31 Ocak 2015, Cumartesi 12:19:55

THY RUANDALI BİSİKLETÇİLERE HANGİ ŞARTLARDA SPONSOR OLDU?

Geçtiğimiz hafta Türk Hava Yolları, Orta Afrika ülkelerinden Ruanda'nın bisiklet takımı 'Team Rwanda'ya sponsor olmuş ve Türk bisikletçiler tarafından tepkilerle karşılaşmıştı. Ruanda Bisiklet Takımı ile yapılan sponsorluk anlaşmasının detarlarını THY Ruanda Müdürü Burçin İşler anlattı.
  • Kimse yatırım yapılmasın demiyor tabiki bu Yazılanların hepsi çok mantıklı akla yatıyor ancak biz Türk bisikletçilerin takıldığı konu şu : bu işi yapan onlarca gencimiz var yıldız kategorisinde yarışıp okul harçlığıyla yarışlara giden(gitmeye çalışan) siz tüm bu indirimleri bu sporculara da sağlasanız bunlardan biri uluslararası yarışmalarda Kürsü görse ve sizin reklamınızı gene yapsa bu da sizin tanınmışlığınızı artırmaz mı ? Reklamınızı yapıp bundan getiri sağlayamaz mısınız ? Yıllarca US post service 'ın Bisklet Takım'ı vardı hiç bilinmeyen bir marka mıydı ? Hayır. Kullanılmıyor muydu ? Tabi kullanılıyordu ama ne oldu Bu spora meraklı insanlar sayesinde belki de hiç bir Yatırımı olmayan ülkelerde tanındı misal mi ? Türkiye . Çok uzakta aramaya gerek yok .
  • Kısa bir zaman tanıma fırsatım oldu. Kendisi gerçekten zor şartlarda birşeyler yapmaya çalışan nadir personelimizdir. Başarılar.
  • Allah yolunuzu basarinizi her daim acik etsin Burcin bey.
  • Burçin Beyin iş takibi iyidir , çalıkandır
  • Tebrikler KGL müdürü ve ekibine. Afrika'da zor şartlar altında çalışıp göğzümüzü kabartıyorlar.
  • Yolun açık olsun THY
  • Coknhüzrl, ekonomik ve basarılı bir calışma. Bir tasla 5 kuş vurmuşlar..
  • Türk bisikletçilerine de yapılmasın demiyorum ama Afrika da Air France gibi bilinir firmalar karşısında THY bu şekilde en ucuz yoldan kitlelere ulaşmış oldu. Yani olay kötü değil ticari manada bir başarıdır.
  • Tabiki turklerede sponsor olsa guzel olur.Ancak antlasma sartlari cok iyi buyuk paralar vermemisler.bedavadan forma reklami gibi
  • İşin özü her ülkede bulunan pazarlama ve satis politikası ile alakalı. her ülkede promosyonel ve tanitici aktiviteler yapilmakta. Diger bir deyisle en makul ucretle en fazla tanitimi yapmaya calismaktir.

Geçtiğimiz hafta Türk Hava Yolları, Orta Afrika ülkelerinden Ruanda'nın bisiklet takımı 'Team Rwanda'ya sponsor olmuş ve Türk bisikletçiler tarafından tepkilerle karşılaşmıştı. Ruanda Bisiklet Takımı ile yapılan sponsorluk anlaşmasının detarlarını THY Ruanda Müdürü Burçin İşler anlattı.

Dağ Bisikleti Türkiye (MTBTR) platformunun yöneticileri, THY Ruanda Müdürü Burçin İşler ile Ruanda Bisiklet Takımı'na yapılan sponsorluk anlaşmasının detaylarını öğrenmek için görüşme yaptı. 

THY Ruanda Müdürü İşler, Ruanda Bisiklet Takımı'na sponsor olma hikayesini şöyle anlattı;

Neden?

Yöresel anlamda fayda getirecek sponsorluklar arıyoruz Afrika’da. Burada Türk Hava Yolları ve Türkiye’nin bilinirliği çok az. Ben ilk geldiğimde “Türk nedir?” diye soruyorlardı. Dolayısıyla bilinirliğimizi arttırmak için elimize geçen fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz.

Bu sponsorluk THY’nin Manchester United ya da Barcelona vb sponsorlukları ile mukayese edilebilecek bir şey değil. Onlar küresel sponsorluklar. Keza Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu vb etkinliklere sponsorluklarla da ilgisi yok. Bu daha yöresel anlamda Ruanda’da bilinirligimizi arttıracak, Ruanda özelinde fayda getirmesini beklediğimiz bir anlaşma.

