27 Ekim 2014, Pazartesi 23:12:47

THY UÇAĞI ÇATLAK CAMLA İSTANBUL'A GELDİ

İtalya'nın başkenti Roma'dan İstanbul'a gelen Türk Hava Yolları (THY) uçağı, Roma'dan kalktıktan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne girdi. Uçağın ön camında hasar meydana geldi. İşte detaylar...
  • cama naylon mi yapistirmislar Ahiret Hava Yollari
  • Ya ben neyi merak ediyorum biliyormusunuz..tüm bu yorumlar içerisinde kendisine pilot yada teknisyen imajı vererek yazan insanlar gerçekten öyleler mi..Gerçek buysa..bu lavgar muhabetleri yapanlar canımızı ve uçakları teslim ettiğimiz pilotlar ve teknisyenlerse vay halimize..
  • tam ne ve nasil oldugunu bilmiyoruz ama dogru olan, bir pilot olarak soyluyprum, yuksek irtifada catlayan cam kirilsa buyuk bir ihtimalle kokpit ekibi ucamaz hale gelir ve ucak dusme tehlikesi yasardi. ne diyeyim, Allah korumus. boyle bir karar vermek bence cok yanlis.
  • Millet olarak SPOR ve SİYASET'i çok iyi bilir fikir yürütürüz.Görüyorum ki UÇAKLAR'da yeni ilgi alanımız olmuş,herkes herşeyi çok iyi biliyor..!!
  • Ben başka birşyi merak ediyorum.camı çatlatacak kadar önemli bir kuş çarpması olayı var.peki bu kuş aynı zamanda cama çarptıktan sonra uçağın diğer yüzeylerinede zarar vermiş olabilir şüphesiyle geri dönülmesi daha uygun olurdu diye düşünüyorum.geçmiş olsun.
  • Kimse canini yerde bulmadi..herkes yolcularin cani tehlikeye atti , boyle seyni olur, hayat bu kadar ucuzmu diyorda pilotta insan...kendi caninida riske atmak istemez..demek ucak ucmayacak halde degildi..onun icin ucusa devam etmis...niye kendilerinin ve baskasinin canini riske atsinlarki..gerekli kontorller yapildiktan sonra devam karari alinmistir..yoksa cpt bunun tamiri istambulda ucuza olur diyip devam etmemistir...biraz empati...saygilar iyi gunler
  • globally fosss camda çatlasa uçar motorda dursa uçar...allaha emanet airlines
  • Yahu ne kadar çok kamikaze varmış şu THY de. Kuş sürüsüne 30-40 bin feette girmedin herhalde, ya kalkışta ya da alçalmada kuş çarpmıştır. Alçalmada olduysa yapacak birşey yok, Ama kalkışta kuşa çarpıp, sonra da bütün rotayı uçuşa devam kararı alıdıysa, kabine de acil inişe hazırlıklı olun (cam patlamasına bağlı kabin basıncı kaybı) dediyse vah ki ne vah. Kaptan F/O sunu da feda etmiş anlaşılan. DLR ' li olsun bir de, işin tüyü olur.
  • Inanilir gibi degil...
  • Şimdi bu uçakla gidilir mi diye atlayan atlayacak cahil sazanlar için yazıyorum Camların çatlama kırılma durumuna göre boeing firması fctm ve sop (kullanım kılavuzu) na müteakip bazı durumlarda devam edebileceğimizi yazmaktadır bu durum da onlardan biridir. Şimdi cahil sazanlar dağılabilir.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İtalya'nın başkenti Roma'dan İstanbul'a gelen uçağı Leonardo da Vinci–Fiumicino Havalimanı'ndan kalktıktan sonra kuş sürüsüne çarptı.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre THY'nin TK1864 sefer sayılı Roma-İstanbul seferini gerçekleştirecek TC-JPP tescilli Airbus A320 tipi uçağı, yerel saat ile 18.55'de Leonardo da Vinci–Fiumicino Havalimanı'ndan havalandı.

Kalkıştan kısa bir süre uçak kuş sürüsünün içerisinden geçti. Uçağın sağ tarafına çarptan kuşlar nedeniyle ikinci pilotun önündeki camda hasar meydana geldi.

Uçağın kaptan pilotu, sefere devam etme kararı alırken, kabin ekibinden de acil inişe karşı hazırlıklı olmalarını istedi. Atatürk Havalimanı'na saat 22.50'de sorunsuz bir iniş gerçekleştiren uçak, yolcularını indirdikten sonra teknik hangara çekilere bakıma alındı.

