14 Eylül 2008, Pazar 16:31:25

THY’ye kuş çarptı. Hürriyet nasıl haber yaptı?

Türk Havayolları’nın İstanbul Adana seferini yapan uçağının burnuna kuş çarptı. Giresun adlı uçağın burnunda hasar oluştu. Bu haber Hürriyet’te uçağın kokpitine kuş çarptı diye verildi. İşte yorumsuz Hürriyet haberi
  • Hürriyet teki o otorite sanırım DHA nın da başı! Böyle amatörce bile denemeyecek kadar kötü haber yapılmaz. İspanya daki kaza ile ilgili bir haberde pilotların son konuşmaları olduğunu iddia ettikleri bir şey yayınlamışlardı. Pilot "pedala bas" diyormuş, parantez içinde "gaz pedalı" diye açıklama(!) yazmışlardı. Daha ne denebilir ki?
  • Hürriyet'in bi havacılık otoritesi varya... Pass bilet edinme uzmanı, Bussines jet konfor testi ombudsmanı, uçak ikramları gurmesi...vs. Kendisine bi telefon açıp sorsalar, belki o ilkokul mezunu gazeteci bu şekilde salak bi hata yapmazdı.
  • "UCAGA CARPAN KUS KOKPIT CAMINI DELDI" diye baslik atmislar ve asagida daha degisik ifadeler kullanmislar. galiba cok yorgunken veya kelimeler manasini kaybettigi sirada bu haberleri yapiyorlar.
  • Böyle haber yapması gayet doğaldır. Türk medyası eğitimli eleman pek bulundurmuyor ve aynı zamanda yaptığı işi mesleği sevdiğinden değil, para kazanmak için yapmaktadır. Dikkat edersek, bir haber 3-4 kez aynı yazılar ile uzatılır. Ali sokakta Ayşe'ye görmüş. Alının bilgiye dayanarak Ali sokakta Ayşe'yi görmüş. Ali, Ayşe'yi yolda gördüğü görüldü. Al, aynı kelimeleri 3 kez tekrarlayıp haber yaptık. Mesleği iyi yapmayan ancak okadarını yapar...
  • Ağaçkakandır kesin :)
  • Kimmiş bu hürriyetteki havacılık otoritesi çok merak ettim...
  • bu işten anlamayan insanlar hep aynı şeyi yapıyolar. ama bişey dememek lazım her gazete de havacılıktan anlayan ya da yüksek IQ lu insanlar olmasını bekleyemeyiz. sıradan türk gazetecisi işte editöre yaranmak için yazmış...
  • GEÇEN GÜNLERDE DE BUNA BENZER HABERLER TARAFLI MEDYADA YAPILDI VE YAPILMAYA DEVAM EDİLECEKTİR BELKİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ BELKİ YORUM ÖZGÜRLÜĞÜ AMA BU GİBİ ABARTILIP ŞİŞİRİLMİŞ HABERLER TÜM HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE ZARAR VERECEKTİR İNSANLARIN HAVA TAŞIMACILIĞINA OLAN GÜVENİNİ SARSACAKTIR BİRİLERİ ÇIKIP BU GAZETE SAHİPLERİNE GÜZEL GÜZEL ANLATSIN YADA TÜM HAVACILIK SEKTÖRÜ BU İNSANLARI KINASIN BUNLAR BİNDİĞİ DALI KESİYOR.
  • bilgi eksikliğinden kaynaklanan ve sadece haber olsun diye yapılan bir haber. böyle haberlere zaman zaman airporthaber'dede rastlıyoruz. Bu olaylar henüz yeni gelişen havaclığımız için normal fakat ciddi hatalar.
  • Hürriyet gibi gazetede havacılılk otoritesi de olmasına rağmen demek ki bu tip haberler de bu yetkililerin süzgecinden geçmeden yayınlanabiliyor..

Hürriyet'te yer alan haberde kokpitte delik açıldığı yazılıydı.

Hürriyet

THY’ye kuş çarptı. Hürriyet nasıl haber yaptı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

HPM900 ~ 16 yıl önce
Hürriyet teki o otorite sanırım DHA nın da başı! Böyle amatörce bile denemeyecek kadar kötü haber yapılmaz. İspanya daki kaza ile ilgili bir haberde pilotların son konuşmaları olduğunu iddia ettikleri bir şey yayınlamışlardı. Pilot "pedala bas" diyormuş, parantez içinde "gaz pedalı" diye açıklama(!) yazmışlardı. Daha ne denebilir ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 16 yıl önce
Hürriyet'in bi havacılık otoritesi varya... Pass bilet edinme uzmanı, Bussines jet konfor testi ombudsmanı, uçak ikramları gurmesi...vs. Kendisine bi telefon açıp sorsalar, belki o ilkokul mezunu gazeteci bu şekilde salak bi hata yapmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARTAL ~ 16 yıl önce
"UCAGA CARPAN KUS KOKPIT CAMINI DELDI" diye baslik atmislar ve asagida daha degisik ifadeler kullanmislar. galiba cok yorgunken veya kelimeler manasini kaybettigi sirada bu haberleri yapiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Böyle haber yapması gayet doğaldır. Türk medyası eğitimli eleman pek bulundurmuyor ve aynı zamanda yaptığı işi mesleği sevdiğinden değil, para kazanmak için yapmaktadır. Dikkat edersek, bir haber 3-4 kez aynı yazılar ile uzatılır. Ali sokakta Ayşe'ye görmüş. Alının bilgiye dayanarak Ali sokakta Ayşe'yi görmüş. Ali, Ayşe'yi yolda gördüğü görüldü. Al, aynı kelimeleri 3 kez tekrarlayıp haber yaptık. Mesleği iyi yapmayan ancak okadarını yapar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mscsi ~ 16 yıl önce
Ağaçkakandır kesin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atpl ~ 16 yıl önce
Kimmiş bu hürriyetteki havacılık otoritesi çok merak ettim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahahaha ~ 16 yıl önce
bu işten anlamayan insanlar hep aynı şeyi yapıyolar. ama bişey dememek lazım her gazete de havacılıktan anlayan ya da yüksek IQ lu insanlar olmasını bekleyemeyiz. sıradan türk gazetecisi işte editöre yaranmak için yazmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XTYPE ~ 16 yıl önce
GEÇEN GÜNLERDE DE BUNA BENZER HABERLER TARAFLI MEDYADA YAPILDI VE YAPILMAYA DEVAM EDİLECEKTİR BELKİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ BELKİ YORUM ÖZGÜRLÜĞÜ AMA BU GİBİ ABARTILIP ŞİŞİRİLMİŞ HABERLER TÜM HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE ZARAR VERECEKTİR İNSANLARIN HAVA TAŞIMACILIĞINA OLAN GÜVENİNİ SARSACAKTIR BİRİLERİ ÇIKIP BU GAZETE SAHİPLERİNE GÜZEL GÜZEL ANLATSIN YADA TÜM HAVACILIK SEKTÖRÜ BU İNSANLARI KINASIN BUNLAR BİNDİĞİ DALI KESİYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 16 yıl önce
bilgi eksikliğinden kaynaklanan ve sadece haber olsun diye yapılan bir haber. böyle haberlere zaman zaman airporthaber'dede rastlıyoruz. Bu olaylar henüz yeni gelişen havaclığımız için normal fakat ciddi hatalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus319pilot ~ 16 yıl önce
Hürriyet gibi gazetede havacılılk otoritesi de olmasına rağmen demek ki bu tip haberler de bu yetkililerin süzgecinden geçmeden yayınlanabiliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000