25 Temmuz 2014, Cuma 11:40:15

THY TEL AVİV YOLCULARINI NASIL UÇURUYOR?

Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, ikinci bir emre kadar Türkiye'den İsrail'e uçuşları yasaklarken THY, İsrail'e gidecek yolcular için formülü buldu.
  • Göz göre göre insanları ölüme gönderiyorsunuz..... Ne denebilir ki????
  • İsrael kendi vantadasını magdur bırakmayan bi ülke ögrenemediniz gitti, dediki madem soz guvenlik cart curt die ucmuyosunuz bnm ucağım gelsin istanbula aliyim vatandaslarımı donduriyim ama turkiye izin vermedi, hani guvenlik icin ucmuyodu elal nie inemiyo o zmn buraya? Saçmalık iste. Onlarda cozumu ucagı atinaya indirmekte buldu? Thy sonucta bir sirket ve sattıgı biletlerin yolcularına cozum bulmak zorunda. O yuzdende onları atinaya gonderdi. Zaten burdaki antisemit tepkilerin yuzde 90 ı gerizekalı gazetecilkten kaynaklanıyo.
  • Israelden istanbula gidemeyen yolcular telavivde ki Turk konsoloslugundan tercuman icin yardim alabilirler..
  • Yarin 26/07/2014 tarihinde Telaviv'e yapılacak Tk 786- Tk 787 seferin'den Haberiniz yokmu sizin? 1 ağustosa kadar yasaktı hani...?!!! Yolcular ve mürettebatınızı nasıl tehlikenin içine atıyorsunuz! Bir çok havayolu uçuşlarını iptal ederken! Aklım almıyor...
  • Politik oyunlar nedeniyle olan oluyor İsrailli vatandaşlarla Türklerin hiçbir sorunu yok!!
  • 25inde pegasus ile israilden istanbula ucusum vardi fakat iptal oldu magdur olmus durumdayim kac gun bekleyecegim ben gurion havalimaninda bilmiyorum surekli iptal etmesini biliyorlar fakat israildeki magdur vatandaslarini neden dusunmuyor turkiye? İsrail ucak gonderip aliyor vatandaslarini biz burda rezillik cekiyoruz! Bir an once turkiyede olmak istiyorum bir bilgisi olan yardimci olabilecek kisiler varmi?
  • Ya burdan gidenler gidiyordu şu an telavive de 60 saattir Otel e yerletirtikleri yolcularin durumu nolcak hicbirsey demiyorlar nedense yazıklar olsun
  • yazıklar olsun hala israile hizmet ediyorsunuz Türk olsa yaralı parmağa işemezsiniz cenazeye bile para alırsınız
  • Hırvatlara kasrlıklı vize kalkmiş oraya iltica edicem suriye vatandaslarıda buaraya..
  • Türkiye'den braya çözüm var da burdan nye yok biz kaç gündür bkliyoz THY otel ayarldi o kadar İsrail'de bir tane tercüman yok bizle ilgilenen yok biz ne kadar daha bkliyecez bize yardimci olsun bayramımızı evimize gtmek istyruz

Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, ikinci bir emre kadar Türkiye'den İsrail'e uçuşları yasaklarken THY, İsrail'e gidecek yolcular için formülü buldu.

Türk Hava Yolları, Gazze'de yaşanan çatışmalar ve sonrasında Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'na yönelik saldırı ile birlikte Tel Aviv uçuşlarını yapamadı. Türk sivil havacılık otoritesinin emriyle çatışmaların yoğunlaştığı gün iki uçağı havadan dönen ve sonrasında Tel Aviv seferlerini 1 Ağustos'a kadar uzatan THY, günde 8 sefer yaptığı İsrail'e gidecek yolcuları mağdur etmemek için farklı bir formül buldu.

THY'nin bu formülüne göre Tel Aviv yolcuları Atina'ya gönderildi ve oradan İsrailli El-Al uçaklarıyla Tel Aviv'e uçtu. THY, Tel Aviv'e gitmek isteyen yolcuların Atina'ya giden tarifeli seferlerde yer bulamamasından dolayı da ek seferler kondu.

İlk ek seferler bu gece uçuşunu gerçekleştirdi. THY'ye ait TK5801 ve 5803 sefer sayılı iki Boeing 737-800 tipi uçak gece saat 01.00'de peşpeşe havalanarak Atina'ya uçtu.

THY'nin uçakların müsaitlik durumuna göre tarifeli üç Atina seferiyle de Tel Aviv'e gidecek yolcuların Atina'ya ulaştırıldığı öğrenildi.

