21 Eylül 2018, Cuma 12:20:02

THY Teknik'te çok kritik gün!

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş ile Çelik İş Sendikası bugün saat 10:00'da bir araya gelerek görüşmeye başladı.
  • Pazartesi %10'a atarlar imzayı, sonra da denedik olmadı derler siz hiç merak etmeyin. Teknik A.Ş daha üzerini hak etmiyor zaten. Teknisyenler önce kendi aralarında birlik olsun ondan sonra daha fazlasını istesin.
  • Basın istifayı gidin şirketin verdiği değer bu tecrübeli adamlar bi gitsin bakalım arıza çözecek adam bulabilecekler mi ondan sonra uçak günlerce yerde yatınca anlarlar kıymetinizi.
  • Değerli arkadaşlar, THY ailesinin en önemli bölümlerinden birisi de Teknik birimlerdir. Burada çalışan teknik personeller başta çoğunluğu oluşturan teknisyen kardeşlerimiz kendi önem ve değerlerinin malesef farkında değiller. Hangarda bakımdan çıkan her uçakta veya apronda sefere giden her uçakta onların izi var. Bilgi, birikim, tecrübe ile harmanlanan uzun süren bir süreçten geçtikten sonra yetkili oluyorlar. Uçuş güvenliği ve uçuşa elverişlilik noktasının yerdeki en son halkaları onlar. Daha iyi imkanlarda çalışmaları gerektiğine ve daha fazla değeri hak ettiğine inanıyorum. Yapılacak bu tis hepimiz için geçerli olacak ama çoğunluğu oluşturan Teknisyenlerin özellikle yetkililerin ağırlığı daha çok olacaktır. Mühendis kardeşlerimizin onlar gibi yetkisi olmadığı için malesef bu görüşmelerde söz sahibi olamiyorlar. Teknisyen kardeşlerimizin global dünya fiyat endekslerine göre çok daha fazla kazanmaları gerektiğinin de altıni çizmek istiyorum. Sonuçta pilotlar gibi onlar da lisanslı ve bunun dünya genelinde bir ortalaması var malesef suan onun epey gerisindeler. Tüm teknik çalışanları için hayırlısı olur inşallah. Selamlar.
  • Pek muhterem yöneticiler uçuş emniyetin en önemli halkasıdır teknisyenler.Onlar sayesinde biz pilotlar biliriz ki bize teslim ettikleri uçaklar uçuşa elverişlidir bu sayede insanları güvenli bir şekilde gidecekleri yere ulaştırırız.Teknisyenin hakkını verin lütfen okuduğum yorumlardan anlıyorum ki thy deki maaş sistemi dünyada ki ve Türkiye deki örneklerinden çok farklı.Sevgili arkadaşlar inşallah hak ettiğinizi alırsınız.
  • "Teknik destek iş gurubunun teknisyenliğe geçişinde mutabık kalınarak tanımlama çalışmasına başlandı" Bu, biz TYP olarak girenlerle mı alakalı mı ? bilgisi olan yardımcı olabilir mi? veya typ lerle alakalı bir gelişme var mı ?
  • Ben size söyleyeyim hocam zam max %15 min %8 bu kadar basit. Herkes tiyatro oynuyor. 1 Hafta önce karşımızda muhattap bulamıyoruz diyen sendika şimdi görüşüyoruz diyor. Şirket sendikadan falan korkmuyor. Yakında ikramiyeleri düşürüp pass ları da böyle elimizden alırlar kimsenin de gıkı çıkmaz. Personelini; kapıda binlerce kişi var istersen bırak git diye tehdit eden şirketten ne beklersiniz ?
  • Tekniğin aldığı maaşı duyunca çok üzüldüm ben daha fazla aldıklarını düşünürdüm. Dışardan bir gözlemci ve ayrı kulvarlardan bir havacılık personeli olarak tekniğin pilottan az hostesten çok alması gerektiğini düşünüyorum yapılan işe göre. Bugün bir fo ya açıklanan rakamlar doğruysa 27 veriliyorsa teknik çok rahat 17 18 hak ediyor. Umarım teknik çalışanları o ağır koşullarda çalışmanın haklarınk alırlar. Emekçi işçi her daim hakettiğini almalı
  • Değerli arkdaşlar, 21 Eylül 2018 (bugün) yapılan görüşmede ; -mazaret izni maddesi aynı şekliyle kabul edildi. -03. Teknik destek iş gurubunun teknisyenliğe geçişinde mutabık kalınarak tanımlama çalışmasına başlandı. - 01. Destek personellerinin iş gurubundakilerin eğitim ve görev alanına göre incelenerek üst guruba intibak yapılması gerekenlerin belirlenmesine karar verildi. -Kısmi yetki kapsamının genişletilmesi ve taleplerimiz doğrultusunda tanımlanması için değerlendirlmek üzere karşılıklı teklfiler sunuldu. - iş gurubları değişikliği durumundaki geçiş esasları için karşılıklı teklifler sunularak sonraki toplantıda değerlendirmek üzere görüşüldü. -10.3 gurubundaki cs tanımına Kabin içi başk. Eklendi -14. İş gurubuna şeflik tazminatı eklendi. Pazartesi saat 10:00 da işverenin vereceği Ücret ve zam oranları teklfileri ile ücret cetvellerindeki kapsamlar hakkında karşılıklı sunulan tekliflerin değerlendirilerek görüşülmesine karar verildi. Bilgilerinize, Saygılarımızla
  • Önce sendika kabul edilemez oranlara imza atacak. Söylentisi çıkan “işveren den süpriz” şeklinde algıyla da milletin tansiyonunu düşürecekler. Halbuki Tis den sonra işveren hiçbir zaman iyileştirme yapmayacak. Daha sonra zaman geçtikçe de herşey unutulup gidecek. Senaryo bu şekilde.
  • Arkadaşlar buradan Kabin ve Kokpit personelinin maaşı hakkında saçma sapan konuşanların teknisyenlik mesleği ile ilgisi yoktur, aklı başında hiçbir teknisyenin başkasının maaşı gibi bir derdi olmaz, maalesef içimizde çeşitli referanslarla bu şirkete "kapağı atmış" kendini Uçak teknisyeni sanan ancak bir ömür geçer de gerçekten bu mesleğin bir ferdi olamayacak kişiler var, ancak siz de biliyorsunuz ki bunlar her yerde var...

