24 Eylül 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • DHMİ deki skandallara neden deginmiyorsunuz? Özellikle hava trafik eğitimindeki haksızlık ve hukuksuzluklara?
  • Ali Bey ne oldu bakın fazıl çiftçi gelip biz size 9,17 verdik daha ne istiyorsunuz dedi. Hani süpriz? Nerede kaynaklarınız?
  • Ali bey sefakoy oto tamircileri surungen mi?
  • Ali Bey münafık marjinal vatan hainleri maalesef aramızda var. Bu putperestlere aldanmayın. Onlar için ne yapılırsa yapılsın, ne yazılırsa yazılsın yaranamazsınız. Çünkü o vatan hainlerinin tek derdi klavye delikanlılığıdır. Bi çözüm sorsanız fikir verecek aklı olmayan üç kuruşluk sahte kabadayıların lafları sizi doğru yolunuzdan alıkoymasın. Hakkın, haklının, gerçek işçinin her zaman yaptığınız gibi yanında durun yeter.
  • Geçen haftaki yazınızda işçi hakları lehine tek bir kelime bile yoktu, varsa yoksa eylem yapan haindir,münafıktır,bıraksalar şöyle uçacaz böyle kaçacaz klasik iktidar ağızları iyide kardeşim hırsızın hiç mi suçu yok? insanları illaki pireli bitli yataklarda mı yatırmak gerekiyor bazı haklarını insanca talep edebilmeleri için bu mudur yanii ? alabilseler yine gam yemeyeceğim de.. ee biraz sesini çıkarttınmı da ver odunuuu tomayla sonra da gözaltına al, biraz edep yahuu.. tatlı su kalemşörlüğüyle daha nereye kadar Ali Bey artık gerçekleri yazın biraz da..sendikanın marifeti (!) olmadan şirket teknisyenlere zam yapacakmış da bizler de göreceğiz ömrümüz vefa ederse, yapacakları oranı da çıtlatmıştır belki size o hatırı sayılır abiniz onu da yazsaydınız keşke
  • Şurda zamma 2 ay kaldı bizim pazarlık yapacak sendikamız dahi yok,kaptan ve tekniğe yapılan zamma bakarak ortalama %30 zam bekliyoruz.zaten bakanın açıkladığı %21 enflasyondu.Gerçi reelde çoğu şeye yüzde 50 yüzde 70 zam geldi.Enflasyonu hükümet mango fiyatından hesaplıyordu sanırım.Artık kaç kişi mango yiyorsa.Bence ayvadan hesaplanmalı ,çarşı pazardaki bu fiyatlarla zaten ayvayı yemişiz.
  • Ali bey merhaba, Benim merak ettiğim bu sayın yöneticimiz teknisyenler için ne zaman devreye girecek bizler merak ediyoruz???.Cünkü teknisyenlerin kafaları çok karışık ve bulanık.Herkesin moral motivasyonu sıfıra düşmüş durumda.Kendilerini yönetim tarafından dışlanmış gibi görüyorlar.Emin olunki çoğu bu düşüncelerde.Bu durumlardan ve düşüncelerden biran önce hakettiklerimizi alarak kurtulmamiz ve işimize konsantre olmamız dileklerimle..........Kolaylıklar dilerim.
  • Objektif değilsin,içinde hakaret olmayan yorumları yayınlamıyorsun sonra ben haklının,işçinin yanındayım diyorsun ! Bu arada kötü söz sahibinindir!
  • Dövizin yükselmesi havayollarinin ve havayollarina hizmet şirketlerin işine geliyor,yurtdisi biletleri ,teknigin yabanci ucaklara hizmeti,tgs nin yabanci ucaklara hizmeti dövizle bunlari arttirabiliriz.Lutfen tekniğe tgs ye gereken iyileştirmeyi zamı yapin.
  • Nerede bir hak hukuk arayışı mevcut sömüren düzene bir isyan olsa, sizin kaleminize benzer yüzlerce kalem bu işin altında muhakkak bir pislik arar, bir günde çıkın önce bu sömürüyü eleştirin, ıslanan bitlenen hakkını alamayan işçiyle empati kurun, işçinin hakkı hukuku lehine yazınızda tek bir cümle bile yok, varsa yoksa kışkırtıcı olarak gördüklerinize olan kininiz, çıkın önce işçiyi bıktıran sorunları çözün sonra bu kışkırtıcı gördüklerinizi lanetleyin.

İşte isyanım bunlara…

Affınıza sığınarak birkaç konuya değineceğim. Fazla laf uzatmayı sevmem ama bazen gerekiyor. THY teknisyenleri, üçüncü havalimanında düzenlenen Teknofest ve geçen hafta yazmış olduğum yazıyı anlamayan angutlara birkaç sözüm olacak.

Önce THY teknisyenleri konusuna değinelim. Boş konuşmadığımı yakinen tanıyanlar iyi bilir. Her bir havacının bizim gönlümüzde değeri büyüktür. Lakin sorumluluk alma anlamında pilotların ne kadar ağır bir yük üstlendiğini savunuyorsak teknisyenleri de aynı derecede önemsiyorum.

