11 Mayıs 2012, Cuma 11:31:31

THY YENİDEN MAHKEMEYE GİTTİ

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasındaki görüşmeler bir kez daha tıkanma noktasına geldi. THY ikinci kez arabulucuya itiraz etti, görüşmeler tıkandı.
  • İKİ GÜN ÇALIŞMAYIN BAKIN NASIL BATIYOR O ŞİRKET,BUNU HAKETTİ THY.UÇMASIN KAPTANLAR,DELİKANLI GİBİ GREV YAPSIN.KİMSE GİTMESİN UCUSA.ARADA UÇAN CIKARSA DA NANKÖRDÜR.BU ŞİRKET 2 GÜN UCMAZSA BATAR.ÖYLE DEĞİL BÖYLE ZAM YAPILIR,ADAM GİBİ ÖRGÜTLENSİNLER.YOK ÖYLE EMEKÇİNİN HAKKINI YEMEK.YOK BÖYLE BİR DÜNYA.ADAM GİBİ GREVE GİDİN.ASLAN GİBİ NASIL BURALARA GETİRDİYSENİZ,İSTEDİĞİNİZDE YERİN DİBİNE DE VURMASINI BİLİN.
  • THY Yönetimi şirketini seven yönetime sahip çıkan insanları perişan ederken nereye vardığını görecektir inşallah şu anda dinlediği insanlar ne kadar samimi? yalnız kaldığınızın farkındamısınız. ne kadar yönetime kafa tutan insan var ise ihya ettiniz bilerek yada bilmeyerek size de hala yaptırı yorlar devam edin bakalım .
  • Hava iş te TIS bitince davaya gidip alınan maas farklarının faizini isteyebilir gibi geliyor.
  • İşçinin hakkı teri kurumadan verilmelidir. Parayı biraz daha faizde işletip ne kadar kazansak kardır mantığından çıkıp personelin hakkının zamanında teslim edilmesi anlayışı benimsenmelidir..
  • mancchester a barcelonaya tenisciye basketciye lot a gelince para var personeline gelinve parayida birsk oxluk haklarinida lamaya calis oylemi yemezler cemaat sonuna kadar grevden yana olacagizzz
  • Sayın Ali Kıdık, sizi Tailwind Havayollarının Meshed de kaldığı rezil oteli görmeye davet ediyorum. Ama bir türlü yorumumu yayınlamıyorsunuz. Siz yayınlamasanız bile biz sesimizi duyuracağiz.
  • Tum calisanlar Teknik,Kokpit,Kabin arkadaslar artik filmin sonu gelmistir.Eger bu 3 birim ayni guc ve dayanismayi bu zor surecte gosterirsek kazanilmis olan haklarimizi korumus ve toplu is sozlesmesini kazanmis olacaz aksi takdirde bizlerin sonu gelmis olur...
  • Peygamberimiz başka ne demiş, sayın kaliteli iş üreten thy personeli arkadaş? ya başka dünyada yaşıyorsunuz - özlük haklarınızın ne kadar iyi olduğundan haberiniz yok - ya da gözünüz ve karnınız doymuyor.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • THY yönetimi personeline gerçek yüzünü göstererek, düşmanca tavrını yine bizlere karşı takındı.bu koltuklar makamlar kimseye kalmaz,herşey gelip geçici.kul hakkı yemeyin.özellikle de kokpiti çok bunalttınız.uçma isteği,aidiyet duygusu,mutluluk,huzur,bırakmadınız bizlerde.yabancı kaptan,ingilizce gibi konularla üzerimize gelerek bize psikolojik baskı yapıyorsunuz.yakında hepimiz grev yaparak size gereken cevabı vereceğiz.artık sonunuz geldi.....

THY ile Hava İş Sendikası arasında 23. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine 19 Mart’ta arabulucu  atanması kararlaştırıldı. Bunun üzerine Bölge Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda resmi arabulucu olarak kura ile Fevzi Yılmaz belirlendi.

Türk Hava Yolları, arabulucu atamasının mahkeme tarafından yapılması gerektiğini öne sürerek itiraz etti. THY tarafından yapılan bu itiraz sonucu Bakırköy 5. İş Mahkemesi resmi arabulucu atanması işleminin tedbiren durdurulması yönünde karar verdi. Hava İş sendikası bu karar üzerine itiraz etti ve tedbir kararını kaldırttı. Mahkeme, arabulucu atanması konusunda yetkili mahkeme olmadığına karar verdi.

