03 Kasım 2008, Pazartesi 13:52:56

THY, Pegasus ve SunExpress’e kötü haber

FAA’ya bağlı Federal Hava Güvenliği Düzenleyicileri, US Airways tarafından işletilen 500 adet Boeing 737 uçağın tekrar kontrolden geçmesi gerektiğine karar verdi. Kararın sonucu merakla bekleniyor.
  • Evet, görüyorum herkez profesör kesilmiş burda. Sadece şunu söylemek istiyorum. SunExpress bir A.Ş. dır. Yani türk şirketi. Fakat Ana Şirketler Lufthansa ve THY. Türkiyenin en Kaliteli Havayollari'dir. Türkiyede Sunexpress den haric hic bir Havayollari ISO 9001, ISO 14001 ve Ohsas 18001 sertifikasına sahip değildir. Üstelik burdaki yorumlarin, yaptığınız yorumlar ile hic bir alakası yoktur. Önce lütfen okumayı öğrenin! Ayrıca, sunexpressi beğenmiyorsanız, bizimle ucmayınız. Sizi zorlayan hic kimse yok. Biz işimizi dört dörtlük yapıyoruz. Eğer siz daha iyi yapabilirseniz buyurun! Bu TÜRK Şirketinin sağladığı başarı ile gurur duyacağınıza, tam tersini yapıyorsunuz. Avrupanin meydanlarına bizim ucaklarımız iniyor. TÜRK bayrağı ile! Utanın!
  • Değerli arkadaşlar bu işler oyle yuh olsun demekle olmuyor. Temel bir kritere dikkatinizi çekerim. Adı geçen havayolunun şirket anasözleşmesinde Türklerin Genel Md. olamayacağı yazıyormu (Turkler olamaz denmesi şart değil, Alman olur demekte bu anlama gelir) yazmıyor mu? Yazmıyorsa mesele yokta, yazıyorsa bu bir AYRIMCILIKTIR.Yanılıyormuyum?
  • ÖNCELIKLE SELAMLAR BAKIYORUM TÜRKIYEDE YENI BIR SIRKET KURULDU YOK EFENDIM YENI UCAK ALINDI BAKIYORSUN UCAK KIRALIK SENELERCE BASKA YERDE CALISMIS HASATI CIKMIS ESKI UCAK YADA DÜNYADA ARTIK GEREK KONFOR GEREK RAHATLIK MUSTERI MEMNUNIYETI ACISIINDAN BEGENILMEYE UCAGI ALIP GETIRIYORLAR BUNUN TÜRKIYE TECRÜBESINI COK YASADIÖRNEK MI ATLAS JET UCAK BASKASININ FIRMA BASKA YANI KARMAN CORMAN BIR DURUM SIMDI UCAK SIRKETLERINE SESLENIYORUM BU MILLET HERSEYIN EN IYISINE LAYIK AMA MALESEF BAKIYORUMDA ANKARADAN SIVASA YADA ISTANBULDAN IZMIRE GIDEN BIR OTOBÜS LÜXSÜNÜ BILE YASATAMIYORSUNUZ VE KONFORUNU BIR FARKINIZ HAVADAN HIZLI GITMENIZ ARTIK UMARIM BELKIDE UTANIRDA SIZLERDE BU MILLETE DAHA YENI UCAKLARI ALIRSINIZ KIRALIK DAHI OLSA YENI OLSUN ISTE TÜRKIYEDEKI UCAK TÜRLERI BELLI HEPSI HIKAYE
  • yani sadece "yuh" diyebiliyorum bu SunExpress çekemezliğine valla. neden çunku uygun bilet var bir çok yere direk uçuş var bundan rahatsız olan da var malesef.Ayrıca farz edelim komple alman şirketi ki değil. Burda sana hizmet veren bir kurum var bundan memnun olacağınıza nerdese millet gitsin diyecek. Sadece utanç verici bir olay
  • Sn Inseder'a açıklamalarından dolayı çok teşekkur ederiz, bir çok şeyi öğrendik, faydalandık. Söykedikleri doğru ise Sunexpress kuruluş tüzüğü (şirket anasözleşmesi kast ediliyor olabilir)bir Türk'ün Genel Md. olmasına müsade etmiyorsa bu nasıl bir Türk şirketi olabilir? Olayı farklı boyutlara taşımak istemem ama bu ayrımcılıktır.
  • Yukardaki haberin içeriğine ve yapılan yorumlara baktığımda gerçekten pes diyorum.Bir habere yorum yazmanında bir adabı olur.Bir FAA AD sinden konuyu dönüp dolaştırıp SunExpress e getirmişsiniz.Nedir bu camiadaki SunExpress çekememezliği anlayamadım gitti.SunExpress Lufthansa ve TYH arasında %49+%49 ortaklıkla kurulmuştur.Geri kalan %2 hisse şirketin Türk tescilli şirket olabilmesi için ve Türk Ticaret Kanununa uygun olması için kendiside yönetim kurulu üyesi olan bir Türk avukatın üzerindedir.Şirketin genel müdürünün Lufthansa tarafından,Yardımcısının THY tarafından atanması şirketin kuruluş tüzüğünde bulunan bir maddedir.Şirketin para musluklarının senelerce Lufthansa ya akıtılması bu şirkete yıllarca ilgisiz kalan THY nın kabahatidir.Sağ olsunlar THY deki bilinen yönetim değişikleri gerçekleştirdikten sonra muslukların idaresi konusundada çalışamalar hızla gerçekleştirilmiştir. İkram hala LSG den alınmaktadır ama büyük bakım hizmetlerinin büyük çoğunluğu son beş yıl içinde THY den alınmıştır,ama artık yönetim THY dan daha ucuz bakım yapan yerler bulmaya başlamıştır.Gamco, Jaramco,LHT Malta gibi.LSG den ucuz ve kalitelisi bulunursa kimse duygusal davranmaz merak etmeyiniz.Anlatıldığı gibi Lufthansa dan fahiş fiyatla alınan bir hizmet yoktur.Kimse şirketi sanıldığı gibi yağmalamamaktadır.Kimse bavullarla Almanya'ya para falan kaçırmamaktadır.Şirket yıllardır kar etmiş ve karını adil bir şekilde çalışanları ile paylaşmıştır.Kuruşu kuruşuna vergisini hemde en yüksek değerden ödemiştir.Onaltı yıldır her ayın yirmiyedisinde tüm çalışanlarının maaşını kuruşu kuruşuna yatırmıştır.Tüm hizmet sağlayıcı ve anlaşmalı şirketler dahil kimsenin şirkette beş kuruş parası kalmamıştır.Efendim ? Duyamadım !!!!!!
  • Sunex taşıdığı yolcudan kazandığı parayı Lufthansaya pompalamak üzere kurulmuş bir şirkettir. %49 %51 hikaye. Fahiş fiyatla Lufthansadan her türlü hizmet alınır. paralar almanyaya akıtılır. THY de Lufthansa ile arayı hoş tutmak adına olanları görmezden gelir.
  • SUN EXPRESS %51 LUFTHANSA - %49 THY ORTAKLIĞIDIR. BU SEBEPTEN İKRAMLARINI DA LUFTHANSANIN ŞİRKERİ OLAN LSG VERMEKTEDİR.%51 HİSSESİ THY DE OLSAYDI , TURKISH DO&CO İKRAM VERİRDİ.
  • HAKİKATEN TÜRK ŞİRKETİYMİŞ.%51 İLE.ONA TÜRK ŞİRKETİ DEĞİL "YERLİ LUFTHANSA" DENİR
  • Sahiden Sun Express'in hiç Türk Genel Müdürü oldu mu?

