29 Nisan 2013, Pazartesi 12:58:00

THY UÇAĞINDA DONARAK ÖLDÜ

İstanbul-Bodrum seferini yapan uçağın kargosunda donarak ölen Yorkshire cinsi köpeğin sahibi sosyal medyadan isyan etti: Katil THY...
  • kardesim, hayvancagizi niye zulm ediyorsunuz ki? almayin hiç kopek filan gidin çocuk dogurun, yaninizda yolculuk yapsin.
  • Minicik köpeye ne veriyorsunuz bagaj bölüme?! Kabine alması gerektirdi. Köpek korkudan öldu. Ve pilota haber vermesı gerekiyordu. Yazık olmuş bu garibana...
  • yakıklar olsun sana thy!!! allah sizin belanısı versin. küçücük hayvana bunu nasıl yaparsınız siz duygusuzlar.. birdaha köpekli,köpeksiz asla ama asla sizden uçmam! kendinizi birşey sanıyorsunuz. hayvanı donarak öldürdünüz katiller.
  • Tamamen saygısızlık çerçevesi içerisinde hiç kimseyi umursamadan bildiklerini okuyorlar bu sabah uçağım vardı Terrier cinsi köpegim car 9.6 kilo ve geçen hafta istanbuldan antalyaya gelmemde bir sakınca olmamıştı ancak bugün istanbula dönecektim ve kabul etmediler sadece 1bucuk kilo için. Bagaj kısmına alıcaz dediler hadi yine sustuk onda da çantasını bahane ettiler plastik olması gerekiyormuş bizimkisi normal çanta gibiydi. Başka uçuşlarda problem olmazken thy resmen çok kötü. 1bucuk kilo ya. İptal ettim biletimi. Yazıklar olsun bir daha asla bilet almam kimseye de önermem.
  • Çok üzgünüm, bende defalarca kez cocker cinsi köpeğimle uçtum. 8kg yi geçtiği için her seferinde kargoda uçmak zorunda kalıyor. Sadece uçakta daha az zaman geçirmesi için cip kullanıyorum, böylece kontuardan değil uçak saatinde kapıdan teslim alıyorlar. Daha önce bi amerika uçuşunda böyle bi olay olduğunu duymuştum. O günden beri çok tedirginim. Her uçağa bindiğimde kabin amirine pilota hatırlatmasını rica ediyorum. Kesinlikle kargoda değil kabinde uçmalılar!!!!! Böylece hepimizin içi rahat edecek!!! Belki kabinde kafesler için özel bir bölme yapılmalı. Ama kargo değil!! Hele o kafesin banttan gelmesi tam bir saçmalık! Valiz mi bu, canlı taşınıyor nihayetinde?!?
  • Peki arkadaslar Amerika Atlanta/USA ya istanbul dan Orta boy sayilabilecek kopegimi gava kargo ile getirtmeyi dusunuyordum. Burada okuduklarimdan sonra ciddi tereddutlerim var.Lufthansa ile akrarmali bir seyahat yaparak toplam 16-18 arasi bir ucusla gelebilecek yanima... Sizin fikirleriniz de cok önemli tasima isleminin dunya para tutuyor olmasi bir yana okuduklarimdan sonra hayatiyla ilgili cuddi tereddutler olustu kafamda... Her halde sektorun cilvesi ne yukleme yapilacak ucak tipi ne transit yapacağı alandaki trabsferi vs gibi hakim olamadigim cok konu var... Konuyla ilgili birilerinden tavsiye ricaediyorum.. Yoksa getirmeyecegim ama İstanbul da ayri kalmaya dayanamiyoruz kendiside birazcik bunalima girmis.... Yardimci olursaniz minnettar oluruz Selamlar
  • Bu arada önümüzdeki hafta ilk defa Yorkshire cinsi köpeğimle Bodrum'a uçacağım.Kabin içerisinde benimle seyahat edecek.Kendisi 3 kg.Hergün arayıp "rezervasyonu gözüküyor değil mi?" diye teyit ediyorum.Umarım bir sorun yaşamayız.Yalnız THY'nın spesifik olarak vermiş olduğu ölçüler 45x35x23 cm.Benim taşıma kutum 32(en)x46(boy)x36(yükseklik) Havayollarının ölçülerinde taşıma kutusu bulamıyorum.Yumuşak taşıma çantası kabul edilir mi? Bilginiz var mı?
  • Gül'e katılıyorum.Özellikle"Tonlarca ağırlığı bulutların üstüne cıkartabiliyorlar ama canlı bölümüne bir camera sistemi koymayı veya ulaşılabilir kılmayı başaramıyorlar"yorumuna.Benim kargo bölümü ısı derecesi hakkında sizler kadar bir bilgim yok ama parfüm dahil,bavulu açınca herşeyin buz gibi olmasından,kabin ısısıyla çok daha düşük ısıda olduğunu biliyorum. Seneler önce,THY New York-İstanbul uçağı kargo bölümünde Saint Bernard cinsi bir köpek ölmüştü.Kesinlikle buna bir çare bulunması gerektiğine inanıyorum.
  • Terrier cinsi(yorks) ise kabinde tasinir.yeni kural su ki: kafes +evcil hayvan yani brut agirlik 8 kg gecemez! Yazik olmus..o da bir can sonucta
  • Sadece bir firma üzerine yorum bu konuda yetersiz!!!özellikle uzak uçuşlar büyük sorun .. heryere araçla gidemezsinizki !!!Biri tehlikeli ırk dıgerı hassas!!!! Bu nasıl bir saçmalık ... Tüm dünyada pet besleyen milyonlarca insan var ve ulaşım bir lüx değil ihtiyaç !!!3 kiloda olsa 30 kilo ,da bir canın sahibinden bir haber aşagıda ne olup bittiği bilinmeden kaderine terk yolculuk yapması kabul edilir değil !!!! Tüm hayvanseverlerin birlik olup tüm dünyada milyon imza ile canlarına ulaşabilir şekilde seyahat İHTİYACINI karşılayabilir olması gerekiyor !!!!!!!!!o yada bu firma farketmez !!!!!!!yaşanan bu üzücü ve benzeri olaylar gösteriyorki bu alanda EKSİK ve İHMAL BÜYÜK ....!!!!!!! Tonlarca ağırlığı bulutların üstüne cıkartabiliyorlar ama canlı bölümüne bir camera sistemi koymayı veya ulaşılabilir kılmayı başaramıyorlar !!!! ?? Konunun üzerinde durulmalı ve tek firmaya değil drekt genel havacılığa baskıda bulunulmalı!!!

