14 Eylül 2014, Pazar 09:12:13

THY UÇAĞINDA BÜYÜK PANİK

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Lefkoşa'ya gitmek üzere havalanan yolcu uçağında kabin basıncı düşünce uçak acil iniş yaptı.
  • bugünde aynı sekilde thy antalya uçagı büyük sorun yasadı yıldırım carpmasından dolayı
  • Arkadaşlar gitarist arkadaşımız kimseyi suçlamıyor ki! aynı uçakta bende vardım uçakta aniden gaz maskeleri otomatik olarak açıldı ,üç dört dakika sonra anons yapıldı gaz maskelerini takın diye. O anda yolcular panikledi ilk defa böyle durumla karşılaşanlar vardı.Pİilotlar uçağa kumanda ettikleri için normal duruma geçince ikinci anonsu tahminen yirmi dakika sonra yapabildiler.(Kule ile Antalya ya iniş izni almak için görüşmeleri oldu her halde) Bu arada uçak titanik filminde ki gibi sağa sola yalpaladı irtifa kaybı gibi bişeyler oldu bu da yolcuları korkuttu.Allahın izniyle ve pilot kardeşlerimizin çabalarıyla sağ salim Antalya hava alanına iniş gerçekleştirildi.
  • haberlerde insanların feryatları düşündürücüydü,pilotların hiçbir bilgi vermemeleri kabin görevlilerinin ilgilenmemeleri.resmen trajedi.TYH gibi türkiyenin en önde gelen havayolu firmasında bu personeller çalışıyorsa diğer havayollarının personel kalitesini düşünemiyorum.havayolu firmaları güzel hostes seçecez diye zeka kırıntısı olmayan personel seçmeye devam ederse vay halimize:)Geçen yıl yurtdışından dönerken bindiğim uçağın içerisi rezaletti oturcağımız koltuklar kreker kıntılarıyla doluydu yerlerde çöpler ama kimin umurunda doğru yaa , bizi karşılayan maymun gibi sırıtan sexy görünecem diye bir tarafını yırtan hostesler olsun yeter dimi İNSAN KAYNAKLARI :):)Teşekkürler
  • Sevgili Ünlü Gitarist, Kabin basıncı düşünce aniden alçalan uçak senin dediğin gibi ciddi bir düşme tehlikesi içinde olduğundan değil, iç ve dış basıncı ayarlamak için bilinçli olarak pilotlar tarafından irtifası düşürülmek istendiği için alçalır. Buna da emergency descend denilir. Şimdi sen ya bunları aç oku havacı ol ya da güzel kardeşim gitar çalmaya devam et kafana göre uçak düşürme.
  • Gitarist bozuntusu adamlarda senin gibi oksijen aliyorlar nasil aciklama yapsinlar.ucus oncesi yapilan demo sirasinda gunes gozluklerini takip sagi solu izlemek,gazete okumak veya ipad te oyun oynamak yerine,izleseydiniz panik yasamazdiniz.once siz klasik Türk olma kalibini aşın da daha sonra Thy'ye soz soyleyin.ne panik ama panik aninda selfie cekmis.begenmiyorsan istemiyorsan Thy'yi tercih etmez farkli bir ulasim sistemi kesfedersin kendince.zaten yeteri kadar zeki gorunuyorsun.
  • uçak 10000 metrede uçarken kabin içi 1800-2000 metre civarı basınca ayarlıdır. çünkü 10000 metrede oksijen basıncı çok düşüktür, uçak o basınçta gidebilir ancak yolcular gidemez. yüksek irtifa dağcıları oksijen eşliğinde tırmanış yapmak için bile 2 ayı bulan alışma kampları yaparlar, aksi halde ölürler. basınç arızası ciddiyse maskeler düşer çünkü kabin içi basınç dışarıya yaklaşır. bu durumda oksijensizlik tehlikesi ortaya çıkacağı için oksijen desteği gerekir. oksijen maskeleri ise kimyasal bir reaktanla oluşturulmuştur, acil durumda ancak 8-10 dakika yetecek kadar oksijen üretir. bu durumda kabin içine yeterince oksijen dolabilmesi için uçağın kısa sürede alçalması gerekir. yaşanan olay tam anlamıyla budur. yani olay uçağın hareketi için değil yolcuların sıhhati için bilerek gerçekleştirilir. aksi durumda ise yanılmıyorsa 2005'te gerçekleşen helios kazasında olduğu gibi uçaktakiler ölür, uçak yakıtı bitene kadar oto pilotta uçar.
  • ALLAH KORUSUN DAHA BÜYÜK FELEKETLERDEN. BÖYLE GİDERSE DAHA ÇOK YAŞARIZ BÖYLE OLAYLARI . BİRAN ÖNCE BİRLEŞME .VARDİYA ,ÖZLÜK HAKLARI GİBİ ÇALIŞANLARI RAHATSIZ EDEN VE ÇALIŞMA MOTİVASYONUNU YOK EDEN DURUMLAR PERSONELİ ÜZMEDEN UYGULANIR. AMA HİÇ SANMIYORUM .
  • ilk resimdeki adam guluyo gibi ya :) budurm hosuna gitmis gibi. oksizen yetersizliginin etkileri olsa gerek. belkide normal hayatinida boyle idame ettiriyordur.
  • Bu sun express bakım olayını savunan arkadaşa sözüm mal meydanda be güzel kardeşim ne bakımından bahsediyorsun bırak allah aşkına burda çoğu kişi bilir yada binmiştir sizin uçaklara içleri eski koltuklar sorunlu biraz madem çok bakımı seven firmasınız içinide içden geçirin uçaklarınızın kaç kez saw dan izmire sizin hizmet verdiğiniz uçaklarınızla gittik tk seferi adı altından göreceğimizi gördük yoruma gerek yok fazla yani
  • Insaallah SHGM titiz bir AUDIT yapar ve de neticesini basin aciklamasiyla aciklar