Federal Hava Güvenliği Düzenleyicileri, bazı özel durumlarda motorların kanatlardan ayrılma konusunda endişe taşıdığını açıkladı. Bu açıklama, filosunda  Boeing tipi uçak bulunduran başta THY, Sunexpress ve Pegasus Havayolları olmak üzere diğer şirketleri de tedirgin etti. Dünyada  bin 270 Boeing yeniden denetlenecek.

Boeing serisi uçaklarda üretim hatası olduğundan şüphelenen Federal Hava Güvenliği Düzenleyicileri, bu hatadan dolayı henüz bir kaza yaşanmadığını belirtti.  Tespitin sadece, üretim hatalarını bulma çalışmalarından biri olduğunu, bu tip çalışmaların özellikle popüler olan yeni seri uçaklar üzerinde düzenli olarak yürütüldüğü belirtildi.

Son aylarda gelen motorlarla ilgili iki olumsuz rapor sonrası, 737 tipi iki motorlu uçakların en yeni dört modelinin (Boeing 737-600/700/800/900) motor bağlantılarının tekrar denetlenmesi gerektiğine karar verildi.

Federal Havacılık İdaresi’ne göre,  eğer motor bağlantı parçaları geriye doğru takılmışsa beklenmeyen durumlarda bazı parçalar üzerine binen yapısal yük artarak, motorun uçaktan ayrılmasına neden olabilir.

