereklidir ki bunu benden daha iyi kimse anlayamaz şunu söylemek istiyorum ancak bundan değişik bir anlam çıkarılmasın lütfen, o yaşadıklarınız benim yaşadıklarımın yanında inanın bir şey değil, utanın elbette bu insanca duyguyu yaşayın utanın ki utanmayı bilmeyenler belki bunlardan bir ders çıkarırlar, saygılarımla.
Onun Hikayesi ~ 11 yıl önce
Pas bilet yolsuzluğu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
etik kurul ~ 11 yıl önce
etik kurul ne oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habomun komşuları ~ 11 yıl önce
Tarihe not duş tehaye T.Teknik diye 350 400 kişiyi kandirdin kimini işinden kimini üniversite okumakdan alıkoydun,sonra habomu actin milleti çalışmak zorunda bıraktın 2 senedir süründuruyorsun ters bi şey söyleyeni işten atıyorsun işine geleni duyuyorsun işine gelmeyince kapıyı gösteriyorsun ama bilin ki bu yanıniza kalmayacak iki yakaniz biraraya gelmesin ahirette de bütün eller yakanizda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Krasnodardan.. ~ 11 yıl önce
Tarihe bende not dusmek istiyorum...mesela soyle bir fikrim var.. bdp liler apo hapisten cikinca thy nin basina gecebilir :))))) yuz karası akp-globally foss !! her yerde ti ye aliyoruz sizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
exelty ~ 11 yıl önce
thy calisani olarak hic bir projeye destek vermeyecegim kimsede vermesin..akp buyrugu altinda yonetiliyoruz anlayin artik ve grev icin daha ne bekliyoruz..!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARŞİVE NE OLDU? ~ 11 yıl önce
Türk Hava Yolları arşivlerinde eski dönemlere ait çok kıymetli yüzlerce hatta binlerce fotoğraflar olması lazım... Ne olmuş o fotoğraflara da şimdi eski çalışanlarından fotoğraf istiyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vayy ~ 11 yıl önce
Acaba işten atılan personeledemi cağrıda bulunuyor merak edıyorum .Sizler hangi yuzle bu belg eselı hazırlıycaksınız.Attığınız kapının önune koyduklarınız personelmı yoksa onların yerıne getırdığınız TGS personelıylemi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000