29 Eylül 2016, Perşembe 09:26:03

THY ve Pegasus uçaklarında Note 7 anonsu

Bataryasındaki aşırı ısınma sorunu ve akabinde yangın çıkma tehlikesiyle gündeme gelen Samsung Galaxy Note 7 için uçaklarda anons yapılmaya başlandı.
  • telefonlar toplanmali piyasadan! Su anda elinde olanlar iade etsin hem kendi hemde diger canlar için tehlikeli. Uçak patladığında tek kimin ise sigorta ona keser bileti 7 sülalesi öder... sigorta mufettislerini yabana atmayin! Malum para alırken iyi öderken sinekten 100ton yag cikarirlar!!!!
  • 2 Aydan. Beri Dalaman a gelen bütün yabancı hava yolları ne kargoya nede uçağa almıyor note7
  • Borajet le uçtum bugün onlar da yapıyorlar.
  • Sunexpress'te de yapıyoruz neden onu da yazmadınız....
  • reklam olsun da nasıl olursa olsun. Duyan da sadece THY ve Pegasus konuyu anons ediyor sanır. Konu ulusal ve uluslararası otoritelerce dikte edildi, tüm havayolları da durumu yazılı ve sesli olarak anons ediyor zaten.
  • Taşınabilir şarj cihazlarını unutmamak gerekiyor. USB girişlerinin kapatılması yeterli bir önlem olmayabilir.
  • Telefon kabinde yasaklansin.
  • Yalan haber yanki den dönsün mü?
  • Sunexpress'te de var...
  • uçakta telefonu şarja takmak yerine usb girişleri komple kapatılsa daha mantıklı olmaz mı? Zaten bir çok havayolunun kabin içi konfigurasyonunda uçakta telefonunuzu şarja takabileceğiniz koltuk arkası ekran yok, Türkiyede'de sadece THY'de var diye biliyorum

Bataryasındaki aşırı ısınma sorunu ve akabinde yangın çıkma tehlikesiyle gündeme gelen Samsung Galaxy Note 7 için uçaklarda anons yapılmaya başlandı. THY ve Pegasus şirketleri uçuş öncesi müşterilerini anons ile uyarıyor.

Samsung Galaxy Note 7'lerin bataryasında sorun yaşandığını biliyoruz. Samsung'un da kabul ettiği hatadan ötürü Note 7'ler için değişim programı başlatıldı ve kullanıcılardan telefonları Samsung merkezlerine iade etmeleri istendi.

Dünya çapında başlatılan değişim programına çok sayıda kullanıcı katıldı ve satın aldığı Note 7'yi iade etti. Fakat telefonu değiştirmemekte diretenlerin sayısı da hiç az değil. Hatta Samsung bu kişiler için bir güncelleme yayınlanacağını ve telefonun şarj kapasitesinin düşeceğini belirtmişti.

Bildiğimiz gibi ABD Federal Havacılık Kurumu (FAA) haftalar önce Note 7'lerin risk taşıdığı gerekçesiyle uçaklara alınmasını yasaklamıştı. Benzer bir önlem artık Türkiye'de de alınmaya başladı. Örneğin geçtiğimiz gün Ordu'dan Ankara'ya hareket etmek üzere THY uçağına binen yolcular şu anonsla karşılaştı:

Lütfen Samsung Galaxy Note 7 kullanıcıları cihazlarını kapalı tutsun ve uçak içinde cihazlarını şarj etmesin. Eğer telefonlarını uçak içinde kaybeder/düşürürse ya da herhangi bir duman/koku fark ederlerse kabin ekibi arkadaşlarımıza acil bilgi versinler.

Benzer bir açıklama Pegasus tarafından da yapıldı. Uçakta yangın riskine dikkat çeken Pegasus, müşterilerini bu şekilde uyardı:

Değerli Misafirlerimiz,

Uçakta yangın riskine binaen, Samsung Galax Note 7 telefonların uçuş esnasında kapatılması, şarja takılmaması, uçak altı bagajında taşınmaması gerekmektedir. Kabinde taşınacak telefonun hasar görmesi, ısınması, duman salınımı ve kaybolması durumunda acilen kabin ekibine bildirmesini rica ederiz. Anlayışınız için teşekkür ederiz. (Yeni Şafak)

THY ve Pegasus uçaklarında Note 7 anonsu

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

bence o ~ 8 yıl önce
telefonlar toplanmali piyasadan! Su anda elinde olanlar iade etsin hem kendi hemde diger canlar için tehlikeli. Uçak patladığında tek kimin ise sigorta ona keser bileti 7 sülalesi öder... sigorta mufettislerini yabana atmayin! Malum para alırken iyi öderken sinekten 100ton yag cikarirlar!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günaydin ~ 8 yıl önce
2 Aydan. Beri Dalaman a gelen bütün yabancı hava yolları ne kargoya nede uçağa almıyor note7

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Borajet ~ 8 yıl önce
Borajet le uçtum bugün onlar da yapıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xq ~ 8 yıl önce
Sunexpress'te de yapıyoruz neden onu da yazmadınız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reklam ~ 8 yıl önce
reklam olsun da nasıl olursa olsun. Duyan da sadece THY ve Pegasus konuyu anons ediyor sanır. Konu ulusal ve uluslararası otoritelerce dikte edildi, tüm havayolları da durumu yazılı ve sesli olarak anons ediyor zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS. ~ 8 yıl önce
Taşınabilir şarj cihazlarını unutmamak gerekiyor. USB girişlerinin kapatılması yeterli bir önlem olmayabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Y ~ 8 yıl önce
Telefon kabinde yasaklansin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
canim yaaa ~ 8 yıl önce
Yalan haber yanki den dönsün mü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sun ~ 8 yıl önce
Sunexpress'te de var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir soru? ~ 8 yıl önce
uçakta telefonu şarja takmak yerine usb girişleri komple kapatılsa daha mantıklı olmaz mı? Zaten bir çok havayolunun kabin içi konfigurasyonunda uçakta telefonunuzu şarja takabileceğiniz koltuk arkası ekran yok, Türkiyede'de sadece THY'de var diye biliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 8 yıl önce
Yolcunun powerbanki varsa ne yapacağımızı da söylersen seviniriz
Powerbank ~ 8 yıl önce
Peki kendi powerbankleri ile telefonunsarz ederlerse nolcak
Bide pgs ~ 8 yıl önce
Airbuslarda koltuk altı usb bağlantı yeri vardı sanırsam.
Bir çok havayolu? ~ 8 yıl önce
Hayatında kaç havayolu ile uçtuğunu merak ettim bir çok havayolu demişsin de.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000