30 Mayıs 2012, Çarşamba 12:37:20

THY’DE PROTEZ BACAK SKANDALI

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Amsterdam uçuşunda BM’de görev yapan Kersen de Yong’un (60) protez bacaklarının çıkarttırılarak başüstü dolabına konulması tepki çekti...
  • ''kalkış öncesi protez bacaklarını çıkarttı. Kabin ekibi Yong’u, protez bacaklarını başüstü dolabına koyması konusunda uyardı'' Hiç bir ekip yolcuya yaptırımda bulunmaz...
  • CAT 3A 30 Mayıs 2012, Çarşamba 21:42:12 Allahım! Okuduklarını anlayamayan, çekilmiş resimleri gören ama muhakeme edemeyen insanlara ne diyeyim ben. Her şey duygusal. Benden bu kadar. Bu arada greviniz de hayırlı olsun! Sağol şeker darısı başına...
  • Arkadaslar haberi daha dikkatli okuyunuz. Soz konusu kisi AMS-IST ucusunda herhangi bir problem olmadan protezleri ile ucabilmistir fakat IST-AMS ucusunda kendisinden protez bacagini cikarmasi istenmistir ve kendisi ancak koridora yatmak suretiyle bacagini cikartmis ve bas ustu dolabina koymustur. Tekrar ediyorum kendi istegi ile cikarmamis cikarmasi icin baski yapilmistir. Haberin asli Telegraph gazetesindedir. Yapilan uygulama havacilik yonetmelikleri acisindan yanlistir. Yolcu protezini cikartmaya zorlanmamaliydi. THY sanirim bu konuda bir aciklama yapacaktir, ya da susmayi tercih edecektir.
  • Fotograflara bakarsanız yolcunun yanındaki koltuk dolu.Uçuş emniyeti icin açıkta bagaj vs. Olmaması gerekir.Protezini çıkaran şahıs ,bunun basustu dolabına yada kargoya konmasını kabul eder.Uçakta ekibin çantasını koyabileceği yer bile ikramla doludur.Ekip protezi çıkarması icin uyarı yapmaz.Kisi kendi istegi ile cikartmistir.Isı bilmeyenler atıp tutmasın...
  • BURAYA BIRSEYLER YAZMAK NEKADAR KOLAY DEGIL MI.....HEMEN BIRILERI ISTEN CIKARILSIN....ILLA BIR KURBAN OLSUN...NEOLDUGUNU ANLAMADAN BILMEDEN....BIRGUN SIZ DE İŞŞİZ KALABILIRSINIZ....
  • Neyin nasil oldugunu bilmeden konusan onca bos insan var
  • tk kabin memurlarının farkı işte ... süperler :) o kadar pırlanta genç varken sizler isyan çıkardınız. maaşınıza sözüm yok 5000 10000 olsada hakediyorsunuz ama tc sartlarında maaşınızıda alırken, birçok insanın yaşayamadığı imrenilecek bir hayat yaşarken bu kargaşa niye. sendika kullandı sizi yazık işsiz kalan arkadaşlara üzlüyorum ne kokpiti ne sendikası doğru düzgün destek bile vermedi.. yazık o kadar deneyimli teknikte sizinle yandı. geçmiş olsun umarım işinizi geri kazanır ve kıymetini bilirsiniz.
  • Merhaba, bende 2 sene evvel bacaklarımı kaybettim. Sık sık uçağa binen birisi olarak, benim protez bacaklarım hiç bir zaman problem olmadı. Ayrıca adam protezlerini çıkarttıysa, ve emniyetli olmayan biryerdeyse, kabin ekibinin müdehale etmesi normal. Ama ben zannetmiyorum illa bacaklarını çıkart dediklerini.
  • Allahım! Okuduklarını anlayamayan, çekilmiş resimleri gören ama muhakeme edemeyen insanlara ne diyeyim ben. Her şey duygusal. Benden bu kadar. Bu arada greviniz de hayırlı olsun!
  • Her şeyden önce günahtır ya! Ani bir ihtiyaç halinde kim kalkıp verecek yolcuya protezlerini? Yanında dursa istediğinde takıp kullanır. Avrupada engellilerin başkalarına muhtaç edilmemesi, eksik hissettirilmemesi esastır. Burda yolcu "afedersiniz tuvalete gideceğim, protez bacaklarımı indirir misiniz?" demek zorunda bırakılmış.

 

Hollandalı engelli yolcu İstanbul-Amsterdam seferini yapan uçakta ilginç bir uygulamayla karşılaştı. BM’de üst düzey görevli olduğu belirtilen Kersen De Yong, kalkış öncesi protez bacaklarını çıkarttı. Kabin ekibi Yong’u, protez bacaklarını başüstü dolabına koyması konusunda uyardı. Bunun üzerine kabin ekibi ile Yong arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Kabin ekibinin ısrarı üzerine Yong, protez bacaklarını kabin ekibine teslim etti. Ekip, protez bacakları uçuş sonuna kadar başüstü dolabına koydu.

Kersen De Yong’un yaşadığı bu olay Hollanda’da yankı buldu. THY’nin bu uygulamasına gelen tepkiler üzerine Türk Büyükelçiliği devreye girdi. THY’nin Amsterdam Havaalanı Müdürü Ahmet Şahin, gelen tepkiler üzerine olayın araştırıldığını ve olayda kusur varsa ortaya çıkacağını, eğer böyle bir durum sözkonusu ise Yong’dan özür dilediğini kaydetti.