Alınan bilgiye göre, dün saat 20.10'da Sabiha Gökçen Havalimanından havalandıktan kısa bir süre sonra kabin basıncı düşen TK 0970 sefer sayılı THY uçağı, pilotun durumu kontrol altına almasının ardından Antalya Havalimanına acil iniş yaptı. Uçak burada bakıma alındı.

Uçağın yolcularından Esma Şiranlı, uçak hareket ettikten kısa bir süre sonra alçalmaya başladıklarını belirterek, "Bir anda oksijen maskeleri açıldı. Çok korktuk. Kısa bir süre sonra ise uçak tekrar yükselmeye başladı. Bize Antalya'ya acil iniş yapacaklarını söylediler. 15 dakika kadar sonra da Antalya olduğunu öğrendiğimiz havalimanına indik. 80 kadar yolcu var. İlerleyen saatlerde başka bir uçakla Kıbrıs'a gidebileceğimiz söylendi, halen bekliyoruz" dedi.

Uçaktaki bazı yolcuların yaşanan panik nedeniyle kendinden geçtiği ve çığlık çığlığa kaldığı belirtilirken, yolcular için tahsis edilen yeni uçağın bu sabah TSİ 05:23'de Ercan için kalkış yaptığı ve Lefkoşa'ya sorunsuz iniş yaptığı öğrenildi.

