22 Mart 2013, Cuma 12:41:32

THY UÇUŞ AKADEMİSİ’NDE BİR BAŞARI HİKAYESİ

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi bu yılki mezunlarını verdi. Temel eğitimlerini tamamlayan pilotlar için bir tören düzenledi. Törene, çiçeği burnundaki pilotlar arasında bulunan Buket Özkan‘ın hikayesi damga vurdu.
  • MEHRABA SIZLER SEYTANAMI UYUYORSUNUZ BUNDAN BÖYLE THY HAVA YOLCULARINA TÜRKIYE UCUS YOK OLDU BÜTÜN DÜNYA TÜRKIYE YATIRIM YAPMIYOR BENDEN SIZLER YAZMASI BUNLARI HALKINIZDAN CIKARMAYIN MAVI ÖRGÜTTÜN YAZDIKLARI GERCELIDIR BÜTÜN DÜNYADA :
  • ptt de bitane memur gosterın amerıkada havacılık eğitimi alabilecek kadar ingilizcesi olan ? Geçin bu işleri tanıdıklarla işleyen bir düzen var burda
  • Yds de ilk 1000 e girmek super zekalik belirtisi midir? Hmm ozan ben super duper zekaymisim, o dilimin ilk onda birinde olduguma gore, (biatcazzz!!) hic farketmemistim, kiymetimi bilememisler demek ki, tuh, napalim.
  • Siz emek verin gerisini ALLAHa bırakın..Uzun zamandır bende araştırıyorum bu konuyu..Birçok sitede sadece mühendis yazıyor..Ama benim iktisat okuyup hiçbir torpil olmadan alnının teriyle burada eğitim alan arkadaşım var..Yani altiniza 100 milyon dolarlık uçak verecekler ve yüzlerce insan..Ve size torpille bu konuma getirecekler öyle mi??Evet belki ilk eleme sırasında olabilir ama ilerideki testlerde eğitimlerde elbet patlak verir..Eğer bu işi gerçekten istiyorsaniz emek verin çabalayin koşulları oluşturun..Nasibinizse bunun önüne Temel Kotil başta olmak üzere kimse geçemez..Ama hiçbir şey yapmadan nasılsa torpil var deyip bırakırsaniz tüm hayaller başlamadan biter..
  • 2013 sürecine bizzat katıldım. CRM ve DLR aşamalarını başarıyla geçtim. Mülakatta elendim. Neden elendiğim açıklanmadı, memur çocuğuyum, yüksek yerlerde tanıdığım yok. Kimseye gidip de THY ile konuş mülakatımı geçirsinler demedim, sonuç ortada. Kaldım. Benim gibi onlarca aday var, sorun bakalım onlara torpil ya da sizin deyiminizle referans işliyor muymuş işlemiyor muymuş. Biz adam olmayız kardeşim, referansın işlediğinin babasını ben bu süreçte gördüm. Geçen arkadaşlar bizzat kendileri araya adam soktuğunu söylüyor siz hala neyden bahsediyorsunuz? THY'deki torpil ve referans olayları yüzünden hakkımı helal etmiyorum.
  • Başarı hikayesini okudunuz, medeni bir insan gibi bu olayı kabullenin. ABD de eğitim görmüş ve oradaki merhaleleri başarıyla geçmiş bir insan. Hayırlı uğurlu olsun başarılar dilemek yerine kedi ciğer mantığıyla neden yaklaşıyorsunuz. Bunun yanında pilotluğu sadece ve sadece parası, değişik şehir ve ülkeler görebilmek hevesiyle seçenlere sesleniyorum; UÇMAK ,HAVACILIK VE BİR HAVA ARACINI UÇURMAK HAKİKATEN .... İSTER, SAKIN HAA ! ALBENİSİNE KANMAYIN. HAYATINIZIN MESLEĞİNİN SEÇİMİ BU YAP BOZ OYUNUNA BENZEMEZ.... EĞER BU İŞİ YAPMAYA MUKTEDİR DEĞİLSENİZ DÜŞÜNÜN....
  • yanlış yoldasınız çalışıp kazanan giriyor
  • ya şu torpil var diyenler bana bi torpil yapsa ne olur.
  • Valla ben anlamıyorum bu kişiler Amerikan Robert koleji mezunumu ki floridada eğitim alabiliyorlar.Biraz önce bir blog sitesinde erkek pilot adayıda florida da eğitimini bitirmiş.Torpil yok edasıyla konuşup 2 yıldan beri yaşadığı şecilme aşamalarını anlatıyor.Yok bilmem king flight eğitim setlerini inceliyorum vs.Yurt dışında eğitim için dile çok hakim olmak gerekir.Yok TOEİC ten 800 bilmem kaç aldım demekle olmaz.American ingilizcesi farklı Britanya vs farklı.Tabiki torpilsiz giren olabilir.
  • Ne demiş rahmetli Özal? "Benim memurum işini bilir."

