10 Eylül 2018, Pazartesi 14:14:47

THY Teknik A.Ş. için kritik tarih!

THY Teknik A.Ş. ile Çelik-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmesinde arabulucu süresi 20 Eylül’de sona erecek. O tarihe kadar taraflar arasında bir uzlaşma olmazsa Teknik A.Ş’de grev süreci başlayacak.
  • Taşörenler ne yapsın keşke teknisyen maaşı enaz 5000 olsun diğer haklarınada iyileştirme olsun taşören maaşınıda enaz 2500 net yapsınlar bazı haklarda tanısalar hiç bir hakkımız yok bi ikramiye yaptılar onada şükür ama asgari ücretin 3/1 ni vermek yıl sonundada fazlasıyla almak nedir ya ne doğru düzgün mesai paramız nede iyi bi ücretimiz var allah tüm taören çalışanlara yadım etsin
  • bastım istifayı thy sizin olsun daha faazla sürünmek istemiyorum bu kaliteyle delta airlines ailesine katıldım umarım aklınız başınıza gelir
  • Yönetim hala %8 de ısrar ederse öncelikli olarak 3. Havalimanına taşınacagımız günü grev günü ilan etmeliyiz,sesimizi duyurmanın en kolay yolu bu bence.Şimdi greve gidemezler diyenler var içinizden belkide haklılar ama bu tis çelik işin son tis’i olmalı disk varken çelik iş sendika degil bunu anlamalı ve oraya toplu halde üye olmalıyız
  • Biz hakkımızı istiyoruz 2 yıl once thy ao zarar ederken teknik kar ediyordu tasarruf dediler eyvallah dedik şirketimize sahip çıktık.Bugün ao da 50 bin kazanan kaptana %56 ver,kabine %20 ver tekniğe %8 vicdanınız kurusun.Bizde yabancı şirketlere gitmezsek bin beter olalım.
  • Aldıgımız istihbarata göre %10 + %10 ve en az 5 bin TL prim verilecekmiş.
  • esb olarak asla grev iş yavaşlatma gibi şeyler yapmayız.bizler işimizi özveriyle yapmaya her daim devam ederiz.büyüklerimiz ne derse o.kargaşaya müsaade yok.esb şirketin yanında.
  • Kimsenin parasında gözümüz yok ancak kazandığımız paranında suanki ekonomik sartlarda pul olmasınada müsademiz yok. Biz bunu çalışarak alın teri dokerek hak ettik. Yalvarmaya da ihtiyacımız yok. "Çalışanın hakkını, teri kurumadan verin!!"
  • Cok cok cok uzadi. Cok cok cok uzattiniz. Amaciniz ne sizin ? Milleti bosuna geriyorsunuz. Bir cok bilen siz misiniz ?
  • taşeron kabin desteği kabin destek tekniyeni teknisyen kabini kabin kokpiti sevmez kıskanır eleştirir yargılar olduysa bu işin sorumlusu hükümet ve yöneticilerdir, ülke zor durumda insanlar zor durumda. ve biz hala ekonomimiz büyüyor kıskanılıyoruz haberlerini okuyoruz
  • Pilotralara verilen 20+30 zam ile birlikte arrival departure daily kontrollerinide versinler. %8 zam verilecekse bizimde üzerimizden bu yükü alsınlar. Bide mümkünse herhangi bir fault durumunda sigortaların yerlerinide ezberlesinler. Biz teknisyenler kimiz ki her fault arızasını çözelim sigortaların yerlerini bilelim.Arızayı giderelim.

THY Teknik A.Ş. ile Çelik-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmesinde arabulucu süresi 20 Eylül’de sona erecek. O tarihe kadar taraflar arasında bir uzlaşma olmazsa Teknik A.Ş’de grev süreci başlayacak.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş ile yetkili Çelik İş Sendikası arasında 30.05.2018 tarihinde başlayan 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri arabulucu sürecinde de tıkandı. Başta ücret zammı olmak üzere bazı sosyal hakları içeren konu başlıkları üzerinde anlaşma sağlanamazken Çelik İş Sendikası ile arabulucu arasındaki son görüşmeden sonra iletişim de kesildi.

Yasal olarak 20 Eylül’de dolacak olan arabulucu süresinde anlaşma sağlanamaması halinde grev sürecine girileceği belirtilirken arabulucunun ortadan kaybolması yasal tarihe kadar anlaşma umutlarını da tüketti.

Şayet 20 Eylül tarihine kadar bir mucize gerçekleşmez ve Çelik İş ile anlaşma sağlanamazsa Teknik A.Ş çalışanları için grev süreci de resmen başlayacak.

ARABULUCU RAPORUNDAN SONRA…

Yasal prosedür gereği arabulucu heyeti raporunu hazırlayarak Çalışma Bakanlığı’na iletecek. Bakanlık ise taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı gerekçesiyle yetkili sendikaya prosedürün uygulanması için resmi yazıyı gönderecek. Sendika bu yazının tebliğ edilmesiyle birlikte resmen grev sürecine girecek ve 6 iş günü içerisinde 60 gün içinde uygulanması koşuluyla grev kararı alacak.

