26 Nisan 2015, Pazar 01:55:25

THY YOLCULARI ÇILDIRDI!

Atatürk Havalimanı pisti dün Türk Hava Yolları uçağının piste inişte alev alarak toprak zemine çıkması sonrasında bir süre uçuşlara kapatılmıştı. İstanbul-İzmir seferini yapacak uçak 5 saat uçak içinde bekletilince ortalık karıştı.
  • Öncelikle bir THY Kabin Memuru olduğunu belirtmek isterim, şimdi size birkaç şey anlatacağım olayla ilgili burada amacım taraf olmak veya herhangi birşey değildir bunda samimiyim bana lütfen güvenin. Şimdi bazı değinmek istediğim konular, ikram ve anons meselesi. Aynı durum 3 defa görevliyken başıma geldi. 2'si iç hat, 1 ide göteborg veya kopenhang uçuşuysu yanlış hatırlamıyorsam. Böyle bir durumda yolculara hiçbir anons yapılmamasının ihtimalini vermiyorum sevgili arkadaşlarım ama sanırım insanlar 3-4 dk'da bir yapılmasını gerektiğini sanıyorlar, Hayır her 20-30 dk'da bir bilgilendirme anonsu yapılır bunun yapılmadığı uçağa daha 3,5 senede denk gelmedim, görmedim, duymadım. İkram meselesinde su bile vermediler kelimesine ciddi anlamda güldüm, peki neden mi? THY de çalışanlar bilirler bir kural vardır. Yolcu eğer bir ikram arzu ederse ve uçaktada yüklü miktarda varsa vereceksin. Hatta o an türbülans varsa bile ver diyor sana üst merciler ( çok şiddetli ise servis yapılmaz ) bu katiyen yalan ve biraz kameralara oynama sezdim burada. Haklı olmaları olayların abartmayacakları anlamına gelmiyor belki bana karşı cephe alacaksınız ama işe başladığımdan beri kendi öz ve öz milletimden tiksinmeye başladım, çok aşağılık kompleksliyiz ve hiçbirşeyi beğenmiyoruz, kurallardan bir haberi olup bildiğini sanmak vs.. neyse uzun bir rötar ama sebebi açıklanmış daha önce inanın uçaktan inselerdi belki geri gelmeleri tekrar güvenlik kontrolleri uçakta yapılan arama ( ASSC ) vs o rötar 10 saat olurdu ve yine aynı senaryo oynardı. İşin içinde olanlar anlar bunu yolcu gözüyle anlamak zor ama yaşadıkları zorluklarında farkındayım fakat iki üç ekleme yapıp mağduriyetin şiddetini arttırma çabaları doğru değil..
  • Talihsiz bir olay... Gecikme keyfi değil ancak şu da bir gerçek ki kriz yönetimi konusunda başarılı değiliz. Yolcular detaylıca bilgilendirilse, ikramlar yapılsa ve belirli bir süreden sonra gerekirse lounge'larda konaklama imkanı verilse bu olay hanelere aksine artı olarak yazılırdı. Aksine bir durum olmuş olabileceği anlaşılıyor. Her şey bir yana
  • Yine bir Türkiye klasiği herkes herseyi biliyor ya. OCC denilen birim izin vermeden sıra vermeden o ucak kipirdayamaz istediğiniz kadar bağırıp çağırın bu ne THY ne Onur ne Pegasus Ne Atlas Türkiyeden havalanan tüm firmalar için geçerlidir. Kabin ekibi gidiyormuş gider gitmek zorunda çünkü mesaisi dolduğunda uçarsa sertifikasını kaybeye riski var. Sabahın kaza yaşanmış alanda tek pist calisiyormus kabin ekibi ne yapsin...Bu arada bir bardak bile şu vermedileri insanların önünde viski bardakları var....!!!
  • KEŞKE BÜTÜN HAKLARINIZI BÖYLE 'insanca' HER YERDE HER ALANDA SAVUNABİLSENİZ....
  • Bende o kadar uçağın içinde kalsam daha sert tepki verirdim..
  • Bağıran kadının sesi iğrenç ,ben yolcu olsam ona tepki gösterirdim...
  • Yolcu kalitesi düşerse,hizmet kalitesi aynı oranda düşer.
  • Uluslar arasi orjinal yayin yapan kac gercek profesor var acaba , hepsi bir yerden alinti cikiyor bakiyorsun , oktay sinanoglu haricinde kaci dunya uzerinde taniniyor , bilgi istiyormus ; kendi hastalarini keyfi olarak bekletmiyorsa ne olayim, ekstradan para almak icin 40 ayak oyunu yapar. Peh.....
  • bu tarz yolcuları kara listeye alip pegasus'a mahkum etmek lazim. o zaman anlarlar neyin ne oldugunu. ama tersten.
  • istedigi yere profesor olsun. benden az maas alıyorsa profesor benim o degil :))

