24 Ekim 2018, Çarşamba 16:04:29

THY Teknik'te grev mi geliyor?

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş'de uzun süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sonuncusu bugün yapılldı, taraflar yine anlaşma sağlayamadı.
  • şirketin gözünde sıralama şöyle; pilot>kabin memuru>mühendis>uzman>memur>teknisyen=taşeron=işçi=amele=işinize gelirse durursunuz kapıda 99999999999 kişi sıra var = kısaca vasıfsız eleman, zaten şirketin açtığı yeni ilanlara bakarsanız teknisyen değil bakım elemanı olarak ilan veriyor. Rabbimiz büyük, biz 7 lisanslı arkadaş şirket arayışındayız, daha, sadece başvurduğumuz yabancı şirketlerin maille bile teklif verirken gösterdikleri saygının ben ücte birini THY TEKNİK te görmedim.isterse yüzde 80 zam versin, her şey para değildir, para için gidip bize yapılan haksızlığı, aşağılamayı, hor görülmeyi, hakareti, mobbingi görmemezlikten gelmek, sineye çekmek reellikten kaçmaktır, onursuzluktur, gurursuzluktur, bu mesleğe hakarettir. Umarım bizler için hayırlısı olur da , bilhassa lisanslı ve ingilizce yeterliliği olan kaliteli teknisyen arkadaşlarımıza da öncü oluruz.
  • Uçuculukta en değerli çalışan grubu kabindir net boşuna kimse aşağı çekmeye çalışmasın bunu yapanlar uçağa bindiğinde ne yüzle memırların yüzüne bakacak hayret tabi ömründe uçağa bindiyse
  • işçiyi eleştirmek maaşını düşürmek gibi çıkışlar kıskançlık ve cahillikten başka birşey değil kabine takanları istanbula diğer hava yolları alım için geldiğinde görelim şartları nelermiş hosteslerin kiralarına kadar alıyorlar bazı dünyadan bi haber arkadaşlar hadi thy ye giremediniz az çalışın belki onlardan birine girersiniz
  • Teknikte 2002 öncesinde giren personel kaldıysa onlara en çok olmak üzere iyileştirme yapılması bence haktır. Kabin e de fazladan 3000 kişi istihdam edilip maaşlar yüzde 30 - 40 bandında düşürülmeli . Böylece daha sosyal ve adil bir gelir dağılımı olacaktır . 8 bin kişi 15 bin tl alacağına ( özelde genel müdür maaşı ) 15 bin kişi 5 er bin alsın ekonomi o zaman iyileşir , tüm kamuda.
  • Kabinden teknikteki mesai arkadaşlarımıza bizim becerip de yapamadığımız grevi başarılı bir şekilde yapıp haklarını en kısa sürede almalarını temenni ediyorum.
  • THY teknik hiç çalışmadım ; ama orası tüm Türkiye’ye yön veriyor . Sizin aldığınız alacağınız ücret bizim maaşlarımıza etki ediyor ... Umarım tüm firmalar tekniğin cs değerini bilir , ücret olarak teknik ten tasarruf yapmak çok kolaydır , ama bu insanların emeğini hafife almak geri dönülemez yollara sokar şirketleri .
  • Yorumlarda el pençe divan duran, şirketin kafasına vurup ekmeğini alacağı typ ve lise kökenli teknisyenler sektörde oldukça biz üniversiteliler de onlarla beraber yanmaya devam edeceğiz. Yaptığı işin önemini kavrayamayan insanlarla ileride çalışacak olmak beni gerçekten çok üzüyor. Umarım iş kültürü olan teknisyenler greve gider de yönetim teknik departmanın önemini iliklerine kadar hisseder.
  • Zaten hepiniz oraya torpille girdiniz %99’unuz torpil ne grevinden bahsediyorsunuz ya.
  • Pastor Brunson serbest yanlis anlasilma olmus. Have kuvvetleri neredesiniz. Atinayi bombalama zamani geldi.
  • Ağlayan ağlayana. Ağlaması gereken varsa oda teknik desteklerdir. Ona bari iyileştirme yapsaydınız

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş'de uzun süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sonuncusu bugün yapılldı, taraflar yine anlaşma sağlayamadı.

Bu durumda sendikanın elinde grevden başka seçenek kalmadı.

