09 Kasım 2016, Çarşamba 21:49:04

THY rakamları açıkladı

Türk Hava Yolları 2016 yılının ilk dokuz ayında 22.7 milyar TL toplam gelir elde etti.
  • Boeing 777-200LR uçabilir Sydneye
  • diger firmalar battıgı gibi derhal IST-ESB B777 seferlerine baslanmalı,o bilet fiyatları ile kısa surede buyuk ivme yakalanır
  • Be yaptiginiz belli deil valla yalanmi dogrumu
  • Bugün açıklanan rakamlarla birlikte Airbus A320 uçaklarında NEO ve CEO farkı ciddi şekilde ortaya çıkmış oldu. THY CEO uçaklarla sefer yaparken iki katı fiyata bilet satmasına rağmen Ocak'tan bu yana ciddi zarar içinde, NEO kullanan Pegasus ise durumu büyük ölçüde toparladı üstelik bilet fiyatları THY'nin yarısı seviyesinde
  • THY derhal Atlanta, Seaatle, Dallas, Georgia, Minesota, Arizona, Sydney ve Auckland seferlerine başlamazsa tekrar kara geçmesi oldukça zor olacak
  • Thy kap ta açıkladığı bilançosunda toplam 1 milyarın üzerinde net zarar açıkladı. Bu 9 ay için. Havacılığı bilen ve çalışmış herkes bilirki high sezonda kar edemeyen şirket zararın dik alasını yıl sonunda açıklar. İstediğin kadar sakla airporthaber istediğin kadar reklam alım kaygısını da düşsen thy zarar etti. Kıvırmanın manası yok.Yani korkunun ecele faydası yok. Haberin verilme şeklide çok manidar ayrıca. Bu arada thy'nin toplam yükümlülüğü sadece 41milyar tlcik.Hadi bakalım halk halkın yolu için eller cebe.Bu arada akıllı olduğunu düşünüp bu yükümlülüğün karşılığı uçak olarak var diyecek arkadaşlar. Şu an türkiyenin muhtelif alanlarında 30 uçak yatıyor. Bilen bilir. :)
  • 3. çeyrekte kar etmiş, haliyle yaz sezonu..nedir birbirinizi yedinizi yahu :)ilk iki çeyrekte zarar var.oda açıklandı.basit bir cebir hesabı size kalan :)
  • Icerigi anlasilmayan thy yoneticilerini kurtarmaya yonelik sacma sapan bir yazi
  • REVİZE EDİLEN BÜTÇEYİ GÖREBİLİRSEK BELKİ DAHA İYİ ANLAYACAĞIZ. ANLAMAMAMI MAZUR GÖRÜN THY İLK ALTI AYDAKİ ZARARINI TEM-AUG-EYL AYLARINDA KAPATTI MI? ŞİMDİ KARDA MI? ZARARDA MI? AKLIMIZI KARIŞTIRDINIZ.
  • THY'nin basın bültenini okuyan cahil de kar etti sanar. Aç KAP'ta bi bak 9 aylıkta 1,3 milyar zarar var. Neyi kimden saklıyorsunuz? Kağıt borsada yerlerde sürünüyor.

Türk Hava Yolları 2016 yılının ilk dokuz ayında 22.7 milyar TL toplam gelir elde etti.

Türk Hava Yolları’nın 2016 yılı ilk dokuz aylık konsolide mali tabloları Borsa İstanbul’a gönderildi. Toplam gelirleri önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artarak 22.7 milyar TL’na ulaştı. Temmuz-Eylül döneminde ise 8.7 milyar TL toplam
gelir elde edildi.

Temmuz ayında revize edilen Bütçe ile karşılaştırıldığında, Temmuz-Eylül döneminde 762 milyon TL olan esas faaliyet karı beklenenin üzerinde gerçekleşti.

Özellikle Avrupa ve Orta Doğu’da yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklar, artan küresel ve bölgesel riskler havacılık talebini olumsuz etkileyerek birim gelirler üzerinde baskı yarattı. Aynı zamanda akaryakıt maliyetlerinin düşük seviyede devam etmesi de sektördeki toplam kapasitenin ve dolaylı olarak rekabetin yüksek düzeyde kalmasına sebep olurken, talebin zayıf seyrettiği bu dönemde bilet fiyatlarına yansıyarak gelir kaybına neden oldu. Tüm bu faktörlerin etkisiyle 2015 yılı ilk dokuz ayda 2.523 milyon TL esas faaliyet karı olan Türk Hava Yolları 2016 yılının ilk dokuz ayında 444 milyon TL esas faaliyet zararı açıkladı.

