14 Ekim 2014, Salı 12:15:48

THY UÇAĞI KANAT ÇARPTI

Erzurum-İstanbul seferini yapan THY uçağı, Erzurum Havalimanı’nda kalkış için pist başına doğru ilerlerken kanat ucunu askeri hangara çarptı.
  • Erzurum hava limanında 2 çok uzun pist bulunur. Bu uçak aprondan çıkarak ana pisti geçip 2.piste girmiş ve bu pistte pist başı yapmak istemiştir pistin başına yaklaştığında manevra için pistte dönmek yerine askeri uçakların hangarlarına giden aynen taksi yoluna benzeyen fakat sağlı sollu hangarlar bulunan yola girmiştir ve burada ki ilk hangara kanadını çarpmıştır. Kısaca bu kazada uçuş ekibi ve kule tamamen kusurludur. aprondan çıkar çıkmaz bile pist başı yapmadan bile pistte kalkacak mesafe vardır buna rağmen pist başı yapmak işi garantiye almak olur fakat ana pistte bunu yapmayıp yan piste girmek hatta orayıda geçip askeri uçakların hangar alanlarına girmek özrü olmayan bir hatadır kulenin bu durumu görüpte uyarıda bulunmamasıda kulenin hatasıdır. Uçak meydanın en olmayacak bölgesine girmiştir, Hemde Türkiyenin en uzun pistinde bunu başarmıştır.
  • Cahil tayfası dolu burda!!!
  • BIR ALAY AMELE , YAZIK ARKADAŞ , KAPTANIN MAAŞINDAN KESSİNLER,
  • BÜTÜN KAMYONCULAR BURDA YORUM YAPMIŞLAR.HAVACILIKTA KAZA SONUCUNA İNCELEMEDEN SONRA BİR YORUM GETİRİLEBİLİR , ÖNCESİ YORUMLARI ANCAK KAMYONCULAR YAPAR.AYRICA PİLOTLUĞU, EĞİTİMİNİ ALMIŞ HERKES YAPABİLİR VE İŞİ İNSAN YAPAR GEÇMİŞİ DEĞİL.ASKER , SİVİL VEYA YABANCI OLSUN ODUN İSE HER ZAMAN ODUNDUR.KAZA YAPAN MESLEKTAŞLARIMIZA "YERLİ VEYA YABANCI OLSUN " GEÇMİŞ OLSUN DİLERİM.
  • kim koydu hangarı oraya !!!
  • Bu habere yorum yazan kişilerin çoğunun psikolojik durumlarının değerlendirilmesi için uzmanlarına başvurmasını tavsiye ediyorum.
  • Dispatch/pilot: jeppesen 10-9X e bakmak lazim tabii dingl bi ogretmieler taxi line safe diye bak sari cizgiye gerisini bosver al sana.....
  • işte yabancı hayranlığının geldiği nokta, doldur be yabancıyı kıvırırlar onlar işleri kafasının geldığı nokta, bu ulkenın şirketn özevladını dışlayıp doldurursan yabancıyı müstehaksındır o zman olan bıtene
  • Ne o ? Motordaki bereket duası kanadı kurtarmaya yetmemiş anlaşılan ? Allah der ki ; eşşeğini sağlam kazığa bağla , sonra nbana dua et . Sen adam gibi adamları dlr zırvalığıyla eleyip , işbilnez torpillileri alırsan , daha çooook kanat çakaraunuz hangarlara . Bu arada çok geçmiş olsun ekibe , kötü bir durum...
  • Çok geçmiş olsun

Türk Hava Yolları uçağı Erzurum’da kanadını askeri hangara çarptı. Erzurum-İstanbul seferini yapacak olan TK2705 sefer sayılı TC-JHV kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi THY uçağı, pist başına doğru ilerlemeye başladı.

Apronda ilerleyen uçak manevra sırasında askeriyeye ait hangara kanat ucunu çarptı. Uçağın kanat ucunda hasar oluştu.  Yolcular terminale alınırken uçak boş park pozisyonuna çekildi.

Yolcuların bir başka uçakla İstanbul’a gönderileceği kaydedildi.

©Airporthaber.com


 

THY UÇAĞI KANAT ÇARPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Murat Bulat ~ 9 yıl önce
Erzurum hava limanında 2 çok uzun pist bulunur. Bu uçak aprondan çıkarak ana pisti geçip 2.piste girmiş ve bu pistte pist başı yapmak istemiştir pistin başına yaklaştığında manevra için pistte dönmek yerine askeri uçakların hangarlarına giden aynen taksi yoluna benzeyen fakat sağlı sollu hangarlar bulunan yola girmiştir ve burada ki ilk hangara kanadını çarpmıştır. Kısaca bu kazada uçuş ekibi ve kule tamamen kusurludur. aprondan çıkar çıkmaz bile pist başı yapmadan bile pistte kalkacak mesafe vardır buna rağmen pist başı yapmak işi garantiye almak olur fakat ana pistte bunu yapmayıp yan piste girmek hatta orayıda geçip askeri uçakların hangar alanlarına girmek özrü olmayan bir hatadır kulenin bu durumu görüpte uyarıda bulunmamasıda kulenin hatasıdır. Uçak meydanın en olmayacak bölgesine girmiştir, Hemde Türkiyenin en uzun pistinde bunu başarmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cahil tayfası dolu burda!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wer ~ 9 yıl önce
BIR ALAY AMELE , YAZIK ARKADAŞ , KAPTANIN MAAŞINDAN KESSİNLER,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
BÜTÜN KAMYONCULAR BURDA YORUM YAPMIŞLAR.HAVACILIKTA KAZA SONUCUNA İNCELEMEDEN SONRA BİR YORUM GETİRİLEBİLİR , ÖNCESİ YORUMLARI ANCAK KAMYONCULAR YAPAR.AYRICA PİLOTLUĞU, EĞİTİMİNİ ALMIŞ HERKES YAPABİLİR VE İŞİ İNSAN YAPAR GEÇMİŞİ DEĞİL.ASKER , SİVİL VEYA YABANCI OLSUN ODUN İSE HER ZAMAN ODUNDUR.KAZA YAPAN MESLEKTAŞLARIMIZA "YERLİ VEYA YABANCI OLSUN " GEÇMİŞ OLSUN DİLERİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kim ~ 9 yıl önce
kim koydu hangarı oraya !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 9 yıl önce
Bu habere yorum yazan kişilerin çoğunun psikolojik durumlarının değerlendirilmesi için uzmanlarına başvurmasını tavsiye ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dispatch/pilot: jeppesen 10-9X e bakmak lazim tabii dingl bi ogretmieler taxi line safe diye bak sari cizgiye gerisini bosver al sana.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yabancı ~ 9 yıl önce
işte yabancı hayranlığının geldiği nokta, doldur be yabancıyı kıvırırlar onlar işleri kafasının geldığı nokta, bu ulkenın şirketn özevladını dışlayıp doldurursan yabancıyı müstehaksındır o zman olan bıtene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne o ? Motordaki bereket duası kanadı kurtarmaya yetmemiş anlaşılan ? Allah der ki ; eşşeğini sağlam kazığa bağla , sonra nbana dua et . Sen adam gibi adamları dlr zırvalığıyla eleyip , işbilnez torpillileri alırsan , daha çooook kanat çakaraunuz hangarlara . Bu arada çok geçmiş olsun ekibe , kötü bir durum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Çok geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000