Daha önce de fabrika çıkışlı bir uçağın motorlarının sökülerek tekrar kontrol edilmesi sonucu bazı montaj hataları tespit edilmiş ve benzeri bir güvenlik kararnamesi yayınlanmıştı. 737 modellerinin motorlarının kurulumunda bazı hatalar olduğu Amerikan Federal Havacılık İdaresi tarafından onaylanmıştı.

FAA’nın önerdiği son denetlemelerin 90 gün içinde tamamlanması planlanıyor.  Denetlemeler sırasında, havayolu şirketinin tarifelerinin etkilenmemesi amaçlanıyor. Eğer problem tespit edilirse, Boeing ve havayolu teknisyenlerine gerekli düzeltmelerin planlanması için gerekli esneklik sağlanacak. 

FAA’nın US Airways uçaklarıyla ilgili olarak aldığı bu kararın sonucunu Türk şirketler de merakla beklemeye başladı.  Bu tespit, dünya genelinde bin 270 Boeing tipi uçağını ilgilendirirken başta THY, Pegasus ve Sunexpress olmak üzere Türkiye’de çok sayıda havayolu şirketinin filosunda bu uçaklardan bulunuyor. 

THY, Pegasus ve SunExpress’e kötü haber

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

SunEx ~ 15 yıl önce
Evet, görüyorum herkez profesör kesilmiş burda. Sadece şunu söylemek istiyorum. SunExpress bir A.Ş. dır. Yani türk şirketi. Fakat Ana Şirketler Lufthansa ve THY. Türkiyenin en Kaliteli Havayollari'dir. Türkiyede Sunexpress den haric hic bir Havayollari ISO 9001, ISO 14001 ve Ohsas 18001 sertifikasına sahip değildir. Üstelik burdaki yorumlarin, yaptığınız yorumlar ile hic bir alakası yoktur. Önce lütfen okumayı öğrenin! Ayrıca, sunexpressi beğenmiyorsanız, bizimle ucmayınız. Sizi zorlayan hic kimse yok. Biz işimizi dört dörtlük yapıyoruz. Eğer siz daha iyi yapabilirseniz buyurun! Bu TÜRK Şirketinin sağladığı başarı ile gurur duyacağınıza, tam tersini yapıyorsunuz. Avrupanin meydanlarına bizim ucaklarımız iniyor. TÜRK bayrağı ile! Utanın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GMD ~ 15 yıl önce
Değerli arkadaşlar bu işler oyle yuh olsun demekle olmuyor. Temel bir kritere dikkatinizi çekerim. Adı geçen havayolunun şirket anasözleşmesinde Türklerin Genel Md. olamayacağı yazıyormu (Turkler olamaz denmesi şart değil, Alman olur demekte bu anlama gelir) yazmıyor mu? Yazmıyorsa mesele yokta, yazıyorsa bu bir AYRIMCILIKTIR.Yanılıyormuyum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IYIYIM DEMEYLE IYI OLUYUNMUYOR ~ 15 yıl önce
ÖNCELIKLE SELAMLAR BAKIYORUM TÜRKIYEDE YENI BIR SIRKET KURULDU YOK EFENDIM YENI UCAK ALINDI BAKIYORSUN UCAK KIRALIK SENELERCE BASKA YERDE CALISMIS HASATI CIKMIS ESKI UCAK YADA DÜNYADA ARTIK GEREK KONFOR GEREK RAHATLIK MUSTERI MEMNUNIYETI ACISIINDAN BEGENILMEYE UCAGI ALIP GETIRIYORLAR BUNUN TÜRKIYE TECRÜBESINI COK YASADIÖRNEK MI ATLAS JET UCAK BASKASININ FIRMA BASKA YANI KARMAN CORMAN BIR DURUM SIMDI UCAK SIRKETLERINE SESLENIYORUM BU MILLET HERSEYIN EN IYISINE LAYIK AMA MALESEF BAKIYORUMDA ANKARADAN SIVASA YADA ISTANBULDAN IZMIRE GIDEN BIR OTOBÜS LÜXSÜNÜ BILE YASATAMIYORSUNUZ VE KONFORUNU BIR FARKINIZ HAVADAN HIZLI GITMENIZ ARTIK UMARIM BELKIDE UTANIRDA SIZLERDE BU MILLETE DAHA YENI UCAKLARI ALIRSINIZ KIRALIK DAHI OLSA YENI OLSUN ISTE TÜRKIYEDEKI UCAK TÜRLERI BELLI HEPSI HIKAYE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
????? ~ 15 yıl önce