Türk Hava Yolları sektördeki yoğun rekabete, Türkiye’ye ve Avrupa’ya direkt yolcu trafiğini doğrudan etkileyen jeopolitik istikrarsızlıklara rağmen 2016 yılının ilk dokuz ayında yüzde 14 kapasite (arz edilen koltuk km) artışı gerçekleştirdi.

Dünya’nın en büyük uçuş ağına sahip olması ve ikincil şehirlere uçabilme yeteneği sayesinde Türk Hava Yolları aktif kapasite yönetimi uygulayarak, transfer potansiyeli yüksek noktalarda da kapasiteyi artırmak, hızlı kararlarla network katkısı yüksek yeni hatlar açmak gibi birçok önlem aldı. 

THY rakamları açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

Kerem ~ 6 yıl önce
Boeing 777-200LR uçabilir Sydneye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airarizair ~ 7 yıl önce
diger firmalar battıgı gibi derhal IST-ESB B777 seferlerine baslanmalı,o bilet fiyatları ile kısa surede buyuk ivme yakalanır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Be yaptiginiz belli deil valla yalanmi dogrumu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NEO-CEO farkı ~ 7 yıl önce
Bugün açıklanan rakamlarla birlikte Airbus A320 uçaklarında NEO ve CEO farkı ciddi şekilde ortaya çıkmış oldu. THY CEO uçaklarla sefer yaparken iki katı fiyata bilet satmasına rağmen Ocak'tan bu yana ciddi zarar içinde, NEO kullanan Pegasus ise durumu büyük ölçüde toparladı üstelik bilet fiyatları THY'nin yarısı seviyesinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Pegasus sadece 4 A320 neo kullanıyor. Ayrıca Pegasus un Thy ye göre yarı fiyata bilet satması low cost olmasıyla alakalı ki bazı zamanlarda Pegasus Thy den bile pahalı bilet satabiliyor. Thy ile Pegasus u kıyaslamak elma ile armutu kıyaslamaya benziyor. Thy nin 300 den fazla uçağı var, 5 kıtada operasyonu var ve milyonlarca transit yolcusu var. Sadece yolcu hizmeti bile çok büyük bir gider kalemi Thy için. Pegasus ise Avrupa ağırlıklı olmak üzere Avrupa, Asya ve Orta Doğu da operasyon yürüten bir firma. Transit yolcuları daha çok yurt içinden sağlıyor. Filosu toplamda 3 tip uçaktan oluşuyor ve hepsi dar gövde uçaklar. Uçak içi hizmet ücrete tabi. Bu koşullarda iki firmayı kıyaslamak sağlıklı olmaz.
bilmiş ~ 7 yıl önce
Pegasus daha neo sunu temmuz sonunda ucurmaya başladı 1 tane. Ne ucakmis arkadaş tek başına zararı kurtarmış. Birazcık akıl lütfen.
Ekonomik ucaklar ~ 7 yıl önce
THY maalesef 787, A 350, A 320neo gibi ekonomik ucaklara yatirim yapmakta cok gec kaldi ve rakipler bu ucaklari kullanmaya basladikca fark belirginlesiyor.
Bilmiş'e ~ 7 yıl önce
Siz önce filoda kaç tane Neo olduğunu doğru BİLİN de ;)
THY ~ 7 yıl önce
THY derhal Atlanta, Seaatle, Dallas, Georgia, Minesota, Arizona, Sydney ve Auckland seferlerine başlamazsa tekrar kara geçmesi oldukça zor olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Havacılıktan bihabersin galiba. Atlanta seferleri zaten var. O ABD deki şehirlerden Thy ye uygun bir Seattle ve Dallas var. Sydney ve Auckland içinse Thy de ona uygun menzilli bir uçak yok.
BirTost ~ 7 yıl önce
Bence Seattle konusunda siz de bi habersiniz. Emirates in o noktaya günde 2 sefer yapan uçağı hali hazırda var zaten, evet pazar payı büyük ama yedirmezler. O bölgede uçulabilecek en doğru yer Vancouver dır. Emirates çok istemesine rağmen uçamıyo Air Canada taş koymuş vaziyette, ama THY uçuş iznini çoktan aldı bile...
külliyen zarar ~ 7 yıl önce
