05 Mart 2015, Perşembe 13:48:07

THY UÇAĞI ÇIKARILAMADI

Nepal’de pistten çıkan Türk Hava Yolları uçağı pistten çıkarılamadı. Havaalanı pistinin büyük bölümü notamlandı, Nepal THY’ye ‘uçağı siz kurtarın’ dedi.
  • Allah şirketimize ve Sivil havacılığımıza zeval vermesin.Geçmiş olsun.Bu nazar boncuğu olsun.
  • ŞARTLARI TUTUPTA LAYIK OLANLAR terfi görmeli buyurmuşsunuz. Yani bu güne kadar üst tipe geçen veya kaptan olarak terfi eden yüzlerce insan şartları tutup layık olmadan terfi ettiler anlamı çıkar ki bu ifadeniz en hafif tabirle edepsizlik. Terfi eden herkes sartları tuttugu ve egitimlerde basarili oldugu icin terfi ediyor. Sizde THY ye direk kaptan olarak girerken denemeye tabi tutulmadınız mı? Yoksa THY layık olmadığınız halde sizide mi aldı? Sinyaline sacmalıği demişsiniz de saçmalamışsınız zira bütün şirketlerde var. Ama davanız başka!! Direk kaptan gel 2-3 sene olmadan hooop yıllardır bu şirkete emek verenlerin önüne geç, olmadı türlü ayak oyunları türlü fırıldaklar çevir hooop üst tipe yüzlerce insanı zıplayarak geç.... Sonra yapılan adaletsizliği ses çıkaranlar için 'Mırın kırın edenlere işine geliyorsa denmeli' diyerek edepsizliğin doruğuna çık. '3-5 senelik uçunun kaptan olarak üst tipte ne işi var diyerek' birde yalan kat ki katmerli olsun.
  • Thy ikramlari ile ovunecegine yolcularinin guvenligine onem vermesi ile ovunmesinin zamani geldi de geciyor. Inme kardesim baska havaalanina yönlen. Ben sahsen karni tok ve mutlu bir ölü yolcu olacagima karni aç ve mutsuz fakat yasayan bir yolcu olmayi tercih ederim.
  • Böyle olaylardan sonra önce pilotlarının tecrübesine bakılır demişsiniz. Yok ucus saati yok tipte tecrube falan filan. Tabiki onlarada bakilir ama rutin kagıt kurek isleri icin. "Ahanda bak tipte ucusu azmış gordunuzmu kaza bu yuzden olmus demek icin degil". Pilot denilen adam anasinin karnindan 737 ci 777 ci a330 cu olarak dogmuyor. O zaman herhangi bir pilot yeni tipe basladiginda o ucagı düşürmesi muhtemel anlamı çıkar ki ne zırvalıyor bu diye sorarlar. Ne alakası var nereden uydurdunuz? Varsa bir yazılı dokuman, kaynak çıkar be birader öyle totoştan sallamakla olmaz dimi.
  • Öncelikle büyük geçmiş olsun. Böyle bir olaydan sonra ilk önce pilotların tecrübesine bakılır. Kaç saat uçuş , tipde tecrübe , sivil havacılık deneyimi ?
  • ya bu sirketi bu kadar kotuleyerek elinize ne geciyor Allah hepinizin belasini versin kopek zihniyetliler... Hicbiriniz thynin kapisinin onunden bile gecemezsiniz zavallilar...Siz boyle alcaldikca milli gururda yukselmeye devam edicek az oteden izleyin.
  • Bence Thy da sırası geleni kaptan yapma ya da sırası geleni büyük gövdeye geçirme uygulamasından kesinlikle vazgeçilmeli.Sinyorite saçmalığına da son verilmeli.ŞARTLARI TUTUPTA LAYIK OLANLAR terfi görmeli.Mırın kırın edenlere işine geliyorsa denmeli.3-5 senelik uçucunun kaptan olarak üst gövdede ne işi var?Bekleme süreleri ve uçuş saatleri arttırılmalı.Uçuş okulundan yeni mezun olanlar 737 de en az 3 sene uçurulduktan sonra büyük gövdelere f/o yapılmalı.Saygılarımla.
  • Bir de haktan bahsetmiş, "haksız olunduğu halde..." Falan demiş. Sen kimsin? Bilirkişi misin? Nereden belli pilotların haksız olduğu? Ayrıca buna "haksız olmak" mı denir? Türkçe bile bilmiyorsun. Pilot hatası olamaz mı diyoruz? Utanmadan bir de bir şey bilmeye gerek yok konu hakkında yorum yapmak için diyor. Tam bir cahil cesareti işte. Yorum var yorum var üzüldüm dersin geçmiş olsun dersin bu bir yorumdur. Buna bilgi gerekmez evet. Bir de senin yaptığın gibi hiç birşeyden anlamadan bir de bilmediğini söyleyerek böyle fütursuzca yorum yapmak var. Birşey bilmeden git bir doktora yorum yap bakalım ya da bir müdüre. Alacağın tepki bizimkiyle birebir aynı olur. Teknik bir konuda yorum yapmak için nasıl birşey bilmeye gerek yok ya bi anlatsana hele? :)
  • Laftan anlamıyorsun dediğim gibi algı seviyen çok düşük. Burada pilotu koruyan falan yok. Pilot hatası mı yoksa başka bir sebebi mi var kazanın henüz belli değil. Bunu algılamaktan bile acizsin bir de kendini acındırmaya çalışıyorsun yumuşak yumuşak konuşarak. Yemezler, kaldı ki sana zaten acıyorum pilotların konuşmasından bile ezilen biçare bir tipsin belli ki. Kendini acındırmana gerek yok daha fazla canım ;) pilotaj hatalarının sonuçlarını çok merak ediyorsan aç bak bakalım kazalardan sonra ölen pilotların yakınlarının açtığı reddi miras davalarına;) şimdi bu kaptanlarımız hayatta, eğer pilotaj hatasıysa da göreceğiz hep beraber ödetilecek bedeli. Senin gibi sıkıntılı birinin bile içinin yağlarını eritecek seviyede bir bedel olacaktır muhtemelen rahat ol. Yabancılarla uçmaktan da gayet memnunuz rahat ol, senin gibi önyargılı, bilip bilmeden konuşan, yargısız infaz yapan bir yabancı kaptana hiç denk gelmedim. Senin gibi ezikler ancak bizim gibi az gelişmiş ülkelerde oluyor zaten.
  • Köken Sırp ,İngiliz ,Alman,Önemli olan kritik meydanlara HANGI KÖKENI UÇURUYORSUNUZ .? Yoksa Ayrım yokmu merak konusu o.