©Airporthaber.com

Bu arada Türk Hava Yolları konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Tel Aviv uçuşları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve uluslararası sivil havacılık otoritelerinin kararları doğrultusunda diğer havayolu şirketleriyle birlikte 22 Temmuz 2014 tarihinden itibaren yapılamamaktadır.

Türk Hava Yolları ile Tel Aviv’e gidecek yolcularımızın büyük bir bölümünün ulaşımı alternatif uçuşlar ile sağlanmıştır. İstanbul’da kalan 330 yolcumuz ise otellerde misafir edilmiş ve tüm ihtiyaçları karşılanmıştır.

İstanbul’da kalan yolcularımızın Tel Aviv’e gitmeleri için İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu ile yakın bir işbirliği içerisinde çalışılmış ve gayret gösterilmiştir. İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu’nun talebi üzerine yolcularımızın bu sabaha karşı iki uçakla Atina’ya ulaşımları sağlanmıştır. İşbirliği ve hızlı operasyon için gerek yolcularımız gerek İstanbul Başkonsolosu memnuniyetlerini dile getirmiştir.

Gelişmeler yakından izlenmekte olup, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün alacağı karar doğrultusunda hareket etmek üzere tüm çalışmalar yürütülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

THY TEL AVİV YOLCULARINI NASIL UÇURUYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

pamuk ~ 10 yıl önce
Göz göre göre insanları ölüme gönderiyorsunuz..... Ne denebilir ki????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C ~ 10 yıl önce
İsrael kendi vantadasını magdur bırakmayan bi ülke ögrenemediniz gitti, dediki madem soz guvenlik cart curt die ucmuyosunuz bnm ucağım gelsin istanbula aliyim vatandaslarımı donduriyim ama turkiye izin vermedi, hani guvenlik icin ucmuyodu elal nie inemiyo o zmn buraya? Saçmalık iste. Onlarda cozumu ucagı atinaya indirmekte buldu? Thy sonucta bir sirket ve sattıgı biletlerin yolcularına cozum bulmak zorunda. O yuzdende onları atinaya gonderdi. Zaten burdaki antisemit tepkilerin yuzde 90 ı gerizekalı gazetecilkten kaynaklanıyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leyla ~ 10 yıl önce
Israelden istanbula gidemeyen yolcular telavivde ki Turk konsoloslugundan tercuman icin yardim alabilirler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi yasak??? ~ 10 yıl önce
Yarin 26/07/2014 tarihinde Telaviv'e yapılacak Tk 786- Tk 787 seferin'den Haberiniz yokmu sizin? 1 ağustosa kadar yasaktı hani...?!!! Yolcular ve mürettebatınızı nasıl tehlikenin içine atıyorsunuz! Bir çok havayolu uçuşlarını iptal ederken! Aklım almıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Politik oyunlar nedeniyle olan oluyor İsrailli vatandaşlarla Türklerin hiçbir sorunu yok!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zor ~ 10 yıl önce
insanımıza bunu anlatamazsınız maalesef..
ztk ~ 10 yıl önce
kardesim insanlar sivasta baska mezhepten diye otel ve icindekileri yakti.. musevi olsam sagi solu belli olmayan bu ulkeye gelmem.. millet zaten yakacak,vuracak adam ariyor..
Ogrenciye yardim ~ 10 yıl önce
25inde pegasus ile israilden istanbula ucusum vardi fakat iptal oldu magdur olmus durumdayim kac gun bekleyecegim ben gurion havalimaninda bilmiyorum surekli iptal etmesini biliyorlar fakat israildeki magdur vatandaslarini neden dusunmuyor turkiye? İsrail ucak gonderip aliyor vatandaslarini biz burda rezillik cekiyoruz! Bir an once turkiyede olmak istiyorum bir bilgisi olan yardimci olabilecek kisiler varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakki ~ 10 yıl önce
Ya burdan gidenler gidiyordu şu an telavive de 60 saattir Otel e yerletirtikleri yolcularin durumu nolcak hicbirsey demiyorlar nedense yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EGEMEN ~ 10 yıl önce
yazıklar olsun hala israile hizmet ediyorsunuz Türk olsa yaralı parmağa işemezsiniz cenazeye bile para alırsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vize ~ 10 yıl önce
Hırvatlara kasrlıklı vize kalkmiş oraya iltica edicem suriye vatandaslarıda buaraya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat yaylaci ~ 10 yıl önce
Türkiye'den braya çözüm var da burdan nye yok biz kaç gündür bkliyoz THY otel ayarldi o kadar İsrail'de bir tane tercüman yok bizle ilgilenen yok biz ne kadar daha bkliyecez bize yardimci olsun bayramımızı evimize gtmek istyruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000