Taraflar arasında anlaşma sağlanamayan maddeler şu şekilde:

Madde 8  SENDİKA ÜYELİĞİNİN GÜVENCESİ
Madde 32  ÜCRET VE ÜCRET ZAMLARI
Madde 35  YILLIK KIDEM VE İŞ TAZMİNATI KADEME TERFİİ
Madde 61  MAZERET İZNİ
Madde 74  EVLENME YARDIMI
Madde 75  SOSYAL YARDIMI
Madde 77  KREŞ YARDIMI
Madde 78  DOĞUM YARDIMI
Madde 79  SEYAHAT YARDIMI
Madde 80  ÖLÜM YARDIMI
Madde 81  İŞ KAZASI, MALULİYET VE ÖLÜM
Madde 103  TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN SÜRESİ VE YÜRÜRLÜĞÜ
Geçici Madde 5  HABOM A.Ş. YILLIK ÜCRETLİ İZİN SÜRELERİ HK.
Ek-1   KIDEM ÜCRET CETVELİ
Ek-2   İŞ TAZMİNATLARI CETVELİ
Ek-3   UÇUŞ TAZMİNATLARI CETVELİ
Ek-4   VARDİYA PRİMİ CETVELİ

THY Teknik A.Ş. için kritik tarih!

Yorumlar Tüm Yorumlar (152)

