09 Haziran 2017, Cuma 16:22:38

THY yönetim kurulunda flaş değişiklik!

Türk Hava Yolları'nın bugün gerçekleştirilen olağan genel kurulunda Orhan Birdal yeniden yönetim kurulu üyeliğine seçildi.
  • Anlamakta zorlaniyorum Bu Memlekette neden meyve veren agaci sürekli taşlarlar. Orhan Bey Havacilik konusunda kendini ispatlamis ender insanlardan biridir.THY Cok faydali olacagina inaniyorum.
  • Kimse kimseyi kandırmasın DHMI de iken icraatları belli kapasitesi belli birisi.Liyakat sadece sözde var gibime geliyor
  • Demek ki memlekette başka adama yokmuş havacılıktan anlayan.
  • Hayırlı olsun , Türkiye'de havacılık bugün bu seviyelerdeyse bunda en büyük emeği olan insanlardan biridir Orhan Bey.
  • Fotoğrafta arkadaki uçak Atlasglobal, ama öndeki THY kafamda deli sorular :)
  • Hakkını yememek lazim airporthaber e girişi engellemişti bunu da üstün başarı hanesine yazmak gerek
  • Seni dhm de en çok trafikçiler sever o da aldıkları tazminat tan dolayı.Gerisi sevmez kurumu ikiye bölmüştür.Erzincanlı olmadan öte hiçbir artın yok.Zannedersin memlekette adam kıtlığı var görevden al geri ver yakında dhm nin başuna yeniden geçer ahanda buraya yazıyom demedi demeyin
  • bademcik,gider gelir bunlar memlekette bu ve buna benzer tipler vardır,sürekli tilki gibi dolaşırlar bir halt bildikleri de yoktur,
  • DHMİ Orhan Birdal döneminde türkiyenin en güzide kurumu oldu.DHMİ olarak Orhan Birdal'ı çok seviyoruz.Allah başarılarını daim kılsın.Allah yardımcısı olsun.
  • Bu adama bir ayar oluyorum ki... kapıdan atsak bacadan dönüyor.

Türk Hava Yolları'nın bugün gerçekleştirilen olağan genel kurulunda bir sürpriz gerçekleşti. 

Türk Hava Yolları'nda 15 yıldır Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer alan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal getirildi.

ORHAN BİRDAL KİMDİR?

1958 Yılında Erzincan'ın Kemah ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1980 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulundan mezun olan Orhan Birdal, 1990 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı.

1982 Yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi bünyesinde Atatürk Havalimanı'nda Hava Trafik Kontrolörü olarak havacılık sektörüyle tanışan Orhan Birdal, daha sonra sırasıyla Erzincan'da Hava Trafik Kontrolörü ve Havaalanı müdürlüğü, Nevşehir Kapadokya, Trabzon ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları Başmüdürlüğü görevlerinin ardından DHMİ Genel Müdürlüğü İşletme Daire Başkanlığı görevinde bulundu.

2003 Yılında DHMİ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atanan Orhan Birdal, 2007-2015 yılları arasında DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı görevinde bulunduktan sonra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşavirliğine atandı.

DHMİ Genel Müdürlüğü görevi esnasında 2008-2012 yılları arasında Türk Hava Yolları A.O. Yönetim ve Denetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Bunun yanı sıra TOBB Havacılık Meclisinde Başkan Yardımcısı olarak da görev yaptı.

Havacılık sektöründe uzun yıllar yönetici olarak çalışan Orhan Birdal birçok başarılı projeye imza atmıştır. Bunların başında dünyanın en büyük yap-işlet-devret(YİD) projesi olan Yeni İstanbul Havalimanı gelmektedir. Ayrıca Türkiye’de Havalimanlarında yapılan 17 adet Yap-İşlet-Devlet ve Kamu-Özel Sektör İşbirliği projelerinin her safhasında en üst düzeyde görev yapmıştır.

Orhan Birdal, Türkiye'de yerli sivil uçak yapımı için oluşturulan komisyonda aktif görevler almıştır. Ayrıca 10. ve 11. Ulaştırma Şuralarında Havacılık sektörünün başkanlığını ve moderatörlüklerini üstlenmiştir. 