97 yolcusu bulunan THY’nin Milano-İstanbul seferini yapan TC-JPE kuyruk tescilli,  Airbus A320 tipi yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’na iniş için alçaldığı sırada motoru  alev almış ve piste iniş yaptıktan sonra toprak zemine çıkarak durabilmişti.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri toprağa saplanan uçağı  kurtarma çalışmaları saatlerce sürdü. Bu nedenle İstanbul’da uçuş trafiği arap saçına döndü. Bununla birlikte uçaklarda bekleyen yolcular da çılgına döndü.

Kalkış için sıra bekleyen uçaklar saatlerdir park yerinde beklerken, yolcular ise uçak içerisinde bekledi. Bununla da kalmayıp uçak içerisinde 5 buçuk saat bekleyen İstanbul-İzmir seferini yapacak olan THY uçağında ki yolcular kabin görevlileriyle tartıştı. Uçakta bulunan bir yolcu olanları cep telefonuyla işte böyle  görüntüledi.

İniş için sıra bekleyen uçaklar ise havada tur atarken, yakıt kritiğine giren uçaklar  ise Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na  yönlendirildi.

YOLCULAR MAHSUR KALDI!

Piste toprak zemine girerek durabilen THY uçağını kurtarma çalışmaları nedeniyle,  Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapması planlanan uçaklar saatlerdir beklerken, Diğer il ve ilçelerde İstanbul’a uçması gereken uçaklarda bekletiliyor. Bu durumda yolcular zor anlar yaşıyor. Kendileriyle ilgilenilmediğini, zor duruma düştüklerinden dolayı şikayetçi oluyorlar.

Bunlardan Mardin’e gezi amaçlı giden ve akşam 19.00 da İstanbul’a dönmesi gereken 9 öğretim üyesi yolculardan Prof. Kenan Bey, sozcu.com.tr arayarak, mahsur kaldıklarını, İstanbul’a gönderilebilmek  için Diyarbakır’a gönderildiklerini, hatta yeme içme konusunda dahi yardımcı olunmadığını bildirdi. (Sözcü)

THY YOLCULARI ÇILDIRDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (195)