İstanbul-Bodrum seferini yapan uçağının kargosuna köpeğini teslim eden Gökçe Saadet isimli yolcu, Bodrum Havalimanı’nda köpeğin ölüsünü teslim alınca sosyal medyadan THY’ye isyan etti.  'Dün İstanbul’dan canlı teslim aldığınız köpeğimin Bodrum’da ölüsünü verdiniz elime.  Kaptana ikaz edilmemiş havasız dondu orada' diyerek isyanını dile getiren Saadet, 'Köpeğimi kabine almadılar. Alt bölümdeki kargoya verdiler. Pilotun da kargoda köpek olduğundan haberi olmadığı için köpeğim havasızlıktan ve soğuktan donarak öldü. Benim canım yandı başkasının canı yanmasın' ifadelerini kullandı.

THY: İNCELİYORUZ

Türk Hava Yolları ise Yorkshire cinsi köpeğin uçakta öldüğünü doğruladı ve incelemenin sürdüğünü açıkladı. THY’den yapılan açıklamada şöyle denildi: “ 27 Nisan İstanbul-Bodrum uçuşunda, sahibine ulaştırılmak üzere sakinleştirici verilmiş bir şekilde kargo birimimize teslim edilen  ve evcil hayvan taşıma kurallarına uygun taşınan Yorkshire Terrier cinsi küçük dostumuzun hayatını kaybetmesi sebebiyle çok üzgünüz. Aksaklık ve kural ihlalinin olmadığı bu uçuş sırasında yaşanan üzücü olayı titizlikle incelediğimizi ve takip ettiğimizi belirtiriz.”