Türk Hava Yolları, temel eğitimlerini tamamlayan pilotları için Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali Bölgesi’nde bulunan hangarının önünde tören düzenledi. THY Genel Müdürü Temel Kotil ve THY Uçuş İşletme’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora’nın da katıldığı törende temel eğitim süresini tamamlayan 89 yeni pilot da hazır bulundu.

Törene katılan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, “Geçtiğimiz hafta 117 uçak siparişi geçmiştik. Onları uçuracak kokpit ve kabin ekibi de bu siparişlerin ikinci kısmını oluşturuyor. Arkadaşlarımız tip eğitimine başlıyorlar. 3 ay sonra da Allah’ın izniyle uçaklarımızı, sizleri ve bizleri uçuracaklar. Hepsine emniyetli uçuşlar diliyoruz. Yaklaşık 30-35 yıl kadar şirketimize hizmet edecekler. Kısmetse bu yıl 30 bin çalışanımızla 9,7 milyar Dolarlık ciro üreteceğiz ve yurtdışından 7 milyar Dolar para getirecekler. İnşallah hepsi emekliliğine kadar burada olacak” dedi.

Yetişen yerli pilotları nedeniyle yabancı pilota talebin her geçen gün azaldığını belirten Kotil, “First Officer ihtiyacımızı her halukarda yerli pilotlarımızdan karşılıyoruz. Ancak bu arkadaşlarımızın kaptan olabilmeleri için yaklaşık 6 yıl kadar uçmaları gerekiyor. Dolayısıyla kaptan ihtiyacımız olduğunda yabancı pilotları da şirket kadromuza katıyoruz” şeklinde konuştu.

AVRASYA’NIN EN MARKA EĞİTİM MERKEZİ AYDIN’DA OLACAK

Aydın Çıldır Havalimanı’ndaki THY Uçuş Eğitim Akademi için yapılan çalışmaların devam ettiğini belirten Kotil, “Aydın’da apronla iligli çalışmalar devam ediyor. Ardından tesisle ilgili çalışmalar hızlanacak. Aydın’daki şartlar da hemen hemen 365 gün uçabiliyoruz. Hava şartlarının müsaitliği çok önemli. Aydın Havalimanı’nı biz kiraladık. Türk Hava Yolları’nın havalimanı... Dolayısıyla çalışmaların tamamlanmasıyla Avrasya’nın en marka uçuş eğitim merkezi olacak” ifadelerini kullandı.

PTT MEMURLUĞUNDAN THY’DE PİLOTLUĞA UZANAN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Mezunlar içerisinden en dikkat çeken ise PTT'de memuken istifa ederek pilot olmaya karar veren Buket Özkan oldu.

PTT'de devlet memuru olduğu sürede çok mutlu olmadığını aktaran Özkan, "İş beni tatmin etmiyordu bu yola girdim başarıyla tamamladım. Havacılığa merakım lise yıllarında çok istemiştim. Hava Harp Okulu'na başvurmak istedim fakat kilo sebebiyle başvuramadım. Çok içimde kalmıştı. Türkiye'de maddi imkanlarınız yeterli değilse bu eğitimleri almanız mümkün değil, çok büyük rakamlar konuşuluyor. THY, böyle bir fırsat sunduğunu duyunca hemen başvurdum. İşletme mezunuyum. Sınavıyla memur olmuştum. İşim beni tatmin etmedi memnun değildim. Başka bir arayış içerisine girdim. Bu süreçte THY'nin yetiştirmek üzere pilot adayı aradığını öğrendim. Gerekli şartları taşıdığımı öğrenince başvuruda bulundu." diye konuştu.

Başvuru yaptıktan sonra uzun elemelerden geçtiklerini aktaran Buket Özkan, başvuru sayısının çok fazla olduğunu fakat bayanların sayısının az olmasının kendisi için avantaj olduğunu dile getirdi. Kabul edildikten sonra hemen eğitimlere başladıklarına söyleyen Buket Özkan, Florida'daki eğitim sürecinin de iyi geçtiğini ve tip eğitimlerini tamamladıktan sonra kokpitteki yerini alacağını sözlerine ekledi.