ABC ~ 7 yıl önce
Öncelikle bir THY Kabin Memuru olduğunu belirtmek isterim, şimdi size birkaç şey anlatacağım olayla ilgili burada amacım taraf olmak veya herhangi birşey değildir bunda samimiyim bana lütfen güvenin. Şimdi bazı değinmek istediğim konular, ikram ve anons meselesi. Aynı durum 3 defa görevliyken başıma geldi. 2'si iç hat, 1 ide göteborg veya kopenhang uçuşuysu yanlış hatırlamıyorsam. Böyle bir durumda yolculara hiçbir anons yapılmamasının ihtimalini vermiyorum sevgili arkadaşlarım ama sanırım insanlar 3-4 dk'da bir yapılmasını gerektiğini sanıyorlar, Hayır her 20-30 dk'da bir bilgilendirme anonsu yapılır bunun yapılmadığı uçağa daha 3,5 senede denk gelmedim, görmedim, duymadım. İkram meselesinde su bile vermediler kelimesine ciddi anlamda güldüm, peki neden mi? THY de çalışanlar bilirler bir kural vardır. Yolcu eğer bir ikram arzu ederse ve uçaktada yüklü miktarda varsa vereceksin. Hatta o an türbülans varsa bile ver diyor sana üst merciler ( çok şiddetli ise servis yapılmaz ) bu katiyen yalan ve biraz kameralara oynama sezdim burada. Haklı olmaları olayların abartmayacakları anlamına gelmiyor belki bana karşı cephe alacaksınız ama işe başladığımdan beri kendi öz ve öz milletimden tiksinmeye başladım, çok aşağılık kompleksliyiz ve hiçbirşeyi beğenmiyoruz, kurallardan bir haberi olup bildiğini sanmak vs.. neyse uzun bir rötar ama sebebi açıklanmış daha önce inanın uçaktan inselerdi belki geri gelmeleri tekrar güvenlik kontrolleri uçakta yapılan arama ( ASSC ) vs o rötar 10 saat olurdu ve yine aynı senaryo oynardı. İşin içinde olanlar anlar bunu yolcu gözüyle anlamak zor ama yaşadıkları zorluklarında farkındayım fakat iki üç ekleme yapıp mağduriyetin şiddetini arttırma çabaları doğru değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaan ~ 9 yıl önce
Talihsiz bir olay... Gecikme keyfi değil ancak şu da bir gerçek ki kriz yönetimi konusunda başarılı değiliz. Yolcular detaylıca bilgilendirilse, ikramlar yapılsa ve belirli bir süreden sonra gerekirse lounge'larda konaklama imkanı verilse bu olay hanelere aksine artı olarak yazılırdı. Aksine bir durum olmuş olabileceği anlaşılıyor. Her şey bir yana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 9 yıl önce
Yine bir Türkiye klasiği herkes herseyi biliyor ya. OCC denilen birim izin vermeden sıra vermeden o ucak kipirdayamaz istediğiniz kadar bağırıp çağırın bu ne THY ne Onur ne Pegasus Ne Atlas Türkiyeden havalanan tüm firmalar için geçerlidir. Kabin ekibi gidiyormuş gider gitmek zorunda çünkü mesaisi dolduğunda uçarsa sertifikasını kaybeye riski var. Sabahın kaza yaşanmış alanda tek pist calisiyormus kabin ekibi ne yapsin...Bu arada bir bardak bile şu vermedileri insanların önünde viski bardakları var....!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shcx ~ 9 yıl önce
güzel kardeşim sen neyden bahsediyorsun kimsenin pilotlara hosteslere veya diğer kabin çalışanlarına karşı doğrudan veya dolaylı bir olumsuz düşüncesi yok herkesin işini en iyi şekilde yaptığını varsayıyoruz fakat burada problem bir koordinasyon ve insiyatif alma eksikliğidir bizde biliyoruz dediğin yerden izin gelmeden uçağın kaldırılamayacağını fakat bu yolcuların 5.5 saat uçağın içinde bekletilmesini haklı göstermez en azından terminale alabilirlerdi en azından uygun bir dille neden uçağın bu kadar bekletildiği açıklanabilirdi videoyu izlediysen yolcu kendisine bilgi verilmemesinden de şikayetçi sen yolcuya nedeni tam olarak açıklamaz kalkacak birazdan diye 5.5 saat bekletip sürekli oyalarsan buda insanların sabrını taşırır türkiyede en büyük sorun hem çalışan olsun hem hizmet alan olsun birbirimize karşı empati kuramamamızdan kaynaklı suçlama ve nefret algıları oluşturmamızdır.Bunun en güzel örneğini de aşağıda yapılan yorumlardan görebilirsin