©AirportHaber ÖZEL

THY UÇAĞI ÇATLAK CAMLA İSTANBUL'A GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
cama naylon mi yapistirmislar Ahiret Hava Yollari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALFA 24 ~ 9 yıl önce
Ya ben neyi merak ediyorum biliyormusunuz..tüm bu yorumlar içerisinde kendisine pilot yada teknisyen imajı vererek yazan insanlar gerçekten öyleler mi..Gerçek buysa..bu lavgar muhabetleri yapanlar canımızı ve uçakları teslim ettiğimiz pilotlar ve teknisyenlerse vay halimize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
tam ne ve nasil oldugunu bilmiyoruz ama dogru olan, bir pilot olarak soyluyprum, yuksek irtifada catlayan cam kirilsa buyuk bir ihtimalle kokpit ekibi ucamaz hale gelir ve ucak dusme tehlikesi yasardi. ne diyeyim, Allah korumus. boyle bir karar vermek bence cok yanlis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 9 yıl önce
Camlar iç ve dış olmak üzere 2 adettir. Dış cam çatlar, iç cam sağlamsa göreve devam edilir. Bazı modellerde irtifa kısıtlaması bile yoktur. İrtifa / sürat kısıtlamalarında performans denetlemesi yapılır, kısıtlama olmazsa göreve devam edilir. Kaptan doğru yapmıştır.
Yalancı çoban ~ 9 yıl önce
Sen pilotsan ben de astronotum bilmeden uydurma
trkrcan ~ 9 yıl önce
Millet olarak SPOR ve SİYASET'i çok iyi bilir fikir yürütürüz.Görüyorum ki UÇAKLAR'da yeni ilgi alanımız olmuş,herkes herşeyi çok iyi biliyor..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben başka birşyi merak ediyorum.camı çatlatacak kadar önemli bir kuş çarpması olayı var.peki bu kuş aynı zamanda cama çarptıktan sonra uçağın diğer yüzeylerinede zarar vermiş olabilir şüphesiyle geri dönülmesi daha uygun olurdu diye düşünüyorum.geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lee_Hooker ~ 9 yıl önce
Kimse canini yerde bulmadi..herkes yolcularin cani tehlikeye atti , boyle seyni olur, hayat bu kadar ucuzmu diyorda pilotta insan...kendi caninida riske atmak istemez..demek ucak ucmayacak halde degildi..onun icin ucusa devam etmis...niye kendilerinin ve baskasinin canini riske atsinlarki..gerekli kontorller yapildiktan sonra devam karari alinmistir..yoksa cpt bunun tamiri istambulda ucuza olur diyip devam etmemistir...biraz empati...saygilar iyi gunler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dc-3 ~ 9 yıl önce
globally fosss camda çatlasa uçar motorda dursa uçar...allaha emanet airlines