THY UÇUŞ AKADEMİSİ’NDE BİR BAŞARI HİKAYESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (72)

MAVI ÖRGÜT ~ 5 yıl önce
MEHRABA SIZLER SEYTANAMI UYUYORSUNUZ BUNDAN BÖYLE THY HAVA YOLCULARINA TÜRKIYE UCUS YOK OLDU BÜTÜN DÜNYA TÜRKIYE YATIRIM YAPMIYOR BENDEN SIZLER YAZMASI BUNLARI HALKINIZDAN CIKARMAYIN MAVI ÖRGÜTTÜN YAZDIKLARI GERCELIDIR BÜTÜN DÜNYADA :

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz memur ~ 8 yıl önce
ptt de bitane memur gosterın amerıkada havacılık eğitimi alabilecek kadar ingilizcesi olan ? Geçin bu işleri tanıdıklarla işleyen bir düzen var burda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Super zeka? ~ 10 yıl önce
Yds de ilk 1000 e girmek super zekalik belirtisi midir? Hmm ozan ben super duper zekaymisim, o dilimin ilk onda birinde olduguma gore, (biatcazzz!!) hic farketmemistim, kiymetimi bilememisler demek ki, tuh, napalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salihh ~ 10 yıl önce
Siz emek verin gerisini ALLAHa bırakın..Uzun zamandır bende araştırıyorum bu konuyu..Birçok sitede sadece mühendis yazıyor..Ama benim iktisat okuyup hiçbir torpil olmadan alnının teriyle burada eğitim alan arkadaşım var..Yani altiniza 100 milyon dolarlık uçak verecekler ve yüzlerce insan..Ve size torpille bu konuma getirecekler öyle mi??Evet belki ilk eleme sırasında olabilir ama ilerideki testlerde eğitimlerde elbet patlak verir..Eğer bu işi gerçekten istiyorsaniz emek verin çabalayin koşulları oluşturun..Nasibinizse bunun önüne Temel Kotil başta olmak üzere kimse geçemez..Ama hiçbir şey yapmadan nasılsa torpil var deyip bırakırsaniz tüm hayaller başlamadan biter..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2013 süreci ~ 10 yıl önce
2013 sürecine bizzat katıldım. CRM ve DLR aşamalarını başarıyla geçtim. Mülakatta elendim. Neden elendiğim açıklanmadı, memur çocuğuyum, yüksek yerlerde tanıdığım yok. Kimseye gidip de THY ile konuş mülakatımı geçirsinler demedim, sonuç ortada. Kaldım. Benim gibi onlarca aday var, sorun bakalım onlara torpil ya da sizin deyiminizle referans işliyor muymuş işlemiyor muymuş. Biz adam olmayız kardeşim, referansın işlediğinin babasını ben bu süreçte gördüm. Geçen arkadaşlar bizzat kendileri araya adam soktuğunu söylüyor siz hala neyden bahsediyorsunuz? THY'deki torpil ve referans olayları yüzünden hakkımı helal etmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 10 yıl önce
Başarı hikayesini okudunuz, medeni bir insan gibi bu olayı kabullenin. ABD de eğitim görmüş ve oradaki merhaleleri başarıyla geçmiş bir insan. Hayırlı uğurlu olsun başarılar dilemek yerine kedi ciğer mantığıyla neden yaklaşıyorsunuz. Bunun yanında pilotluğu sadece ve sadece parası, değişik şehir ve ülkeler görebilmek hevesiyle seçenlere sesleniyorum; UÇMAK ,HAVACILIK VE BİR HAVA ARACINI UÇURMAK HAKİKATEN .... İSTER, SAKIN HAA ! ALBENİSİNE KANMAYIN. HAYATINIZIN MESLEĞİNİN SEÇİMİ BU YAP BOZ OYUNUNA BENZEMEZ.... EĞER BU İŞİ YAPMAYA MUKTEDİR DEĞİLSENİZ DÜŞÜNÜN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
divit8 ~ 11 yıl önce
yanlış yoldasınız çalışıp kazanan giriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
unknown ~ 11 yıl önce
ya şu torpil var diyenler bana bi torpil yapsa ne olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 11 yıl önce
Valla ben anlamıyorum bu kişiler Amerikan Robert koleji mezunumu ki floridada eğitim alabiliyorlar.Biraz önce bir blog sitesinde erkek pilot adayıda florida da eğitimini bitirmiş.Torpil yok edasıyla konuşup 2 yıldan beri yaşadığı şecilme aşamalarını anlatıyor.Yok bilmem king flight eğitim setlerini inceliyorum vs.Yurt dışında eğitim için dile çok hakim olmak gerekir.Yok TOEİC ten 800 bilmem kaç aldım demekle olmaz.American ingilizcesi farklı Britanya vs farklı.Tabiki torpilsiz giren olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laleli Lions ~ 11 yıl önce
Ne demiş rahmetli Özal? "Benim memurum işini bilir."

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000