24 Ağustos 2015, Pazartesi 08:50:26

THY'den Cecil duyarlılığı

Cecil'in öldürülmesinin ardından av hayvanlarının taşınmasının yasaklanması için başlatılan imza kampanyasına THY'den yanıt geldi.
  • Thy iyi bişi yaptı ya pgs liler açık bulup yazamamışlar...
  • Duzenin ortaya cikardigi yaratik: oldurmeden zevk alan zenginler. Ote yandan gelecegi belirsiz milyonlarca ac, susuz, evsiz ya da yurtsuz insanlar. Insanin bir degeri kalmadigi bir toplumda hayvanlarin bir degeri kalir mi? Zengin fakir zevkler ve yasamlar hic bu kadar farklilasmamisti. Cecil in katili insanlik degil paranin deli ettigi bir avuc kapitalist.
  • Bravo. Thy umarım sponsorlukları ve güzel reklamları kadar hayvanlar konusunda gösterdiği duyarlılıklar da takdir toplamaya devam eder. Şahsen ben böyle haberlerini okumak istiyorum apronda deve kesildiğini değil.
  • THY nesli tukenmekte olanlari genelde businessta tasiyor zaten.

Cecil'in öldürülmesinin ardından av hayvanlarının taşınmasının yasaklanması için başlatılan imza kampanyasına THY'den yanıt geldi. Bu tür hayvanları zaten taşımadıklarını belirten yetkililer uygulamada gerekli özenin gösterildiğini ifade etti

Afrika'nın en ünlü ve en çok görüntülenen aslanı Cecil'in tsemmuz ayında koruma altında bulunduğu Zimbabwe'deki Hwange Ulusal Parkı'nda ABD'li bir diş hekimi tarafından yasak olarak avlanmasının yankıları sürüyor. Cecil'in öldürülmesi sonrası sosyal medya üzerinden başlatılan imza kampanyalarında havayolu şirketlerinin av hatırası olarak katledilen hayvanların taşınmasının yasaklanması talep edilmişti.

Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine başta ABD'li havayolu şirketleri United, Delta, US Airlines ve American Airlines olmak üzere çok sayıda havayolu şirketi aslan, leopar, bufalo, gergedan ve fil gibi hayvanlara ait kalıntıların nakliyesini durdurduğunu açıklamıştı. Bu yöndeki son çağrı ise THY için geldi. Change.org adlı internet sitesi üzerinden dünyada en çok noktaya uçuş yapan Türk Hava Yolları'nın da aynı kararı alması için bir imza kampanyası başlatıldı. Başlatılan imza kampanyası sonrası SABAH'a bilgi veren THY yetkilileri, Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme'de (CITES) yer alan canlı hayvanların ham ya da işlenmiş hallerinin, av hatırası olarak alınan hiçbir parça, obje ve kalıntının ortaklık uçuşlarında taşınmadığını belirterek uygulama sırasında da gerekli hassasiyetin gösterildiğini ifade etti. (Sabah)

THY'den Cecil duyarlılığı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

thy ~ 9 yıl önce
Thy iyi bişi yaptı ya pgs liler açık bulup yazamamışlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oldurmekten ... ~ 9 yıl önce
Duzenin ortaya cikardigi yaratik: oldurmeden zevk alan zenginler. Ote yandan gelecegi belirsiz milyonlarca ac, susuz, evsiz ya da yurtsuz insanlar. Insanin bir degeri kalmadigi bir toplumda hayvanlarin bir degeri kalir mi? Zengin fakir zevkler ve yasamlar hic bu kadar farklilasmamisti. Cecil in katili insanlik degil paranin deli ettigi bir avuc kapitalist.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mermaid ~ 9 yıl önce
Bravo. Thy umarım sponsorlukları ve güzel reklamları kadar hayvanlar konusunda gösterdiği duyarlılıklar da takdir toplamaya devam eder. Şahsen ben böyle haberlerini okumak istiyorum apronda deve kesildiğini değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 9 yıl önce
THY nesli tukenmekte olanlari genelde businessta tasiyor zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mermaid ~ 9 yıl önce
Okuyucu profili olarak o kadar 'ekonomi'yiz ki cevap bile almamış:) ama ne kadar ayıp ck ck:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000