11 Aralık 2017, Pazartesi 09:21:12

THY yetiştirmek üzere pilot arıyor

2017 yılının sonuna gelirken THY pilot alımı yapacağını duyurdu. Peki pilot adaylarında arana şartlar neler? Bir çok insanın hayali olan meslek pilotluk için THY yetiştirilmek üzere pilot alacak. Başvurular başladı. İşte THY pilot alımı başvuru şartları...
  • İyi ingilizce bilen iyi üniversite mezunlarının girerlerse hayatlarını ipotek altına alacakları bence uzak durmaları gereken bir iş. ITU, Odtu , Bogazici arkadaşlar kariyerinize işinize bakın. Kamyon şoförlüğüne gerek yok.
  • Biri şu borajetin tazminatını ödesin sıkıldım artık bunu yazan adamdan
  • Bu ülkede hükümet yandaşıysan pilot bile olabiliyorsun!!!
  • Tuik buyume vs degerleri guvenilir degil, Turk ekonomisi downgrade halinde, ekonomisi sinir ve kaprisle yonetiliyor yandaslara pra aktaran sistem sozkonusu, yani dovizle borclanmayin patlarsiniz
  • Alman’lar bizimkileri dlr’dan eleyip almanya’da is bulamayan alman yabanci pilotlari basvurunca onlari almayi hedefliyor. Iceriden bilgi. Haberiniz olsun.
  • Euro ile borçlanmak akıl karı değil bu zamanda.
  • Süreçte Dlr2 diye bir aşama var o son aşamada alman havacılık psikologları adayı değerlendiriyor ve thy'ye rapor sunuyor şu şu özelliklerden dolayı pilot olmaya uygundur ya da değildir diye. Torpilin varsa her türlü uygunsun, yoksa bi taraflarını da yırtsan şansın çok az kardeşim. Torpilin yoksa hiç bulaşma süreçte heba olursun!!!
  • Madem bu kadar secerek aliyorsunuz adaylarinizi, biraz Kiyin paraya, Iyi bir egitim verdirin! Yanima oturan f/o lar var . Sokaktan gecerken kokpite ugramis gibi! Aydin akademiden mezun Adam istemiyorum yanimda! Hocalara da dlr yapin , onlari da secerek alin! Askeri kafaya ihtiyac yok sivil havacilik ta, Benim yanlis imi duzeltecek f/o Olsun yanimda! Kafasina vurunca susan f/o dan pilot olmaz! Saygi ayri lakin ozguven de ayri! Cocuklara bunu ogretsin akademi oncelikle!!!
  • K.TAZMİNAT HAKLARIMIZI ÖDEYİN ARTIK SBK BORAJET
  • Arkadaş bu dlr nedir ya? 4 kişi taniyorum ulkemizdeki akla gelen ilk iki uçuş okulundan birinden mezun atpl alip denedier dlr dan caktilar so ra tip egitimi alip özel bi havayolunda 2 senedir fo olarak uçuyor ee hani dlr dan gecemedi bu arkadaşlar ama gayette uçuyolar bunu ne yapicaksin thy? Bunun yani sıra euro almiş başini giderken bu kadar borca imza atabilmek buyuk gyurek ister..polonya macaristanda tip egitimi dahil bu paralarin yarısına alır döner hatta dünya çapında ış bulursun..iş var arkadaş ilk 1 2 sene disini sıkana iş var illa 320 737 777 ucurmak zorunda degilsin malum sitelerde tecrubesiz seniour fo ilani dolu.. 140 bin euro altına imza atabilene yolu açık olsun derimm..

THY pilot alımı başvurusu aracılığıyla lisans mezunu gençler hayalindeki mesleğe kavuşabilecek. 29 Aralık’a kadar devam edecek pilot alımı için ilk şart lisans mezunu olmak. ‘THY A.O. Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı Arıyor’ başlığı ile internet sitesi üzerinden pilot alımını duyuran THY üniversite mezunu adaylar için kariyer fırsatı sunuyor. İşte başvuru şartları ve detaylar…

PİLOT ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Genel ÖzelliklerTHY pilot alımı başvuruları
T.C. Vatandaşı olmak,
En az lisans derecesi mezunu (örgün veya açıköğretim) olmak,
01.01.1987 tarihinden sonra doğmuş olmak,
Erkek adaylar için boy 165 cm'den kısa, 190 cm'den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak,
Bayan adaylar için boy 160 cm'den kısa, 190 cm'den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak,
Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek,
Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak,
Daha önce THY A.O. veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmamak.
Daha önce THY A.O. ve THY A.O.‘ nun  iştirak şirketlerinden fesih yoluyla ayrılmış olmamak.

Yabancı Dil (İngilizce) Şartı

Başvuru tarihi itibariyle son 2 yıl içinde aşağıda belirtilen İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı belgelemek.
TOEFL (IBT)           : 75 (speaking : min.20)
IELTS (Akademik)   : 6 (speaking : min.6)

Dil belgesini başvuru aşamasında temin edemeyen adaylarımıza, THY A.O tarafından yapılacak dil sınavında başarılı olmaları koşuluyla, DLR-2 süreci öncesine kadar dil belgesini tamamlamaları için süre tanınacaktır.

