13 Kasım 2017, Pazartesi 15:10:54

THY personeli işinden ne kadar memnun?

Türk Hava Yolları personeliyle yapılan memnuniyet ve bağlılık araştırması sonuçları belli oldu. Peki, THY çalışanları ne kadar mutlu?
  • Yorumlara şöyle bir baktımda, ya sizin insanların dış görünüşleri ile zorunuz nedir ki, herkes istediği gibi giyinir, sakal bırakır size ne. Önemli olan insanın dışı değildir, içi içi. Önce insan olmayı öğreneceksiniz, sizin yüzünüzden yıllarca bu ülke bir arpa boyu yol alamıyor. Ülkeyi insanların dış görünüşüne ayrıştırıyorsunuz, insanların dış görünüşlerini değiştirmeyi çalışacağınıza ilk önce o hastalıklı kafanızı düzeltin.
  • Trol yazısı gibi gorunuyor. Birileri kpt fo müh yer personeli teknik rumuzları ile atıp tutuyor thy personeli kardeştir nokta.
  • 3 ayda bir ikramiye al,parası zamanı olanın bile gezemediği memleketleri gez,ayda 80-100 saat çalış sonra memnun olma! Şükürsüzlük bu olsa gerek
  • Yorumlara bak. İnsanları dış görünüşüyle ne de güzel yargılıyorsunuz? Üç beş tane mini etekli olsaydı hakaderek geldi olacaktı dimi? Sizin gözünüzde herkes işe yaramaz. Memnunuz kardeşim allah şirketimize zeval vermesin. Beğenmeyen varsada bırakır gider .
  • Kabini zorlasalar fotograftan cikarcaklarmis nerdeyse hatir gonul almislar. Buna da sukur. Fotograf zaten sirketin ozetidir arkadaslar. Psikolojidir
  • Kilik kiyafet yonetmeligi mi degismis de haberimiz yok!!!
  • ya neden bahsediyorsunuz? kokpit çoğunlukla değerlendirmeye bile katılmıyor, siz öyle medyatik etkinlikler düzenleniyor anca... çok yazık, gerçek sorunlar hasıraltı ediliyor ama günün birinde bu sorunlar ciddi bas ağrıtacak
  • Bu tipitip tarz nedir ya :)))) Thy nin en gösterişli yüzü gercekten kabin ve kokpit.... Ucucu ekipler yer egitim görevlerinde de o kadar sık giyiniyorlar ki.. Farklarını ortaya koyuyorlar...bu perişanlar hep perişan :))))
  • Kirli sakal-biyik kombinaslu kravatsiz kiyafetler! Gomlek ust dugmeleri acik ve pantolon disinda! Diz yapmis kotvari pantolon! Goz kanatiyor...
  • Ne aidiyet ne mutluluk ancak torpil, referans ve kul hakkı yeme var!

Türk Hava Yolları personeliyle yapılan memnuniyet ve bağlılık araştırması sonuçları belli oldu. Peki, THY çalışanları ne kadar mutlu?

15 bin 540 THY personelinin katıldığı çalışan memnuniyeti ve bağlılığı araştırması 2017 sonuçlarına göre yüzde 78 ile çalışan bağlılığında, yüzde 90 ile çalışan memnuniyetinde Türkiye’nin en iyi işyerleri arasında yer aldı.

Araştırma sonuçlarını kapsamlı bir çalıştayda açıklayan THY üst yönetimi, performans ve çalışma ortamı gibi geliştirilmesi gereken alanlara yönelik çalışma da başlattı.

POZİTİF DENEYİMLER PERSONELİ TUTMAYA YARDIMCI OLUYOR

Bundan 20 yıl önce bir işe girdiğinizde bu kariyerinizin geri kalanını nerede geçireceğinizi gösteren devasa bir seçim anlamına geliyordu. O günlerde bir işte çalışmayı sürdürmek için sosyal hakların sizi tatmin etmesi ve iş yerinde mutlu olmanız yeterliydi.

İnsan kaynaklarının altın çağında ücret ve diğer haklar çalışanın sadakatini sağlamak için anahtar olarak kullanılırdı. Çalışanların memnuniyetini artırmak için bu alanlara odaklanan global markalar için bağlılık öncelikli yatırım alanlarından biri olmaktan hayli uzaktı. Mutlu olduğunuzda kurumsal bağlılık kendiliğinden gelişiyordu. Aradan geçen zaman her şeyi değiştirdi. Bugün, özellikle yetişen genç nesillerle birlikte kurumlar, çalışan sadakatini korumakta oldukça zorlanıyor. 2000’li yıllarda doğanların iş dünyasındaki ağırlığının daha da artacağı 2020’li yıllardan itibaren bu durumun global markalar açısından büyük bir sıkıntı haline geleceği tahmin ediliyor. Son dönemdeki araştırmalar çalışanların görev yaptıkları kurumla ilgili pozitif deneyimlerinin artmasının mutluluğun ötesinde onları iş yerinde kalma konusunda istekli kıldığını da ortaya koyuyor.

