09 Mayıs 2016, Pazartesi 09:22:49

THY uçağında güvenlik korkusu

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Yeni Delhi seferini yapacak olan uçağı teknik arıza nedeniyle iki kez aprondan geri döndü.
  • özel kalem müdürüyken güvenlik başkanı yapılan zat engin bilgisi ve tecrübesiyle olaya el koysun !
  • Adres verirseniz bendeki büyük parçayı dönüşte size yollayayım. Artık ne yapacağınıza siz karar verin. Sallar mısınız, sallamaz mısınız siz bilirsiniz. Bu arada check-in kontuarlarındaki personeli de uyarmak gerek. Hindistan uçuşlarında bagaj etiketini büyük parçaya yapıştırsınlar. Kapıdaki görevli küçük parçaya yapıştırılan etiketleri çıkartırken küçük parçalar hep yırtıldı. Daha sonra uçak içinde elde cep telefonu isimle yolcu kontrolü yaptılar, olan yolcuları aşağıya bildirdiler ve bagajları öyle yüklediler uçağa. Herkese Saygılar.
  • alıp Dünyanın diğr tarafına göndermeliymiş. Ne tipler var ya
  • Geçen çarşamba geldim LKB tescilli 777 ile Hindistana. Koltuklar çok rahatsız ve kirlenmiş lekeli kumsş idi. Bu arada biniş kartının büyük parçasını yolcuya veriyorlar Hindistan uçuşlarında. Pasaport kontrolünde girişte bu parçayı istiyor hintliler. Bakalım dönüşte hangisine rast geleceğim. LJD LJE filan olsa süper olur.
  • 295 yolcudan 10u Türk'tür ve biride arıza çıkarmıştır. Normal.
  • uçağın arıza vermesi tam bir rezalet!!
  • yanlış yangın alarmı gelmiş. ilk değil diye kimse heyecanlanmadı....
  • Bence insanlarin hakli suphelerine saygi duyulmali. Yolcu proseduru bilmeyebilir. Ama kendi dusuncesine gore guvenli olmadigini dusundugu bir konuda yetkililerden aciklama istemesi gayet medeni ve normal bir davranis.Sonucta profesyonel insanlar da zaman zaman cesitli hatalar yapiyorlar
  • Asker kaptan varsa hicbirseyden korkmaya gerek yok
  • şikayet eden şahıs gazeteci hürriyet'de. uğur cebeci'nin odasına 5 dk uğrarsa yaptığı saçmalığı anlar belki. yapılan boarding neden güvenli değil. yolcu listesinde olmayan biri mi bindi ?

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Yeni Delhi seferini yapacak olan uçağı teknik arıza nedeniyle iki kez aprondan geri döndü. Yeni tahsis edilen uçağa alınan bir yolcu, elle yazılıp yapılan boarding uygulaması ile karşılaşınca, 'bu şekilde yapılan boarding güvenli değil' diyerek, yer hizmeti görevlilerinden konu ile ilgili açıklama istedi. Yolcu ikna edildikten sonra, uçak 3 saat 20 dakika gecikme ile havalandı.

THY’nin İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Yeni Delhi seferini yapacak olan TK-716 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçağı, saat 19.55’te 265 yolcusunu alarak apronda uçuş sırasına girdi. Bu sırada teknik arıza meydana geldi. Bu nedenle uçak park pozisyonuna döndü. Yapılan tamirin ardından uçak tekrar aprona gitmeye başlarken arıza yine tekrarladı. Uçağın kaptan pilotu durumu Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi’ne bildirdi. Yolcular Dış Hatlar Terminali’ne alınırken, uçak THY teknik hangarına çekildi. Yaşanan olay ve teknik arızanın tekrarlaması nedeniyle yolculara yeni bir uçak tahsis edildi. Terminal içerisinde dağılan yolculara 226 numaralı salona gelmeleri için anons yapıldı. Ardından, salonda toplanan yolculara yiyecek ve içecek ikramı yapıldı.