THY, pilotlara, kabin memurlarına yıl içinde günün şartlarına bakarak zam veriyorsa teknisyenler neden faydalanmasın.

Siz bir tarafta pilotlara yüzde 50’ye yakın zam yapacaksınız pilotlar kadar değerli teknisyenleri es geçeceksiniz. Üstelik önümüzdeki günlerde başlayacak TİS görüşmeleri de eklenirse varın gerisini siz düşünün.

Bazı işaretler veriyorum yazılarımda, twitlerimde. Demek ki bir yerlerle görüşüyorum ve bu görüşmeler neticesinde mesaj veriyorum. Açıklanmamak üzere konuşulanları ima yolu ile anlatmaya çalışıyorum.

Teknisyenin sendikası varla yok arası bir durumda. Sendika mı, dernek mi, yoksa “ne şiş yansın ne kebap yansın” derdinde mi bilinmez ama bilinen şu ki teknisyen hak ettiği değeri almalı. Benim yaptığım en üst düzey görüşmede bu açıkça söylendi ve teknisyen hak ettiğini sendika marifeti ile değil yönetim inisiyatifi ile alacak.

Konuşmanın detayından bahsedeyim. Konuştuğum kişinin yetkisine ve etkisine güvenirim.  Henüz THY Teknik A.Ş konusuna el atamadığını, ama teknisyenlerin önemini pilotların durumu kadar anlayan, lisanslı teknisyenlerin değerini bilen, sürekli büyüyen THY’nin kan kaybına değil mevcut değerlerine değer katmayı amaçlayan bir şahsiyetten bahsediyorum. Dolayısıyla bu kişi teknisyenler için pozitif düşünce içinde ve hep beraber göreceğiz ki teknisyenler el üstünde tutulacak.

Sefaköy oto sanayisinde çalışan oto tamircisi olmadıklarını, her birinin birer değer olduklarını hissedecekler. Buna inanın.

Teknisyen sendikasının pesimist davranışları onlara çok şey kaybettirmiş veya değerini alamamış olmaları teknisyenin kendi değerini bilmesine engel değil. En azından ben böyle düşünüyorum.

Gelelim İstanbul yeni havalimanında düzenlenen Teknofest adındaki organizasyona.

Ya iyi güzel de bu kadar lüksümüz var mı?

Düşünün bütün belediyeler, bütün tur şirketleri, bütün okul taşıtları aynı anda doğru dürüst yolu-yordamı olmayan bir yere yükleniyor. Trafik kilitleniyor. Organizasyon sıfır. İnsanlar yollarda telef oluyor. Kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyor.

Bu kadar israf lüksümüz var mı Allah aşkına. Üstelik açılışı için her gün değişik bilgi kirliliğinin dolaştığı bir havalimanı inşaatının dört gün süre ile bloke edilmesine neden müsaade edilir ki?

Bizim şov yapmaya mı ihtiyacımız var yoksa iş yapmaya mı?

Evet, baktığınızda güzel görüntüler, güzel şovlar. Öğrenciler, çocuklar için hoş ortam. Ama bizim teknoloji festivali dediğimiz teknolojik işkenceye dönüştü. Yapmayın beyler, şova değil çalışmaya ihtiyacımız var. Ne zaman güçlü olursak o zaman güçlü şovlar yaparız.

Hani derim ya “ayrımcılık” yapmayın diye.

Şimdi soruyorum tüm belediyelere. 27 Eylül’de İstanbul Airshow var ona da araçlarını tahsis edip bedava taşımacılık yapıp, mağripten, maşrikten öğrenci taşıyacak mısınız, meraklıları ulaştıracak mısınız? Nerdeeee. İşte benim isyanım bunlara.

Değerli okurlar son olarak geçen haftaki yazdığım yazıyı anlamayanlara birkaç sözüm olacak.

Neymiş işçi düşmanıymışım, neymiş yalaka imişim. Hadi oradan. Bilen bilir ki ben Allah’tan başka kimseye biat etmem.

Siz hatırlar mısınız bilmem ama üçüncü havalimanına ÖTV’siz yakıt verildiğini yazan tek kişiyim ben. Bu ayrımcılığa karşı çıkan ben nasıl yalaka olabilirim?

Okuduğunu anlayamayan angutlara söylüyorum. Birincisi işçilere asla sözümüz yok. Önceki yazımdan da söyledim işçinin alın teri oranın harcına karışmıştır. Bahsettiğim sendikal provokasyondur. İşçilerin arasına sızmış karaktersizlerin huzur bozmasıdır. Mesele işçi hakkı değil mesele huzursuzluk çıkartmaktır. Kim ne derse desin, kim nasıl düşünürse düşünsün ben bu ülkenin çıkarları hariç başka şey düşünmem.

Yazımda o havalimanının açılışının ertelenmesini sadece siyasi irade öteleyebilir veya Allah’ın izin vermemesi ile olabilir şeklinde kullandığım ifadeyi bile saptıran alçaklar oldu. Allah, sel felaketi, deprem felaketi her türlü afet verir ve istenilen zamanda açılmasını engeller demek istedim. Onu bile anlayamadınız münafıklar.