Nepal’de pistten çıkan Türk Hava Yolları uçağı pistten çıkarılamadı. Havaalanı pistinin büyük bölümü notamlandı, Nepal THY’ye  ‘uçağı siz kurtarın’ dedi.

Türk Hava Yolları’nın Katmandu’da pistten çıkan uçağı, olayın üzerinden saatler geçmesine rağmen halen pist dışına çekilemedi. Nepal yetkilileri, TC-JOC tescilli Airbus 330 tipi uçağı pist dışına çekebilmek için yeterli ekipman olmadığını THY’ye iletti. Bunun üzerine THY, Türk Silahlı Kuvvetleri ile bağlantıya geçerek Türkiye’den teknik ekipman gönderilmesi için iki adet C-130 tipi nakliye uçağı talep etti. THY’nin hazırlıkları sürerken Hindistan Hava Kuvvetleri, gerekli ekipmanları askeri nakliye uçağıyla Nepal’e ulaştırma görevini üstlendi. Uçağın saplandığı bölgeden kurtarılması için gerekli ekipmanların bölgeye ulaştırıldığı kaydedilirken henüz pist açık hale getirilemedi.

THY, dün yapılması gereken İstanbul-Katmandu seferini pist kapalı olduğu için gerçekleştiremedi. Bu uçağın yolcuları otellere alındı. Tribhuvan Havalimanı’nın bin 500 metresinin notamlandığı belirtilirken diğer uçakların da iniş kalkış yapamadıkları kaydedildi.

©Airporthaber.com

THY UÇAĞI ÇIKARILAMADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (109)