Bu arada uçaktaki yolculardan ünlü gitarist Okan Ersan olayla ilgili Facebook üzerinden yazdığı iletide şu ifadeleri kullandı: 'SAV-ECN seferini yapan THY'ye ait TK0970 sefer sayılı uçakta havada tehlike atlattık.Kabin basıncının düşmesi ile ani oksijen kapakları açılan uçak ciddi bir düşme tehlikesi yaşadı.Olay uzun bir süre irtifa kaybı ile devam etti ve 30dk oksijen maskeleri ile Antalya ya inebildik.Kriz geçiren yolcular,endişeli anı yaşayan herkes ve ben sağ salim indiğimize inanamıyoruz.Olay anında Pilotlardan hiçbir ciddi açıklama yapılmaması pilot kabininde çok ciddi bir stres yaşandığının kanıtı..Şu an Antalyada yolcularla birlikte bekliyoruz ama hiçbir THY yetkilisi henüz bizim ile temas kurmadı.Oysa ki çok ciddi yaşanan bu şok sonrası yolcuların sakinleştirilmesi ve açıklama yapılması gerekmezmiydi?Sanırım olayın boyutu o kadar ciddi ki ne diyeceklerini bile bilemiyorlar.'





THY UÇAĞINDA BÜYÜK PANİK

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

gerçek ~ 7 yıl önce
bugünde aynı sekilde thy antalya uçagı büyük sorun yasadı yıldırım carpmasından dolayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakamoz ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar gitarist arkadaşımız kimseyi suçlamıyor ki! aynı uçakta bende vardım uçakta aniden gaz maskeleri otomatik olarak açıldı ,üç dört dakika sonra anons yapıldı gaz maskelerini takın diye. O anda yolcular panikledi ilk defa böyle durumla karşılaşanlar vardı.Pİilotlar uçağa kumanda ettikleri için normal duruma geçince ikinci anonsu tahminen yirmi dakika sonra yapabildiler.(Kule ile Antalya ya iniş izni almak için görüşmeleri oldu her halde) Bu arada uçak titanik filminde ki gibi sağa sola yalpaladı irtifa kaybı gibi bişeyler oldu bu da yolcuları korkuttu.Allahın izniyle ve pilot kardeşlerimizin çabalarıyla sağ salim Antalya hava alanına iniş gerçekleştirildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buğra ~ 10 yıl önce
haberlerde insanların feryatları düşündürücüydü,pilotların hiçbir bilgi vermemeleri kabin görevlilerinin ilgilenmemeleri.resmen trajedi.TYH gibi türkiyenin en önde gelen havayolu firmasında bu personeller çalışıyorsa diğer havayollarının personel kalitesini düşünemiyorum.havayolu firmaları güzel hostes seçecez diye zeka kırıntısı olmayan personel seçmeye devam ederse vay halimize:)Geçen yıl yurtdışından dönerken bindiğim uçağın içerisi rezaletti oturcağımız koltuklar kreker kıntılarıyla doluydu yerlerde çöpler ama kimin umurunda doğru yaa , bizi karşılayan maymun gibi sırıtan sexy görünecem diye bir tarafını yırtan hostesler olsun yeter dimi İNSAN KAYNAKLARI :):)Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abartın ~ 10 yıl önce
Sevgili Ünlü Gitarist, Kabin basıncı düşünce aniden alçalan uçak senin dediğin gibi ciddi bir düşme tehlikesi içinde olduğundan değil, iç ve dış basıncı ayarlamak için bilinçli olarak pilotlar tarafından irtifası düşürülmek istendiği için alçalır. Buna da emergency descend denilir. Şimdi sen ya bunları aç oku havacı ol ya da güzel kardeşim gitar çalmaya devam et kafana göre uçak düşürme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gitarist bozuntusu adamlarda senin gibi oksijen aliyorlar nasil aciklama yapsinlar.ucus oncesi yapilan demo sirasinda gunes gozluklerini takip sagi solu izlemek,gazete okumak veya ipad te oyun oynamak yerine,izleseydiniz panik yasamazdiniz.once siz klasik Türk olma kalibini aşın da daha sonra Thy'ye soz soyleyin.ne panik ama panik aninda selfie cekmis.begenmiyorsan istemiyorsan Thy'yi tercih etmez farkli bir ulasim sistemi kesfedersin kendince.zaten yeteri kadar zeki gorunuyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 10 yıl önce