"BOARDİNG GÜVENLİ DEĞİL"

Yer Hizmetleri memurları, boarding işlemi için, yolcularda kalan diğer boarding parçasını gösterip koltuk numaralarını kalemle kağıda yazınca, uçağın yolcularından Ardıç Aytalar Yer Hizmeti görevlilerinden açıklama istedi. Aytalar, "Bu şekilde yapılan boarding güvenli değil" diye itiraz etti.

"ZAMAN ZAMAN YAPIYORUZ"

Yer Hizmetleri yetkilisi ise Boarding kartı iki parça. Birinci büyük parçayı önceden aldık. Diğer kalan küçük parçayı pasaport eşleştirmesi yaparak alıyoruz. Böyle bir uygulamayı zaman zaman yapıyoruz. Yolcuların zaman kaybı yaşamamaları için dedi.

Yolcu Ardıç Aytalar ikna edildikten sonra, uçak 3 saat 20 dakika gecikmeyle İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalandı.

Bu arada, Boarding kartları iki parça büyük barkotlu. Büyük bölümü her zaman Yer Hizmetleri’nde kalıyor. Diğer parça ise yolculara veriliyor. (Milliyet)

THY uçağında güvenlik korkusu

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

başkan ~ 8 yıl önce
özel kalem müdürüyken güvenlik başkanı yapılan zat engin bilgisi ve tecrübesiyle olaya el koysun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daler Mehndi'ye ~ 8 yıl önce
Adres verirseniz bendeki büyük parçayı dönüşte size yollayayım. Artık ne yapacağınıza siz karar verin. Sallar mısınız, sallamaz mısınız siz bilirsiniz. Bu arada check-in kontuarlarındaki personeli de uyarmak gerek. Hindistan uçuşlarında bagaj etiketini büyük parçaya yapıştırsınlar. Kapıdaki görevli küçük parçaya yapıştırılan etiketleri çıkartırken küçük parçalar hep yırtıldı. Daha sonra uçak içinde elde cep telefonu isimle yolcu kontrolü yaptılar, olan yolcuları aşağıya bildirdiler ve bagajları öyle yüklediler uçağa. Herkese Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O yolcuyu ~ 8 yıl önce
alıp Dünyanın diğr tarafına göndermeliymiş. Ne tipler var ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sürücü ~ 8 yıl önce
Geçen çarşamba geldim LKB tescilli 777 ile Hindistana. Koltuklar çok rahatsız ve kirlenmiş lekeli kumsş idi. Bu arada biniş kartının büyük parçasını yolcuya veriyorlar Hindistan uçuşlarında. Pasaport kontrolünde girişte bu parçayı istiyor hintliler. Bakalım dönüşte hangisine rast geleceğim. LJD LJE filan olsa süper olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daler Mehndi ~ 8 yıl önce
Hiçbir uçuşta boarding pass'in büyük parçası yolcuya verilmez. Taaa Wright kardeşlerden beri böyledir bu. Sallamayınız beyefendi.
... ~ 8 yıl önce
295 yolcudan 10u Türk'tür ve biride arıza çıkarmıştır. Normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avukat ~ 8 yıl önce
Çok biliyor ya böyle yapilan brding guvenli degilmis 5 saat bekleyincede dahazli yapila bilirdi dicekti zaten çokta merakli personelde elle tek tek not almaya
rezalet ~ 8 yıl önce
uçağın arıza vermesi tam bir rezalet!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu uçakta ~ 8 yıl önce
yanlış yangın alarmı gelmiş. ilk değil diye kimse heyecanlanmadı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saygi ~ 8 yıl önce
Bence insanlarin hakli suphelerine saygi duyulmali. Yolcu proseduru bilmeyebilir. Ama kendi dusuncesine gore guvenli olmadigini dusundugu bir konuda yetkililerden aciklama istemesi gayet medeni ve normal bir davranis.Sonucta profesyonel insanlar da zaman zaman cesitli hatalar yapiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhittin ~ 8 yıl önce
Asker kaptan varsa hicbirseyden korkmaya gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yunus ~ 8 yıl önce
şikayet eden şahıs gazeteci hürriyet'de. uğur cebeci'nin odasına 5 dk uğrarsa yaptığı saçmalığı anlar belki. yapılan boarding neden güvenli değil. yolcu listesinde olmayan biri mi bindi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000