25 Eylül 2013, Çarşamba 14:22:32

THY'DEN FLAŞ HAMLE!

Türk Hava Yolları, Antalya’daki Gazipaşa Havalimanı’na uçmaya hazırlanıyor...
  • 737-800 inip kaltığına göre a320de iner kalkar merak etmeyin
  • Ozel sektorun personel egitim ve malzeme eksikligiyle yillardir risk altinda olan bir havalimaninin boyle ucuslara acilmasi cok uzucu, sonuclari agir olur...
  • Yoksa yakınlarda seçimmi varda bir anda Thy'nin ve ulaştırma bakanının aklına geldi ;)
  • kahramanmarasa frekans artisi %100 yapilmasi lazim
  • kazık fiyatlarına alışırsınız artık :))
  • Haber çok güzel, umarım Ankara çıkışlı Anadolujet uçuşları da başlar. Bunu havalimanı olan Anadolu şehirlerinde okuyan ya da benim gibi çalışan Alanyalı, Gazipaşalı ve Anamurlu hemşehrilerim için istiyorum. "Van'daki Gazipaşalı" :)
  • Ne uçaklar inip-kalkıyor A320 mi sorun olacak ? Oradaki sorun bir anda iki dağın arasına girildiği anda ( 08 pistine inerken ) bir türbülans oluşuyor sanırım en zor kısmı o , çünkü o bölgede hakim rüzgar lodos olduğu için denize doğru kalkış yapılacak ( 26 pistinden ) yine o iki dağ arasından gelen sağnaklar da uçak etkilenir. Ama aslanlar gibi de kalkar. THY mize hayırlı olsun.
  • THY(Kırmızılar) için çok geç kalınmış bir karar,Şu anda mevcut piste A320 ve B 737-700 ve 800'ler rahat rahat inip kalkıyor,hemde pistin yarısından.Neyi bekledik?bence A330 ve 777-300ER bile çok rahat iner.Sevindirici olan Ankara dan aktarmalıda olsa THY(Kırmızılar) ile gideceğiz.Ayrıca bir an önce istimlak yapılarak uçak park yerlerinin yapılması(en az 8 uçaklık).Mahmutlardaki evimden izliyorum uçaklar en az 30-50 dakika havada tur atıyorlar inebilmek için(Bu da çok önemli!)Uçanada,bekleyenede,işletene yazık oluyor.. Alanya bölgemize ve THY(Kırmızılar)'na hayırlı olsun.Selamlar
  • Anadolujet'ten Ankara-Gazipaşa uçuşunu sabırsızlıkla bekliyoruz...
  • Öncelikle süper bir haber, Anamur da oturuyorum, IST da okuyorum, haber piyango gibi oldu.. Ancak önceki raporla uygunsuzluk verilmişken nasıl şimdi uygundur raporu verilmiş anlamadım? Uçağın teknik özellikleri mi değişti yoksa alanda iyileştirmeler mi yapıldı?

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olan Türk Hava Yolları, Gazipaşa için de sefer hazırlıklarına başladı. Daha önce hazırlanan raporlarda A320 tipi uçaklar için uygun olmadığı belrtilen Gazipaşa, artık THY’nin yurt içindeki bir başka uçuş noktası olacak.

Yurt içi ve yurt dışındaki bir çok havayolu şirketinin uçmak için uçak tipleriyle ilgili rapor oluşturduğu ve bazı uçak tipleri için uygun olmadığı ifade edilen Gazipaşa için THY, A320 tipi uçaklarıyla sefer yapılabilir raporunu aldı. Uçuş İşletme'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora’nın konuyla ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’yu bilgilendirdiği ve uçuşların kısa bir süre sonra başlatılacağı öğrenildi.

Daha önce yapılan ilk tespitlerde oluşturulan raporların A320 için uygun olmadığı ve bu nedenle seferlerini yapamadığı bilinen Türk Hava Yolları, yeni sunulan raporla Gazipaşa için kanat çırpmaya hazırlanıyor.

Söz konusu uygunluk ile ilgili olarak Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’yu bilgilendiren Uçuş İletme'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora’nın, Topçu’dan onay aldığı ve İstanbul çıkışlı olarak seferlerin kısa bir süre sonra başlanacağı öğrenildi.

Seferlerle ilgili detayların daha sonra açıklanması bekleniyor.

©AirportHaber Özel

THY'DEN FLAŞ HAMLE!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

askin402 ~ 10 yıl önce
737-800 inip kaltığına göre a320de iner kalkar merak etmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
risk ~ 11 yıl önce
Ozel sektorun personel egitim ve malzeme eksikligiyle yillardir risk altinda olan bir havalimaninin boyle ucuslara acilmasi cok uzucu, sonuclari agir olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gürhan ~ 11 yıl önce
Yoksa yakınlarda seçimmi varda bir anda Thy'nin ve ulaştırma bakanının aklına geldi ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kahramanmaras ~ 11 yıl önce
kahramanmarasa frekans artisi %100 yapilmasi lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dnc ~ 11 yıl önce
kazık fiyatlarına alışırsınız artık :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Haber çok güzel, umarım Ankara çıkışlı Anadolujet uçuşları da başlar. Bunu havalimanı olan Anadolu şehirlerinde okuyan ya da benim gibi çalışan Alanyalı, Gazipaşalı ve Anamurlu hemşehrilerim için istiyorum. "Van'daki Gazipaşalı" :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harika ~ 11 yıl önce
Ne uçaklar inip-kalkıyor A320 mi sorun olacak ? Oradaki sorun bir anda iki dağın arasına girildiği anda ( 08 pistine inerken ) bir türbülans oluşuyor sanırım en zor kısmı o , çünkü o bölgede hakim rüzgar lodos olduğu için denize doğru kalkış yapılacak ( 26 pistinden ) yine o iki dağ arasından gelen sağnaklar da uçak etkilenir. Ama aslanlar gibi de kalkar. THY mize hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
USLU ~ 11 yıl önce
THY(Kırmızılar) için çok geç kalınmış bir karar,Şu anda mevcut piste A320 ve B 737-700 ve 800'ler rahat rahat inip kalkıyor,hemde pistin yarısından.Neyi bekledik?bence A330 ve 777-300ER bile çok rahat iner.Sevindirici olan Ankara dan aktarmalıda olsa THY(Kırmızılar) ile gideceğiz.Ayrıca bir an önce istimlak yapılarak uçak park yerlerinin yapılması(en az 8 uçaklık).Mahmutlardaki evimden izliyorum uçaklar en az 30-50 dakika havada tur atıyorlar inebilmek için(Bu da çok önemli!)Uçanada,bekleyenede,işletene yazık oluyor.. Alanya bölgemize ve THY(Kırmızılar)'na hayırlı olsun.Selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
A 330,B 777 300ER;İNER AMA KALKAMAZ.BOŞ KALKABİLİR.2000 M. KİFAYETSİZ.
Gazipaşa ~ 11 yıl önce
Anadolujet'ten Ankara-Gazipaşa uçuşunu sabırsızlıkla bekliyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper Haber ~ 11 yıl önce
Öncelikle süper bir haber, Anamur da oturuyorum, IST da okuyorum, haber piyango gibi oldu.. Ancak önceki raporla uygunsuzluk verilmişken nasıl şimdi uygundur raporu verilmiş anlamadım? Uçağın teknik özellikleri mi değişti yoksa alanda iyileştirmeler mi yapıldı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000