Yurt içi ve yurt dışında çeşitli kuruluşlar tarafından Yılın Bürokratı, Yılın Kamu Kuruluşu ve Yılın Kamu Yöneticisi Gibi birçok ödüle layık görülmüştür.

İngilizce bilen Orhan Birdal, evli ve dört çocuk babasıdır.

THY yönetim kurulunda flaş değişiklik!

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

A.Güney ~ 7 yıl önce
Anlamakta zorlaniyorum Bu Memlekette neden meyve veren agaci sürekli taşlarlar. Orhan Bey Havacilik konusunda kendini ispatlamis ender insanlardan biridir.THY Cok faydali olacagina inaniyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ıııı ~ 7 yıl önce
Kimse kimseyi kandırmasın DHMI de iken icraatları belli kapasitesi belli birisi.Liyakat sadece sözde var gibime geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ikk ~ 7 yıl önce
Demek ki memlekette başka adama yokmuş havacılıktan anlayan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 7 yıl önce
Hayırlı olsun , Türkiye'de havacılık bugün bu seviyelerdeyse bunda en büyük emeği olan insanlardan biridir Orhan Bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gizli mesaj mı bu yoksa :) ~ 7 yıl önce
Fotoğrafta arkadaki uçak Atlasglobal, ama öndeki THY kafamda deli sorular :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A.G. ~ 7 yıl önce
Hakkını yememek lazim airporthaber e girişi engellemişti bunu da üstün başarı hanesine yazmak gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilo ~ 7 yıl önce
Seni dhm de en çok trafikçiler sever o da aldıkları tazminat tan dolayı.Gerisi sevmez kurumu ikiye bölmüştür.Erzincanlı olmadan öte hiçbir artın yok.Zannedersin memlekette adam kıtlığı var görevden al geri ver yakında dhm nin başuna yeniden geçer ahanda buraya yazıyom demedi demeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapma ya ~ 7 yıl önce
valla bir kontrolör olarak söyleyeyim.benim cebimden alıp sizlerin cebine koydu.sizler hakkınız olmadığı halde tazminat aldınız sayesinde.adam maliyeyle sizler için savaştı kontrolörler için değil.tazminattan bu yüzden vergi kesiliyor.şimdi söyle bakalım senin mi sevmen gerekiyor benim mi.buralarda artist artist yazıp milleti yanlış bilgilendirmeyin adama dua edin dua
Adam kıtlığı ~ 7 yıl önce
Memlekette adam kıtlığı olduğu buraya yazılan yorumlardan belli. İnsallah Allah Orhan Bey gibi insanların sayılarını arttirir.
DHMİ ~ 7 yıl önce
Daha DHMİ yazmayı bilmeyen adamlar tutmuş ülkenin en iyi bürokratlarından birini eleştirdiğini sanıyor.
bilge ~ 7 yıl önce
bademcik,gider gelir bunlar memlekette bu ve buna benzer tipler vardır,sürekli tilki gibi dolaşırlar bir halt bildikleri de yoktur,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neren bilge ~ 7 yıl önce
Ne biliyorsun adamın ne bildiğini. Bari aç yaptıkları işlere bak. Boş boş eleştirmeye ne kadar çok alışmışız
hayırlı olsun ~ 7 yıl önce
DHMİ Orhan Birdal döneminde türkiyenin en güzide kurumu oldu.DHMİ olarak Orhan Birdal'ı çok seviyoruz.Allah başarılarını daim kılsın.Allah yardımcısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum :) ~ 7 yıl önce
Ne başarısı var kı allah daim etsın ???:))) torpil hava yollarına hayırlı olsun :))) ne hayrı olacak ise :)))
Yine mi? ~ 7 yıl önce
Bu adama bir ayar oluyorum ki... kapıdan atsak bacadan dönüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayar ~ 7 yıl önce
Sen kendi ayarlarını değiş cekemiyorsun belli ki ...
Sen ~ 7 yıl önce
Sen kimsin ki kimi kapıdan atıyorsun ? Allah akıl fıkır versin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000