YİNE ANLAŞAMADILAR

THY Teknik A.Ş çalışanlarının sendikası Çelik İş ile THY Teknik A.Ş. arasında devam eden TİS görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı.
Uzun süredir devam eden görüşmeler ara bulucu sürecine girmişti. Söz konusu süreçte dün başlayan görüşmelerle Toplu İş Sözleşmesi'nin anlaşmaya bağlanması beklenirken, uzlaşma çıkmamış ve görüşmelerin bugüne ertelenmesi kararlaştırılmıştı.

Bugün sabah saatlerinde başlayan görüşme az önce sona erdi. AirportHaber'in THY kaynaklarından ve sendika kaynaklarından aldığı bilgiye göre, başta ücret olamk üzere bazı sendika taleplerinde anlaşma sağlanamadı öğrenildi.Bu durumda  sendikanın elinde grevden başka seçenek kalmadı.

1 hafta içerisinde THY Teknik A.Ş'nin geri adım atmaması halinde grev kararı çıkması bekleniyor.

SENDİKA AÇIKLAMA YAPTI
Değerli üyelerimiz,
6. Dönem TİS ile ilgili bugün saat 10.30'da başlayan ve 14.30'a kadar devam eden görüşmelerde uyuşmazlık konusu olan ücret, iyileştirme ve imza parası hususlarında bir anlaşma sağlanamamıştır. Yasar süreç devam etmektedir. Üyelerimizin hak ve menfaatlerine uygun değerlendirmeler yetkili kurullarımızca yapılacaktır. Yeni gelişmeler siz değerli üyelerimizle paylaşılacaktır.

Saygılarımızla
Özçelik İş Sendikası


©AirportHaber

THY Teknik'te grev mi geliyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (117)