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş ile Çelik İş Sendikası bugün saat 10:00'da bir araya gelerek görüşmeye başladı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; THY Teknik çalışanlarının merakla sonucunu beklediği kararın çıkması için taraflar bir araya geldi. Bugün saat 10:00'da başlayan ve hala devam eden toplantıda THY Teknik A.Ş yöneticileri ve Çelik Sendikası son kozlarını oynayacak.

Anlaşma sağlanamayan 6 madde için görüşmelerini sürdüren Teknik A.Ş ve Çelik İş'in bugünkü toplantısının ardından ya anlaşma sağlanacak ya da grev kararı çıkacak.

Arabulucu süresinin dolmasının ardından bugün son kez görüşecek taraflar, anlaşma sağlayamazsa greve gidilmesinin yolu açılacak.

NE OLMUŞTU?

THY Teknik A.Ş. ile Çelik İş Sendikası arasında 30 Mayıs 2018'de başlayan ve hala devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde sendikanın taleplerinin yüzde 90'ı karşılanmış ancak 6 maddede anlaşma sağlanamamıştı.

Daha sonra başlayan arabulucu süreci de 20 Eylül itibariyle sona ermişti. Bugün bir kez daha bir araya gelen Teknik A.Ş ve Çelik İş Sendikası anlaşma sağlanamayan 6 madde için son kez masaya oturdu.

Taraflar başta ücret konusu olmak üzere sosyal haklar konusunda anlaşma sağlayamamıştı.

©AirportHaber

THY Teknik'te çok kritik gün!

Yorumlar Tüm Yorumlar (144)

