29 Eylül 2014, Pazartesi 14:08:11

THY'DE MEZUNİYET HEYECANI YAŞANDI

Türk Hava Yolları, eğitimlerinin tamamlayan ikisi bayan olmak üzere toplam 58 pilotunu bugün düzenlenen bir törenle mezun etti. Törene katılan THY Genel Müdürü Temel Kotil, pilotlara “Onlar bizim astronotlarımız” diye hitap etti.
  • bende oradakilerden biriyim torpil vs komik seyler bilegimizin hakkiyla geldik buraya kimse camur atmasin sizinki olmadiysa belki sizin icin hayirlisi budur. hepimiz bu vatan icin calisip cabaliyoruz. Herkes pilot olarak katki verecek degil sizde yaptigniz gorevi layikiyla yaparak bunu gerceklestirin. Herkese mutlu bayramlar
  • sadece pilotların pazarı bayramı seyranı olmuyor değil vardiyalı şekilde çalışan tüm arkadaşları kapsıyor.
  • Havacılık sektöründe çalışan,çalışacak veya niyeti olanların başka insanlara bakışını görünce insanın uçağa binesi gelmiyor.Sanki pilotluk inanılmaz zor bir meslek.Yok müthiş insanlar.Yok şu.Zaten ne olduklarını burada görüyoruz.İşin özü rant.Para.Gerçekten bu işi severek yapacak ve pilotluğu hava atmak için yapmayacak insanların para bulamayıp pilot olamaması çok kötü bir durum olsa.Torpil var mı bilmiyorum ama Amerika da eğitim olayına kafam takılıyor.Amerikada adam gibi uçuş yapmak,eğitim almak için oranın aksanına hakim olmak gerekiyor.Ya burada iyice amerikan ingilizcesine çalışmak gerekiyor yoksa zorlanılır.
  • Beyler bayanlar, THY'nin görevi, ülkedeki gençlere iş garantili pilot yetiştirmek değildir. İhtiyacı için pilot yetiştirmektir. Normal bir iş görüşmesinden hiç bir farkı yoktur. THY bir dönemde 500 pilot yetiştirecekse, şartları sağlayan 600 kişi varsa o 100 kişinin süreci olumsuz sonuçlanacaktır. O yüzden 5dklık görüşmeyle pilot olamayacağım söylendi demek son derece yanlış. Belki sizin yerinize seçilen aday daha gençtir, dlr ortalaması daha yüksektir, mezun olduğu okul daha iyidir. Senin yerine seçilmesi için bir sürü neden olabilir. Aslında herhangi bir nedene de gerek yok. Bir işveren, işçi seçerken belli şartları sağlayan herhangi bir adayı seçebilir. O yüzden süreç olumsuz sonuçlanınca 5dkda pilot olamayacağıma kanaat getirdiler diye çığırtkanlık yapmaya gerek yok. Sıradan bir iş başvurunuzda mülakatta başarısız olduğunuzu öğrenince de aynı tepkiyi mi veriyorsunuz? Bunun da sıradan iş görüşmelerinden farksız olduğunu unutmayın. Saygılar
  • Kurtul hocam hayırlı olsun... Tüm pilotlara hayırlı olsun, emniyetli uçuşlar...
  • Keşke hiçbirşey para odaklı olmasa,yorumlar o düşüncelerle yapılmasa.Bazen sabahın seherinde yol kenarında çöp toplayan temizlik işçisinin elini öpmek geliyor içimden.Yaptığı işin kutsallığı bende saklı.Varın siz yolunuza.
  • Akademide Torpil fln yok kardeşim hakeden giriyor.herkes hatayı ve eksikleri kendinde arasın. Zaten torpil olmadan girilmez onun için dlr dan kaldım demesin kimse. Dlr2 ye alman psikolog girmiş de almanlar da mı torpil yaptı heryerde söyleyip güldürmeyin kendinize
  • Astronot olmak bizim kimlik bunalımı yaşayan milletimizin içinde ukde olarak kalmış herhalde. Erdoğa amerikalılara uzaya türk gönderin der Kotil pilotlara astronot der gülermisin ağlarmısın.
  • Genç pilotları tebrik ediyor, başarılı bir iş yaşamı diliyorum ,işleri garanti ,diğer pilotlar gibi iş arama stresleri yok.Tek sıkıntıları , yaklaşık 300 bin lirayı bulan eğitim ücreti borçlarını THY'ye ödemek .Allah ödeme kolaylığı versin.
  • Gülen adam Temel

Türk Hava Yolları (THY), Uçuş Eğitim Akademisi ve FITA’da (Florida Institue Of Technology Aviation) eğitimlerini tamamlayan pilotlara düzenlenen bir törenle bröveleri takıldı.