ÇALIŞAN BAĞLILIĞININ ÖNEMİ ARTIYOR

Çalışan memnuniyeti yerine çok daha geniş kapsamlı bir kavram olan çalışan bağlılığın kullanılmaya başlanması bu gelişmenin en önemli yansımalarından biri.

Alanın uzmanlarından Prof. Dr. Acar Baltaş, İnsan Kaynakları biriminin çok önem verdiği benzer araştırmaların pek çok kurumda yapıldığını, ne var ki sonuçları çalışanlarla paylaşılmadığı ve üst yönetim tarafından sahiplenilmediği için bu çalışmaların kurumlara yeteri ölçüde katkı sağlayamadığını söylüyor.

Baltaş'a göre bütünü ancak birkaç kişi tarafından okunan raporların etkisi de oldukça sınırlı. Çalışan memnuniyeti anketimizin şeffaf bir şekilde açıklanması ve bu yönde verilen mesajlar üst yönetimimizin konuyu ne kadar sahiplendiğini ortaya koyuyor.

Anketten çıkan sonuçları değerlendiren THY Genel Müdürü Bilal Ekşi başta olmak üzere şirketin tüm üst yönetimi THY genelinde geliştirilmesi gereken alanlara yönelik adımların hızla ve kararlılıkla atılacağını açıklamış olması da büyük önem taşıyor.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 90’I MUTLU

Yapılan araştırma sonucuna göre ankete katılan THY çalışanlarının yüzde 90’ı Türk Hava Yolları’nda çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken, yüzde 93’ü THY A.O’nun bir parçası olmaktan gurur duyuyor.

Yine ankete katılanların yüzde 87’lik bölümü yaptığı işin beceri ve deneyimlerine uygun olduğunu ifade etti. Çalışanların yüzde 91'i çevrelerinde çok iyi bir itibarlarının olduğunu belirtti.

Araştırmanın dikkat çeken sonuçlarından birisi de THY çalışanlarının şirket tarfından verilen sözlerin tutulmasına yönelik verilen cevaplardı. Çalışanlardan yüzde 67'si "Ortaklığımız çalışanlarına verdiği sözü tutar" şeklinde yanıt verdi. Personelin yüzde 47'si "Yüksek performanslı çalışanlar iyi kariyer fırsatları sunuyor" dedi.

Geleceğe yönelik kariyer olanaklarını olumlu görenlerin sayısı ise yüzde 55'te kaldı.

©AirportHaber.com

THY personeli işinden ne kadar memnun?

Yorumlar Tüm Yorumlar (113)