%10 ~ 5 yıl önce
Pazartesi %10'a atarlar imzayı, sonra da denedik olmadı derler siz hiç merak etmeyin. Teknik A.Ş daha üzerini hak etmiyor zaten. Teknisyenler önce kendi aralarında birlik olsun ondan sonra daha fazlasını istesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstifa ~ 5 yıl önce
Basın istifayı gidin şirketin verdiği değer bu tecrübeli adamlar bi gitsin bakalım arıza çözecek adam bulabilecekler mi ondan sonra uçak günlerce yerde yatınca anlarlar kıymetinizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istifa ya ~ 5 yıl önce
yaaa bırakın bu boş tehditleri..ahaa kapı orda gitmek isteyene kapı arkasına kadar açık..hiç kimse vazgeçılmez degildir..3_ 5 kişi gider 50 kişi gelir..bulunmaz hint kumaşı degisiniz ya
Hint kumaşı ~ 5 yıl önce
Sen'mi release edeceksin uçağı bizim yerimize??? Ne yazacaksın AML'ye nitelikli arkadaşım??? Teknisyenler grevde şimdilik ben bakıyorum mu??? Öyle süslü laflar ile olmuyor bu işler, sen değil paşan gelse biz onay vermeden uçamaz bu uçaklar!!!
Hint kumaşı diyene ~ 5 yıl önce
yaaa bırakın bu işleri..paşan gelse onay vermezmişsin uçak uçamazmız falan filan...valla sana o onayı verdirirler kardeşim..bu sadece kendinizi avutma rahatlama yöntemi...sabaha kadar kalırsın paşa paşa arızayı kaldırırsın..eee sen olmazsan başkası gelir halleder..çok gördük böyle hava atanları...biriniz gider on taneniz gelir koçummm
Kıdemli Mühendis ~ 5 yıl önce
Değerli arkadaşlar, THY ailesinin en önemli bölümlerinden birisi de Teknik birimlerdir. Burada çalışan teknik personeller başta çoğunluğu oluşturan teknisyen kardeşlerimiz kendi önem ve değerlerinin malesef farkında değiller. Hangarda bakımdan çıkan her uçakta veya apronda sefere giden her uçakta onların izi var. Bilgi, birikim, tecrübe ile harmanlanan uzun süren bir süreçten geçtikten sonra yetkili oluyorlar. Uçuş güvenliği ve uçuşa elverişlilik noktasının yerdeki en son halkaları onlar. Daha iyi imkanlarda çalışmaları gerektiğine ve daha fazla değeri hak ettiğine inanıyorum. Yapılacak bu tis hepimiz için geçerli olacak ama çoğunluğu oluşturan Teknisyenlerin özellikle yetkililerin ağırlığı daha çok olacaktır. Mühendis kardeşlerimizin onlar gibi yetkisi olmadığı için malesef bu görüşmelerde söz sahibi olamiyorlar. Teknisyen kardeşlerimizin global dünya fiyat endekslerine göre çok daha fazla kazanmaları gerektiğinin de altıni çizmek istiyorum. Sonuçta pilotlar gibi onlar da lisanslı ve bunun dünya genelinde bir ortalaması var malesef suan onun epey gerisindeler. Tüm teknik çalışanları için hayırlısı olur inşallah. Selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam halaaa pilot diyor lisans diyor ~ 5 yıl önce
Yaaa sen kimi kiminle karistiyorsun? Dogruyu sen de biliyorsun guldurmeyin kendinize! Hakketiginizin de mislini alirsiniz insallah ama yerinizi bilin!...
737 CPT ~ 5 yıl önce
Pek muhterem yöneticiler uçuş emniyetin en önemli halkasıdır teknisyenler.Onlar sayesinde biz pilotlar biliriz ki bize teslim ettikleri uçaklar uçuşa elverişlidir bu sayede insanları güvenli bir şekilde gidecekleri yere ulaştırırız.Teknisyenin hakkını verin lütfen okuduğum yorumlardan anlıyorum ki thy deki maaş sistemi dünyada ki ve Türkiye deki örneklerinden çok farklı.Sevgili arkadaşlar inşallah hak ettiğinizi alırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYP ~ 5 yıl önce
"Teknik destek iş gurubunun teknisyenliğe geçişinde mutabık kalınarak tanımlama çalışmasına başlandı" Bu, biz TYP olarak girenlerle mı alakalı mı ? bilgisi olan yardımcı olabilir mi? veya typ lerle alakalı bir gelişme var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNİK ~ 5 yıl önce
Ben size söyleyeyim hocam zam max %15 min %8 bu kadar basit. Herkes tiyatro oynuyor. 1 Hafta önce karşımızda muhattap bulamıyoruz diyen sendika şimdi görüşüyoruz diyor. Şirket sendikadan falan korkmuyor. Yakında ikramiyeleri düşürüp pass ları da böyle elimizden alırlar kimsenin de gıkı çıkmaz. Personelini; kapıda binlerce kişi var istersen bırak git diye tehdit eden şirketten ne beklersiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 5 yıl önce
