13 Nisan 2014, Pazar 22:23:13

THY UÇAĞINDA İLGİNÇ OLAY!

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Moskova seferini yapacak olan yolcu uçağında bir yolcunun ‘Klimaları açın patladık’ demesi üzerine tüm yolcular uçaktan indirildi ve ‘Patlama’ kelimesi havacılık kuralı gereği şüpheli kabul edilince uçakta bomba araması yapıldı.
  • Bos ve gereksiz yorum var. Olay şu. Adam klimayi açın hostes kapılar acik olmaz diyor. Adam cok sicak patladim hostes sakin olun diyor. Adam patlatcam uçağı diyor. Hostes ne demek istiyorsunuz. Yolcu aileni ara vedalaş diyor. Gerisi malum. Akli sira espri yapıyor.
  • THY Aynı sebepten Türkiye'nin en sevilen sanatçısı Kemal SUNAL'ın kalp krizi geçirerek ölümüne sebep oldu. Hala gelişme yok. Polis çağıran kaptanın yaşını ve kaptanlık tecrübesini alabilir miyiz? Yıl olarak
  • tüm kabin ekibi mazot
  • O kelimenin TDK sözlüğündeki 7. anlamı şudur: "Çok sıkılmak, sıkıntı ve sabırsızlığını belli etmek". Türkçeyi iyi bilmek gerekir. Malesef gereksiz bir uygulama olmuş...
  • Yolcu olarak, ekiple konusurken hangi kelimeler tehlike arz ediyor, bu konuda yolcularin egitilmesi gerekiyor. Durdugumuz yerde basimiza is almayalim
  • 3 dil bılıyorum cahilsinkı halen saçma sapan yazıyorsun thy dekı herkesn ıngılzcesı ve her dili yeterlı sen giremedin galiba tek kelıme (VAROŞ ) SUN
  • Uçağa her binen laylaylom binmiyor,uçak korkusu olan ,gergin olan stresi tavan yapmış bir sürü yolcu oluyor.Adam bir de sıcaktan bunaldıysa düşünün artık.Yolcunun ne dediğini bilmiyoruz ama bazı basit şeyleri anlamak için de eğitim şart.Yoksa gerisi hem göstermelik ,hem de komik oluyor.Herkese keyifli uçuşlar.
  • Yazıda kesinlikle eskik bir bilgi olmalı, doğrudur, bomba ile ilgili espiriler artık ciddiye alınıyor ve şüpheli olabilecek durumlar tekrar yapılan güvenlik taramalarıyla netliğe kavuşturuluyor.. Ancak burda yazıldığı üzere yolcunun biri sıcaktan "patladık" dedi diye işi bomba aramaya götürmek akla yatkın değil.. Gerçekten sadece sebep buysa derhal kaptan be kabin amirinin sözleşmesi feshedilmeli.. Ancak sanki haberde eksik bilgilendirme var ..
  • Terminalde beklerken sıkılsam ve telefonla bir arkadaşımla konuşurken "Sıkıntıdan patladım" desem tüm terminali boşaltmanız gerekir bu durumda. Allah akıl fikir versin.
  • BU KADAR SAÇMA BİRŞEY OLAMAZ.HERHALDE İNTİKAL ZORLUĞU VAR.SICAKLIĞI BELİRTEN BİR KONUŞMA NASIL BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİR.DUYDUĞUNU ANLAMAYAN BİR EKİBE NASIL CANIMIZI EMANET EDİYORUZ.VEYAHUTTA KASITLI BİRŞEY.İYİCE SAÇMALAMIŞLAR.PROSEDÜRÜ BİZDE BİLİYORUZ.ANORMAL ABARTMIŞLAR.

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Moskova seferini yapacak olan yolcu uçağında bir yolcunun ‘Klimaları açın patladık’ demesi üzerine tüm yolcular uçaktan indirildi ve ‘Patlama’ kelimesi havacılık kuralı gereği şüpheli kabul edilince uçakta bomba araması yapıldı.

Edinilen bilgiye göre Türk Hava Yolları’nın TK-415 sefer sayılı TC-JRU kuyruk tescilli yolcu uçağı 16.35’te İstanbul’dan Moskova’ya gitmek üzere 215 numaralı körük kapısından yolcu alımını tamamladı. Uçağın kapı kapatmasının ardından Türk vatandaşlı bir yolcu sıcaktan bunaldığını belirterek kabin ekiplerinden klimayı açmasını rica etti.

