18 Ağustos 2018, Cumartesi 11:06:37

THY uçağı havada dakikalarca tur attı!

Türk Hava Yolları'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan uçağı havalandıktan sonra yaşanan bir sorun nedeniyle geri döndü.
  • Bu uçak için sürekli arıza haberi geliyor
  • Kafaya bak işte. Ne demek SOP yi ezberleyen pilot istiyorlar. SOP yi ezberleyeceksin tabi ki kardeşim. Adın gibi uygulayacaksın. Havacılık senin gibi biz çakı gibi pilotuz diyen adamların mal olduğu canlarla dolu ve bunlae bir daha olmasın diye kurallar SOP ler var. Bugün dünyanın her yerinde, en büyük havayolu şirketleri dahil kuralların ve SOP nin istisnasız uygulanma koşulu var. Bunlar sen, ben, karımız, çocuğumuz, annemiz, babamız güvenli seyahat etsin diye var. Nereden biliyorsun neden geri dönme kararı verdiler ne arıza vardı acaba. Helal olsun ki 'pilot' gibi karar verip dönmüşler. Sen de en kısa zamanda gidersin de inşallah şirket işini düzgün yapan pilotlara kalır.
  • Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama THY uçaklarında yaşanan bu ve benzeri olaylardaki haberlerin sonu hep aynı: "Basın müşavirliğinden konuyla ilgili bilgi verilmedi". Neden acaba?
  • Bu uçakla biz de Antep e giderken, Ankara'ya teknik arıza sebebiyle indik. Yerde tekniktekiler hidrolik arızası demişlerdi...
  • Keske kalkmadan once donselerdi. Bu cikista bekliyorum tarzi kaptanlar yuzunden oluyor bunlar.
  • Biz okulu bitirdikten sonra çakı gibi pilottuk, ama türlü türlü sınavla 6 ayımızı aldılar. dlr2'de aslanlar gibi mülakatımızı da verdik 1'de moron gibi saat de kovaladık. Şimdi ne değişti? Değişen şudur artık bu vasıfsızların mentalitesi iyi pilot akıllı pilot falan değil kendileri gibi, sop ezberleyebilen herhangi bir pilot. 3-4 bin dolarlık ucuz pilot. Kimse kusura bakmasın ben ne kendimi bu seviyede görüyorum ne de bu şekilde yönetilen şirkette gelecek görebiliyorum. WILGO

Türk Hava Yolları'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan uçağı havalandıktan sonra yaşanan bir sorun nedeniyle geri döndü.

İstanbul'dan havalanarak Tunus'a gitmek üzere kalkış yapan TK661 sefer sayılı THY uçağı, kısa süre sonra yaşanan bir sorun nedeniyle Tekirdağ semalarında uzun süre tur attı. THY uçağında yaşanan sorun nedeniyle kokpit ekibinin geri dönme kararı aldığı öğrenilirken, TC-JRL kuyruk tecsilli uçak saat 11:05 sularında Atatürk Havalimanı'na teker koydu.

Uçakta yaşanan sorunla ilgili THY Basın Müşavirliği'nden herhangi bir bilgi verilmedi.



THY uçağı havada dakikalarca tur attı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Aynı uçak ~ 6 yıl önce
Bu uçak için sürekli arıza haberi geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Kafaya bak işte. Ne demek SOP yi ezberleyen pilot istiyorlar. SOP yi ezberleyeceksin tabi ki kardeşim. Adın gibi uygulayacaksın. Havacılık senin gibi biz çakı gibi pilotuz diyen adamların mal olduğu canlarla dolu ve bunlae bir daha olmasın diye kurallar SOP ler var. Bugün dünyanın her yerinde, en büyük havayolu şirketleri dahil kuralların ve SOP nin istisnasız uygulanma koşulu var. Bunlar sen, ben, karımız, çocuğumuz, annemiz, babamız güvenli seyahat etsin diye var. Nereden biliyorsun neden geri dönme kararı verdiler ne arıza vardı acaba. Helal olsun ki 'pilot' gibi karar verip dönmüşler. Sen de en kısa zamanda gidersin de inşallah şirket işini düzgün yapan pilotlara kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Havacı ~ 6 yıl önce
Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama THY uçaklarında yaşanan bu ve benzeri olaylardaki haberlerin sonu hep aynı: "Basın müşavirliğinden konuyla ilgili bilgi verilmedi". Neden acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Bu uçakla biz de Antep e giderken, Ankara'ya teknik arıza sebebiyle indik. Yerde tekniktekiler hidrolik arızası demişlerdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne zaman ~ 6 yıl önce
Bu dediğiniz 2 ay kadar oncemi olmustu?
Yolcu ~ 6 yıl önce
Evet iki ay kadar önceydi ve apar topar ne olduğunu anlamadan Ankara'ya indik
Hakan ~ 6 yıl önce
Keske kalkmadan once donselerdi. Bu cikista bekliyorum tarzi kaptanlar yuzunden oluyor bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77fo ~ 6 yıl önce
Biz okulu bitirdikten sonra çakı gibi pilottuk, ama türlü türlü sınavla 6 ayımızı aldılar. dlr2'de aslanlar gibi mülakatımızı da verdik 1'de moron gibi saat de kovaladık. Şimdi ne değişti? Değişen şudur artık bu vasıfsızların mentalitesi iyi pilot akıllı pilot falan değil kendileri gibi, sop ezberleyebilen herhangi bir pilot. 3-4 bin dolarlık ucuz pilot. Kimse kusura bakmasın ben ne kendimi bu seviyede görüyorum ne de bu şekilde yönetilen şirkette gelecek görebiliyorum. WILGO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anca ~ 6 yıl önce
Yuruuuuu
acalis ~ 6 yıl önce
Sevdir git arkadaş. Senin gibi düz ler lazım değil

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000