Tekniğin aldığı maaşı duyunca çok üzüldüm ben daha fazla aldıklarını düşünürdüm. Dışardan bir gözlemci ve ayrı kulvarlardan bir havacılık personeli olarak tekniğin pilottan az hostesten çok alması gerektiğini düşünüyorum yapılan işe göre. Bugün bir fo ya açıklanan rakamlar doğruysa 27 veriliyorsa teknik çok rahat 17 18 hak ediyor. Umarım teknik çalışanları o ağır koşullarda çalışmanın haklarınk alırlar. Emekçi işçi her daim hakettiğini almalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu ~ 5 yıl önce
şirkette zor ucus emniyeti ciddi etkiler... yada no go ... ben kimseden bisey beklemiyorum ilker beyler gelip hic ugramasin yanimiza.... pilotlari alsin yanina teknisyenler pis kir kokar zaten. ! yazik deger veren yer bulunur elbet burada boyle..
uçan şoför ~ 5 yıl önce
Doğru düzgün akademik altyapısı olmayan uçan şoförler mi bizden fazla almayı hakediyorlarmış güldürmeyin beni.Teknik olmazsa o uçak uçmaz ama pilot parayla herkes olabilir.
C/S ~ 5 yıl önce
17-18 mi :) :) TT yönetimi bir ay bile o maaşı teknisyene verirse oturur kahrından ağlar ki teknisyeni bu ay hamal niyetine kullanamadım diye.
Pilottan az hostesten fazla mi? ~ 5 yıl önce
Ya arkadasim o imza yetkilerine sahip olan basinizdaki muhendisler zaten iyi paralara calisiyorlar. Meslek liseleri ve yuksek okullarda sizin muadiliniz adam dolu. Ucak ucmazmis! Nereye ucmaz ya? Kabin memuru olmadan hizmet olmaz hizmet olmazsa, yolcu havayolunu degistirir ac kalirsiniz! Pilot ucaga cikmam der. Sirket batar yine ac kalirsiniz! Siz kimsiniz? Kiminle kendinizi karsilastiriyorunuz? Guldurmeyin!
Pilottan az ~ 5 yıl önce
Arkadaşım biz demiyoruzki pilottan hostesten fazla kazanalım biz demiyoruzki pilot hostes olmasada olur bizim dedğimiz şey değerimiz en az onlar kadar olmalı yoksa uçabilirlik bir şeklide ortadan kalkacak uçağa crs verecek adam bulamayacaklar napacaklar ozaman pilot cs mi olacak? Tüm herkese değeri verilmeli bizim dedğimiz bu aldığımız maaş hostesle pilot arası olmalı kesinlikle.
Glide slope ~ 5 yıl önce
Değerli arkdaşlar, 21 Eylül 2018 (bugün) yapılan görüşmede ; -mazaret izni maddesi aynı şekliyle kabul edildi. -03. Teknik destek iş gurubunun teknisyenliğe geçişinde mutabık kalınarak tanımlama çalışmasına başlandı. - 01. Destek personellerinin iş gurubundakilerin eğitim ve görev alanına göre incelenerek üst guruba intibak yapılması gerekenlerin belirlenmesine karar verildi. -Kısmi yetki kapsamının genişletilmesi ve taleplerimiz doğrultusunda tanımlanması için değerlendirlmek üzere karşılıklı teklfiler sunuldu. - iş gurubları değişikliği durumundaki geçiş esasları için karşılıklı teklifler sunularak sonraki toplantıda değerlendirmek üzere görüşüldü. -10.3 gurubundaki cs tanımına Kabin içi başk. Eklendi -14. İş gurubuna şeflik tazminatı eklendi. Pazartesi saat 10:00 da işverenin vereceği Ücret ve zam oranları teklfileri ile ücret cetvellerindeki kapsamlar hakkında karşılıklı sunulan tekliflerin değerlendirilerek görüşülmesine karar verildi. Bilgilerinize, Saygılarımızla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Satmayın ~ 5 yıl önce
Yine pazar günü imzalamayın satmayın bizi yeter artık ücretimizi alın geçinemiyoruz.
Büyük Aldatmaca!!! ~ 5 yıl önce
Önce sendika kabul edilemez oranlara imza atacak. Söylentisi çıkan “işveren den süpriz” şeklinde algıyla da milletin tansiyonunu düşürecekler. Halbuki Tis den sonra işveren hiçbir zaman iyileştirme yapmayacak. Daha sonra zaman geçtikçe de herşey unutulup gidecek. Senaryo bu şekilde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fitne ~ 5 yıl önce
Arkadaşlar buradan Kabin ve Kokpit personelinin maaşı hakkında saçma sapan konuşanların teknisyenlik mesleği ile ilgisi yoktur, aklı başında hiçbir teknisyenin başkasının maaşı gibi bir derdi olmaz, maalesef içimizde çeşitli referanslarla bu şirkete "kapağı atmış" kendini Uçak teknisyeni sanan ancak bir ömür geçer de gerçekten bu mesleğin bir ferdi olamayacak kişiler var, ancak siz de biliyorsunuz ki bunlar her yerde var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka ~ 5 yıl önce
Ne alaka bu konuşmayı yaptın yanı teknisyen en alt kademe mi demek

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000