17 Mayıs 2015, Pazar 12:54:25

THY UÇAĞI KÖRÜĞE ÇARPTI

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Helsinki seferini gerçekleştiren uçağı, Helsinki Havalimanı'nda körüğe çarptı, uçak seferden çekildi.
  • bir sistem hatası. Yani bakım kaynaklı da olabilir, uçak üreticisinin yayınlarını iyi takip etmemekten de olabilir, ürWetim hattındaki bir hatadan da olabilir. Pilot hatası kesinlikle değil gibi gözüküyor. THY Windscreen çatlağını iyi araştırsın, her bir bağlantı elemanının ayrı zamanlı torklaması var. Bu dikkate alınmamış gibi gözüküyor.
  • THY kuyruk surrtu,THY koruge carpti,THY pistten cikdi,THY kus surusune daldi,THY cockpitte kavga cikdi,THY Kaptan illahada inecez van'da daga carpdi,THY Motor yandi pilot sabukali cikdi.THY,THY,THY.Zaten 160 saatlik First/Officere canimi guvenecegime kamyondaki muavine guvenmek daha akilli bence.HAYIRLI UCUSLAR YINEDE.
  • Butun sikinti park numarasinda !
  • Android uygulaması. Asıl sen boş atıyorsun. İşkembeden atıyorsun. Airbus SOP bilmeden yazdığın belli oluyor. Kendini ele vermişsin bak. Usul senin dediğin gibi değil işte. Bilip bilmeden atma. Haa nasıl mı? Senin gibi kara cahile A 320 eğitimi verip SOP öğretecek ve muhatap olacak değilim. Çok merak ediyorsan önce gider usulleri öğrenirsin ondan sonra buraya yazarsın. Zaten adam olsan böyle yapardın. Şirketin bir kaptanı olarak bu sıra park brake arızası olduğunu ve bu vakanın 4. Vaka olduğunu söylüyorum. Ama kime? Adam olan anlar. Laf adama anlatılır.
  • 21:29 I phone Uygulaması. Sana da alttan fitil tedavisi lazım. Yazma tarzına bakılırsa ihtiyacın var.
  • Ne oluyorsa Airbus'a oluyor. Boeing hem pilotlari hem de ucaklariyla kalbimizde ayri yerdedir :)
  • Kazanan sigorta şirketi oluyor ama
  • Asil takoz bence K...n
  • O KADAR BEDDUA ALDINIZ. GÖRDÜNÜZMÜ HEP MALA GELİYOR CANA DEĞİL MAASIMIZDAN HAKKIMIZDAN KISTIGINIZ HER KURUS SİZDEN TEK TEK CIKIYOR.
  • Fren sorunu olabilir tamam da takoz da mi yoktu? Yoksa takozlar fren kurulur kurulmaz konulmamis olabilir mi?

Türk Hava Yolları'nın (THY) TK1425 sefer sayılı İstanbul-Helsinki seferini gerçekleştiren uçağı, Helsinki Havalimanı'nda körüğe çarptı.

Atatürk Havalimanı'ndan dün akşam 20,40'da Helsinki'ye hareket eden THY'nin TC-JPN tescilli tipi uçağı, Finlandiya'Nın başkenti Helsinki'ye sorunsuz bir iniş gerçekleştirdi.

THY havalimanına indikten sonra terminale yanaşma abaşladığı sırada uçağın sol kanadı, yolcu köprüsüne çarptı. Kanatta oluşan hasar nedeniyle seferden çekilen TC-JPN tescilli uçağın yerine İstanbul'dan başka bir uçak gönderildi.

TC-JPN tescilli Airbus A320 tipi uçak Helsinki Havalimanı'nda bakıma alındı.

THY UÇAĞI KÖRÜĞE ÇARPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (93)

Bu tamamen ~ 9 yıl önce
bir sistem hatası. Yani bakım kaynaklı da olabilir, uçak üreticisinin yayınlarını iyi takip etmemekten de olabilir, ürWetim hattındaki bir hatadan da olabilir. Pilot hatası kesinlikle değil gibi gözüküyor. THY Windscreen çatlağını iyi araştırsın, her bir bağlantı elemanının ayrı zamanlı torklaması var. Bu dikkate alınmamış gibi gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
psssttt ~ 9 yıl önce
THY kuyruk surrtu,THY koruge carpti,THY pistten cikdi,THY kus surusune daldi,THY cockpitte kavga cikdi,THY Kaptan illahada inecez van'da daga carpdi,THY Motor yandi pilot sabukali cikdi.THY,THY,THY.Zaten 160 saatlik First/Officere canimi guvenecegime kamyondaki muavine guvenmek daha akilli bence.HAYIRLI UCUSLAR YINEDE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
park numarasi ~ 9 yıl önce
Butun sikinti park numarasinda !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Android uygulaması. Asıl sen boş atıyorsun. İşkembeden atıyorsun. Airbus SOP bilmeden yazdığın belli oluyor. Kendini ele vermişsin bak. Usul senin dediğin gibi değil işte. Bilip bilmeden atma. Haa nasıl mı? Senin gibi kara cahile A 320 eğitimi verip SOP öğretecek ve muhatap olacak değilim. Çok merak ediyorsan önce gider usulleri öğrenirsin ondan sonra buraya yazarsın. Zaten adam olsan böyle yapardın. Şirketin bir kaptanı olarak bu sıra park brake arızası olduğunu ve bu vakanın 4. Vaka olduğunu söylüyorum. Ama kime? Adam olan anlar. Laf adama anlatılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
21:29 I phone Uygulaması. Sana da alttan fitil tedavisi lazım. Yazma tarzına bakılırsa ihtiyacın var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne oluyorsa Airbus'a oluyor. Boeing hem pilotlari hem de ucaklariyla kalbimizde ayri yerdedir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 9 yıl önce
Kazanan sigorta şirketi oluyor ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Takoz ~ 9 yıl önce
Asil takoz bence K...n

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 9 yıl önce
O KADAR BEDDUA ALDINIZ. GÖRDÜNÜZMÜ HEP MALA GELİYOR CANA DEĞİL MAASIMIZDAN HAKKIMIZDAN KISTIGINIZ HER KURUS SİZDEN TEK TEK CIKIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Fren sorunu olabilir tamam da takoz da mi yoktu? Yoksa takozlar fren kurulur kurulmaz konulmamis olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bildiğim kadarıyla ~ 9 yıl önce
Uçak yanaşır, park freni set edilir, motorlar durdurulur ve beacon ışığı kapatılınca yer görevlileri takozları yerleştirir. motorlar çalışırken takoz koyma sadece burun tekerine olabilir. diye biliyorum. bundan sonra takozlar geriye veya ileriye kouldu ise küçük bir miktar kayma olabilir takoz üzerine ki bu da oldukça küçük olur genelde. geçmiş olsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000