06 Temmuz 2016, Çarşamba 12:27:53

THY'den Rusya hamlesi

Rusya’da Türkiye turlarının yeniden satışa başlanması ve henüz charter seferlerinin uçuşa geçmemesi üzerine artan talebi karşılamak için Türk Hava Yolları, Moskova-Antalya uçuşlarını artırma kararı aldı.
  • bence En kısa sürede thy nin rus tarafı ile anlaşarak Saint Petersburg- Antalya hattını açması gerekiyor
  • Biz tatile gidemiyoruz avrupalılar buraya ucuz geliyor ama biz? Afrikaya mı gidelim?
  • En cokta bizler gibi Rusyad ayasayanlari etkiliyor, 15 gun once gidis gelis VKO-AYT biletleri 16.000 rubleyken bugun 35.000 oldu. Hatta 20 Temmuz sonrasi ne AYT'den ne de ESB'den VKO'ya direk donus biletleri yok, mutlaka Istanbul uzerinden aktarmali. Umarim hemen seferleri arttirilar, yilda 15 gun tatilimiz var, yollarda rezil olmayalim.
  • torun torba sahibi,torpilli mefail efendi, ağasının önce gösteriş için posta koyup sonra neredeyse bedava tatil yapan rus turiste muhtaç olduğumuz aklına getirilince ! özür dilemek zorunda kaldığı putin abisi yasağı kaldırınca nasıl da sevindirik olmuş...
  • Rus gelsin ucak bileti+transfer+ultra lux konaklama 1.5 liraya tatil yapsin ,vatandaş hor gorulsun! Ayni tatile 4.5 istiyor namuslular. neymiş doviz girecekmiş ulkeye.
  • Koy 777 leri , gunde 3 sefee tamamdir. Yetmezse kiralayalim bi kac A380 :-))
  • Kayseri - Sydney seferlerini bekliyoruz THY'den
  • Rus gelecek? Fettah kadriye hotel açtı! Fettah terleyecek! Expo para çöpe gitti. Turizm kurtulacak. Abey schenk kalkacak? Abey expo deve kesecek?
  • Simdilik bos gidip dolu gelirlerde ilerde sayin devlet buyugumuze bir yerlerden talimat gelirde gine rusyayla arayi bozun kusun birbirinize derlerse orasini bilemem
  • 3 e çıkardınız da, o kadar kabin memurunuz ve kokpit ekibiniz var mı uçurabilecek? Yoksa uçuculara vize zorunluluğu kalktı mı?

Rusya’da Türkiye turlarının yeniden satışa başlanması ve henüz charter seferlerinin uçuşa geçmemesi üzerine artan talebi karşılamak için Türk Hava Yolları, Moskova-Antalya uçuşlarını artırma kararı aldı.

THY Rusya Müdürü Mefail Deribaş, Rusya’da Türkçe yayın yapan Gazetem’e yaptığı açıklamada, "Sezon başında bireysel uçan yolcularımız vardı ancak Sayın Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 30 Haziran’da Türkiye turlarının satışını serbest bırakan kararnameyi imzalaması ile birlikte hemen ertesi gün talep patlaması yaşadık. Hem bireysel yolcularımızda artış yaşadık hem de tur operatörlerinden çok fazla koltuk talebi aldık. Bunun üzerine yaptığımız çalışmalar ile talebe cevap vermek adına günde bir sefer yaptığımız Moskova-Antalya uçuş sayısını üçe çıkarmaya karar verdik" dedi.

'TALEPLER BİZE YIĞILDI'

Charter uçuşları başlamadığı için tur operatörlerinin tarifeli Antalya uçuşu gerçekleştiren THY ve Rus hava yolu şirketi Aeroflot’a yöneldiğini belirten Deribaş, şöyle konuştu:

"Kararnamenin imzalandığı günün ertesi tur operatörleri bizim ile irtibata geçerek imkanlarımızı öğrenip ona göre planlama yapmak istediklerini belirttiler. Tabi geçtiğimiz yılarda charter ile yolcu taşıdıklarından asıl ulaşımı oradan sağlıyor ve bizden yine sezon içinde blok koltuk talepleri oluyordu. Sistemi bildiğimiz için bizde biraz da imkanlarımızı zorlayarak Antalya uçuşlarımızı arttırma kararı aldık. Şuanda günde bir sefer olan sayımıza 13 Temmuz’da haftalık iki ek sefer koyuyoruz, 18 Temmuz’dan itibaren ise günde iki sefere 1 Ağustos tarihinden itibaren ise günde 3 sefer ile Moskova-Antalya arası uçuş gerçekleştireceğiz. Bu kararımız burada çalışan tur operatörlerinde büyük sevinç yarattı ve bize şimdiden taleplerini geçmeye başladılar. Umuyoruz ki sezon başını kaçırmış olsak ta turizmimize bu şekilde katkı sağlamış oluruz. Ama tabi öncelikli olarak bizi en çok iki dost ülkenin yaşadığı sorunu çözmüş olmaları sevindirdi."