Thy kap ta açıkladığı bilançosunda toplam 1 milyarın üzerinde net zarar açıkladı. Bu 9 ay için. Havacılığı bilen ve çalışmış herkes bilirki high sezonda kar edemeyen şirket zararın dik alasını yıl sonunda açıklar. İstediğin kadar sakla airporthaber istediğin kadar reklam alım kaygısını da düşsen thy zarar etti. Kıvırmanın manası yok.Yani korkunun ecele faydası yok. Haberin verilme şeklide çok manidar ayrıca. Bu arada thy'nin toplam yükümlülüğü sadece 41milyar tlcik.Hadi bakalım halk halkın yolu için eller cebe.Bu arada akıllı olduğunu düşünüp bu yükümlülüğün karşılığı uçak olarak var diyecek arkadaşlar. Şu an türkiyenin muhtelif alanlarında 30 uçak yatıyor. Bilen bilir. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kinaci geldi ~ 7 yıl önce
Hangi renk vereyim kinani. Biryerlerine yakman icin. THY zarar aciklasa herhalde cikip oynayacaksin. Yaziklar olsun sen ve senin gibilerin zihniyetine...
Kinaciya ~ 7 yıl önce
THY zarar aciklamis zaten, adam da elestirmis iste, zihniyetinde ne var? Kotu yonetimin sonucu olarak zarar ettigini dusunmus, ne var kardesim bunda? Ozel sirket olsa "Sana ne!" desen olur ama hukumetin kontrolunde tuttugu yari ozel statude bir sirket icin herkes elestiride bulunabilir, bundan sana ne! Asil senin gibi elestiri zul gorenlerin zihniyetine yazik, 19.yy'da Osmanli'da bile elestirel dusunce su ana gore daha fazla deger goruyordu toplumda.
kınacı geldi ~ 7 yıl önce
Sayın kınacı sana allah tekdir desem sırf sana ucu dokunuyor diye hayır diyeceksin. Canım arkadaşım yiğidi öldür hakkını ver eyvallah, ama şunu unutma agresif büyüme illa da karlı büyüme demek değil. Bak şekil a bulunduğun ülkede yanlış bir karar yanlış bir söz senin bütün ekonomik hedeflerini alt üst eder. Bunun ötesinde evet kar ederken hepimiz gururlandık sevindik alkışladık, ama geleni görmeyip kafanı kuma gömüp ben büyümeye devam ederim takmam dersen, işte bu şekilde zarar ettiğinde aynı delikanlılığı gösterip eleştirilere göğüs gereceksin. Öyle sayılarla cambazlık yapıp insanları aptal yerine koymayacaksın. Şu an havacılık bir uçak düşürülmesi sonucu kan ağlıyor. Tekrar ediyorum haklı haksız sen haticeye değil neticeye bak. Başaran Ulusoy TV ekranlarından uçak düşürüldükten sonra bir açıklama yaptı toparlanma 3 yıl sürer diye sen bunları dinleme ondan sonra cocuk gibi kına topaç de bebek de hiç farketmez. İlk önce gerçekleri kabul etmeyi öğren gerisi kendiliğinden gelir. Syglrmla
kartal61 ~ 7 yıl önce
3. çeyrekte kar etmiş, haliyle yaz sezonu..nedir birbirinizi yedinizi yahu :)ilk iki çeyrekte zarar var.oda açıklandı.basit bir cebir hesabı size kalan :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengaver ~ 7 yıl önce
Icerigi anlasilmayan thy yoneticilerini kurtarmaya yonelik sacma sapan bir yazi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
REVİZE BÜTÇE ~ 7 yıl önce
REVİZE EDİLEN BÜTÇEYİ GÖREBİLİRSEK BELKİ DAHA İYİ ANLAYACAĞIZ. ANLAMAMAMI MAZUR GÖRÜN THY İLK ALTI AYDAKİ ZARARINI TEM-AUG-EYL AYLARINDA KAPATTI MI? ŞİMDİ KARDA MI? ZARARDA MI? AKLIMIZI KARIŞTIRDINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 7 yıl önce
İlk 6 ayda 1.894.000.000 zarar var. Sonraki 3 ayda 548.000.000 kar var var. 9 ay toplamında 1.346.000.000 zarar var. Geçen yıl ilk 9 ayda 2.375.000.000 kar vardı.
tk ~ 7 yıl önce
e işte bizde onu soruyoruz eyirporthaber'e hani hissedarlar ya bizden daha iyi bilirler revize bütçeyi. kar zararı. bol keseden mi atıyorlar görücez yakın zamanda.
HE ~ 7 yıl önce
THY'nin basın bültenini okuyan cahil de kar etti sanar. Aç KAP'ta bi bak 9 aylıkta 1,3 milyar zarar var. Neyi kimden saklıyorsunuz? Kağıt borsada yerlerde sürünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000