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 9 yıl önce
Yahu ne kadar çok kamikaze varmış şu THY de. Kuş sürüsüne 30-40 bin feette girmedin herhalde, ya kalkışta ya da alçalmada kuş çarpmıştır. Alçalmada olduysa yapacak birşey yok, Ama kalkışta kuşa çarpıp, sonra da bütün rotayı uçuşa devam kararı alıdıysa, kabine de acil inişe hazırlıklı olun (cam patlamasına bağlı kabin basıncı kaybı) dediyse vah ki ne vah. Kaptan F/O sunu da feda etmiş anlaşılan. DLR ' li olsun bir de, işin tüyü olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cehalet ~ 9 yıl önce
tam cehalet ornegi yorumlar dizilmiş sanki pilot ne yapacagini prosedürleri bilmiyor, sanal pilotlar, sanal futbol antrenörleri, sanal politikacılar: yapacaginiz en iyi sey çenenizi kapatmak olsa gerek
yusuf ~ 9 yıl önce
Yahu Arkadasim , daha haberi okumamisin anlamamisin, kalkista diyor alcalmadaysa diyorsun. illa bisiler yazacaksinki bilgili sansin millet seni... hayatin da bir kere insiyatif alip da bisiler becerebildinmi ki simdi burda ortaliga salliyosun..orda kaptan senin bu okuyup anlayamadigin haberdekinden daha hizli karar veriyor
yusuf... ~ 9 yıl önce
Çok cahil cüheylasın. İnsiyatif böyle şeylerle alınmaz camın çatladıysa döner inersin. O cahil kaptan o kadar hızlı düşünmüşki FCO dan IST e gelene kadar ne yapacagını bilememiş. Sende burda konuş
yusuf ~ 9 yıl önce
sen bildigin icin bur da bos bos laga luga yapiyorsun o ise ucuyor
yusuf ~ 9 yıl önce
illa bisiler atacaksan fco dan ltba ya de bari.. cuheyla degil cuhela de bari
yusuf... ~ 9 yıl önce
hevesin ve azmin gözünden belli umarım bi gün sende pilot olursun… kendine iyi bak
Nasıl yani ~ 9 yıl önce
Bunun içindir ki; birine KAPTAN, diğerine F/O diyorlar. FCOM ve SOP+yi uygulamışlar, doğru yapmışlar. FCO-IST yerine tersi olsaymış (FCO-IST) geri dönmek de düşünülebilirdi. Ancak, ana meydana dönerken devam daha doğru bir karardır. CRM gereğini de yapmışlar. Amatör kafayla profesyonellere kepçe atmaya kalkmayın, o uçak pırpır değil.
Kamillere soru ~ 9 yıl önce
Uçağa kuş çarpması ile ilgili prosedürü pilotun bildiğini savunan kamil yorumculara sorular; 1. Uçağa kuş çarpması ile ilgili prosefür aşağıdakilerden hangisinde yazar? a.Operasyon El Kitabı, b. Uçak Operatör El Kitabı, c.Standart Prosedürler El Kitabı, d.Uçak Uçuş El Kitabı 2. Uçakların kokpit camları kaç kattır? 3. Bu camların ısısı hangi regülasyon gereği ve kaç santigrad derecede tutulur? 3. Camların ısıtılarak elastikliğini devam ettirmesi için hangi sistemler kombinasyonu kombinasyonu kullanılır? 4. Alınan tüm bu tedbirlerin sebebi nedir? Ha bu arada cahil dediğiniz yorumcu 10 bin saat üzerinde uçuş tecrübeli kaptandır. THY ye başkalarının hakkını çiğneyerek pilot olarak girip bu gün kaptan olmuş birçoğunu cebinden çıkarır. Kelimeler üzerinde polemik yaratan kıt bilgili olup kendini kamil sanan yanıtlayıcılara çok şey anlatırız da anlayacak kapasiteniz var mı? Şüpheliyiz. Dar alanda kısa pas veriyoruz anlamıyorsunuz.
Yusuf Yusuf ~ 9 yıl önce
Bak kardeşim, konu genellikle İngilizce tabiri ile Bird Strike' tır. Öyle havacılar gördük ki küçücük kuşun koskoca uçağa zarar verebildiğini onca yıldan sonra bile idrak edememiş. Bu örnekte ki adam Kaptan bile olmuş. Kaptan demek uçağı seçe parmağı ile uçurabilecek yetenekte, bilgili, okuyan, zeki ve en önemlisi de Decision Making yani karar verebilen insan demektir. Hem de bu karar vermeyi yoğun stres ve iş yükü altında becerebilen kişi demektir. Vakit hem çok erken ve kısa, müsaade edilen yorum kelimesi 1000 diye özetle mesaj vermeye çalıştık anlamamışsın. 3 yaşındaki yeğenime anlatır gibi anlayacağın şekilde tane tane yazayım. Bu tür olaylarda kamikazelik yapılmaz. Affedilir şey değildir. Kaptan gereksiz risk almış. Dıştaki cam dağılsa içteki cam 3-4 derece sıcaklıkta tutulması gereken bir camdır. Buluta da girersen buzlanır. Aşırı soğuyan o camı da kırılgan hale getirirsin. Olmayacağının garantisi var mı? Neye güveniyor da 2 - 3 saat o halde uçmayı göze alıyor, neyi savunuyorsun?
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Inanilir gibi degil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şimdi bu uçakla gidilir mi diye atlayan atlayacak cahil sazanlar için yazıyorum Camların çatlama kırılma durumuna göre boeing firması fctm ve sop (kullanım kılavuzu) na müteakip bazı durumlarda devam edebileceğimizi yazmaktadır bu durum da onlardan biridir. Şimdi cahil sazanlar dağılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ah be ~ 9 yıl önce
bencede boeing a320 için prosedür kitabi yazmışsa zaten diyecek bişey yok
ah be be... ~ 9 yıl önce
Adam Boeingden örnek vermiş, aynısını Airbus da yapmıştır diyor yani. Ne var bunda sazan gibi atlayacak?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000