Sponsorluk Nasıl Gerçekleşti?

Takımın yöneticisi Jonathan Boyer, Fransa Turu’na katılmış (1981) ilk Amerikalı. Bir uçuşlarında fazla bagaj ücreti almamızdan sonra şikâyette bulunmak için bize geldi. Ücret almamanın mümkün olmadığını, fakat sponsorluk departmanına yazıp, sponsor olmamız durumunda belli indirimler ve ücretsiz bisiklet taşımanın mümkün olabileceğini söyledim. Sponsorluk departmanı şartları kabul etti.

Şartları Neler?

Forma reklamı karşılığında biletlerde %40 indirim ve bisikletlerin yarışmalara ücretsiz taşınması konusunda anlaştık. Anlaşma 2015 sonuna kadar geçerli, iki taraf da memnun kalırsa devam edebilir.

Ne Getirdi?

Sponsorluğumuz Ruanda’da bugüne kadar yaptığımız üç yıllık reklam faaliyetlerinden daha fazla ses getirdi, gazete manşetlerinde haber oldu. Yüzbinlerce dolar harcasak yapamayacağımız reklamı yaptık.

Takım başka havayolları yerine şu anda sadece THY ile uçuyor. Yılda 50-60 bin dolarlık bilet alan insanlar. Bu meblâğ, Ruanda gibi bir pazarda ciddi bir rakam. Artık daha fazla yarışlara gidebiliyorlar, seyahat bütçelerini düşürdük, bölgede bisiklet sporuna da katkımız oldu.

Yarışma

Takım sponsorluğu resmileşmeden önce takım yöneticileri ile konuştuk, “bu tarz bir yarışma düzenlesek, Türkiye’den gelecekleri takımla beraber misafir eder misiniz?” dedik, onlar da “çok mutlu oluruz” dediler.

Mart başında iki kişi gelecek ve Ruanda’da THY’nin misafiri olacaklar. Hem burayı gezecekler, hem de takımla beraber keyifli 2 gün geçirecekler.

THY RUANDALI BİSİKLETÇİLERE HANGİ ŞARTLARDA SPONSOR OLDU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Herkes ister ~ 9 yıl önce
Kimse yatırım yapılmasın demiyor tabiki bu Yazılanların hepsi çok mantıklı akla yatıyor ancak biz Türk bisikletçilerin takıldığı konu şu : bu işi yapan onlarca gencimiz var yıldız kategorisinde yarışıp okul harçlığıyla yarışlara giden(gitmeye çalışan) siz tüm bu indirimleri bu sporculara da sağlasanız bunlardan biri uluslararası yarışmalarda Kürsü görse ve sizin reklamınızı gene yapsa bu da sizin tanınmışlığınızı artırmaz mı ? Reklamınızı yapıp bundan getiri sağlayamaz mısınız ? Yıllarca US post service 'ın Bisklet Takım'ı vardı hiç bilinmeyen bir marka mıydı ? Hayır. Kullanılmıyor muydu ? Tabi kullanılıyordu ama ne oldu Bu spora meraklı insanlar sayesinde belki de hiç bir Yatırımı olmayan ülkelerde tanındı misal mi ? Türkiye . Çok uzakta aramaya gerek yok .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarılar ~ 9 yıl önce
Kısa bir zaman tanıma fırsatım oldu. Kendisi gerçekten zor şartlarda birşeyler yapmaya çalışan nadir personelimizdir. Başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bisiklet ~ 9 yıl önce
Allah yolunuzu basarinizi her daim acik etsin Burcin bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Burçin Beyin iş takibi iyidir , çalıkandır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tebrikler KGL müdürü ve ekibine. Afrika'da zor şartlar altında çalışıp göğzümüzü kabartıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yolun açık olsun THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok güzel ~ 9 yıl önce
Coknhüzrl, ekonomik ve basarılı bir calışma. Bir tasla 5 kuş vurmuşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Türk bisikletçilerine de yapılmasın demiyorum ama Afrika da Air France gibi bilinir firmalar karşısında THY bu şekilde en ucuz yoldan kitlelere ulaşmış oldu. Yani olay kötü değil ticari manada bir başarıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tabiki turklerede sponsor olsa guzel olur.Ancak antlasma sartlari cok iyi buyuk paralar vermemisler.bedavadan forma reklami gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pazarlama ve satış ~ 9 yıl önce
İşin özü her ülkede bulunan pazarlama ve satis politikası ile alakalı. her ülkede promosyonel ve tanitici aktiviteler yapilmakta. Diger bir deyisle en makul ucretle en fazla tanitimi yapmaya calismaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000