08 Haziran 2018, Cuma 12:00:52

THY'den pilot adaylarına yeni açıklama

Türk Hava Yolları, yetiştirilmek üzere aradığı 2. pilot adaylarıyla ilgili bir duyuru yayınladı.
  • Faiz arttırdı. Daha en az 4 faiz artışı daha var diyor.Hala 168.000 EU ya pilot olmaya çalışan enayi var mı?
  • Yediğiniz hurmalar gün gelir ...nüzü tırmalar. Lise mezunu Türk pilot adayı bile bulamayacaksınız.Türk insanına kendi ülkesinde yaptığınız ikinci sınıf muameleyi bu halk size yutturacak.Ha yabancı pilotu da Erdoğan Türkiyesi ile de zor bulursunuz.Bulduğumuz da saat yapar kaçar.Türk havayolu şirketleri de 79 tonla uçan UEO'ne dönmekten kendini kurtaramaz.
  • THY ha bunu simdi anladin mi ? o kadar kalifiye adam gelip sana 1 milyona gelecegni ipotek altina almaz. Itu odtu bogazicili arkadaslar yok mu giren var ama onlar da kendini bile bile trenin altina neden atiyorlarsa 1 milyon TL ye (enayi) oluyor :D Ingilizcesine guvenemyen arkadaslar merak etmeyin size yer aciliyor. kalifiye adaylar artik bunu tercih etmiyor o yuzden isiniz daha kolay moral bozmayin. Basvuru yapin.
  • Kabin memuru maaslari 2900 tl yapilmalidir. 11000 tl cok fazla.
  • ITU makine muhendisiyim. Zamaninda sadece muhendis mezunu kabul ediyorlardi. yine yuksek TOEFL notlarini alip basvurdum. DLR i da gectim. Merhaba nasilsin diye gecen bir Kurul Mulakatinda beni elediler. Allah da sizi bildigi gibi yapsin ne diyim. Asla guvenmem TK ya. Simdi SXS de kaptan oldum bile.
  • Bulgaristanda gazetecilikle ilgili 4 yıllık üniversiteyi 6 yılda torpille bitirdim bulgarca ve ingilizceyi az bişe biliyorum , kulağımın biri az işitiyor ve ayağımda hafiif aksama oluyor, sanırım pilot adaylığı için uygunum. 165000 euro eğitim bedelini kabul ediyorum. Yalnız bir şartım var euro kurunu eğitimin bittiği gün sabitlenmesini isterim.
  • Her önüne geleni her şeye rağmen pilot yaparak açık kapatılmaz.Bu kadar bilinçsiz yapılan alımlarla faciaya davet çıkartıyorsunuz.Uçak otobüse benzemez,Allahım sen THY yi koru.
  • Süreçler hakkında en ufak bir fikrim yok ama dünyanın en iyi pilotları olarak bildiğimiz ve diğer hava yollarından en az 2000 dolar fazla olan ucak biletlerini sırf en iyi pilotlar için ödediğimiz thy 2 defa olumsuz cevabı verilmiş insanları tekrar çağırırken nasıl bir mantık yürütüyor acaba.. Çok şaşırdım. Tüm güvenimi yitirdim demek ki thy de güvenilmez olmuş insana değer veren tek kurumdu şimdi thy de bizi para ödeyebilen et parcası olarak görüyor.... Asla binmem artık abd - Turkiye ucak bileti 1300dolar azarbaycan havayolu 600dolar... Pilot iyi değilse neden 1300 ödeyelim.. Müşteri gözü ile
  • O adamlar THYden elenince limon satmadı ya. Diğer şirketlere girdiler ve tip aldılar. THY bu hamle ile o pilotlara tekrar kapılarını açıp diğer şirketlerden almaya çalışıyor gibi geldi bana.
  • Eğitim sürecinde tk olmaz başka bir yer olur diye dlr süreci gelmeden MOLLYMAWK sınavına hazırlanıyor ve giriyoruz. Dlr sınavı gibi MOLLYMAWK sınavının puanlarıda geçerli olsa hem tk için süreç daha hızlı olur hem başvuran arkadaşlarında bekleme ve eğitim süreleri kısalır.biz adaylar bu süreçte en az 2-3 ay kaybediyoruz.bayrak taşıyıcımız da zaman kaybediyor....AirportHaber sayesinde buradan duyurlur

Türk Hava Yolları, yetiştirilmek üzere aradığı 2. pilot adaylarıyla ilgili bir duyuru yayınladı. Duyuruda, mülakat sürecinde 2 defa olumsuz durumuna düşen adayların sürece tekrar dahil edildiği bildirildi.

