23 Eylül 2018, Pazar 19:24:35

Çelik-İş'in teklifi belli oldu

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş ile Çelik İş Sendikası arasında aylardır süren ancak bir sonuca varılamayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde sendikanın teklifi belli oldu.
  • THY TEKNİK te calışan sağlık sorunları olan engellilere yapılan hakaretler saldırılar artık son bulsun birileri dur desin buna artık Allah yar ve yardımcımız olsun yeter artık
  • Merhabalar. Arkadaslar bundan sonraki surecte, arabulucu raporunu hazirlayip 1 Ekim de bakanliga gonderecek. Ondan sonra 60 is gunu boyunca sendikanin suresi var. Bu surede sirketin kendisini cagirmasini bekleyecek veya bu sure icerisinde grev cagrisi yapacak. Sendika ile konustugumda 14% de kararliyiz dediler ama belli olmaz. Bu surecte herkesin sendikayi arayip (sendikayi her ne kadar yetersiz gorsek de) sendikanin yaninda oldugunu soylemesi gerekiyor. Sendika, arkasinda duracak kisiler olmazsa grev karari alamaz.
  • engellilere maas konusunda ek artıs sebebi ise yaşantımız için ek gerekenler
  • İBB'de 12 bin 820 kişilik dev sözleşme İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT ve 7 İBB İştirakinde çalışan 12 bin 850 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Başkan Mevlut Uysal, “Doğru olan her zaman birbirimize sahip çıkmak, makulde buluşmak. Sözleşmede yüzde 14 zam yaptık. Ancak, ek ödeneklere baktığımız zaman artış yüzde 16’yı buluyor. Daha düşük gelirli birimlerde artışlar yüzde 20’ye kadar çıkıyor” dedi TOPLU SÖZLEŞMENİN DETAYLARI 2 yıllık toplu sözleşmeye göre, İBB, İETT ve 5 İştirakindeki işçilerin çıplak ücretlerine sözleşmenin birinci yılında yüzde 14 oranında zam yapıldı. Ayrıca düşük ücretli işçiler için, bu zammın üstünde ciddi iyileştirmeler yapıldı. Sözleşmenin ikinci yılında ise, yine işçilerin çıplak ücretlerine birinci yıl gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Çıplak ücret dışındaki sosyal ödemeler de ücret zammı oranının üzerinde arttırıldı. Bu ödemeler de sözleşmenin ikinci yılında ücretlere yapılacak zam oranında artırılacak. Buna göre, İBB, İETT, İSBAK, İSTON, İSPARK, İSFALT, KÜLTÜR AŞ'de Brüt Ortalama Giyinik Ücret 6 bin 696,62 TL'den 7 bin 760,51 TL'ye, Net Ortalama Giyinik Ücret ise 4 bin 502,87 TL'den 5 bin 218, 24 TL'ye yükseldi. Aylık Birleştirilmiş Sosyal Yardım (aile, çocuk, yakacak, bayram, izin gibi sosyal harcamalar), 519,81 TL'den 610 TL'ye, Yemek Yardımı Günlük 17,14 TL'den 21 TL'ye, Yazlık Giyim Yardımı 368,94 TL'den 500 TL'ye, Kışlık Giyim Yardımı 447,13 TL'den 550 TL'ye yükseltildi. Öğrenim Yardımları; İlköğretimde 316,07'den 400 TL'ye, Ortaöğretimde 370,04 TL'den 500 TL'ye, Yükseköğretimde 555,06 TL'den 750 TL'ye çıkartıldı.
  • Red edilmiş bilginize.
  • Değerli Arkadaşlar, İşverenle bugün gerçekleştirilen görüşmede ücret cetvellerindeki taleplerimiz ve işverenin vermiş olduğu ücret oranı teklifleri görüşüldü. Görüşmenin sonucunda; - (A,B1,B2 )Lisans alan teknik destek personelinin VEYA işverenin belirlediği koşulları karşılayarak yapılacak sınav ve değerlendirmeler sonucunda başarılı olanların 10.0 iş gurubuna geçiş talebimiz kabul edildi. -10.0 İş gurubundaki kalibrasyon kapsam sorumlulularına %20 ek tazminat verilmesi talebimiz kabul edildi. -UÇAK BAKIM BAŞKANLIĞINA bağlı komponent cs/ss lerin yetki süreleri boyunca 10.3 iş gurubuna geçişleri için verdiğimiz teklif kabul edildi. İşveren verdiğimiz zam ve seyyanen zam oranları teklifimize karşı; -İşveren ilk 6 ay için 9.17 zam oranı ve 1.3.4 iş guruplarına seyyanen iyileştirme yapılabileceğini teklifinde bulundu -Sonraki 2.-3.-4. Altı aylık dilimlerde ise enflasyon oranında artış teklfimizin değerlendirilebileceği belirtildi.
  • Teknik çalışanların dikkatini çekmek istediğim bir husus var arkadaşlar geçen sene %3 bu sene %2 sonraki gelecek sene %1 sonraki gelecek sene üçün birini verecek bu sendika git gide kendini tüketti kendi topuklarına mp4 ile sıkmak degilde nedir bu.
  • Bu ücretlere Suriyeli bulursanız çalıştırırsınız (emniyetli emniyetli) hadi bana güle güle..
  • Surda bakıyorum da diski isteyenler var laa hdp ile kolkola olup yeni havalimanına gidenlere mi oy verelim la onlara oy verip buraya getircegime aç kalırım aç çalışırım daha iyi siz sevinen şerefsizler vatan hainisiniz inşallah buradan bir an önce kovulursunuz
  • Operasyonlar nasıl yürüyor hangi MPM hangi AMM hangi prosedür. adam diretme adam kayırma prens ve prenseslerle.işini hakkıyla yapmaya calısanlar diretiliyor ugrasılıyor. can tasıyor bu ucaklar can. parada bir yere kadar ama bırakında adam gibi işimizi yapalım. Anket istiyoruz başteknisyenlerin isimlerinin belli oldugu bir oylama bir yoruma dayalı bir yazı isteyin bakalım insanlar nasıl kusuyor gerçekleri.ah benim yalama arkadaslarım biraz karakteriniz olsada birar inansanız rıskı allahım verdğine ozaman kim KARA kim BEYAZ çıkıcak ortaya.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş ile Çelik İş Sendikası arasında aylardır süren ancak bir sonuca varılamayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde sendikanın teklifi belli oldu.

