12 Mayıs 2015, Salı 10:07:25

THY YENİ UÇAĞINI FİLOSUNA DAHİL ETTİ

Türk Hava Yolları, 125. Boeing uçağını bugün filosuna dâhil etti.
  • Yerli uçak !!!! Bu eleştiri yapılacağını iyi biliyordum.TÜRKİYE HAİN KAYNIYOR YAPTIRIRLARMI.....
  • Amerika'dan ucak satin alip onunla ovunuyoruz. Yerli ucak derdimiz hic yok masallah.
  • Yeni nesil ucaklar: A350, B787, Bombardier CS vs. Eski nesil yenilenen ucaklar: Airbus 320-321-330 NEO, B777-8X. Antika, Nuhtan kalmis(B737NG) yenilenen ucak: B737 MAX. Kisaca NEO ve MAX ikisi de sifir olsalar bile birbirleriyle kiyaslanamazlar. NEO gorece yeni bir teknoloji MAX ise 1960 lardan kalan kaportasi olacagi icin tamamen gunumuz teknolojise uyarlanmasi mumkun degildir.
  • Yorumcuların çoğu gibi ben de THY filosunun sürekli genişlemesi nedeniyle AHL'nin artık bu yükü kaldıramadığını düşünüyorum. Bu problemi aşmanın en sağlıklı yolu bence öncelikle Esenboğa'nın ek bir "hub" olarak planlanması ve çok sayıda dış hat uçuşunun oraya verilmesidir. Bakın Almanya'ya: Münih, Frankfurt, Düsseldorf v.s. ile yükü ne kadar dengeli dağıtıyorlar.
  • B 767-200 ucaklarinin filoya dahil edilecekleri konusunda bilgisi olan var mi?
  • 737 uçağı tek koridorlu uçakların en yaşlısı demek nedir ? Böyle isimlendirerek ne yapılmaya çalışıyor ki? 737 serisi dünyanın gelmiş geçmiş en çok satan uçağıdır. En çok kullanılan uçağıdır. En güvenilir , teknisyeninden ceosuna, yüklemecisinden harekatçısına , pilotundan kabin memuruna dek en sevilen uçağıdır. Bacakları kısaymış, kuyrugu yakınmış, motorunun altı düzmüş. Şimdi birisi çıkıp diyecek ki, efendim kazası çok. 37 ile 320 ailesinin kaza ORANları aynıdır. İlginç tarafı, 37 kazalarının çoğu CL modelinindir. Bu kadar kendini kanıtlamış bir uçağı sil baştan yapmakta nedir ? Tabi ki önce , max ismini verdiği seri ile bazı yenilikleri sunacak ve deneyecek, zamanı geldiğinde de 777 ve 787 de oldugu gibi sınıfında rakipsiz bir yeni 737 yi hizmete sunacaktır.Şirketimize hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanılsın.
  • 737 NG tek koridorlu ucaklarin en yaslisi en antikasi. Tipinden, burnundan, inis takimlarinin kisa olmasindan, motorlarinin yer kismi dairesel olmamasindan vs. hemen anlasiliyor eski model oldugu. Yani murat 124 un 2015 i. Inis takimlarinin kisa olmasi ve motorunun kucuk olmasi, kanatlarinin yetersiz olmasindan dolayi 737 900-ER daha da antika bir ucaktir. Ayrica Yeni Nesil ismini bu ucagin isminin onune koyarak sanki yeni nesil ucak havasi yaratilmis yazida. 737 NG nin yeni nesil ucaklarla uzaktan yakindan alakasi yok. Eski nesil bir ucak. Dogrusu B737 NG(next generation) ya da B737 "yeni nesil" olmaliydi. Bazen herseyi turkceye cevirmek dogru bir tercumanlik degildir. O zaman Airbus u Hava Otobus u olarak mi cevirelim? 737 bir an once "clean sheet" tasarimla yeni ucak uretmeliydi MAX in yerine. Yanlis secim yaptilar.
  • Demek 68den bu yana boeing'i şakşaklıyoruz:)) ayrıca bayrak taşıyıcıya yeni alışmışken birde küresel taşıyıcı çıktı:)) bende TK çalışanıyım ama nedense bu sıfatlar komik geliyo:)
  • Tüm havacılık çalışanlarına kokay gelsin, AHL ciddi şekilde kalabalık. Yeni uçağımız da hayırlı olsun.
  • Uzunluğundan dolayı en çok kuyruk vuran, performansdan dolayı sakin rüzgarda 17 kalkış isteyen baş belası bir uçak. Ancak uzun mesafeli Afrika uçuşlarına iyi gider..