THY Açıklaması:

Kurul mülakatı sürecinde re-test olumsuz (2 defa olumsuz) durumunda olan adaylarımız sürece tekrar dahil edilmiştir.

Bu kapsamda 2017 yılı ve öncesinde yayınlanan ilanlarımızda başvurusu bulunan adaylarımıza “Evrak Kontrol ve Boy-Kilo Ölçüm” süreci daveti yapılacaktır.

Adayların ilana başvuru yapmaları gerekmeksizin bilgilendirme mail yoluyla yapılacaktır. Tarafına mail ulaşmayan bu kapsamdaki adaylar [email protected] mail adresi ile iletişime geçebilir.

Adaylar THY A.O resmi web sitesinde yer alan güncel ilan kriterlerine uymaları koşuluyla süreçlere devam edeceklerdir.

Dil belgesi geçerliliğini yitiren adaylara, THY A.O tarafından yapılacak dil sınavında başarılı olmaları koşuluyla, Kurul mülakatı süreci öncesine kadar (yaklaşık 2 ay) dil belgesini tamamlamaları için süre tanınacaktır.

DLR-1 ve CRM sürecini başarıyla tamamlayan adayların sonuçları, adayın sınava katılmış olduğu tarih itibariyle 2 yıl geçerlidir. Diğer süreçlerde geçerlilik süresi bulunmamaktadır.

Süreçleri geçerliliğini yitiren adaylar “Evrak Kontrol ve Boy-Kilo Ölçüm” sonrasında tüm süreçlere tekrar katılım gösterecektir.
THY A.O. süreçlerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

THY'den pilot adaylarına yeni açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (110)