İşte Gökçe Saadet'in sosyal medyadaki isyanı:





©AirportHaber.com

THY UÇAĞINDA DONARAK ÖLDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

Seigneur ~ 6 yıl önce
kardesim, hayvancagizi niye zulm ediyorsunuz ki? almayin hiç kopek filan gidin çocuk dogurun, yaninizda yolculuk yapsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İren ~ 7 yıl önce
Minicik köpeye ne veriyorsunuz bagaj bölüme?! Kabine alması gerektirdi. Köpek korkudan öldu. Ve pilota haber vermesı gerekiyordu. Yazık olmuş bu garibana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahenk ~ 8 yıl önce
yakıklar olsun sana thy!!! allah sizin belanısı versin. küçücük hayvana bunu nasıl yaparsınız siz duygusuzlar.. birdaha köpekli,köpeksiz asla ama asla sizden uçmam! kendinizi birşey sanıyorsunuz. hayvanı donarak öldürdünüz katiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İren ~ 7 yıl önce
Çok yazık. Üzgünüm. Ben de üçücam köpekle beraber, ve çok korkuyorum. Çünkü kargo bülümde koyacaklar. Şimdı benim da korkum var. Pilota tabiki bildirmek lyazım, köpeğin olduğunu.
Didem Görmez ~ 9 yıl önce
Tamamen saygısızlık çerçevesi içerisinde hiç kimseyi umursamadan bildiklerini okuyorlar bu sabah uçağım vardı Terrier cinsi köpegim car 9.6 kilo ve geçen hafta istanbuldan antalyaya gelmemde bir sakınca olmamıştı ancak bugün istanbula dönecektim ve kabul etmediler sadece 1bucuk kilo için. Bagaj kısmına alıcaz dediler hadi yine sustuk onda da çantasını bahane ettiler plastik olması gerekiyormuş bizimkisi normal çanta gibiydi. Başka uçuşlarda problem olmazken thy resmen çok kötü. 1bucuk kilo ya. İptal ettim biletimi. Yazıklar olsun bir daha asla bilet almam kimseye de önermem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ssss ~ 9 yıl önce
Çok üzgünüm, bende defalarca kez cocker cinsi köpeğimle uçtum. 8kg yi geçtiği için her seferinde kargoda uçmak zorunda kalıyor. Sadece uçakta daha az zaman geçirmesi için cip kullanıyorum, böylece kontuardan değil uçak saatinde kapıdan teslim alıyorlar. Daha önce bi amerika uçuşunda böyle bi olay olduğunu duymuştum. O günden beri çok tedirginim. Her uçağa bindiğimde kabin amirine pilota hatırlatmasını rica ediyorum. Kesinlikle kargoda değil kabinde uçmalılar!!!!! Böylece hepimizin içi rahat edecek!!! Belki kabinde kafesler için özel bir bölme yapılmalı. Ama kargo değil!! Hele o kafesin banttan gelmesi tam bir saçmalık! Valiz mi bu, canlı taşınıyor nihayetinde?!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Begum ozturk ~ 8 yıl önce
Bende tasiyacagim benimkide cooker. Insallah bir sorun yasamam:(
İrem ~ 7 yıl önce
Hak veriyorum size. Doğoru yazdınız, keşke yapsınlar. Benim da Amerikan koker var, ve çok korkuyorum, çünkü bagaj bülümde koyorlar.
Hea ~ 10 yıl önce