yani sadece "yuh" diyebiliyorum bu SunExpress çekemezliğine valla. neden çunku uygun bilet var bir çok yere direk uçuş var bundan rahatsız olan da var malesef.Ayrıca farz edelim komple alman şirketi ki değil. Burda sana hizmet veren bir kurum var bundan memnun olacağınıza nerdese millet gitsin diyecek. Sadece utanç verici bir olay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GMD ~ 15 yıl önce
Sn Inseder'a açıklamalarından dolayı çok teşekkur ederiz, bir çok şeyi öğrendik, faydalandık. Söykedikleri doğru ise Sunexpress kuruluş tüzüğü (şirket anasözleşmesi kast ediliyor olabilir)bir Türk'ün Genel Md. olmasına müsade etmiyorsa bu nasıl bir Türk şirketi olabilir? Olayı farklı boyutlara taşımak istemem ama bu ayrımcılıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insider ~ 15 yıl önce
Yukardaki haberin içeriğine ve yapılan yorumlara baktığımda gerçekten pes diyorum.Bir habere yorum yazmanında bir adabı olur.Bir FAA AD sinden konuyu dönüp dolaştırıp SunExpress e getirmişsiniz.Nedir bu camiadaki SunExpress çekememezliği anlayamadım gitti.SunExpress Lufthansa ve TYH arasında %49+%49 ortaklıkla kurulmuştur.Geri kalan %2 hisse şirketin Türk tescilli şirket olabilmesi için ve Türk Ticaret Kanununa uygun olması için kendiside yönetim kurulu üyesi olan bir Türk avukatın üzerindedir.Şirketin genel müdürünün Lufthansa tarafından,Yardımcısının THY tarafından atanması şirketin kuruluş tüzüğünde bulunan bir maddedir.Şirketin para musluklarının senelerce Lufthansa ya akıtılması bu şirkete yıllarca ilgisiz kalan THY nın kabahatidir.Sağ olsunlar THY deki bilinen yönetim değişikleri gerçekleştirdikten sonra muslukların idaresi konusundada çalışamalar hızla gerçekleştirilmiştir. İkram hala LSG den alınmaktadır ama büyük bakım hizmetlerinin büyük çoğunluğu son beş yıl içinde THY den alınmıştır,ama artık yönetim THY dan daha ucuz bakım yapan yerler bulmaya başlamıştır.Gamco, Jaramco,LHT Malta gibi.LSG den ucuz ve kalitelisi bulunursa kimse duygusal davranmaz merak etmeyiniz.Anlatıldığı gibi Lufthansa dan fahiş fiyatla alınan bir hizmet yoktur.Kimse şirketi sanıldığı gibi yağmalamamaktadır.Kimse bavullarla Almanya'ya para falan kaçırmamaktadır.Şirket yıllardır kar etmiş ve karını adil bir şekilde çalışanları ile paylaşmıştır.Kuruşu kuruşuna vergisini hemde en yüksek değerden ödemiştir.Onaltı yıldır her ayın yirmiyedisinde tüm çalışanlarının maaşını kuruşu kuruşuna yatırmıştır.Tüm hizmet sağlayıcı ve anlaşmalı şirketler dahil kimsenin şirkette beş kuruş parası kalmamıştır.Efendim ? Duyamadım !!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek ~ 15 yıl önce
Sunex taşıdığı yolcudan kazandığı parayı Lufthansaya pompalamak üzere kurulmuş bir şirkettir. %49 %51 hikaye. Fahiş fiyatla Lufthansadan her türlü hizmet alınır. paralar almanyaya akıtılır. THY de Lufthansa ile arayı hoş tutmak adına olanları görmezden gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 15 yıl önce
SUN EXPRESS %51 LUFTHANSA - %49 THY ORTAKLIĞIDIR. BU SEBEPTEN İKRAMLARINI DA LUFTHANSANIN ŞİRKERİ OLAN LSG VERMEKTEDİR.%51 HİSSESİ THY DE OLSAYDI , TURKISH DO&CO İKRAM VERİRDİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VAY BE ~ 15 yıl önce
HAKİKATEN TÜRK ŞİRKETİYMİŞ.%51 İLE.ONA TÜRK ŞİRKETİ DEĞİL "YERLİ LUFTHANSA" DENİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GMD ~ 15 yıl önce
Sahiden Sun Express'in hiç Türk Genel Müdürü oldu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000