Türk Hava Yolları, 125. Boeing uçağını bugün filosuna dâhil etti. Bayrak taşıyıcı havayolu, Boeing’den 2015 yılı içerisinde, toplamda yedi adet 777 ve beş adet 737 uçağı teslim almış olacak.

Küresel taşıyıcı, teslim aldığı 125’inci uçak olan Yeni Nesil 737-900ER’in teslimatıyla birlikte, Boeing ile kökleri uzun bir geçmişe dayanan işbirliği dâhilinde önemli bir dönüm noktasını aşmış olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Alanlarında iki büyük öncü; Boeing ve Türk Hava Yolları’nın ilişkisi, havayolunun ilk McDonnell Douglas DC-9 uçağını satın aldığı 1968 yılına uzanıyor. Türk Hava Yolları, iki adet 727-200 uçağını teslim aldığı 1974 yılında, Boeing 7 serisinin ilk uçağını işletmeye başladı. O tarihten bugüne istikrarlı büyüme performansıyla dünyanın lider havayolu şirketlerinden biri hâline gelen Türk Hava Yolları, geniş ölçekli filosu dâhilinde hali hazırda, Boeing 777-300ER modellerinden ve 737 Yeni Nesil uçaklardan oluşan bir Boeing filosundan istifade ediyor.

Türk Hava Yolları’nın Yatırım ve Teknoloji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, “Türk Hava Yolları’nın tarihsel gelişiminde önemli bir figür olmuş Boeing’den alacağımız bu teslimatla Ortaklığımızın rekabet gücüne, daha da genişlemesine ve İstanbul’daki merkezlerimizden yeni, kısa ve uzun menzilli uçuş noktalarına aktarmasız uçuşlar gerçekleştirilmesine imkân sağlamış oluyoruz. Kendimizi, uçtuğumuz her rota üzerinde gerçekleşebilecek en iyi uçuş tecrübesini yolcularımıza sunmaya adadık. 777 ve 737’nin eşsiz güvenilirlik sağlayan geniş kabinleri sayesinde vadettiğimiz konfor ve rahatlığı en değerli önceliğimiz, yolcularımız için temin ettikçe sözümüzü tutmuş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Todd Nelp, “Türk Hava Yolları ile 40 yıla dayanan ve 125 uçağın teslimatını içeren uzun süreli ilişkimiz nedeniyle oldukça gururluyuz. İlişkimiz süresince, olağanüstü bir büyüme performansı sergilemiş Türk Hava Yolları’nın gelecekteki başarılarını desteklemeyi sürdürmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Yeni Nesil 737-900ER, Yeni Nesil 737 ailesinin kabiliyetlerini artıran, kısa-uzun menzilli, çift motorlu bir uçak ve Türk Hava Yolları’nın bu yıl içerisinde teslim alacağı 12 uçaktan sadece biri.

Günümüzün 777-300ER uçakları, sınıfının en yüksek oranda yakıt tasarrufu sağlayan, planlanan kalkış saatinde kalkmayı %99,5 oranında başaran en düşük maliyetli uçağı olarak nitelendirilirken, bu özellikleriyle dünyanın en güvenilir uçağı olma özelliğini taşıyor.

