13 Ekim 2017, Cuma 09:34:24

THY uçağı acil iniş yaptı

THY uçağı motoruna kuş girmesi üzerine Mombasa'ya acil iniş yaptı.
  • Hep bizi mi buluyo la bu kuşlar
  • Kuş çarpmasından sonra prosedür olarak yüksek devir kullanılmaz, iniş takımları aşağıda bırakılır ve manual thrust kullanılır. Dolayısıyla tırmanmak (climb gradient) mümkün olmaz. O sebeple eğer kalkış meydanı iniş için uygunsa en iyi seçenek geri dönmektir. Max kalkış ağırlığı ile iniş yapmak mümkündür. Ancak app.climb rate eğer faktör ise tek motora kalma durumunda min. altından pas geçme durumunda emniyetli pas geçiş ağırlığına ağırlığın düşürülmesi gerekir. Mombasa da da durum budur. Kaptanları tebrik ederim. Önce emniyet hepimiz için.
  • Gazetede agirlik azaltmak icin 3 saat boyunca 34 tur diyor, yazik onca yakita, yol uzerinde teknik destek alabilecegi baska meydana divert etseydi
  • Keşke fotodaki gibi airbus olsaydı uçak gerçekten de. Yani en azından afrika meydanlarının bir kısmına airbus gidebiliyor olsaydı.
  • Yakıt bosaltmak diğil de , sadece yakıtı harcamak mümkün . Havada basitce daireler çizerek bekleriz . Birbirinizi sevin
  • Uçuş 737-900 lerle yapılıyor olmalı ve eğer öyleyse yakıt boşaltmak imkansız

Türk Hava Yolları'nın TK 673 sefer sayılı Mombasa- İstanbul seferini yapan uçağa kalkıştan sonra kuş çarptı. İki numaralı motoruna kuş çarpan uçağın kaptan pilotu Mombasa'ya geri dönme kararı aldı. 

Uçak iniş için gerekli ağırlığa inebilmek için yaklaşık 3 saat havada tur attıktan sonra sorunsuz bir şekilde Mombasa'ya indi.

Yapılan teknik kontrollerin ardından uçak seferden çekildi, TC-JVD kuyruk tescilli Boeing 737-800 tip uçakta bulunan 120 yolcu ve ekip otele alındı.

 Yolcular için THY'nin bir başka uçak gönderdiği öğrenildi. 

