19 Haziran 2018, Salı 09:34:30

THY oy taşıma işlemine başladı

ABD’de kullanılan oylar, Türkiye’ye gitmek üzere yola çıktı.
  • milli iradenin sandık vasıtasıyla tecelli etmesi için her türlü önlem alınıyor, büyük zahmetler veriliyor. Buna rağmen muhalefete oy vermek vatana ihanettir.
  • Ben oya kullanmaya gittim Görevli ne dese bazı zarflar yapısmiyor içine katlayin. .Bence torbaları hazır boşuna kullandım.
  • Koltukta en ufak el çantası görür görmez başüstü dolabına yerleştiren ekipler bu koca çuvalları görmemişler mi? Emergency durumunda çok tehlikeli
  • Trafoya, uçağa kedi girmesin. Aman dikkat..
  • Kullanilan oy 4043 diyor haberde 40430 olsa ne fark eder 7 konsoloslukda sandik kuruluyor.Bunun masraflari da gariban asgari ucretlilerin odedigi vergiden karsilaniyor.Ayni durum avrupa icin de gecerli Hollanda da 3 yere sandik kuruldu kira personel guvenlik ve sandiga giden secmenin masraflari devasa bir harcama kullanilan oy 100bin oyu bulmayacak.Hovarda adamin evine bakmayip da disarda barda pavyonda para yemesi gibi bisey.Kesinlikle bu kadar masrafla kullanilan sandiklarin bir faydasi Turkiye ye yok

ABD’de kullanılan oylar, Türkiye’ye gitmek üzere yola çıktı.

ABD’de New York, Washington D.C., Boston, Miami, Houston, Chicago ve Los Angeles konsolosluklarında kurulan seçim sandıklarında 9 Haziran - 17 Haziran tarihleri arasında kullanılan oylar, 17 Haziran günü yerel saatlerle 21.00’de oy kullanımının sona ermesinin ardından diplomatik kuryeler ve sandık görevlileri eşliğinde Türkiye’ye doğru yola çıktı.

Los Angeles’ta oylar sayıldı ve oy çuvallarına konarak mühürlendi. Sandık kurulu, müşahitler ve siyasi parti görevlilerinin gözetiminde tekrar diplomatik torbalara yerleştirilerek mühürlenen 4 bin 43 oy zarfı, 18 Mart’ta Los Angeles - Türkiye seferini gerçekleştirecek Türk Hava Yolları’nın planlı uçuşuna yetiştirilmek üzere Los Angeles Uluslararası Havalimanına getirildi.

Aralarında Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu ve Seçim Komisyonu Üyesi Gökhan Kurtoğlu’nun, Sandık Komisyonu Parti temsilcisi Arzu Arda Koşar’ın ve 5 diplomatik kuryenin bulunduğu 7 kişilik grubun eşlik ettiği oy pusulaları, burada güvenlikten geçerek Los Angeles- İstanbul seferini gerçekleştiren TK10 sefer sayılı uçağın kabin bölümüne alındı.



Los Angeles’tan yerel saat ile 18.30’da havalanan oy pusulaları, yaklaşık 13 saatlik bir uçuşun ardından 19 Haziran’da Türkiye saati ile 17.40’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na inecek. Ardından İstanbul’da yerel parti temsilcileri ve seçim görevlilerine teslim edilecek ve oradan Ankara’ya taşınacak ve Ankara Ticaret Odası’nda güvenlik altına alınarak 24 Haziran saat 17.00’da Türkiye’de gerçekleşecek seçimlerde sandıklar kapanıncaya kadar bekletilecek.

Daha sonra açılacak oy çuvalları diğer yurt dışı seçim bölgelerinde gelen oylarla birlikte burada sayılarak yurt içi oylarına eklenecek.

“New York’ta kullanılan oylar Türkiye’ye gönderildi”

Türk vatandaşları, 24 Haziran'da Türkiye’de gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci dönem milletvekili seçimi için yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işleminin 17 Haziran’da sona ermesinin ardından New York'ta kullanılan oylar mühürlü torbalarla Türk Hava Yolları'nın (THY) TK2 tarifeli uçağıyla Türkiye'ye gönderildi.

Uçağın, Türkiye saatiyle 12:05 sularında Atatürk Havalimanı'na teker koyması bekleniyor.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Başkonsolos yardımcıları ve siyasi parti temsilcileri, oy verme süreci, oyların torbalanması ve gönderme işlemini birlikte gerçekleştirdi.

New York bölgesindeki kayıtlı seçmenlerin New York Başkonsolosluğunda kullandığı oyların bulunduğu turuncu renkli oy torbaları, Pazartesi gecesi siyasi parti temsilcileri ve New York Başkonsolosluğu'ndan diplomatlar eşliğinde diplomatik kuryelere teslim edildi. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) talimatlarına göre her iki oy çuvalı için bir diplomatik kurye görevlendirilirken, uçakta her torba için bir koltuk ayrıldığı açıklandı.

New York'tan gönderilen oy torbalarının Türkiye'de Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu'na teslim edileceği belirtildi. 

THY oy taşıma işlemine başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

helal olsun ~ 6 yıl önce
milli iradenin sandık vasıtasıyla tecelli etmesi için her türlü önlem alınıyor, büyük zahmetler veriliyor. Buna rağmen muhalefete oy vermek vatana ihanettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AB ~ 6 yıl önce
Ben oya kullanmaya gittim Görevli ne dese bazı zarflar yapısmiyor içine katlayin. .Bence torbaları hazır boşuna kullandım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koltukta gitmez ~ 6 yıl önce
Koltukta en ufak el çantası görür görmez başüstü dolabına yerleştiren ekipler bu koca çuvalları görmemişler mi? Emergency durumunda çok tehlikeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trafo ~ 6 yıl önce
Trafoya, uçağa kedi girmesin. Aman dikkat..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afrin ~ 6 yıl önce
Kedi medi değil kardeş senin gibilere Afrin de girdik
Ams ~ 6 yıl önce
Kullanilan oy 4043 diyor haberde 40430 olsa ne fark eder 7 konsoloslukda sandik kuruluyor.Bunun masraflari da gariban asgari ucretlilerin odedigi vergiden karsilaniyor.Ayni durum avrupa icin de gecerli Hollanda da 3 yere sandik kuruldu kira personel guvenlik ve sandiga giden secmenin masraflari devasa bir harcama kullanilan oy 100bin oyu bulmayacak.Hovarda adamin evine bakmayip da disarda barda pavyonda para yemesi gibi bisey.Kesinlikle bu kadar masrafla kullanilan sandiklarin bir faydasi Turkiye ye yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pehh ~ 6 yıl önce
Ne yazdığınızı okur musunuz mart nisan haziran ayları karıştırmışsın iz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000