02 Eylül 2016, Cuma 10:11:26

THY'den 'kış sezonu' kararı!

Türk Hava Yolları, kısa mesafeli hatlardan sonra uzun uçuşları da revize etti. THY hangi seferlerde uçak tipi değiştirecek, hangi noktalarda sefer sayısını azaltacak?
  • Yüksekova hava limanı yaptınız niçin uçuç yapılmıyor yeni atanan hekimler olarak (yaklaşık 17 civarındauzman ve pratisyen hekim) nasıl gideceğiz bizi atayan berciler sizlere bir ayar vermeli yoksa yüksekova halkı doktorusuzmu kalsın.
  • Bir doktor olarak , yıllarımız okuyarak geçti, hala da devam ediyor. Bir kabin amirinin aldığı 8bin tl yi alamıyorum. Ne vasfı var ?! Doğru düzgün ing. bile bilmiyor çoğu.. Acil bir durum olsa onu yönetecek kapasitede değil büyük kısmı.. Coffee or tea ile 5bin tl maaş alan memur ve 8-9bin tl alan kabin amiri..! Pilotlara gelince , onların da bizler gibi sürekli eğitim aldığını biliyorum, tüm uçağın ve yolcuların sorumluluğu karşılığında aldıkları maaşı az bile buluyorum.
  • Hatların bazılarına bakıyorum özellikle usa uçuşları neredeyse çakılı gidiyor. Bus.class yolcuları maşallah 40in altında neredeyse yok. Bu dolu usa hatlarında niye frekans düşüklüğüne gidiliyor anlamadim.bunun yerine Erbil-diyarbakir ve diyarbakir-erbil gibi 10-15 yolcu götürüp getiren hatları kapatsaniza
  • Artik business classi adam gibi fiyatlandirma zamani geldi. Bu dolulugu tutturamadigi hatlarda business class'i comfort class tarzi fiyatlandirma yapsa? Birkac gundur instagramda bakiyorum business classtan foto paylasanlara. Resmen bombos cogu ucus. Adam gibi pazarlamasini yapin artik sunun calisanlara pass bilet peskesi cekeceginize.
  • Telaviv de eksiltme yokmu. Israil le alakali hic bisey yok. Yaz kis calisio heralde orasi
  • Evet malesef ikinci dalgada yine isten cikarmalar olacak.Cunku alinan kararlar hic ic acici degil.
  • Acele ve plansizca acilan hatlar ve plansiz buyumenin sonuclari, simdi biraz duraklama ve kuculme sonra yeniden buyume periodu ama planli olarak. Butun sirketlerin belirli zamanda gectigi tipik bir durum. Umarim kisa zamanda atlatirlar ( 2 sene gibi)
  • Yukarıdaki liste biraz çalakalem yazılmış: örneğin Istanbul*Bakü, haftada 4'ten 3'e değil, günde 4 seferden 3 sefere çekilmiştir!...
  • Bu azaltma karari sonrasi kaybedilecek slotlar zor geri doner.Personel cikartilacaksa da once yer hizmetleri sonrasinda da ciddi sismis olan yonetici kadrosundan baslanmali...Abuk subuk rakamlara calisan pilotlarin ucretlerinde bir duzenleme de uygun olacaktir(isine gelmeyen gider ki zaten bu frekans dususlerinden sonra 100-150pilot fazlaligi olusacaktir)
  • Şirket Değil sirk, herkes kasıla kasıla thy çok büyüyor diye ortalarda geziniyordu. THY cahiller sürüsü

Türk Hava Yolları, kısa mesafeli hatlardan sonra uzun uçuşları da revize etti. 

Türk Hava Yolları, kısa mesafeli uçuşlardan sonra uzun mesafe uçuşlarda da yeni düzenlemelere gitti. Bazı noktalarda uçuş sayısını artıran THY, bazı noktalara da kış sezonunda uçmama kararı aldı. 30 Ekim-25 Mart tarihleri arasını kapsayan kış sezonunda THY’nin yeni programı şöyle olacak:

THY; Cezayir,  Amman,  Casablanca, Dakka, İslamabad, Jakarta, Cidde, Lagos, Tokyo, Nairobi, New York, Riyad, Seyşeller ve Tahran uçuşlarında Airbus 330-300, Airbus 330-200, Boeing 777, Boeing 737-800 ve Airbus 321 uçaklarıyla yapılan uçuşların bazılarında tip değişiklikleri yapma kararı aldı.   