10 KENTE UÇUYOR

Rusya’dan toplam on şehirden Türkiye’ye karşılıklı sefer düzenlediklerini söyleyen Deribaş, Moskova haricinde St. Petersburg, Kazan, Ufa, Eketerinburg, Stavrapol, Astrahan, Soçi, Rostov ve Novosbirsk’den uçtuklarını söyledi. Türkiye’nin sezona hazırlık yapmadan girmesine rağmen gerek kendilerinin gerekse de tarifeli uçan Rus havayolu şirketi Aeroflot ile Türkiye’ye giden turist sayısının charter uçuşları ile artacağını belirten Deribaş, İstanbul ve Ankara aktarmalı da yolcuların Antalya’ya ulaşabileceğini belirtip Rusya’dan bu yıl 1-1,5 milyon turistinin gideceği tahmininde bulundu.

THY'den Rusya hamlesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

LED-AYT ~ 8 yıl önce
bence En kısa sürede thy nin rus tarafı ile anlaşarak Saint Petersburg- Antalya hattını açması gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone ~ 8 yıl önce
Biz tatile gidemiyoruz avrupalılar buraya ucuz geliyor ama biz? Afrikaya mı gidelim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Moskova ~ 8 yıl önce
En cokta bizler gibi Rusyad ayasayanlari etkiliyor, 15 gun once gidis gelis VKO-AYT biletleri 16.000 rubleyken bugun 35.000 oldu. Hatta 20 Temmuz sonrasi ne AYT'den ne de ESB'den VKO'ya direk donus biletleri yok, mutlaka Istanbul uzerinden aktarmali. Umarim hemen seferleri arttirilar, yilda 15 gun tatilimiz var, yollarda rezil olmayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havagazı ~ 8 yıl önce
torun torba sahibi,torpilli mefail efendi, ağasının önce gösteriş için posta koyup sonra neredeyse bedava tatil yapan rus turiste muhtaç olduğumuz aklına getirilince ! özür dilemek zorunda kaldığı putin abisi yasağı kaldırınca nasıl da sevindirik olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadsiz ~ 8 yıl önce
Yahu hadsiz adam! Rusya hakkindaki her habere girip Mefail bey icin dede vs yaziyorsun. O dede dedigin adam sayesinde THY 2000 kabin ve kokpit ekibine vize aldi, tk ucuslarinda hic kesinti olmadi. Pegasus, atlas ve onur ekip vizesi alamadigi icin 1 ocak'tan 15 subata kadar rusyaya ucamadi. Cunku Mefail Bey gibi bir Dedeleri !!! yoktu. Mefail Bey gayet saygideger ve aziz bir insandir. Allah Rusya'yi onsuz birakmasin. Basimizdan eksik etmesin. Bu zor donemde basimizda olmasi bizim en buyuk sansimizdi...
Rus ~ 8 yıl önce
Rus gelsin ucak bileti+transfer+ultra lux konaklama 1.5 liraya tatil yapsin ,vatandaş hor gorulsun! Ayni tatile 4.5 istiyor namuslular. neymiş doviz girecekmiş ulkeye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hah ~ 8 yıl önce
Koy 777 leri , gunde 3 sefee tamamdir. Yetmezse kiralayalim bi kac A380 :-))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kayserili ~ 8 yıl önce
Kayseri - Sydney seferlerini bekliyoruz THY'den

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaka mısın ~ 8 yıl önce
avurtralyaya istanbuldan bile uçmazken sen asr den uçuş istiyorsun. birşey isterken bi oluruna bak sanki günde 2 kere gidip gelio gibi konuşma. tht avustralyaya gitmio bunu bilmio musun birader. sen gidecen diye asrden hattı açsınlar oldu canım. şaka gibi insanlar war şu memlekette
~ 8 yıl önce
Ciddi ciddi yorum yazmayın şunlara ya.
abey ~ 8 yıl önce
Rus gelecek? Fettah kadriye hotel açtı! Fettah terleyecek! Expo para çöpe gitti. Turizm kurtulacak. Abey schenk kalkacak? Abey expo deve kesecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ba777 ~ 8 yıl önce
Simdilik bos gidip dolu gelirlerde ilerde sayin devlet buyugumuze bir yerlerden talimat gelirde gine rusyayla arayi bozun kusun birbirinize derlerse orasini bilemem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 8 yıl önce
3 e çıkardınız da, o kadar kabin memurunuz ve kokpit ekibiniz var mı uçurabilecek? Yoksa uçuculara vize zorunluluğu kalktı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000