26 Kasım 2014, Çarşamba 13:30:24

THY YENİ BİR İŞBİRLİĞİNE İMZA ATTI

Türk Hava Yolları ile Türkiye Ulusal Ajansı arasında işbirliği anlaşması imzalandı. İmza törenine AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da katıldı.
  • Topçu Hava Yolları
  • Erasmus'un ne veya kim olduğunu biliyor musunuz? Bilse THY'de bu firmayla bir anlaşma imzalar mıydı acaba?
  • saat mi hediye etmis?
  • Hocamizin fikrini gonulden destekliyoruz. Thy Almanyada onlarca ogrenciye meslek edindirme programlariyla calisma imkani sagliyor. Erasmusla giden ogrencilere de bir staj imkani taninmali.
  • benzeri pegasus ile de yapılabilir. maksat ogrenciler uygun fiyatlar ile seyahat etsin
  • THY nin Erasmus+ kapsamında sağlamış olduğu destek çok önemli. Teşekkür ederiz. Ancak öğrencilerin en büyük ihtiyacı % 20 indirimden ziyade Avrupa'da staj yapabilecek yer bulma durumudur. THY'den Avrupa'daki istasyonlarında staj imkanı sunmasını istiyoruz. Öğr. Gör. Harun YILMAZ. Mustafa Kemal Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu.

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olarak faaliyet gösteren ve Erasmus+ Programı kapsamında sağladığı hibe destekleriyle on binlerce Türk vatandaşına yurtdışında eğitim, staj ve gönüllü çalışma imkanı sunan Türkiye Ulusal Ajansı ile Türk Hava Yolları ortak bir projeye imza attı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlük Binası’nda gerçekleştirilen imza töreninde Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu da hazır bulundu.

THY ile Türkiye Ulusal Ajansı arasında imzalanan protokol kapsamında Erasmut+ programından faydalanacak olan kişilerin yurtdışı seyahatlerinde yüzde 20 bilet indirimi ve 10 kilogram ek bagaj hakkı tanındı.

İmza töreninde konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün Avrupa’da uçmadığımız ülke yok. Afrika Kıtası’nda da son yıllarda yaptığımız ataklarla bugün 42 noktayla Afrika’da en çok noktaya uçan ülke konumundayız. Uçuş ağımızın zayıf olduğu Orta Amerika ülkelerinde etkilimizi artırma kararı aldık. Bu kapsamda Kolombiya’nın başkenti Bogota, Meksika’nın başkenti Mexico City, Venezuela’nın başkenti Caracas ve bunun yanında 2 ülkeye daha sefer düzenleme kararı aldık. Aynı zamanda önümüzdeki yıl ABD’de San Francisco’ya da uçuşlarımız başlayacak” dedi.

“Türk Hava Yolları’nın 12 yıl önceki pazar payına baktığımız zaman yüzde 65’lik gelirini iç hatlardan elde ediyordu” diyen Topçu, “Bugün gelinen noktada Türk Hava Yolları’nın gelirlerinin yüzde 80’lik kısmı dış hatlardan elde ediliyor. Bu da Türk Hava Yolları’nın uluslar arası bir şirket konumuna geldiğini ifade ediyor.  THY artık yabancı şirketlerinin pazarlarından pay alır hale geldi. İç hatlarda da diğer şirketlerin pazar payı artış gösterdi. Bizim pazar payımızın azalması tamamen pastanın büyümesiyle alakalı bir durum. Türk Hava Yolları gelişen ve büyüyen bir şirket. Dolayısıyla nitelikli personel ihtiyacı da artış gösteriyor. Bu bağlamda Aydın-Çıldır’da Türkiye’nin en büyük uçuş akademisini kurduk. Akademimiz önümüzdeki aylarda faaliyetlerine başlayacak. Biz eğitimi desteklemek adına da Türkiye Ulusal Ajansı’nın yürüttüğü Erasmus+ projesine destek verme kararı aldık. İnşallah bu program sayesinde çok sayıda gencimiz yurtdışında eğitim imkânı bulacak” şeklinde konuştu.

Törende konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da “Geçtiğimiz 10 yıllık dönemde Erasmus+ Programı kapsamında 24 binin üzerindeki projeye yaklaşık 600 milyon Euro’luk kaynak tahsis edildi. Bu kapsamda, programlardan 400 binden fazla vatandaşımız faydalanmış ve 300 binden fazla vatandaşımız AB eğitim ve gençlik projeleri aracılığıyla yurtdışında eğitim ve iş birliği faaliyetleri gerçekleştirildi. 2014-2020 yılları için de yaklaşık 900 milyon Euro’yu yine aynı şekilde vatandaşlarımızın kullanımına açmış bulunuyoruz. Türk Hava Yolları’na da bizlere ve vatandaşlarımıza verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İmza töreninin artından THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu’na üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu uçak maketi hediye etti.



THY YENİ BİR İŞBİRLİĞİNE İMZA ATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

THY Uzman ~ 9 yıl önce
Topçu Hava Yolları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erasmus ~ 9 yıl önce
Erasmus'un ne veya kim olduğunu biliyor musunuz? Bilse THY'de bu firmayla bir anlaşma imzalar mıydı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erasmus? ~ 9 yıl önce
yuh artık.
ztk ~ 9 yıl önce
saat mi hediye etmis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hocamizin fikrini gonulden destekliyoruz. Thy Almanyada onlarca ogrenciye meslek edindirme programlariyla calisma imkani sagliyor. Erasmusla giden ogrencilere de bir staj imkani taninmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Safiye ~ 9 yıl önce
Merhaba, THY'nin Almanya'da vermiş olduğu eğitimleri hangi kurum/kuruluşlarla birlikte vermekte. Ben bu projenin detaylarını kimlerden öğrenebilirim ?
Safiye Hanim ~ 9 yıl önce
ara Hamdi`yi sor !!!
fsfdg ~ 9 yıl önce
benzeri pegasus ile de yapılabilir. maksat ogrenciler uygun fiyatlar ile seyahat etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoca ~ 9 yıl önce
THY nin Erasmus+ kapsamında sağlamış olduğu destek çok önemli. Teşekkür ederiz. Ancak öğrencilerin en büyük ihtiyacı % 20 indirimden ziyade Avrupa'da staj yapabilecek yer bulma durumudur. THY'den Avrupa'daki istasyonlarında staj imkanı sunmasını istiyoruz. Öğr. Gör. Harun YILMAZ. Mustafa Kemal Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000