Türk Hava Yolları ayrıca, İstanbul-Johannesburg-Durban hattında haftalık seferlerin 3’ten 5’e çıkarılması kararının iptal edilmesine, İstanbul– Johannesburg – Maputo seferlerinin 4’ten 3’e, Kuala Lumpur seferlerinin haftalık 14’ten 10’a, İstanbul-Abuja  seferlerinin 7’den 5’e, İstanbul-Aşkabat seferlerinin 12’den 7’ye, İstanbul-Atlanta seferlerinin 7’den 5’e, İstanbul-Bakü seferlerinin 4’ten 3’e, İstanbul-Boston seferlerinin 7’den 4’e, İstanbul-Dammam seferlerinin 10’dan 9’a, İstanbul-Doha seferlerinin 14’ten 10’a, İstanbul-Guangzhou seferlerinin 7’den  6’ya, İstanbul-Houston seferlerinin 7’den 5’e, İstanbul – Kuveyt City seferlerinin 16’dan 14’e, İstanbul-Los Angeles seferlerinin 11’den 7’ye, İstanbul-Miami seferlerinin 7’den 6’ya, İstanbul-Necef seferlerinin 7’den 5’e, İstanbul-Nahcivan-Gence seferlerinin 3’ten 2’ye, İstanbul – Osaka seferlerinin 5’ten 4’e, İstanbul-Sao Paulo-Buenos Aires seferlerinin 7’den 5’e, 3 Kasım-24 Aralık tarihleri arasında İstanbul-Seul seferlerinin 11’den 10’a, İstanbul-Taipei seferlerinin 7’den 5’e düşürülmesine karar verildi.

Birçok noktada sefer sayıları azaltılırkan İstanbul Hanoi-Ho Chi Mihn City seferleri haftada 2’den 3’e, İstanbul-Ho Chi Mihn City-Hanoi seferlerini de 3’ten 4’e çıkarıldı.

Türk Hava Yolları, 30 Ekim 2016 ile 25 Mart 2017 tarihleri arasında haftada üç gün yapılan İstanbul-Akabe, haftada 4 gün yapılan İstanbul- El Kassım, haftada iki gün yapılan İstanbul-Kirmanşah-Ahvaz,  haftada üç gün yapılan İstanbul-Oş ve haftada iki gün yapılan İstanbul-Tlemcen-Batna seferlerinin yaz sezonuna kadar yapılmamasını kararlaştırdı.