Mezun olan 2'si bayan toplam 58 pilot, Atatürk Havalimanı'nda THY Genel Müdürü Temel Kotil’inde katılımıyla toplu fotoğraf çektirdi. Daha sonra yine THY Genel Müdürü Temel Kotil, Uçuş İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora, THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci ve THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katılımıyla THY Genel Müdürlük Binası’nda bröve takma töreni düzenlendi.

"3 BİN PİLOTA DAHA İHTİYACIMIZ VAR"

THY Genel Müdürlük Binası’nda düzenlenen törende konuşan Temel Kotil, "THY'nin 2023 vizyonunu biliyorsunuz. 120 milyon Yolcu, 24 milyar dolar ciro hedefliyoruz. Bizim yönetimimizin kararı bu yönde. Uçaklarda alındı. Arkadaşlarımız çok genç olduğu için bir matematik yapalım dedik. Matematikte şu çıktı. Normalde biz yüzde 18 büyüyoruz. 12 yıl boyunca ortalama büyüme yüzdemiz yüzde 18. Asya'daki beklenen uzun dönem büyüme yüzdesi yüzde 7. Yüzde 5'de Avrupa'da beklenen büyüme. Önümüzdeki 30 yılı planladığımızda; THY, Türkiye'de hem Avrupa'nın hem de Asya'nın bir havayolu. O zaman biz de dedik ki Asya'daki büyüme gibi yaparız. Yüzde 18 demedik, yüzde 7 büyüme yaparız dedik. 500 milyon yolcu yapar bu rakam. Bu arkadaşlarımızda 30-35 yıl kadar uçacaklar. THY yolcu sayısı 500 Milyon çıktı. Avrupa'daki yolcu sayısı 2.5 milyar olacak. Bunun 500 milyonu Türkiye'den. Bu çok iyi bir rakam. Bizim pilotlarımızı astronot gibi görebilirsiniz. Onlar yedikleri, içtikleri, attıkları adımlarla aynı astronotlar gibi yaşamak zorundalar. Arkadaşlarımızın eğitimler 18 ay sürdü. Sırada TİP eğitimleri var. İhtiyacımız neredeyse o filoda eğitimlerine devam edecekler" ifadelerini kullandı.

THY Genel Müdürü Kotil, şuanda 3 bin 500'e yakın pilotu bünyelerinde barındırdıklarını söyleyen bu hedefleri doğrultusunda 3 bin pilota daha ihtiyaç duyacaklarını belirtti. Kotil, Chelsea ile ilgili sponsorluk hakkında da yeni bir gelişme olmadığını ifade etti.

“PİLOTUN BAYRAMI SEYRANI OLMAZ”

THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora da pilotluğun çok fazla özveri isteyen bir meslek olduğunu ifade ederek, “Pilotluk dışarıdan bakıldığında çok cazip bir meslek gibi görünüyor. Ancak yaşanan zorlukları sadece yine pilotlar ve onların aileleri bilir. Ben kendimden örnek verecek olursam; Çocuğunuz hasta oluyor. Hastaneye annesi götürüyor. Yakınlarının düğünü, cenazesi oluyor. Siz uçuşa gitmek zorunda kalıyorsunuz. Pilotluğun Pazar günü, bayramı, seyranı yoktur. Burada ailelere büyük görev düşüyor. Pilotların en büyük destekçisi onlar olmak zorunda” dedi.