FED ~ 6 yıl önce
Faiz arttırdı. Daha en az 4 faiz artışı daha var diyor.Hala 168.000 EU ya pilot olmaya çalışan enayi var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vizyonsuz Havacılık ~ 6 yıl önce
Yediğiniz hurmalar gün gelir ...nüzü tırmalar. Lise mezunu Türk pilot adayı bile bulamayacaksınız.Türk insanına kendi ülkesinde yaptığınız ikinci sınıf muameleyi bu halk size yutturacak.Ha yabancı pilotu da Erdoğan Türkiyesi ile de zor bulursunuz.Bulduğumuz da saat yapar kaçar.Türk havayolu şirketleri de 79 tonla uçan UEO'ne dönmekten kendini kurtaramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 milyon`a pilot :D ~ 6 yıl önce
THY ha bunu simdi anladin mi ? o kadar kalifiye adam gelip sana 1 milyona gelecegni ipotek altina almaz. Itu odtu bogazicili arkadaslar yok mu giren var ama onlar da kendini bile bile trenin altina neden atiyorlarsa 1 milyon TL ye (enayi) oluyor :D Ingilizcesine guvenemyen arkadaslar merak etmeyin size yer aciliyor. kalifiye adaylar artik bunu tercih etmiyor o yuzden isiniz daha kolay moral bozmayin. Basvuru yapin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 milyon TL mi? ~ 6 yıl önce
FED faiz artışlari ile bu işin 1.5 milyon TL ye kadar yolu var.
Km ~ 6 yıl önce
Kabin memuru maaslari 2900 tl yapilmalidir. 11000 tl cok fazla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 6 yıl önce
ITU makine muhendisiyim. Zamaninda sadece muhendis mezunu kabul ediyorlardi. yine yuksek TOEFL notlarini alip basvurdum. DLR i da gectim. Merhaba nasilsin diye gecen bir Kurul Mulakatinda beni elediler. Allah da sizi bildigi gibi yapsin ne diyim. Asla guvenmem TK ya. Simdi SXS de kaptan oldum bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 6 yıl önce
Aynı durumdaki tüm arkadaşlar Kul hakkı yiyenlere haklarını helal etmesinler Ben hakkımı hekal etmiyorum
CPL ~ 6 yıl önce
Ben de etmiyorum. İnşallah SXS’de şansım olur.
Tecrübesiz FO ~ 6 yıl önce
SXS, Emirates gibi bir firmalar 1 haftada tüm süreçleri sonlandırıp dönüt verirken, TK’ gönül veren gençler aylarca neden bekletilir. Bu bekletme olayına bir çözüm bulun lütfen, sürekli kriterleri düşürmenizi değil beklemeyi bitirmenizi istiyoruz.
Fo ya ~ 6 yıl önce
Maalesef sizin gibi yüzlerce insan ver. 2 sene boyunca alım yapmayıp herkesi aylarca beklettiler. İnsanlara İstanbul Üniversitesi Dlr2 den elendiniz dediler. Planlama Tk da günlük bir kavramdır hatta saatlik.
Cobra ~ 6 yıl önce
Kaptan olmuşsun ama hala rumuzun Fo
Aday ~ 6 yıl önce
Bulgaristanda gazetecilikle ilgili 4 yıllık üniversiteyi 6 yılda torpille bitirdim bulgarca ve ingilizceyi az bişe biliyorum , kulağımın biri az işitiyor ve ayağımda hafiif aksama oluyor, sanırım pilot adaylığı için uygunum. 165000 euro eğitim bedelini kabul ediyorum. Yalnız bir şartım var euro kurunu eğitimin bittiği gün sabitlenmesini isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaya ~ 6 yıl önce
Kur sabitlendi 10 tl oldu
Rudolf Sebottendorff ~ 6 yıl önce
İnan bana dalga geçmiyorum şu an ki durumuyla en uygun TK pilot aday adayısın ama kesinlikle sıkı bir torpil bulmalısın.Ayağın hiç olmasa da kulağın hiç işitmese de kesin kazanırsın yeter ki torpilin olsun.Başarılar dilerim.
Görüyorum ve arttıyorum ~ 6 yıl önce
Pilot adayı olmak için 165.000 EU istiyorum.Kuru sabitlemeseniz de olur.
Vecihi ~ 6 yıl önce
Her önüne geleni her şeye rağmen pilot yaparak açık kapatılmaz.Bu kadar bilinçsiz yapılan alımlarla faciaya davet çıkartıyorsunuz.Uçak otobüse benzemez,Allahım sen THY yi koru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak ~ 6 yıl önce
Yediginiz kulların hakkına sayın...
Müşteri ~ 6 yıl önce
Süreçler hakkında en ufak bir fikrim yok ama dünyanın en iyi pilotları olarak bildiğimiz ve diğer hava yollarından en az 2000 dolar fazla olan ucak biletlerini sırf en iyi pilotlar için ödediğimiz thy 2 defa olumsuz cevabı verilmiş insanları tekrar çağırırken nasıl bir mantık yürütüyor acaba.. Çok şaşırdım. Tüm güvenimi yitirdim demek ki thy de güvenilmez olmuş insana değer veren tek kurumdu şimdi thy de bizi para ödeyebilen et parcası olarak görüyor.... Asla binmem artık abd - Turkiye ucak bileti 1300dolar azarbaycan havayolu 600dolar... Pilot iyi değilse neden 1300 ödeyelim.. Müşteri gözü ile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartal ~ 6 yıl önce
THY yine güvenilir kurum KARTALLAR YÜKSEKTEN UÇAR
Tk ~ 6 yıl önce
Tk da o kartal ANADOLU KARTALI değil , olsa olsa AMERİKAN KARTALI.
Mantıklı ~ 6 yıl önce
O adamlar THYden elenince limon satmadı ya. Diğer şirketlere girdiler ve tip aldılar. THY bu hamle ile o pilotlara tekrar kapılarını açıp diğer şirketlerden almaya çalışıyor gibi geldi bana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk yı bekleyen ~ 6 yıl önce
Eğitim sürecinde tk olmaz başka bir yer olur diye dlr süreci gelmeden MOLLYMAWK sınavına hazırlanıyor ve giriyoruz. Dlr sınavı gibi MOLLYMAWK sınavının puanlarıda geçerli olsa hem tk için süreç daha hızlı olur hem başvuran arkadaşlarında bekleme ve eğitim süreleri kısalır.biz adaylar bu süreçte en az 2-3 ay kaybediyoruz.bayrak taşıyıcımız da zaman kaybediyor....AirportHaber sayesinde buradan duyurlur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000