THY'den 'kış sezonu' kararı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Meral KARANINOĞLU ~ 8 yıl önce
Yüksekova hava limanı yaptınız niçin uçuç yapılmıyor yeni atanan hekimler olarak (yaklaşık 17 civarındauzman ve pratisyen hekim) nasıl gideceğiz bizi atayan berciler sizlere bir ayar vermeli yoksa yüksekova halkı doktorusuzmu kalsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doktor yolcu ~ 8 yıl önce
Bir doktor olarak , yıllarımız okuyarak geçti, hala da devam ediyor. Bir kabin amirinin aldığı 8bin tl yi alamıyorum. Ne vasfı var ?! Doğru düzgün ing. bile bilmiyor çoğu.. Acil bir durum olsa onu yönetecek kapasitede değil büyük kısmı.. Coffee or tea ile 5bin tl maaş alan memur ve 8-9bin tl alan kabin amiri..! Pilotlara gelince , onların da bizler gibi sürekli eğitim aldığını biliyorum, tüm uçağın ve yolcuların sorumluluğu karşılığında aldıkları maaşı az bile buluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doktor sevici ~ 8 yıl önce
Alım açılınca başvur gir ozaman doktor efendi oturduğun yerden yazmak kolay. Bir düşün bakalım neden alıyorlar o parayı madem doktorsun incele bakalım uçakta olmanın vücuda zararlarını çakma doktor seni...
Doktor yolcu ~ 8 yıl önce
Vücuda zarar veren onlarca meslek var ve kabin memuru/amirinin yarı maaşını bile alamıyorlar. Doktor/ sağlık personeli her gün hastalık bulaşma riskiyle , saldırıya uğrayıp hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıyayız( uçakta bu risk çok daha az). Alımlara başvuru yapmayı çok önceden düşündüm ama gözüm yüksek miyop seni akıllı
Km ~ 8 yıl önce
Hatların bazılarına bakıyorum özellikle usa uçuşları neredeyse çakılı gidiyor. Bus.class yolcuları maşallah 40in altında neredeyse yok. Bu dolu usa hatlarında niye frekans düşüklüğüne gidiliyor anlamadim.bunun yerine Erbil-diyarbakir ve diyarbakir-erbil gibi 10-15 yolcu götürüp getiren hatları kapatsaniza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Partizan ~ 8 yıl önce
Artik business classi adam gibi fiyatlandirma zamani geldi. Bu dolulugu tutturamadigi hatlarda business class'i comfort class tarzi fiyatlandirma yapsa? Birkac gundur instagramda bakiyorum business classtan foto paylasanlara. Resmen bombos cogu ucus. Adam gibi pazarlamasini yapin artik sunun calisanlara pass bilet peskesi cekeceginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim demiş ~ 8 yıl önce
Nerde gördün boş olduğunu.allaha şükür dolu maşallah.
Ufuk ~ 8 yıl önce
Telaviv de eksiltme yokmu. Israil le alakali hic bisey yok. Yaz kis calisio heralde orasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk58 ~ 8 yıl önce
Evet malesef ikinci dalgada yine isten cikarmalar olacak.Cunku alinan kararlar hic ic acici degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 8 yıl önce
Acele ve plansizca acilan hatlar ve plansiz buyumenin sonuclari, simdi biraz duraklama ve kuculme sonra yeniden buyume periodu ama planli olarak. Butun sirketlerin belirli zamanda gectigi tipik bir durum. Umarim kisa zamanda atlatirlar ( 2 sene gibi)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gariban ~ 8 yıl önce
Hangi personel ile nu krizi alacaksın.10 boş lisansız balta calistiracagina. 5 adam gibi adam olsun. Zaten hepsine aynı maaşı veriyorsun. Lisanı olsa da olmasada tecrübesi olsa da olmasada. Benim vergileriyle kime hava atıyorsun?????
mafaky ~ 8 yıl önce
Yukarıdaki liste biraz çalakalem yazılmış: örneğin Istanbul*Bakü, haftada 4'ten 3'e değil, günde 4 seferden 3 sefere çekilmiştir!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slotlar ~ 8 yıl önce
Bu azaltma karari sonrasi kaybedilecek slotlar zor geri doner.Personel cikartilacaksa da once yer hizmetleri sonrasinda da ciddi sismis olan yonetici kadrosundan baslanmali...Abuk subuk rakamlara calisan pilotlarin ucretlerinde bir duzenleme de uygun olacaktir(isine gelmeyen gider ki zaten bu frekans dususlerinden sonra 100-150pilot fazlaligi olusacaktir)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 8 yıl önce
Herhalde kabindensin yer hizmetleri yöneticiler pilotlar eeee kabinden yok mu senin hesabına göre hareket esersek 1200 1500 arası kabinden çıkartılması gerekiyor ama Allah kimseyi işsiz bırakmasın
:) komiksin ~ 8 yıl önce
Ayni hesaba gore kabinden de 500kisi (oran olarak baktiginda senin gibi atmiyorum)İsini kaybedebilir.Bunun en iyi yontemi de en azindan bu bolumlerden cikarilacak adamlarin son 1-2senede ise girmis personel olmasi(tazminatlarin sirket butcesine minimum yuk getirmesi icin)
Pilot ve mudurler ~ 8 yıl önce
Pilotlarin ucretleri dunya ve turkiye standartlarinin coook ustunde,yoneticilerin belki normal ama onlarinda sayisi cok...kabin memurlarina gelince(isten cikarma olacaksa ,bence de son donem ise alinanlar tazminatlari dusuk oldugu icin mantikli olacaktir bence de...saygilar hub control
Kabinmis? ~ 8 yıl önce
En kolayi kabinden adam atmak zaten dimi?evet sira geldiginde oradan da cikarma olur ama asil verim ,astronomik ucretlere calisan kokpit personeli ve gereksiz yonetim kadrosunun sayisinin azaltilmasiyla alinir ki 3-4kabin memuru atmak ile 1pilot isine son vermek ayni randimani verir .
cehalet ~ 8 yıl önce
kabindekiler kokpitin parasına hala göz dikiyor bakıyorum. biz hangi şirkete gidersek gidelim alacağımız para aşağı yukarı aynıdır. kabindeki arkadaşlar bi gitsinler bakalım başka şirkete, burada aldıklarının 3'te birini alabiliyorlar mı. hangi yüzle paranın lafını yapıyorsunuz çok merak ediyorum.
Uzman ~ 8 yıl önce
Şirket Değil sirk, herkes kasıla kasıla thy çok büyüyor diye ortalarda geziniyordu. THY cahiller sürüsü

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000