airchiller ~ 5 yıl önce
şirketin gözünde sıralama şöyle; pilot>kabin memuru>mühendis>uzman>memur>teknisyen=taşeron=işçi=amele=işinize gelirse durursunuz kapıda 99999999999 kişi sıra var = kısaca vasıfsız eleman, zaten şirketin açtığı yeni ilanlara bakarsanız teknisyen değil bakım elemanı olarak ilan veriyor. Rabbimiz büyük, biz 7 lisanslı arkadaş şirket arayışındayız, daha, sadece başvurduğumuz yabancı şirketlerin maille bile teklif verirken gösterdikleri saygının ben ücte birini THY TEKNİK te görmedim.isterse yüzde 80 zam versin, her şey para değildir, para için gidip bize yapılan haksızlığı, aşağılamayı, hor görülmeyi, hakareti, mobbingi görmemezlikten gelmek, sineye çekmek reellikten kaçmaktır, onursuzluktur, gurursuzluktur, bu mesleğe hakarettir. Umarım bizler için hayırlısı olur da , bilhassa lisanslı ve ingilizce yeterliliği olan kaliteli teknisyen arkadaşlarımıza da öncü oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En değerli çalışan gurubu ~ 5 yıl önce
Uçuculukta en değerli çalışan grubu kabindir net boşuna kimse aşağı çekmeye çalışmasın bunu yapanlar uçağa bindiğinde ne yüzle memırların yüzüne bakacak hayret tabi ömründe uçağa bindiyse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az çalışın sizde ~ 5 yıl önce
işçiyi eleştirmek maaşını düşürmek gibi çıkışlar kıskançlık ve cahillikten başka birşey değil kabine takanları istanbula diğer hava yolları alım için geldiğinde görelim şartları nelermiş hosteslerin kiralarına kadar alıyorlar bazı dünyadan bi haber arkadaşlar hadi thy ye giremediniz az çalışın belki onlardan birine girersiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2002 ~ 5 yıl önce
Teknikte 2002 öncesinde giren personel kaldıysa onlara en çok olmak üzere iyileştirme yapılması bence haktır. Kabin e de fazladan 3000 kişi istihdam edilip maaşlar yüzde 30 - 40 bandında düşürülmeli . Böylece daha sosyal ve adil bir gelir dağılımı olacaktır . 8 bin kişi 15 bin tl alacağına ( özelde genel müdür maaşı ) 15 bin kişi 5 er bin alsın ekonomi o zaman iyileşir , tüm kamuda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kmx ~ 5 yıl önce
Kabinden teknikteki mesai arkadaşlarımıza bizim becerip de yapamadığımız grevi başarılı bir şekilde yapıp haklarını en kısa sürede almalarını temenni ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diğer teknik ~ 5 yıl önce
THY teknik hiç çalışmadım ; ama orası tüm Türkiye’ye yön veriyor . Sizin aldığınız alacağınız ücret bizim maaşlarımıza etki ediyor ... Umarım tüm firmalar tekniğin cs değerini bilir , ücret olarak teknik ten tasarruf yapmak çok kolaydır , ama bu insanların emeğini hafife almak geri dönülemez yollara sokar şirketleri .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erü havacılık öğrencisi ~ 5 yıl önce
Yorumlarda el pençe divan duran, şirketin kafasına vurup ekmeğini alacağı typ ve lise kökenli teknisyenler sektörde oldukça biz üniversiteliler de onlarla beraber yanmaya devam edeceğiz. Yaptığı işin önemini kavrayamayan insanlarla ileride çalışacak olmak beni gerçekten çok üzüyor. Umarım iş kültürü olan teknisyenler greve gider de yönetim teknik departmanın önemini iliklerine kadar hisseder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JJR ~ 5 yıl önce
Kimsenin el pençe durduğu yok ne mezunu olduğunda önemli değil tek önemli olan cs olup olmaman yoksa liseden mezun cs de var üniden mezun düz teknisyende işe girince görürsün üniversite mezunu olmanın ’’faydalarını’’
✈️✈️✈️ ~ 5 yıl önce
OKUYUP TA ADAM OLUNMAZ SEN ADAM OLMAYI ŞİMDEDEN KAYBETMİŞSİN ÜNİVERSİTELİ OLUPTA EGO YAPARAK
B1 ~ 5 yıl önce
Sen üniversitelilerin sesinin çıktığını mı sanıyorsun :) güzel kardeşim daha bir gün çalışmamışsın ne bu kendini üstün görmeler falan. Bu kafayla hangara gelirsen çok üzülürsün, diğer abilerinin bir kısmı gibi. Burada hele hele liseli üniversiteli muhabbetini yapmak senin gibi bir çömeze göre değil, önce elin bir emniyet yapsın, bir arızada lise meZunu abini aramak zorunda kal, sonra zaten kendin özür dilersin gıyabında. Terbiyesizlik kaldırmıyor bu sektör, o yüzden airporthBerde yorum olarak kalıyor anca laflar :)
Öğrenciye ~ 5 yıl önce
Bay ego iş kültüründen bahsetmis. Her türlü kültüre cok uzaksin bu yüzden o ucaklara anca yolcu olarak binersin.
Dikkat ~ 5 yıl önce
Sakin olmanı tavsiye ediyorum yoksa ERÜ havacılık öğrencilerinin isimlerine bir takarlar 1 tane adam içeriye giremez kardeşim bende sivil havacılık mezunuyum böyle hor küçük görerek kendine yaparsın dikkatli ol.
uçakaltı ~ 5 yıl önce
adamlar okumuş fakat ambar kapağını acıp kapatmayı bilmiyor.. gözümle şahid oldum.
Shyo ~ 5 yıl önce
Çekemeyenler var galiba adam senin rüyanda göreceğin puanları alıp 5 sene okuyor şimdi anlaşılmasana bir gün anlaşılacak değerleri
Engin ~ 5 yıl önce
Sizin gibi havacılık üniversitesi öğrenciler de görüyoruz komponent ve tamir atölyesine geldiğinizde. 4 sene de hava akışkanı prensibinden başka bişey ezberleyememiş çalışma ve adab-o mahşeriyat kültürü yoksunları. Gel tornanın başına iki bushing işle ya da tesviyede insert sök-kes te teknisyen olmuşsun diyelim oki ??
Haha ~ 5 yıl önce
Zaten hepiniz oraya torpille girdiniz %99’unuz torpil ne grevinden bahsediyorsunuz ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pastor Bronson ~ 5 yıl önce
Pastor Brunson serbest yanlis anlasilma olmus. Have kuvvetleri neredesiniz. Atinayi bombalama zamani geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik destek ~ 5 yıl önce
Ağlayan ağlayana. Ağlaması gereken varsa oda teknik desteklerdir. Ona bari iyileştirme yapsaydınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tr ~ 5 yıl önce
Zaten kalitesizliğiniz ile iğrendirmiştiniz kendinizden. Bi susun ya. Tdp olarak alındın kardeşim. Girmeseydin ozaman. Zorlamı soktular işe. Beğenmiyorsan defol git.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000