THY uçağı acil iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Tanerkaan ~ 7 yıl önce
Hep bizi mi buluyo la bu kuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAD ~ 7 yıl önce
Kuş çarpmasından sonra prosedür olarak yüksek devir kullanılmaz, iniş takımları aşağıda bırakılır ve manual thrust kullanılır. Dolayısıyla tırmanmak (climb gradient) mümkün olmaz. O sebeple eğer kalkış meydanı iniş için uygunsa en iyi seçenek geri dönmektir. Max kalkış ağırlığı ile iniş yapmak mümkündür. Ancak app.climb rate eğer faktör ise tek motora kalma durumunda min. altından pas geçme durumunda emniyetli pas geçiş ağırlığına ağırlığın düşürülmesi gerekir. Mombasa da da durum budur. Kaptanları tebrik ederim. Önce emniyet hepimiz için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
detmold airfield ~ 7 yıl önce
böyle aydinlatici yorumları hep okumak isteriz. teşekkürler
Confused ~ 7 yıl önce
Tek motorla hold icinde inis agirligi dusurmeye calisacak babayigit varsa parmak kaldirsin.Approach Climb Gradient gerekliligini saglamazsa ve buzlanma kosullari yoksa Special Engine failure prosedurunu uygularsin pas gecerken.Tam bilgi sahibi olmadan yorum yapmayalim...
fo ~ 7 yıl önce
kaç senedir uçuyorum, kuş çarpmasından sonra iniş takımlarının aşağıda bırakılacağını buradan öğrendim. demek ki biz yanlış eğitim alıyormuşuz
her zamanki hata ~ 7 yıl önce
Appr Clb Gradient bir certification degeridir bu yuzden bahsedildigi yer CS 25 (eski adi JAR 25) veya FAR 25 dir (ne olduklarina bakarsin). Hic bir prosedurle ilgili degildir. GA sirasindaki Anlik bir degerdir. Devamli olamaz zira ucak tirmandikca motor thrusti azalir. Zaten iki motorlu ucak icin olmasi gereken minimum deger (2.1%) hic bir missed approacj dizayn kriterine uymaz, onun altindadir. MA dizayn gradeyenti prosedur gradiyentidir ve duz ucusa gecis irtifasina kadar gerekli GEOMETRIK profili tanimlar. Bahsedildigi yer PAN OPS (DOC 8168)ir. Senin kirmak icin yazmiyorum ama soylediklerin kulliyen yanlis.
Gazete ~ 7 yıl önce
Gazetede agirlik azaltmak icin 3 saat boyunca 34 tur diyor, yazik onca yakita, yol uzerinde teknik destek alabilecegi baska meydana divert etseydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAN ~ 7 yıl önce
Olayi cozmussun hemen gazete.
? ~ 7 yıl önce
Ya baska bir meydana divert ederken diger motorda da bir arıza çıksaydı ?
737NG ~ 7 yıl önce
Bakınız İlginç bilgi sahibi olmadan fikir Sahibi olmak
~ 7 yıl önce
Otobüs mü bu yol üzerinde başka bi meydan felan
Tannerkaan ~ 7 yıl önce
He tabii otogara alalim istersen
KAy ~ 7 yıl önce
Keşke fotodaki gibi airbus olsaydı uçak gerçekten de. Yani en azından afrika meydanlarının bir kısmına airbus gidebiliyor olsaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin amirine ~ 7 yıl önce
Boeingi airbus sanan kabin amiri vah halimize vah
Sayın çok bilmiş ~ 7 yıl önce
Resimdeki uçak Airbus değil, 737.
Sabahki foto ~ 7 yıl önce
Adam haklı, sabahki foto 320'ydi kardeş. Değiştirmişler.
Evet 737 ~ 7 yıl önce
Ucak 737 ama , siz asil olayi kacirmissiniz bence yorumdaki . Airbus yani 320 aftikaya gitmiyor Anadolu jet ucmuyor , avrupa meydanlarina gidip afrikada alinandan 4-5 kat harcirah aliyor . Belliki birileri airbus filosunu kayiriyor . Hak yeniyor yani .
Sadece rumlar mi ? ~ 7 yıl önce
Google maps gibi dijital haritalarda bile yok Ercan havalimani . Adamlar yok sayiyor resmen ama sadece rumlae degil .K.KT.C de dergilerin uzerinde bile Kuzey Kibris yaziyor , Turk Cumhuriyeti yok . Zmaninda ayse tatile bosuna cikmamistir umarim .Umarim bizde uyumuyoruzdur.
Fo 737 ~ 7 yıl önce
Yakıt bosaltmak diğil de , sadece yakıtı harcamak mümkün . Havada basitce daireler çizerek bekleriz . Birbirinizi sevin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mombasa ~ 7 yıl önce
Uçuş 737-900 lerle yapılıyor olmalı ve eğer öyleyse yakıt boşaltmak imkansız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
momba ~ 7 yıl önce
belki yakarak boşaltıyordur ;)
Mom ~ 7 yıl önce
Zaten kent uzerinde bir saat ucarak bosalttigi yazilmis , yani yakarak , bunda anlasilmayacak bir taraf yok :)
Yakit harcamis ~ 7 yıl önce
Demek istemiş
Boru ~ 7 yıl önce
Kamışla ağızdan çekmiştir belki..
Yakarak yakarsın ~ 7 yıl önce
Boşaltmak için boşaltman lazım.İkisi arasında ki farkı anlatmamız gerekiyorsa zor , şimdi ne yapayım
Çok bilen arkadaş ~ 7 yıl önce
Senı seni seni...
İlginç ~ 7 yıl önce
737-900 uçağında yakıt boşaltma sistemi yoktur.
Taner ~ 7 yıl önce
Ne? Yanlişin var

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000