Ama umurumda değilsiniz. Bu ülke sizin umurunuzda olsa idi huzursuzluğu değil huzurunu düşünürdünüz.

Aklı selim insanlara selam olsun…

İşte isyanım bunlara…

Yorumlar Tüm Yorumlar (97)

Hakkı_Kul ~ 5 yıl önce
DHMİ deki skandallara neden deginmiyorsunuz? Özellikle hava trafik eğitimindeki haksızlık ve hukuksuzluklara?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 5 yıl önce
Ali Bey ne oldu bakın fazıl çiftçi gelip biz size 9,17 verdik daha ne istiyorsunuz dedi. Hani süpriz? Nerede kaynaklarınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 5 yıl önce
Ali bey sefakoy oto tamircileri surungen mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Bey durmak yok hizmete devam ( münafıklara inat ) ~ 5 yıl önce
Ali Bey münafık marjinal vatan hainleri maalesef aramızda var. Bu putperestlere aldanmayın. Onlar için ne yapılırsa yapılsın, ne yazılırsa yazılsın yaranamazsınız. Çünkü o vatan hainlerinin tek derdi klavye delikanlılığıdır. Bi çözüm sorsanız fikir verecek aklı olmayan üç kuruşluk sahte kabadayıların lafları sizi doğru yolunuzdan alıkoymasın. Hakkın, haklının, gerçek işçinin her zaman yaptığınız gibi yanında durun yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
selam söyle o yare ~ 5 yıl önce
Geçen haftaki yazınızda işçi hakları lehine tek bir kelime bile yoktu, varsa yoksa eylem yapan haindir,münafıktır,bıraksalar şöyle uçacaz böyle kaçacaz klasik iktidar ağızları iyide kardeşim hırsızın hiç mi suçu yok? insanları illaki pireli bitli yataklarda mı yatırmak gerekiyor bazı haklarını insanca talep edebilmeleri için bu mudur yanii ? alabilseler yine gam yemeyeceğim de.. ee biraz sesini çıkarttınmı da ver odunuuu tomayla sonra da gözaltına al, biraz edep yahuu.. tatlı su kalemşörlüğüyle daha nereye kadar Ali Bey artık gerçekleri yazın biraz da..sendikanın marifeti (!) olmadan şirket teknisyenlere zam yapacakmış da bizler de göreceğiz ömrümüz vefa ederse, yapacakları oranı da çıtlatmıştır belki size o hatırı sayılır abiniz onu da yazsaydınız keşke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs Ata harekat ~ 5 yıl önce
Şurda zamma 2 ay kaldı bizim pazarlık yapacak sendikamız dahi yok,kaptan ve tekniğe yapılan zamma bakarak ortalama %30 zam bekliyoruz.zaten bakanın açıkladığı %21 enflasyondu.Gerçi reelde çoğu şeye yüzde 50 yüzde 70 zam geldi.Enflasyonu hükümet mango fiyatından hesaplıyordu sanırım.Artık kaç kişi mango yiyorsa.Bence ayvadan hesaplanmalı ,çarşı pazardaki bu fiyatlarla zaten ayvayı yemişiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ~ 5 yıl önce
Ali bey merhaba, Benim merak ettiğim bu sayın yöneticimiz teknisyenler için ne zaman devreye girecek bizler merak ediyoruz???.Cünkü teknisyenlerin kafaları çok karışık ve bulanık.Herkesin moral motivasyonu sıfıra düşmüş durumda.Kendilerini yönetim tarafından dışlanmış gibi görüyorlar.Emin olunki çoğu bu düşüncelerde.Bu durumlardan ve düşüncelerden biran önce hakettiklerimizi alarak kurtulmamiz ve işimize konsantre olmamız dileklerimle..........Kolaylıklar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra ~ 5 yıl önce
Objektif değilsin,içinde hakaret olmayan yorumları yayınlamıyorsun sonra ben haklının,işçinin yanındayım diyorsun ! Bu arada kötü söz sahibinindir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 5 yıl önce
Dövizin yükselmesi havayollarinin ve havayollarina hizmet şirketlerin işine geliyor,yurtdisi biletleri ,teknigin yabanci ucaklara hizmeti,tgs nin yabanci ucaklara hizmeti dövizle bunlari arttirabiliriz.Lutfen tekniğe tgs ye gereken iyileştirmeyi zamı yapin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 5 yıl önce
Nerede bir hak hukuk arayışı mevcut sömüren düzene bir isyan olsa, sizin kaleminize benzer yüzlerce kalem bu işin altında muhakkak bir pislik arar, bir günde çıkın önce bu sömürüyü eleştirin, ıslanan bitlenen hakkını alamayan işçiyle empati kurun, işçinin hakkı hukuku lehine yazınızda tek bir cümle bile yok, varsa yoksa kışkırtıcı olarak gördüklerinize olan kininiz, çıkın önce işçiyi bıktıran sorunları çözün sonra bu kışkırtıcı gördüklerinizi lanetleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000