Mayıs ayında başlayan ancak aradan geçen 4 ayda başta ücret konusu olmak üzere 6 maddede anlaşamayan taraflar için arabulucu süresi de 20 Eylül itibariyle dolmuştu. Söz konusu görüşmeler sonrası grev kararının yolu açılmasına rağmen anlaşma sağlanamamıştı.

Son kez Cuma günü bir araya gelen taraflar, Teknik A.Ş'nin vereceği teklifi almak üzere yine anlaşamadan masadan kalkmışlardı.

AirportHaber Çelik-İş'in THY Teknik'e sunacağı teklifin detaylarına ulaştı.

Buna göre; Çelik İş sendikası tarafından ilk 6 ay için 500 TL ve yüzde 14 zam, diğer 6 ay için ise enflasyon oranının 2 puan üzerinde zam teklifi yapacak. 

Öte yandan anlaşmanın bu şartlarda imzalanacağı öğrenildi.

©AirportHaber

Çelik-İş'in teklifi belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (155)

engelli ~ 5 yıl önce
THY TEKNİK te calışan sağlık sorunları olan engellilere yapılan hakaretler saldırılar artık son bulsun birileri dur desin buna artık Allah yar ve yardımcımız olsun yeter artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes Sendikayi Arasin ~ 5 yıl önce
Merhabalar. Arkadaslar bundan sonraki surecte, arabulucu raporunu hazirlayip 1 Ekim de bakanliga gonderecek. Ondan sonra 60 is gunu boyunca sendikanin suresi var. Bu surede sirketin kendisini cagirmasini bekleyecek veya bu sure icerisinde grev cagrisi yapacak. Sendika ile konustugumda 14% de kararliyiz dediler ama belli olmaz. Bu surecte herkesin sendikayi arayip (sendikayi her ne kadar yetersiz gorsek de) sendikanin yaninda oldugunu soylemesi gerekiyor. Sendika, arkasinda duracak kisiler olmazsa grev karari alamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
engelli ~ 5 yıl önce
engellilere maas konusunda ek artıs sebebi ise yaşantımız için ek gerekenler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İBB ~ 5 yıl önce
İBB'de 12 bin 820 kişilik dev sözleşme İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT ve 7 İBB İştirakinde çalışan 12 bin 850 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Başkan Mevlut Uysal, “Doğru olan her zaman birbirimize sahip çıkmak, makulde buluşmak. Sözleşmede yüzde 14 zam yaptık. Ancak, ek ödeneklere baktığımız zaman artış yüzde 16’yı buluyor. Daha düşük gelirli birimlerde artışlar yüzde 20’ye kadar çıkıyor” dedi TOPLU SÖZLEŞMENİN DETAYLARI 2 yıllık toplu sözleşmeye göre, İBB, İETT ve 5 İştirakindeki işçilerin çıplak ücretlerine sözleşmenin birinci yılında yüzde 14 oranında zam yapıldı. Ayrıca düşük ücretli işçiler için, bu zammın üstünde ciddi iyileştirmeler yapıldı. Sözleşmenin ikinci yılında ise, yine işçilerin çıplak ücretlerine birinci yıl gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Çıplak ücret dışındaki sosyal ödemeler de ücret zammı oranının üzerinde arttırıldı. Bu ödemeler de sözleşmenin ikinci yılında ücretlere yapılacak zam oranında artırılacak. Buna göre, İBB, İETT, İSBAK, İSTON, İSPARK, İSFALT, KÜLTÜR AŞ'de Brüt Ortalama Giyinik Ücret 6 bin 696,62 TL'den 7 bin 760,51 TL'ye, Net Ortalama Giyinik Ücret ise 4 bin 502,87 TL'den 5 bin 218, 24 TL'ye yükseldi. Aylık Birleştirilmiş Sosyal Yardım (aile, çocuk, yakacak, bayram, izin gibi sosyal harcamalar), 519,81 TL'den 610 TL'ye, Yemek Yardımı Günlük 17,14 TL'den 21 TL'ye, Yazlık Giyim Yardımı 368,94 TL'den 500 TL'ye, Kışlık Giyim Yardımı 447,13 TL'den 550 TL'ye yükseltildi. Öğrenim Yardımları; İlköğretimde 316,07'den 400 TL'ye, Ortaöğretimde 370,04 TL'den 500 TL'ye, Yükseköğretimde 555,06 TL'den 750 TL'ye çıkartıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teklif ~ 5 yıl önce
Red edilmiş bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaka gibi ~ 5 yıl önce