uçak 10000 metrede uçarken kabin içi 1800-2000 metre civarı basınca ayarlıdır. çünkü 10000 metrede oksijen basıncı çok düşüktür, uçak o basınçta gidebilir ancak yolcular gidemez. yüksek irtifa dağcıları oksijen eşliğinde tırmanış yapmak için bile 2 ayı bulan alışma kampları yaparlar, aksi halde ölürler. basınç arızası ciddiyse maskeler düşer çünkü kabin içi basınç dışarıya yaklaşır. bu durumda oksijensizlik tehlikesi ortaya çıkacağı için oksijen desteği gerekir. oksijen maskeleri ise kimyasal bir reaktanla oluşturulmuştur, acil durumda ancak 8-10 dakika yetecek kadar oksijen üretir. bu durumda kabin içine yeterince oksijen dolabilmesi için uçağın kısa sürede alçalması gerekir. yaşanan olay tam anlamıyla budur. yani olay uçağın hareketi için değil yolcuların sıhhati için bilerek gerçekleştirilir. aksi durumda ise yanılmıyorsa 2005'te gerçekleşen helios kazasında olduğu gibi uçaktakiler ölür, uçak yakıtı bitene kadar oto pilotta uçar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memo ~ 10 yıl önce
Tmm da ben bütün bunları bilmek zorunda mıyım ? Ya açıklama yapın ya da kendinizi aşşağa atın! Yanlış anlamayın gönüllerimizden aşşağa! THY ile uçmadığım için çok mutluyum.
MOBING ~ 10 yıl önce
ALLAH KORUSUN DAHA BÜYÜK FELEKETLERDEN. BÖYLE GİDERSE DAHA ÇOK YAŞARIZ BÖYLE OLAYLARI . BİRAN ÖNCE BİRLEŞME .VARDİYA ,ÖZLÜK HAKLARI GİBİ ÇALIŞANLARI RAHATSIZ EDEN VE ÇALIŞMA MOTİVASYONUNU YOK EDEN DURUMLAR PERSONELİ ÜZMEDEN UYGULANIR. AMA HİÇ SANMIYORUM .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ozenti selfici ~ 10 yıl önce
ilk resimdeki adam guluyo gibi ya :) budurm hosuna gitmis gibi. oksizen yetersizliginin etkileri olsa gerek. belkide normal hayatinida boyle idame ettiriyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu sun express bakım olayını savunan arkadaşa sözüm mal meydanda be güzel kardeşim ne bakımından bahsediyorsun bırak allah aşkına burda çoğu kişi bilir yada binmiştir sizin uçaklara içleri eski koltuklar sorunlu biraz madem çok bakımı seven firmasınız içinide içden geçirin uçaklarınızın kaç kez saw dan izmire sizin hizmet verdiğiniz uçaklarınızla gittik tk seferi adı altından göreceğimizi gördük yoruma gerek yok fazla yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 10 yıl önce
Low cost firma ucak koltugunun konforuna veya eskiligine gore degil, Safa/Sana/Saca bulgularina istinaden degisim yapar. Cunku onemli olan safety limitlerine uyumdur. Cat1-2-3 kategori bulgular vardir. Biz kabin-kokpit bu bulgulari farkeder, ucaktaki LogBook'lara kaydederiz. Ucak iner inmez de teknik gelip bu bulgulari inceler, cat kategorisine gore ya hold'a alir ya da arizayi giderir. Sizin gozunuze guzel gelsin diye koltuk koymak ne teknigin ne kabinin ne de kokpitin isi. Onu kalite departmani degerlendirir. Airport haber'in yorumlarina bakarak degil ama; yolcu sikayet mektuplarinin sayisi be yogunluguna; ayriyetten de butcelemenkn uygunluguna bakarak... Saygilar.
EMKK ~ 10 yıl önce
Insaallah SHGM titiz bir AUDIT yapar ve de neticesini basin aciklamasiyla aciklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000