Sağlık Şartı

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'nın (ICAO) Annex-1'deki ve JAR  FCL-3'deki Ticari Havayolu Pilotu şartlarına uygun olmak. (Adaylar bu şartları sağladıklarını belgeleyen raporu, daha sonra duyurulacak tarihte belirtilecek hastanelerden kendi imkanları ile temin edeceklerdir.)

Diğer Şartlar
THY A.O. tarafından yapılacak olan değerlendirme süreçlerinde başarılı olmak.

Başvuru Şekli ve İzlenecek Yol:
Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet üzerinden başvurmaları gerekmektedir. İnternet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir.
Halihazırda dil belgesi bulunan adaylar evrak kontrol ve boy-kilo ölçüm sürecine davet edilecektir. Dil belgesi bulunmayan adaylar THY A.O tarafından gerçekleştirilecek ingilizce sınavına davet edilecektir.
Kriterlere uygun olmayan adaylar sürece devam edemeyecektir.
Tüm süreç sonunda başarılı olan adaylara iş teklifi yapılacak olup işe başlama belgeleri hazırlamaları istenecek ve adayın istenen belgeleri teslim etmesi akabinde istihdam süreci tamamlanacaktır.
İlanımız 29.12.2017 tarihi saat 16.00'a kadar yayında kalacaktır.

THY yetiştirmek üzere pilot arıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (81)

Kanmayın ~ 6 yıl önce
İyi ingilizce bilen iyi üniversite mezunlarının girerlerse hayatlarını ipotek altına alacakları bence uzak durmaları gereken bir iş. ITU, Odtu , Bogazici arkadaşlar kariyerinize işinize bakın. Kamyon şoförlüğüne gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 5 yıl önce
memleketine de kamyonla git, güvenle git.
Borajet mesajları ~ 6 yıl önce
Biri şu borajetin tazminatını ödesin sıkıldım artık bunu yazan adamdan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Borajetçi ~ 6 yıl önce
Bi zahmet ödeyiver sen o zaman elin değmişken yada sbk kankana söyle o ödesin borcunu
Yandaşlar ~ 6 yıl önce
Bu ülkede hükümet yandaşıysan pilot bile olabiliyorsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaslar ~ 6 yıl önce
Tuik buyume vs degerleri guvenilir degil, Turk ekonomisi downgrade halinde, ekonomisi sinir ve kaprisle yonetiliyor yandaslara pra aktaran sistem sozkonusu, yani dovizle borclanmayin patlarsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alman dlr ekibi ~ 6 yıl önce
Alman’lar bizimkileri dlr’dan eleyip almanya’da is bulamayan alman yabanci pilotlari basvurunca onlari almayi hedefliyor. Iceriden bilgi. Haberiniz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim ücreti ~ 6 yıl önce
Euro ile borçlanmak akıl karı değil bu zamanda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ~ 6 yıl önce
Süreçte Dlr2 diye bir aşama var o son aşamada alman havacılık psikologları adayı değerlendiriyor ve thy'ye rapor sunuyor şu şu özelliklerden dolayı pilot olmaya uygundur ya da değildir diye. Torpilin varsa her türlü uygunsun, yoksa bi taraflarını da yırtsan şansın çok az kardeşim. Torpilin yoksa hiç bulaşma süreçte heba olursun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing ~ 6 yıl önce
Madem bu kadar secerek aliyorsunuz adaylarinizi, biraz Kiyin paraya, Iyi bir egitim verdirin! Yanima oturan f/o lar var . Sokaktan gecerken kokpite ugramis gibi! Aydin akademiden mezun Adam istemiyorum yanimda! Hocalara da dlr yapin , onlari da secerek alin! Askeri kafaya ihtiyac yok sivil havacilik ta, Benim yanlis imi duzeltecek f/o Olsun yanimda! Kafasina vurunca susan f/o dan pilot olmaz! Saygi ayri lakin ozguven de ayri! Cocuklara bunu ogretsin akademi oncelikle!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 6 yıl önce
sen neymişsin be abi? nasıl bir yanın varmış öyle. tedavini aksatma dostum işin içine ediyosunuz lakin
yavaş ~ 6 yıl önce
kimin kafasına vuruyon sen hasta
K.TAZMİNAT HAKLARIMIZI ÖDEYİN ARTIK SBK BORAJET ~ 6 yıl önce
K.TAZMİNAT HAKLARIMIZI ÖDEYİN ARTIK SBK BORAJET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Körpilot ~ 6 yıl önce
Arkadaş bu dlr nedir ya? 4 kişi taniyorum ulkemizdeki akla gelen ilk iki uçuş okulundan birinden mezun atpl alip denedier dlr dan caktilar so ra tip egitimi alip özel bi havayolunda 2 senedir fo olarak uçuyor ee hani dlr dan gecemedi bu arkadaşlar ama gayette uçuyolar bunu ne yapicaksin thy? Bunun yani sıra euro almiş başini giderken bu kadar borca imza atabilmek buyuk gyurek ister..polonya macaristanda tip egitimi dahil bu paralarin yarısına alır döner hatta dünya çapında ış bulursun..iş var arkadaş ilk 1 2 sene disini sıkana iş var illa 320 737 777 ucurmak zorunda degilsin malum sitelerde tecrubesiz seniour fo ilani dolu.. 140 bin euro altına imza atabilene yolu açık olsun derimm..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000