Kabin ekipleri ise yolcuya, klimaların kalkışta açılacağını söyledi. Yolcunun ‘Klimaları açın patladık’ demesine üzerine kabin ekipleri havacılık kuralı gereği ‘Patlama’ kelimesini şüpheli kelimelerde sayarak kaptan pilota bildirdi. Kaptan pilot ise durumu güvenlik güçlerine iletti. Ardından polis ekipleri uçağa gelerek kabin ekipleri ile tartışan yolcuyu gözaltına aldı.

Tüm yolcular ve kabin ekipleri uçaktan boşaltılırken valizler ve yolcuların eşyaları prosedür gereği X-ray cihazından geçirildi ve uçak şüphesi üzerine arandı.

Yolcular güvenlik kontrolünün ardından baka bir uçağa alındı. Yeni tahsis edilen Moskova uçağı ise bir buçuk saat gecikmeli olarak havalanabildi. Şüpheli yolcu ise ifadesi alınmak üzere Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğüne götürüldü.

THY UÇAĞINDA İLGİNÇ OLAY!

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bos ve gereksiz yorum var. Olay şu. Adam klimayi açın hostes kapılar acik olmaz diyor. Adam cok sicak patladim hostes sakin olun diyor. Adam patlatcam uçağı diyor. Hostes ne demek istiyorsunuz. Yolcu aileni ara vedalaş diyor. Gerisi malum. Akli sira espri yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
THY Aynı sebepten Türkiye'nin en sevilen sanatçısı Kemal SUNAL'ın kalp krizi geçirerek ölümüne sebep oldu. Hala gelişme yok. Polis çağıran kaptanın yaşını ve kaptanlık tecrübesini alabilir miyiz? Yıl olarak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tekanladığım ~ 10 yıl önce
tüm kabin ekibi mazot

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAPTAIN ~ 10 yıl önce
O kelimenin TDK sözlüğündeki 7. anlamı şudur: "Çok sıkılmak, sıkıntı ve sabırsızlığını belli etmek". Türkçeyi iyi bilmek gerekir. Malesef gereksiz bir uygulama olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yolcu olarak, ekiple konusurken hangi kelimeler tehlike arz ediyor, bu konuda yolcularin egitilmesi gerekiyor. Durdugumuz yerde basimiza is almayalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cuhaa.... ~ 10 yıl önce
3 dil bılıyorum cahilsinkı halen saçma sapan yazıyorsun thy dekı herkesn ıngılzcesı ve her dili yeterlı sen giremedin galiba tek kelıme (VAROŞ ) SUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uçağa her binen laylaylom binmiyor,uçak korkusu olan ,gergin olan stresi tavan yapmış bir sürü yolcu oluyor.Adam bir de sıcaktan bunaldıysa düşünün artık.Yolcunun ne dediğini bilmiyoruz ama bazı basit şeyleri anlamak için de eğitim şart.Yoksa gerisi hem göstermelik ,hem de komik oluyor.Herkese keyifli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eksik bilgi ~ 10 yıl önce
Yazıda kesinlikle eskik bir bilgi olmalı, doğrudur, bomba ile ilgili espiriler artık ciddiye alınıyor ve şüpheli olabilecek durumlar tekrar yapılan güvenlik taramalarıyla netliğe kavuşturuluyor.. Ancak burda yazıldığı üzere yolcunun biri sıcaktan "patladık" dedi diye işi bomba aramaya götürmek akla yatkın değil.. Gerçekten sadece sebep buysa derhal kaptan be kabin amirinin sözleşmesi feshedilmeli.. Ancak sanki haberde eksik bilgilendirme var ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Terminalde beklerken sıkılsam ve telefonla bir arkadaşımla konuşurken "Sıkıntıdan patladım" desem tüm terminali boşaltmanız gerekir bu durumda. Allah akıl fikir versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İLGİNÇ ~ 10 yıl önce
BU KADAR SAÇMA BİRŞEY OLAMAZ.HERHALDE İNTİKAL ZORLUĞU VAR.SICAKLIĞI BELİRTEN BİR KONUŞMA NASIL BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİR.DUYDUĞUNU ANLAMAYAN BİR EKİBE NASIL CANIMIZI EMANET EDİYORUZ.VEYAHUTTA KASITLI BİRŞEY.İYİCE SAÇMALAMIŞLAR.PROSEDÜRÜ BİZDE BİLİYORUZ.ANORMAL ABARTMIŞLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000