11 Ekim 2018, Perşembe 11:02:36

THY pilotu yetersiz kaldı... Yolcular uçaktan indirildi!

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Kahramanmaraş seferini gerçekleştirecek yolcu uçağı ekip planlamadan kaynaklanan sorun yüzünden 2 saat rötara girdi.
  • pilotun kabahati nedir burada bana biri desin? pilotun cat c si yoksa bu onun yetersiz olduğunu mu gösterir? muhtemelen pilot kendi demiştir "benim cat c eğitimim yok uçamam" diye. olay sadece o kategoride eğitimi olmaması. bu olaysa birini suçlayacaksanız önce ekip planlamayı sonra da thy eğitim sorumlularını suçlayın zira pilotun bir kabahati yok gibi.
  • amcası dayısı olan yetersiz torpilliler ve diğer yanda bizim gibi kimi kimsesi olmayanlar, Allahınızdan bulun inşallah tabii eğer varsa...
  • artik planlama icin bir onlem slinacak mi aidiyet duygusunu yok ettiler sirkette
  • Thy eğitimleri arasına kaptanlarına insanlık dersi eğitiminide programına eklemeli vermeli...adamlar dünyayı ben yararttım hesabı selamdan acizler:)
  • Ekip planlama değil aslen ekip planlayamama Kişiye göre planlama Gıcık olduğuna geçirme uçuşlar İnşşallah düzelir
  • Pazartesi akşamı saat 11:00 de bir yolcumu karşılamak için AHL dış hatlar geliş katında idim. Uçuş rötar yaptığından 1 saatten fazla beklemek zorunda kaldım. O arada 10 larca kaptan ve F/O çıkış yaptı. Kimse kusura bakmasın ama hepsi dağılmış vaziyette, saç baş bir tarafta, elbiseler dağılmış, kaptanların hepsi göbekli, ayakkabılar boyasız, F/O lar bir garip, gözüm hiçbirini tutmadı doğrusu. Hele o hafiften geçkin kaptanlar yokmu uzun dağınık saçlı, kardeşim madem saçını uzun seviyorsun bari topla birşey yap darmadağın gezme ortada. Eskiden daha bir karizması vardı bu işin.
  • Bizde Cat A kategorisinde uçabilen kaç kaptan var acaba?
  • Dünyafan haberi yok. Verseler gidecek uçağı
  • Genel müdürlükteki yönetici maaşları 2000TL olursa bu iş çözülür :)
  • Hocam niye lvo eğitimi vermiyorsunuz pegasusun verdiği gibi. Pilotlarınıza güvenmiyor musunuz yoksa

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Kahramanmaraş seferini gerçekleştirecek yolcu uçağı ekip planlamadan kaynaklanan sorun yüzünden 2 saat rötara girdi.

Atatürk Havalimanı'ndan Kahramanmaraş'a planlanan TK2200 sefer sayılı uçuşun yolcuları uçağa alım işlemi sonrasında beklenmedik bir sürprizle karşılaştı. TC-JHS kuyruk tescilli uçağın kokpit ekibinde görevli pilotun varış meydanına (Kategori C) iniş için gerekli eğitimi almadığı gerekçesiyle ekip değişikliğine karar verildi.

Yolcular, "Ekip değişikliği nedeniyle uçağın yaklaşık 2 saat rötarlı kalkacağı" bilgisi verilerek bekleme salonuna alındı. Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'ne getirilen yolculara yiyecek ve içecek ikramı yapıldı.

Bugün saat 09:00'da kalkış yapması planlanan TK2200 sefer sayılı uçağın 2 saatlik gecikmeyle saat 11:00'da İstanbul'dan kalkarak Kahramanmaraş'a hareket edeceği öğrenildi.

©AirportHaber.com



THY pilotu yetersiz kaldı... Yolcular uçaktan indirildi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Sahin ~ 5 yıl önce
pilotun kabahati nedir burada bana biri desin? pilotun cat c si yoksa bu onun yetersiz olduğunu mu gösterir? muhtemelen pilot kendi demiştir "benim cat c eğitimim yok uçamam" diye. olay sadece o kategoride eğitimi olmaması. bu olaysa birini suçlayacaksanız önce ekip planlamayı sonra da thy eğitim sorumlularını suçlayın zira pilotun bir kabahati yok gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetersiz torpilliler ~ 5 yıl önce
amcası dayısı olan yetersiz torpilliler ve diğer yanda bizim gibi kimi kimsesi olmayanlar, Allahınızdan bulun inşallah tabii eğer varsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ~ 5 yıl önce
artik planlama icin bir onlem slinacak mi aidiyet duygusunu yok ettiler sirkette

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pompacı ~ 5 yıl önce
Thy eğitimleri arasına kaptanlarına insanlık dersi eğitiminide programına eklemeli vermeli...adamlar dünyayı ben yararttım hesabı selamdan acizler:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 5 yıl önce
Aynen kardesim on numara yorum
Ekip Planlayamama ~ 5 yıl önce
Ekip planlama değil aslen ekip planlayamama Kişiye göre planlama Gıcık olduğuna geçirme uçuşlar İnşşallah düzelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan Sabri ~ 5 yıl önce
Pazartesi akşamı saat 11:00 de bir yolcumu karşılamak için AHL dış hatlar geliş katında idim. Uçuş rötar yaptığından 1 saatten fazla beklemek zorunda kaldım. O arada 10 larca kaptan ve F/O çıkış yaptı. Kimse kusura bakmasın ama hepsi dağılmış vaziyette, saç baş bir tarafta, elbiseler dağılmış, kaptanların hepsi göbekli, ayakkabılar boyasız, F/O lar bir garip, gözüm hiçbirini tutmadı doğrusu. Hele o hafiften geçkin kaptanlar yokmu uzun dağınık saçlı, kardeşim madem saçını uzun seviyorsun bari topla birşey yap darmadağın gezme ortada. Eskiden daha bir karizması vardı bu işin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khan ~ 5 yıl önce
Ne alakası var şimdi? Bir sürü fasa fiso şey yazmışsın, saç baş dağınıklık, rötarla ne alakası var şimdi? Saç baş düzgün kafa dağınık bir yorum olmuş, kusura bakma.
Alouette ~ 5 yıl önce
Bizde Cat A kategorisinde uçabilen kaç kaptan var acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot 'da ~ 5 yıl önce
Dünyafan haberi yok. Verseler gidecek uçağı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maaşlar düşsün ~ 5 yıl önce
Genel müdürlükteki yönetici maaşları 2000TL olursa bu iş çözülür :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bahri ~ 5 yıl önce
Adamla konusuyorum diyor ki bu hafta gm de toplasan 20 dk iş yapmadim bi iki mail attım o kadar. Bu adam bu ay 8500 aldı. Haftaya da daha fenası olacak. Bolum degistiriyor. İş disiplini budur ne yazık ki
Hocam ~ 5 yıl önce
Hocam niye lvo eğitimi vermiyorsunuz pegasusun verdiği gibi. Pilotlarınıza güvenmiyor musunuz yoksa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000