Taşören ~ 6 yıl önce
Taşörenler ne yapsın keşke teknisyen maaşı enaz 5000 olsun diğer haklarınada iyileştirme olsun taşören maaşınıda enaz 2500 net yapsınlar bazı haklarda tanısalar hiç bir hakkımız yok bi ikramiye yaptılar onada şükür ama asgari ücretin 3/1 ni vermek yıl sonundada fazlasıyla almak nedir ya ne doğru düzgün mesai paramız nede iyi bi ücretimiz var allah tüm taören çalışanlara yadım etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk oglu Türk ~ 6 yıl önce
bastım istifayı thy sizin olsun daha faazla sürünmek istemiyorum bu kaliteyle delta airlines ailesine katıldım umarım aklınız başınıza gelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkish technic ~ 6 yıl önce
Yönetim hala %8 de ısrar ederse öncelikli olarak 3. Havalimanına taşınacagımız günü grev günü ilan etmeliyiz,sesimizi duyurmanın en kolay yolu bu bence.Şimdi greve gidemezler diyenler var içinizden belkide haklılar ama bu tis çelik işin son tis’i olmalı disk varken çelik iş sendika degil bunu anlamalı ve oraya toplu halde üye olmalıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkish technic ~ 6 yıl önce
Biz hakkımızı istiyoruz 2 yıl once thy ao zarar ederken teknik kar ediyordu tasarruf dediler eyvallah dedik şirketimize sahip çıktık.Bugün ao da 50 bin kazanan kaptana %56 ver,kabine %20 ver tekniğe %8 vicdanınız kurusun.Bizde yabancı şirketlere gitmezsek bin beter olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 6 yıl önce
Aldıgımız istihbarata göre %10 + %10 ve en az 5 bin TL prim verilecekmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oldu gülüm ~ 6 yıl önce
Bunu söyleyen kim sana isim ver isim
Yaa ~ 6 yıl önce
Bu 5 bin prim ciklet parasına döndü bize para değil zam lazım zamm oran lazım oran enflasyon kadar hemde her sene 5 bin prim ver verdiğin primin alım gücü hersene yarım kat aşağı düşsün al 5bin ben vereyimde üstüne enflasyon zammına koy ciklet yap çiğne
esb ~ 6 yıl önce
esb olarak asla grev iş yavaşlatma gibi şeyler yapmayız.bizler işimizi özveriyle yapmaya her daim devam ederiz.büyüklerimiz ne derse o.kargaşaya müsaade yok.esb şirketin yanında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teyyare ~ 6 yıl önce
Hostes gibi etek giyer maaş düşük diye Aglaniir durursun
Torpilliye ~ 6 yıl önce
Bu esenboğa kafası neyin kafası arkadaşlar söyleyen olabilir mi kardeş senin eline 30 yılda bi uçak deyiyor bizim istanbulda Anamız ağlıyor İstanbuldan haberin varmı hangi şartta ne tempoda çalıştığımızdan iyimisin ?
Gariplikler ~ 6 yıl önce
Zaten kimse grev yada is yavaslatma hevesinde degil.calisanlarimiz sirketine karsi ne kadar bagli oldugunu her firsatta gosteriyorlar.sorun sirketin calisanlara ayni baglilikta olmamasi.hayatini keser olarak hep bana diyerek yasiyorlar.birazcik testere misali 1 sana 1 bana olmali bu isler.
hat bakım istanbul ~ 6 yıl önce
Hat bakım olarak greve evet hem de sadece zam için değil pass önceliği için itibarımız için
aynen ~ 6 yıl önce
Yüzde 30 için greve evet
Tr ~ 6 yıl önce
Bi çomar daha geldi.. Aynen kardeş sen çalış. Büyüklerin ne derse o. Hakkını bile arayamayan torpilli cahil bir çomarsın sen
Torpilliye ~ 6 yıl önce
Esb de de kucaginiza dusen ilk ucakta ist i ararsiniz; "abi bu ucagin kanadi nerde? Kuyrugunu nasil saga dondurecem?" Diye... Sonra biz burda iyiyiz. Elinize 2 tane esb den adam versek orayi yakar kacarsiniz. Lutfen aklinizi basina devsirip, yaptiginiz isin torpil veya vida sokup takmak, telefonda soylenen sigortayi cekip basmak olmaktan ibaret olmadigini anlayin. Efendiler, sizin EASA'dan bilmem kac euroya aldiginiz lisanslari SHGM'den almak icin en az 8 yilini vermis ve sizin gibi çomarlara "he canim, evet canim" diyerek en az 3 yilini vermis , liseden okul birinciligi ile mezun olmus, universiteden ne kadar zorlama da olsa "tez"li mezun olmus onlarca insan var... ( Oteki yandan 6 + 4 senesini tibba verene uzman cerrah diye hayatimizi bicak makas ile emanet ediyoruz. ) . Sizin icin bu hayattaki en buyuk lutuf B kapisindan iceriye girebilmek iken, bazilari icin bu bir "Spartacus'un Karanlillar Cukuru" dur. Lutfen, ama lutfen bunu , yeaaahhh bu kaptanlar zaten otopilotla uçuyor , hostesler de havadaki garson zaten nagmelerini atarken de dusunun... Yaptiginiz isin de yine o B Kapisi sayesinde gordugunuz DUNYA'daki yerini, sifatini ve onemini dusunun. Ve insan " Bildigi kadarini gorur" ise tekrar dusunun, İYİ'misiniz?
Torpilliye ~ 6 yıl önce
Siz ESB dakilerin hali iyi, cunku "Abi bu ucagin kanadi nerde? Dumeni saga nasil cevirecem? " Diye sorabilecegini herdaim telefonda sarildigininiz birileri (IST) var. Ey Efendiler, Sizin o EASA'dan bilmem kac euroya aldiginiz lisanslari vataninizin SHGM'sinden almak icin, sizin gibi comarlara "evet abim, he canim, evet ucagi rudder yunuslama yaptirir..." Demek zorunda kalan ve 8 yilini seve seve harcayan, liselerinden Birincilik ile mezun olmus ( Siz hic hayatinizda lise birincisi gordunuz mu? ), Univerisdeyi bitririken ne kadar zorlama da olsa "TEZ" yazmis, ama ayni anda hobi olarak da "DRONE" ve "GİNGER" tasarlamis insanlar var. Sizin icin en buyuk lutuf olan "B kapisi'ndan iceriye girebilek" bazilari icin ; "Spartacus'un Karanlik Cukurlari" dir... Lutfen bunu yaptiginiz isin, sizin o "B KAPİSİ" sayesinde gordugunuz "DUNYA" daki yerini dusunerek, ve "Yeahhh, zaten ucagi da otopilot ucuruyor, hostes te kanatli garson zaten" derken bir daha "DUSUNUN". "BİZ" kuresel bir is yapiyoruz, bir daha sorayim kuresel sektor calisanlari; "İYİ"misiniz?
gerçek esb ~ 6 yıl önce
adın esenboğa mı senin esb olarak sendikanın arkasındayız.
ne esb si ~ 6 yıl önce
bunu hangi davar yazdı bilmiyoruz ama esb olarak bu yoruma kesinlikle katılmıyoruz
AVITECH ~ 6 yıl önce
Kimsenin parasında gözümüz yok ancak kazandığımız paranında suanki ekonomik sartlarda pul olmasınada müsademiz yok. Biz bunu çalışarak alın teri dokerek hak ettik. Yalvarmaya da ihtiyacımız yok. "Çalışanın hakkını, teri kurumadan verin!!"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garip ~ 6 yıl önce
Cok cok cok uzadi. Cok cok cok uzattiniz. Amaciniz ne sizin ? Milleti bosuna geriyorsunuz. Bir cok bilen siz misiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 6 yıl önce
taşeron kabin desteği kabin destek tekniyeni teknisyen kabini kabin kokpiti sevmez kıskanır eleştirir yargılar olduysa bu işin sorumlusu hükümet ve yöneticilerdir, ülke zor durumda insanlar zor durumda. ve biz hala ekonomimiz büyüyor kıskanılıyoruz haberlerini okuyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAT BAKIM ~ 6 yıl önce
Pilotralara verilen 20+30 zam ile birlikte arrival departure daily kontrollerinide versinler. %8 zam verilecekse bizimde üzerimizden bu yükü alsınlar. Bide mümkünse herhangi bir fault durumunda sigortaların yerlerinide ezberlesinler. Biz teknisyenler kimiz ki her fault arızasını çözelim sigortaların yerlerini bilelim.Arızayı giderelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000