Değerli Arkadaşlar, İşverenle bugün gerçekleştirilen görüşmede ücret cetvellerindeki taleplerimiz ve işverenin vermiş olduğu ücret oranı teklifleri görüşüldü. Görüşmenin sonucunda; - (A,B1,B2 )Lisans alan teknik destek personelinin VEYA işverenin belirlediği koşulları karşılayarak yapılacak sınav ve değerlendirmeler sonucunda başarılı olanların 10.0 iş gurubuna geçiş talebimiz kabul edildi. -10.0 İş gurubundaki kalibrasyon kapsam sorumlulularına %20 ek tazminat verilmesi talebimiz kabul edildi. -UÇAK BAKIM BAŞKANLIĞINA bağlı komponent cs/ss lerin yetki süreleri boyunca 10.3 iş gurubuna geçişleri için verdiğimiz teklif kabul edildi. İşveren verdiğimiz zam ve seyyanen zam oranları teklifimize karşı; -İşveren ilk 6 ay için 9.17 zam oranı ve 1.3.4 iş guruplarına seyyanen iyileştirme yapılabileceğini teklifinde bulundu -Sonraki 2.-3.-4. Altı aylık dilimlerde ise enflasyon oranında artış teklfimizin değerlendirilebileceği belirtildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat ~ 5 yıl önce
Teknik çalışanların dikkatini çekmek istediğim bir husus var arkadaşlar geçen sene %3 bu sene %2 sonraki gelecek sene %1 sonraki gelecek sene üçün birini verecek bu sendika git gide kendini tüketti kendi topuklarına mp4 ile sıkmak degilde nedir bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B1/B2/CS ~ 5 yıl önce
Bu ücretlere Suriyeli bulursanız çalıştırırsınız (emniyetli emniyetli) hadi bana güle güle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hainler ~ 5 yıl önce
Surda bakıyorum da diski isteyenler var laa hdp ile kolkola olup yeni havalimanına gidenlere mi oy verelim la onlara oy verip buraya getircegime aç kalırım aç çalışırım daha iyi siz sevinen şerefsizler vatan hainisiniz inşallah buradan bir an önce kovulursunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alişte ~ 5 yıl önce
başlama hocam hain main bi tutturdunuz sazı önüne geleni hain deyip işten atıyosunuz ne kafası bu hain kafasımı hain vatan aini
Asdf ~ 5 yıl önce
Dinsizin hakkindan imansiz gelir
Hainler Denen Şahsiyet ~ 5 yıl önce
Ben senin...
C/S ~ 5 yıl önce
Ulan diskin hdp ile ne alakasi var ya ne kadar kit goruslu insanlarsiniz siz. Birseyi arastircaginiza kulakdan duyma bilgilerle burda bide yorum yapiyorsun cahil cahil zaten halkimizin sorunu bu okumaz camiden vaazla hareket eder dinlemeyi sever bu halk kafayi calistirmaz. Suandaki sendikadan memnunsun herhaldeki bunlari yazmissin. Benim hakkimi en iyi savuncak vatanima milletime faydasi dokuncak birilerini zengin etmicek kul hakki yemicek kim var ise o gelsin bicak kemige dayandi zaten teknisyenlerden baska sesi cikan yok. Belli bir sure sonra adam kalmayinca non cslerle yukarda calisan bos beles muhendislerle artik bakim yaparsiniz yada tum gun yatan gunde 5 mail atan memurlarla onlar zaten ne versen yarrabbi sukur der gecer cunku vasifsizlar
höst ~ 5 yıl önce
megri megrii megriii megriiiii
Asdf ~ 5 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
LINE MAINTENANCE ~ 5 yıl önce
Operasyonlar nasıl yürüyor hangi MPM hangi AMM hangi prosedür. adam diretme adam kayırma prens ve prenseslerle.işini hakkıyla yapmaya calısanlar diretiliyor ugrasılıyor. can tasıyor bu ucaklar can. parada bir yere kadar ama bırakında adam gibi işimizi yapalım. Anket istiyoruz başteknisyenlerin isimlerinin belli oldugu bir oylama bir yoruma dayalı bir yazı isteyin bakalım insanlar nasıl kusuyor gerçekleri.ah benim yalama arkadaslarım biraz karakteriniz olsada birar inansanız rıskı allahım verdğine ozaman kim KARA kim BEYAZ çıkıcak ortaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000