Bu arada, Airporthaber’in edindiği bilgiye göre Kersen de Yong’un Amsterdam-İstanbul uçuşunu da yine Türk Hava Yolları uçağı ile gerçekleştirdiği, 6 A ve B koltuklarında oturan Yong’un iki koltuğu kullanarak rahat bir uçuş yaptığı kaydedildi. Ayrıca, Yersen De Yong’un Amsterdam-İstanbul uçuşunu business class sınıfında yapabileceğinin teklif edilmesine rağmen bunu kabul etmeyerek ekonomi sınıfında uçmayı tercih ettiği  bildirildi.

Uluslararası uygulamalara göre, bu durumdaki engelli yolcular için bir koltuk boş bırakılıyor, yolcu protez bacaklarını uçuş süresince o koltuğa bırakıyor.

 

THY’DE PROTEZ BACAK SKANDALI

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Sen oku sen ~ 12 yıl önce
''kalkış öncesi protez bacaklarını çıkarttı. Kabin ekibi Yong’u, protez bacaklarını başüstü dolabına koyması konusunda uyardı'' Hiç bir ekip yolcuya yaptırımda bulunmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAT 3A sana)) ~ 12 yıl önce
CAT 3A 30 Mayıs 2012, Çarşamba 21:42:12 Allahım! Okuduklarını anlayamayan, çekilmiş resimleri gören ama muhakeme edemeyen insanlara ne diyeyim ben. Her şey duygusal. Benden bu kadar. Bu arada greviniz de hayırlı olsun! Sağol şeker darısı başına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilen bilmeyen konusuyor ~ 12 yıl önce
Arkadaslar haberi daha dikkatli okuyunuz. Soz konusu kisi AMS-IST ucusunda herhangi bir problem olmadan protezleri ile ucabilmistir fakat IST-AMS ucusunda kendisinden protez bacagini cikarmasi istenmistir ve kendisi ancak koridora yatmak suretiyle bacagini cikartmis ve bas ustu dolabina koymustur. Tekrar ediyorum kendi istegi ile cikarmamis cikarmasi icin baski yapilmistir. Haberin asli Telegraph gazetesindedir. Yapilan uygulama havacilik yonetmelikleri acisindan yanlistir. Yolcu protezini cikartmaya zorlanmamaliydi. THY sanirim bu konuda bir aciklama yapacaktir, ya da susmayi tercih edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Fotograflara bakarsanız yolcunun yanındaki koltuk dolu.Uçuş emniyeti icin açıkta bagaj vs. Olmaması gerekir.Protezini çıkaran şahıs ,bunun basustu dolabına yada kargoya konmasını kabul eder.Uçakta ekibin çantasını koyabileceği yer bile ikramla doludur.Ekip protezi çıkarması icin uyarı yapmaz.Kisi kendi istegi ile cikartmistir.Isı bilmeyenler atıp tutmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARTAL ~ 12 yıl önce
BURAYA BIRSEYLER YAZMAK NEKADAR KOLAY DEGIL MI.....HEMEN BIRILERI ISTEN CIKARILSIN....ILLA BIR KURBAN OLSUN...NEOLDUGUNU ANLAMADAN BILMEDEN....BIRGUN SIZ DE İŞŞİZ KALABILIRSINIZ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fidan ~ 12 yıl önce
Neyin nasil oldugunu bilmeden konusan onca bos insan var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nicky ~ 12 yıl önce
tk kabin memurlarının farkı işte ... süperler :) o kadar pırlanta genç varken sizler isyan çıkardınız. maaşınıza sözüm yok 5000 10000 olsada hakediyorsunuz ama tc sartlarında maaşınızıda alırken, birçok insanın yaşayamadığı imrenilecek bir hayat yaşarken bu kargaşa niye. sendika kullandı sizi yazık işsiz kalan arkadaşlara üzlüyorum ne kokpiti ne sendikası doğru düzgün destek bile vermedi.. yazık o kadar deneyimli teknikte sizinle yandı. geçmiş olsun umarım işinizi geri kazanır ve kıymetini bilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 12 yıl önce
Merhaba, bende 2 sene evvel bacaklarımı kaybettim. Sık sık uçağa binen birisi olarak, benim protez bacaklarım hiç bir zaman problem olmadı. Ayrıca adam protezlerini çıkarttıysa, ve emniyetli olmayan biryerdeyse, kabin ekibinin müdehale etmesi normal. Ama ben zannetmiyorum illa bacaklarını çıkart dediklerini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAT 3A ~ 12 yıl önce
Allahım! Okuduklarını anlayamayan, çekilmiş resimleri gören ama muhakeme edemeyen insanlara ne diyeyim ben. Her şey duygusal. Benden bu kadar. Bu arada greviniz de hayırlı olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne bu? ~ 12 yıl önce
Her şeyden önce günahtır ya! Ani bir ihtiyaç halinde kim kalkıp verecek yolcuya protezlerini? Yanında dursa istediğinde takıp kullanır. Avrupada engellilerin başkalarına muhtaç edilmemesi, eksik hissettirilmemesi esastır. Burda yolcu "afedersiniz tuvalete gideceğim, protez bacaklarımı indirir misiniz?" demek zorunda bırakılmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000