Şirketlerinin tüm çalışanlarına olduğu gibi pilotlarına da sonsuz bir güven duyduğunu belirten Bora, “Bizim şirketimiz gerçekten çalışanına fazlasıyla değer veriyor. Her türlü imkanı sunuyor. Benim buradaki yeni aile üyelerimizden istediğim şey şirketi bir tüzel kişilik olarak değil somut bir varlık gibi düşünerek hareket etmeleridir. Gereken vefayı daima göstersinler. Şimdi bröveleri takılacak arkadaşlarımızı görünce kendi gençliğim aklıma geliyor. Bize ilk brövelerimiz takıldığında göğsümüzü gere gere dolaşıyorduk. Şimdi onlar da bunu yapsınlar. Havalarını atsındalar caka satsınlar ama bu caka satmak sadece yerde oluyor. Havada emniyet, uçuş güvenliği her şeyden önce gelir. Havadayken sorumluluklar artar. Hem şirketinizi düşünerek hareket etmek zorundasınız hem de taşıdığınız yüzlerce canın sorumluğunu omuzlamanız gerekiyor. Dolayısıyla uçuş güvenliğine en ufak şekilde zarar verecek bir davranış ya da tutumda bulunamazsınız. Şirketimize uzun yıllar hizmet edeceğinizi düşünüyorum. Hepinizi tebrik ediyor. Başarılı bir kariyer diliyorum” şeklinde konuştu.

ASLI KAZAZÇOCUKLUK HAYALİNE KAVUŞTU

58 mezun pilot içerisindeki 2 bayandan biri olan Aslı Kazaz, çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, "Pilot olmaya lisede karar verdim. Bu bir çocukluk hayaliydi. Benim babam THY Teknik'te çalışıyor. Onun böyle bir yönlendirmesi olmuştu. Başvurmak istedim. Başvurdum. O sıra yüksek lisansım devam ediyordu. Sınavlara girdik. Çok zor sınavlara girdik hepimiz. Bir buçuk yıl zorlu bir eğitim süreci geçti. Aydın'da aldım, Çorlu'da aldım eğitimimi. Yer eğitimini de Florya'da tamamladık. Çok güzel bir eğitimdi. İş hayatı da çok güzel. Meslek de çok güzel. Bilgisayar programcısıydım. Ama bir süre sonra monotonlaştı. Pilotluk öyle değil. Bu nedenle pilotluğu seçtim" diye konuştu.

“ÇOK BÜYÜK BİR GURUR”

THY'nin hedefleri doğrultusunda paylarına düşen görevin farkında olduğunu belirten Ergin Güzar, "28 yaşındayım. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik-Haberleşme Mühendisliği mezunuyum. Yaklaşık bir buçuk yıl önce eğitimlerimize başladık. Bugün de mezuniyet törenimiz olacak. Bu çok büyük bir gurur. Burası çok büyük ve güzel bir aile. Hepimizin birbirine karşı sıcaklığı yaklaşımı gerçekten çok samimi. Biz bunu şirkete adım attığımız ilk günden beri gerçekten yaşıyoruz. Hedefler çok büyük. Bizler bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için payımıza düşen görevin farkındayız" dedi.





















AirportHaber.com / MEHMET GENÇ

THY'DE MEZUNİYET HEYECANI YAŞANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