D. ~ 6 yıl önce
Yorumlara şöyle bir baktımda, ya sizin insanların dış görünüşleri ile zorunuz nedir ki, herkes istediği gibi giyinir, sakal bırakır size ne. Önemli olan insanın dışı değildir, içi içi. Önce insan olmayı öğreneceksiniz, sizin yüzünüzden yıllarca bu ülke bir arpa boyu yol alamıyor. Ülkeyi insanların dış görünüşüne ayrıştırıyorsunuz, insanların dış görünüşlerini değiştirmeyi çalışacağınıza ilk önce o hastalıklı kafanızı düzeltin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercek fo ~ 6 yıl önce
Trol yazısı gibi gorunuyor. Birileri kpt fo müh yer personeli teknik rumuzları ile atıp tutuyor thy personeli kardeştir nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VASAT ~ 6 yıl önce
3 ayda bir ikramiye al,parası zamanı olanın bile gezemediği memleketleri gez,ayda 80-100 saat çalış sonra memnun olma! Şükürsüzlük bu olsa gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 6 yıl önce
80 saat dediğin uçuş saati, mesaiyi de hesaplasana sen hele. o zaman kaç saat çalışıyormuşuz gör bakalım. memnuniyet sadece para ile olmuyor genç. insanın memnun olması için kendisini çalıştığı yerde güvende hissetmesi lazım. şükür şükür iyi bellemişsiniz şu lafı. ağzınıza dolamayın şu kelimeyi. kafanız kopsa buna da şükür diyeceksiniz. insanları şükür diye diye yerinde saymaya alıştırdınız. siz şükür derken millet daha iyisi için çalışıyor be. memleketi keyfimizden mi geziyoruz sanıyorsun sen? ayrıca o gezdiğimiz yer her zaman paris berlin olmuyor hatırlatayım. hayır ne saçma bir yorum. aldığımız parada gözün var, yediğimizde gezdiğimizde gözün var, çalıştığımızda gözün var. bir uçucu personel bulamazsın ki ne var ya tüm gün oturuyorlar masa başında desin. çünkü bizim insanlara saygımız var, yaptıkları işlere saygımız var. daha neler derdim de neyse...
Ahmet ~ 6 yıl önce
Thy calisanlari kadar kalifiye ol easa part bilmemneleri al ver egitimini sinavini zartini zurtunu uluslararasi sertifikalari tamamla gel sende bu sartlarda calis hadi ikile
Daha Vasat ~ 6 yıl önce
7 yıl uctuktan sonra kendi isteğimle kendi işimi kurarak ayrıldım. hadi mesaileride koy hatta ve hatta eve gidip gelirken yolda katettiğin zamanıda. Yinede ulke genelindekilerle kıyaslanamaz.Elbette ileri gidin gözü olan yok hakkınızı arayın,Mesela insanları rapor edip yuzune gulmek yerine(lafım meclisten dısarı) ama piyasada baskalarının 15 gunde calıstıgını sen 1 ayda calısıp boşlarında paslarla zetlerle sağı solu geziyorsan bence şükret.boşunda sahile çay içmeye gidemeyen var.sosyal medyada avrupada boşlarda çekilen kahve selfielerinden geçilmiyor. Hala memur arkadaşlarım var.ama az sağa sola bakın birgun o köşelere düşersem ne olur diye hala beğenmemek ne diye? itiraz et hak ara, ama yok işimden paramdan olurum diye yapmıyorsan da ağlama bence!beğenmediğin afrika yatılarında gecen yatışında insanlar sürünüyor istanbul topraklarında bacım
KA ~ 6 yıl önce
Yorumlara bak. İnsanları dış görünüşüyle ne de güzel yargılıyorsunuz? Üç beş tane mini etekli olsaydı hakaderek geldi olacaktı dimi? Sizin gözünüzde herkes işe yaramaz. Memnunuz kardeşim allah şirketimize zeval vermesin. Beğenmeyen varsada bırakır gider .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memnun ~ 6 yıl önce
sen tabi ki memnun olacaksın. Bir baltaya sap olamamış adamlar sırf torpilli diye işe alınıp uzman-müdür yapılıyor. E tabi memnun olacaksınız...yatın kalkın dua edin dayınıza!
nfgb ~ 6 yıl önce
DEMEKKİ SENDE TORPİLLE GİRENLERDENSİN.YOKSA SENİN GİBİ BAĞNAZ KAFALILARI BU ŞİRKETİN ÖNÜNDEN BİLE GEÇİRMEZLER.!!!!
MahmudTruth ~ 6 yıl önce
Kabini zorlasalar fotograftan cikarcaklarmis nerdeyse hatir gonul almislar. Buna da sukur. Fotograf zaten sirketin ozetidir arkadaslar. Psikolojidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ironi ~ 6 yıl önce
Kilik kiyafet yonetmeligi mi degismis de haberimiz yok!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kokpit ~ 6 yıl önce
ya neden bahsediyorsunuz? kokpit çoğunlukla değerlendirmeye bile katılmıyor, siz öyle medyatik etkinlikler düzenleniyor anca... çok yazık, gerçek sorunlar hasıraltı ediliyor ama günün birinde bu sorunlar ciddi bas ağrıtacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))))) ~ 6 yıl önce
Bu tipitip tarz nedir ya :)))) Thy nin en gösterişli yüzü gercekten kabin ve kokpit.... Ucucu ekipler yer egitim görevlerinde de o kadar sık giyiniyorlar ki.. Farklarını ortaya koyuyorlar...bu perişanlar hep perişan :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LM ~ 6 yıl önce
Katılıyorum, uçucu ekiplerin hepsi janti, kızlar fıstık gibi giyinmişler, erkekler jilet gibi, hepsi karizma ve güzel Bu fukaralar hep fukara gibi geziyor ortalıkta :)))))
Fotograf ~ 6 yıl önce
Kirli sakal-biyik kombinaslu kravatsiz kiyafetler! Gomlek ust dugmeleri acik ve pantolon disinda! Diz yapmis kotvari pantolon! Goz kanatiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy'de ~ 6 yıl önce
Ne aidiyet ne mutluluk ancak torpil, referans ve kul hakkı yeme var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000