HAK ~ 9 yıl önce
KEŞKE BÜTÜN HAKLARINIZI BÖYLE 'insanca' HER YERDE HER ALANDA SAVUNABİLSENİZ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zeliha ~ 9 yıl önce
Bende o kadar uçağın içinde kalsam daha sert tepki verirdim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gece kuşu ~ 9 yıl önce
burda yolcularda haklı ancak cabin ekibinden önce kaptanın bilgi vermesi lazım bence ama kadınla adamında sakin olması önemli çünkü kavga çıksa tekme tokat birbirlerine vursalar polis gelcek zapıt vs derken bi beş saat daha en azından uçaktasın oturuyosun vur kafayı yat personelin ne kapati var oda senle bekliyo uçağın içinde bazen bizim insanımızda nevri dönüyo beyde şekerde olabilir o sinir normal değil bence
ses'e gel ~ 9 yıl önce
Bağıran kadının sesi iğrenç ,ben yolcu olsam ona tepki gösterirdim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite ~ 9 yıl önce
Yolcu kalitesi düşerse,hizmet kalitesi aynı oranda düşer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Profesor mu ~ 9 yıl önce
Uluslar arasi orjinal yayin yapan kac gercek profesor var acaba , hepsi bir yerden alinti cikiyor bakiyorsun , oktay sinanoglu haricinde kaci dunya uzerinde taniniyor , bilgi istiyormus ; kendi hastalarini keyfi olarak bekletmiyorsa ne olayim, ekstradan para almak icin 40 ayak oyunu yapar. Peh.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))) ~ 9 yıl önce
BU YPRUMUNDAN ZATEN KÜLTÜR DÜZEYIN VE AKADEMIK ORTAMA NE KADAR UZAK OLDUĞUN ANLAŞILIYOR. Aç biraz kitap oku. Internette chat yapacağına. SCI ındex ı bir tara ne olduğunu Öğren . Sonra yaz yüzün tutarsa. Ayrıca extra ne kopartırlarsa demişsin. Canım benim herkes siz değil limit üstleri hesaba yansımayınca Ağlayan. Bir akademisyen, bir doktor mesai süresi tanımaz. Ve inan bana senin bahsettiğin şeylere de hiç bir zaman ihtiyaç duymaz.
pehhhh ~ 9 yıl önce
cehalet almış başını gitmiş, fikrin olacağına az bilgin olaymış keşke
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
bu tarz yolcuları kara listeye alip pegasus'a mahkum etmek lazim. o zaman anlarlar neyin ne oldugunu. ama tersten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BABANIN ŞIRKETI YA ~ 9 yıl önce
Babanın şirketi ya al kara listeye!!! Halka arz olmuş bir şirket bu!!!
BABANINŞIRKETIYA YA ~ 9 yıl önce
Halka arz olmuş bir şirket olması yolcularının terbiyesiz,görgüsüz,ukala,kendini bi *ok sanan insanlar olmasını gerektirmiyor. eğer sen o halka arz olmuş şirketin uçağında yukarıda saydıgım şeyleri yapıyorsan sen kara listeye gireceksin.
yolcu ~ 9 yıl önce
5.5 saat sen beni o koltuğa sıkıştıracaksın, adam gibi hizmet etmeyeceksin, bir de üstüne 5.5 saat neden beklediğimi söylemeye zahmet edemeyeceksin, sonra da kara liste diye ağlayacaksın. hadi len oradan. önce bir zahmet aldığın maaşın karşılığını ver, anonsunu yap. rötar uzadı mı, yiyecek içecek ikramını yap ( 2 saatten fazla o uçakta tutacaksan yolcuyu seve seve yapacaksın o hizmeti) ondan sonra kalkıp yolcu bir şey derse öt böyle. önce işini yapmayı öğren, ben haklarımı biliyorum yolcu olarak, sen de nasıl çalışılacağını bil!
mantık ~ 9 yıl önce
bence bu şirketi tümden kara listeye almak lazım, böyle sorumsuz personelle uçuş yapmasınlar daha iyi
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
istedigi yere profesor olsun. benden az maas alıyorsa profesor benim o degil :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gondik ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
yav he he ~ 9 yıl önce
İşte ülkemin geldiği hal. Bu tipler doldu malesef ve ağaoğlu'nun lafına ilber ortaylı'dan daha çok güveniliyor. niye? o daha zengin. Bu kültür fakiri, cebi dolu ve özgüveni gereksiz yüksek insanlar mahvetti ülkemi. Rezil, kepaze ve utanmazlar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000