Peki arkadaslar Amerika Atlanta/USA ya istanbul dan Orta boy sayilabilecek kopegimi gava kargo ile getirtmeyi dusunuyordum. Burada okuduklarimdan sonra ciddi tereddutlerim var.Lufthansa ile akrarmali bir seyahat yaparak toplam 16-18 arasi bir ucusla gelebilecek yanima... Sizin fikirleriniz de cok önemli tasima isleminin dunya para tutuyor olmasi bir yana okuduklarimdan sonra hayatiyla ilgili cuddi tereddutler olustu kafamda... Her halde sektorun cilvesi ne yukleme yapilacak ucak tipi ne transit yapacağı alandaki trabsferi vs gibi hakim olamadigim cok konu var... Konuyla ilgili birilerinden tavsiye ricaediyorum.. Yoksa getirmeyecegim ama İstanbul da ayri kalmaya dayanamiyoruz kendiside birazcik bunalima girmis.... Yardimci olursaniz minnettar oluruz Selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BB ~ 11 yıl önce
Bu arada önümüzdeki hafta ilk defa Yorkshire cinsi köpeğimle Bodrum'a uçacağım.Kabin içerisinde benimle seyahat edecek.Kendisi 3 kg.Hergün arayıp "rezervasyonu gözüküyor değil mi?" diye teyit ediyorum.Umarım bir sorun yaşamayız.Yalnız THY'nın spesifik olarak vermiş olduğu ölçüler 45x35x23 cm.Benim taşıma kutum 32(en)x46(boy)x36(yükseklik) Havayollarının ölçülerinde taşıma kutusu bulamıyorum.Yumuşak taşıma çantası kabul edilir mi? Bilginiz var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seren ~ 8 yıl önce
Merhaba, uçuşunuzda köpeğinizi yanınızda taşımanıza müsaade ettiler mi? Ben de yanımda taşımak istiyorum, kimseye vermek istemiyorum.
BB ~ 11 yıl önce
Gül'e katılıyorum.Özellikle"Tonlarca ağırlığı bulutların üstüne cıkartabiliyorlar ama canlı bölümüne bir camera sistemi koymayı veya ulaşılabilir kılmayı başaramıyorlar"yorumuna.Benim kargo bölümü ısı derecesi hakkında sizler kadar bir bilgim yok ama parfüm dahil,bavulu açınca herşeyin buz gibi olmasından,kabin ısısıyla çok daha düşük ısıda olduğunu biliyorum. Seneler önce,THY New York-İstanbul uçağı kargo bölümünde Saint Bernard cinsi bir köpek ölmüştü.Kesinlikle buna bir çare bulunması gerektiğine inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duzeltme ~ 11 yıl önce
Terrier cinsi(yorks) ise kabinde tasinir.yeni kural su ki: kafes +evcil hayvan yani brut agirlik 8 kg gecemez! Yazik olmus..o da bir can sonucta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gül ~ 11 yıl önce
Sadece bir firma üzerine yorum bu konuda yetersiz!!!özellikle uzak uçuşlar büyük sorun .. heryere araçla gidemezsinizki !!!Biri tehlikeli ırk dıgerı hassas!!!! Bu nasıl bir saçmalık ... Tüm dünyada pet besleyen milyonlarca insan var ve ulaşım bir lüx değil ihtiyaç !!!3 kiloda olsa 30 kilo ,da bir canın sahibinden bir haber aşagıda ne olup bittiği bilinmeden kaderine terk yolculuk yapması kabul edilir değil !!!! Tüm hayvanseverlerin birlik olup tüm dünyada milyon imza ile canlarına ulaşabilir şekilde seyahat İHTİYACINI karşılayabilir olması gerekiyor !!!!!!!!!o yada bu firma farketmez !!!!!!!yaşanan bu üzücü ve benzeri olaylar gösteriyorki bu alanda EKSİK ve İHMAL BÜYÜK ....!!!!!!! Tonlarca ağırlığı bulutların üstüne cıkartabiliyorlar ama canlı bölümüne bir camera sistemi koymayı veya ulaşılabilir kılmayı başaramıyorlar !!!! ?? Konunun üzerinde durulmalı ve tek firmaya değil drekt genel havacılığa baskıda bulunulmalı!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000