Ancak THY yine pes etmedi ve kinci kez arabulucu atamasına ilişkin itiraz etti ve mahkemeye başvurdu. Halen mahkeme süreci devam ederken toplu iş sözleşmesi sürecinin de bir hayli uzayacağı kaydedildi. Hava İş sendikası temsilcilerinin ise süreçle ilgili çalışanlara sürekli bilgiler verdiği ve sürecin uzun zaman alacağı konusunda uyardığı belirtildi.

THY YENİDEN MAHKEMEYE GİTTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

iKİ GÜN CALISMAYIN ,ŞİRKET BATSIN. ~ 12 yıl önce
İKİ GÜN ÇALIŞMAYIN BAKIN NASIL BATIYOR O ŞİRKET,BUNU HAKETTİ THY.UÇMASIN KAPTANLAR,DELİKANLI GİBİ GREV YAPSIN.KİMSE GİTMESİN UCUSA.ARADA UÇAN CIKARSA DA NANKÖRDÜR.BU ŞİRKET 2 GÜN UCMAZSA BATAR.ÖYLE DEĞİL BÖYLE ZAM YAPILIR,ADAM GİBİ ÖRGÜTLENSİNLER.YOK ÖYLE EMEKÇİNİN HAKKINI YEMEK.YOK BÖYLE BİR DÜNYA.ADAM GİBİ GREVE GİDİN.ASLAN GİBİ NASIL BURALARA GETİRDİYSENİZ,İSTEDİĞİNİZDE YERİN DİBİNE DE VURMASINI BİLİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aproncu ~ 12 yıl önce
THY Yönetimi şirketini seven yönetime sahip çıkan insanları perişan ederken nereye vardığını görecektir inşallah şu anda dinlediği insanlar ne kadar samimi? yalnız kaldığınızın farkındamısınız. ne kadar yönetime kafa tutan insan var ise ihya ettiniz bilerek yada bilmeyerek size de hala yaptırı yorlar devam edin bakalım .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Hava iş te TIS bitince davaya gidip alınan maas farklarının faizini isteyebilir gibi geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşçinin Hakkı ~ 12 yıl önce
İşçinin hakkı teri kurumadan verilmelidir. Parayı biraz daha faizde işletip ne kadar kazansak kardır mantığından çıkıp personelin hakkının zamanında teslim edilmesi anlayışı benimsenmelidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev grev ~ 12 yıl önce
mancchester a barcelonaya tenisciye basketciye lot a gelince para var personeline gelinve parayida birsk oxluk haklarinida lamaya calis oylemi yemezler cemaat sonuna kadar grevden yana olacagizzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetti Gari ~ 12 yıl önce
Sayın Ali Kıdık, sizi Tailwind Havayollarının Meshed de kaldığı rezil oteli görmeye davet ediyorum. Ama bir türlü yorumumu yayınlamıyorsunuz. Siz yayınlamasanız bile biz sesimizi duyuracağiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
Tum calisanlar Teknik,Kokpit,Kabin arkadaslar artik filmin sonu gelmistir.Eger bu 3 birim ayni guc ve dayanismayi bu zor surecte gosterirsek kazanilmis olan haklarimizi korumus ve toplu is sozlesmesini kazanmis olacaz aksi takdirde bizlerin sonu gelmis olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadis e cevap ~ 12 yıl önce
Peygamberimiz başka ne demiş, sayın kaliteli iş üreten thy personeli arkadaş? ya başka dünyada yaşıyorsunuz - özlük haklarınızın ne kadar iyi olduğundan haberiniz yok - ya da gözünüz ve karnınız doymuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAK ARAMA ZAMANI ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY YÖNETİMİNE ; ~ 12 yıl önce
THY yönetimi personeline gerçek yüzünü göstererek, düşmanca tavrını yine bizlere karşı takındı.bu koltuklar makamlar kimseye kalmaz,herşey gelip geçici.kul hakkı yemeyin.özellikle de kokpiti çok bunalttınız.uçma isteği,aidiyet duygusu,mutluluk,huzur,bırakmadınız bizlerde.yabancı kaptan,ingilizce gibi konularla üzerimize gelerek bize psikolojik baskı yapıyorsunuz.yakında hepimiz grev yaparak size gereken cevabı vereceğiz.artık sonunuz geldi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000