fo ~ 10 yıl önce
bende oradakilerden biriyim torpil vs komik seyler bilegimizin hakkiyla geldik buraya kimse camur atmasin sizinki olmadiysa belki sizin icin hayirlisi budur. hepimiz bu vatan icin calisip cabaliyoruz. Herkes pilot olarak katki verecek degil sizde yaptigniz gorevi layikiyla yaparak bunu gerceklestirin. Herkese mutlu bayramlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci ~ 10 yıl önce
1 sen niye vatanına okuduğun bölümle katkıda bulunup faydalı olmadın? 2 neden pilotlukla bunu yapma gereksimi duydun ? 3 sen bu vatan için çalıştığını,çabaladığını mı sanıyorsun ? 4 torpilsiz ? cevabını vereyim 1 okuduğun bölümü herkes kazanır ama mesele o bölümü bitirip memlekete okuduğun bölümün dalıyla faydalı olabilmek sende bu kapasite yokmuş bir baltaya sap olamamışsın bu ülkenin pilottan çok mühendise ihtiyacı var 2 parası için yapan kişilersiniz kısacası sahte havacılardansın sen de 3- bu vatan için çalışsaydın ilk sorunun cevabındaki gibi okudğun alanda gelişir bir şeyler yapardın beyin yorardın ama yoramamışsın malesef. 4 herkesin tuzu kuru kimse yemeğim tuzlu demez bu memlekette en köklü kurum daha doğrusu üniversite shyo bile torpilin döndüğü yerse boş ses çıkarma teneke gibi thy nin nasıl adamları işe aldığını biliyor herkes hakkıyla girende vardır ama havaclkta geçeceksn bunu bu ülkede senin devrelerin dışındakiler aptal değil bir siz özel değilsiniz bizlrde vrz t. yk
öğrenciye ~ 10 yıl önce
Herkes sahte bi sen doğru havacı! Senin gibi pilot olmak isteyip olamayanlar her gördüğü akademiliye çamur attıkça, onlar daha bir keyifle yapacak işlerini. Hiç durma yorum yetiştir internette anca:)
ögrenciye ~ 10 yıl önce
vay arkadas ne kuyruk acin varmis yemin ederim uzuldum senin icin yaa
Vardıya ~ 10 yıl önce
sadece pilotların pazarı bayramı seyranı olmuyor değil vardiyalı şekilde çalışan tüm arkadaşları kapsıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 10 yıl önce
Havacılık sektöründe çalışan,çalışacak veya niyeti olanların başka insanlara bakışını görünce insanın uçağa binesi gelmiyor.Sanki pilotluk inanılmaz zor bir meslek.Yok müthiş insanlar.Yok şu.Zaten ne olduklarını burada görüyoruz.İşin özü rant.Para.Gerçekten bu işi severek yapacak ve pilotluğu hava atmak için yapmayacak insanların para bulamayıp pilot olamaması çok kötü bir durum olsa.Torpil var mı bilmiyorum ama Amerika da eğitim olayına kafam takılıyor.Amerikada adam gibi uçuş yapmak,eğitim almak için oranın aksanına hakim olmak gerekiyor.Ya burada iyice amerikan ingilizcesine çalışmak gerekiyor yoksa zorlanılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil diyene ~ 10 yıl önce
Beyler bayanlar, THY'nin görevi, ülkedeki gençlere iş garantili pilot yetiştirmek değildir. İhtiyacı için pilot yetiştirmektir. Normal bir iş görüşmesinden hiç bir farkı yoktur. THY bir dönemde 500 pilot yetiştirecekse, şartları sağlayan 600 kişi varsa o 100 kişinin süreci olumsuz sonuçlanacaktır. O yüzden 5dklık görüşmeyle pilot olamayacağım söylendi demek son derece yanlış. Belki sizin yerinize seçilen aday daha gençtir, dlr ortalaması daha yüksektir, mezun olduğu okul daha iyidir. Senin yerine seçilmesi için bir sürü neden olabilir. Aslında herhangi bir nedene de gerek yok. Bir işveren, işçi seçerken belli şartları sağlayan herhangi bir adayı seçebilir. O yüzden süreç olumsuz sonuçlanınca 5dkda pilot olamayacağıma kanaat getirdiler diye çığırtkanlık yapmaya gerek yok. Sıradan bir iş başvurunuzda mülakatta başarısız olduğunuzu öğrenince de aynı tepkiyi mi veriyorsunuz? Bunun da sıradan iş görüşmelerinden farksız olduğunu unutmayın. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kurtul hocam hayırlı olsun... Tüm pilotlara hayırlı olsun, emniyetli uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu. ~ 10 yıl önce
Keşke hiçbirşey para odaklı olmasa,yorumlar o düşüncelerle yapılmasa.Bazen sabahın seherinde yol kenarında çöp toplayan temizlik işçisinin elini öpmek geliyor içimden.Yaptığı işin kutsallığı bende saklı.Varın siz yolunuza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boldpilot ~ 10 yıl önce
Akademide Torpil fln yok kardeşim hakeden giriyor.herkes hatayı ve eksikleri kendinde arasın. Zaten torpil olmadan girilmez onun için dlr dan kaldım demesin kimse. Dlr2 ye alman psikolog girmiş de almanlar da mı torpil yaptı heryerde söyleyip güldürmeyin kendinize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dlr2 ~ 10 yıl önce
dlr2 de 3 alman psikolog var, 1 tane kaptan, ortalama 40 dakika suruyor. Budan gecen adam 5 dakikalik kurul mulakatindan neden eleniyor?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Astronot olmak bizim kimlik bunalımı yaşayan milletimizin içinde ukde olarak kalmış herhalde. Erdoğa amerikalılara uzaya türk gönderin der Kotil pilotlara astronot der gülermisin ağlarmısın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Özdemir ~ 10 yıl önce
Genç pilotları tebrik ediyor, başarılı bir iş yaşamı diliyorum ,işleri garanti ,diğer pilotlar gibi iş arama stresleri yok.Tek sıkıntıları , yaklaşık 300 bin lirayı bulan eğitim ücreti borçlarını THY'ye ödemek .Allah ödeme kolaylığı versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gülen adam Temel

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000