quit ~ 9 yıl önce
Allah şirketimize ve Sivil havacılığımıza zeval vermesin.Geçmiş olsun.Bu nazar boncuğu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
read and do ya ~ 9 yıl önce
ŞARTLARI TUTUPTA LAYIK OLANLAR terfi görmeli buyurmuşsunuz. Yani bu güne kadar üst tipe geçen veya kaptan olarak terfi eden yüzlerce insan şartları tutup layık olmadan terfi ettiler anlamı çıkar ki bu ifadeniz en hafif tabirle edepsizlik. Terfi eden herkes sartları tuttugu ve egitimlerde basarili oldugu icin terfi ediyor. Sizde THY ye direk kaptan olarak girerken denemeye tabi tutulmadınız mı? Yoksa THY layık olmadığınız halde sizide mi aldı? Sinyaline sacmalıği demişsiniz de saçmalamışsınız zira bütün şirketlerde var. Ama davanız başka!! Direk kaptan gel 2-3 sene olmadan hooop yıllardır bu şirkete emek verenlerin önüne geç, olmadı türlü ayak oyunları türlü fırıldaklar çevir hooop üst tipe yüzlerce insanı zıplayarak geç.... Sonra yapılan adaletsizliği ses çıkaranlar için 'Mırın kırın edenlere işine geliyorsa denmeli' diyerek edepsizliğin doruğuna çık. '3-5 senelik uçunun kaptan olarak üst tipte ne işi var diyerek' birde yalan kat ki katmerli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Safety first ~ 9 yıl önce
Thy ikramlari ile ovunecegine yolcularinin guvenligine onem vermesi ile ovunmesinin zamani geldi de geciyor. Inme kardesim baska havaalanina yönlen. Ben sahsen karni tok ve mutlu bir ölü yolcu olacagima karni aç ve mutsuz fakat yasayan bir yolcu olmayi tercih ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tecrübe ye ~ 9 yıl önce
Böyle olaylardan sonra önce pilotlarının tecrübesine bakılır demişsiniz. Yok ucus saati yok tipte tecrube falan filan. Tabiki onlarada bakilir ama rutin kagıt kurek isleri icin. "Ahanda bak tipte ucusu azmış gordunuzmu kaza bu yuzden olmus demek icin degil". Pilot denilen adam anasinin karnindan 737 ci 777 ci a330 cu olarak dogmuyor. O zaman herhangi bir pilot yeni tipe basladiginda o ucagı düşürmesi muhtemel anlamı çıkar ki ne zırvalıyor bu diye sorarlar. Ne alakası var nereden uydurdunuz? Varsa bir yazılı dokuman, kaynak çıkar be birader öyle totoştan sallamakla olmaz dimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübe ~ 9 yıl önce
Öncelikle büyük geçmiş olsun. Böyle bir olaydan sonra ilk önce pilotların tecrübesine bakılır. Kaç saat uçuş , tipde tecrübe , sivil havacılık deneyimi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 9 yıl önce
ya bu sirketi bu kadar kotuleyerek elinize ne geciyor Allah hepinizin belasini versin kopek zihniyetliler... Hicbiriniz thynin kapisinin onunden bile gecemezsiniz zavallilar...Siz boyle alcaldikca milli gururda yukselmeye devam edicek az oteden izleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
read and do ~ 9 yıl önce
Bence Thy da sırası geleni kaptan yapma ya da sırası geleni büyük gövdeye geçirme uygulamasından kesinlikle vazgeçilmeli.Sinyorite saçmalığına da son verilmeli.ŞARTLARI TUTUPTA LAYIK OLANLAR terfi görmeli.Mırın kırın edenlere işine geliyorsa denmeli.3-5 senelik uçucunun kaptan olarak üst gövdede ne işi var?Bekleme süreleri ve uçuş saatleri arttırılmalı.Uçuş okulundan yeni mezun olanlar 737 de en az 3 sene uçurulduktan sonra büyük gövdelere f/o yapılmalı.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcuya devam ~ 9 yıl önce
Bir de haktan bahsetmiş, "haksız olunduğu halde..." Falan demiş. Sen kimsin? Bilirkişi misin? Nereden belli pilotların haksız olduğu? Ayrıca buna "haksız olmak" mı denir? Türkçe bile bilmiyorsun. Pilot hatası olamaz mı diyoruz? Utanmadan bir de bir şey bilmeye gerek yok konu hakkında yorum yapmak için diyor. Tam bir cahil cesareti işte. Yorum var yorum var üzüldüm dersin geçmiş olsun dersin bu bir yorumdur. Buna bilgi gerekmez evet. Bir de senin yaptığın gibi hiç birşeyden anlamadan bir de bilmediğini söyleyerek böyle fütursuzca yorum yapmak var. Birşey bilmeden git bir doktora yorum yap bakalım ya da bir müdüre. Alacağın tepki bizimkiyle birebir aynı olur. Teknik bir konuda yorum yapmak için nasıl birşey bilmeye gerek yok ya bi anlatsana hele? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcuya ~ 9 yıl önce
Laftan anlamıyorsun dediğim gibi algı seviyen çok düşük. Burada pilotu koruyan falan yok. Pilot hatası mı yoksa başka bir sebebi mi var kazanın henüz belli değil. Bunu algılamaktan bile acizsin bir de kendini acındırmaya çalışıyorsun yumuşak yumuşak konuşarak. Yemezler, kaldı ki sana zaten acıyorum pilotların konuşmasından bile ezilen biçare bir tipsin belli ki. Kendini acındırmana gerek yok daha fazla canım ;) pilotaj hatalarının sonuçlarını çok merak ediyorsan aç bak bakalım kazalardan sonra ölen pilotların yakınlarının açtığı reddi miras davalarına;) şimdi bu kaptanlarımız hayatta, eğer pilotaj hatasıysa da göreceğiz hep beraber ödetilecek bedeli. Senin gibi sıkıntılı birinin bile içinin yağlarını eritecek seviyede bir bedel olacaktır muhtemelen rahat ol. Yabancılarla uçmaktan da gayet memnunuz rahat ol, senin gibi önyargılı, bilip bilmeden konuşan, yargısız infaz yapan bir yabancı kaptana hiç denk gelmedim. Senin gibi ezikler ancak bizim gibi az gelişmiş ülkelerde oluyor zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KÖKENNE YE ~ 9 yıl önce
Köken Sırp ,İngiliz ,Alman,Önemli olan kritik meydanlara HANGI KÖKENI UÇURUYORSUNUZ .? Yoksa Ayrım yokmu merak konusu o.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000