THY YENİ UÇAĞINI FİLOSUNA DAHİL ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yerli uçak !!!! Bu eleştiri yapılacağını iyi biliyordum.TÜRKİYE HAİN KAYNIYOR YAPTIRIRLARMI.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Amerika'dan ucak satin alip onunla ovunuyoruz. Yerli ucak derdimiz hic yok masallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni Nesil? ~ 9 yıl önce
Yeni nesil ucaklar: A350, B787, Bombardier CS vs. Eski nesil yenilenen ucaklar: Airbus 320-321-330 NEO, B777-8X. Antika, Nuhtan kalmis(B737NG) yenilenen ucak: B737 MAX. Kisaca NEO ve MAX ikisi de sifir olsalar bile birbirleriyle kiyaslanamazlar. NEO gorece yeni bir teknoloji MAX ise 1960 lardan kalan kaportasi olacagi icin tamamen gunumuz teknolojise uyarlanmasi mumkun degildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni merkezler ~ 9 yıl önce
Yorumcuların çoğu gibi ben de THY filosunun sürekli genişlemesi nedeniyle AHL'nin artık bu yükü kaldıramadığını düşünüyorum. Bu problemi aşmanın en sağlıklı yolu bence öncelikle Esenboğa'nın ek bir "hub" olarak planlanması ve çok sayıda dış hat uçuşunun oraya verilmesidir. Bakın Almanya'ya: Münih, Frankfurt, Düsseldorf v.s. ile yükü ne kadar dengeli dağıtıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
B 767-200 ucaklarinin filoya dahil edilecekleri konusunda bilgisi olan var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
737 uçağı tek koridorlu uçakların en yaşlısı demek nedir ? Böyle isimlendirerek ne yapılmaya çalışıyor ki? 737 serisi dünyanın gelmiş geçmiş en çok satan uçağıdır. En çok kullanılan uçağıdır. En güvenilir , teknisyeninden ceosuna, yüklemecisinden harekatçısına , pilotundan kabin memuruna dek en sevilen uçağıdır. Bacakları kısaymış, kuyrugu yakınmış, motorunun altı düzmüş. Şimdi birisi çıkıp diyecek ki, efendim kazası çok. 37 ile 320 ailesinin kaza ORANları aynıdır. İlginç tarafı, 37 kazalarının çoğu CL modelinindir. Bu kadar kendini kanıtlamış bir uçağı sil baştan yapmakta nedir ? Tabi ki önce , max ismini verdiği seri ile bazı yenilikleri sunacak ve deneyecek, zamanı geldiğinde de 777 ve 787 de oldugu gibi sınıfında rakipsiz bir yeni 737 yi hizmete sunacaktır.Şirketimize hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 NG Eski Nesil ~ 9 yıl önce
737 NG tek koridorlu ucaklarin en yaslisi en antikasi. Tipinden, burnundan, inis takimlarinin kisa olmasindan, motorlarinin yer kismi dairesel olmamasindan vs. hemen anlasiliyor eski model oldugu. Yani murat 124 un 2015 i. Inis takimlarinin kisa olmasi ve motorunun kucuk olmasi, kanatlarinin yetersiz olmasindan dolayi 737 900-ER daha da antika bir ucaktir. Ayrica Yeni Nesil ismini bu ucagin isminin onune koyarak sanki yeni nesil ucak havasi yaratilmis yazida. 737 NG nin yeni nesil ucaklarla uzaktan yakindan alakasi yok. Eski nesil bir ucak. Dogrusu B737 NG(next generation) ya da B737 "yeni nesil" olmaliydi. Bazen herseyi turkceye cevirmek dogru bir tercumanlik degildir. O zaman Airbus u Hava Otobus u olarak mi cevirelim? 737 bir an once "clean sheet" tasarimla yeni ucak uretmeliydi MAX in yerine. Yanlis secim yaptilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Demek 68den bu yana boeing'i şakşaklıyoruz:)) ayrıca bayrak taşıyıcıya yeni alışmışken birde küresel taşıyıcı çıktı:)) bende TK çalışanıyım ama nedense bu sıfatlar komik geliyo:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tüm havacılık çalışanlarına kokay gelsin, AHL ciddi şekilde kalabalık. Yeni uçağımız da hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cb ~ 9 yıl önce
Uzunluğundan dolayı en çok kuyruk vuran, performansdan dolayı sakin rüzgarda 17 kalkış isteyen baş belası bir uçak. Ancak uzun mesafeli Afrika uçuşlarına iyi gider..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000