11 Mayıs 2016, Çarşamba 13:00:19

THY olağanüstü toplanıyor

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 2016 yılı ilk çeyreğinde ortaya çıkan rekor zarar rakamlarından sonra bütün pazarlama ve satış ekibini acil toplantıya çağırdı.
  • :D Hamdi Beyide Temel Beyide Mumla Ararsınız
  • personel maaşlarının dağılımına bakın emekliliği gelmiş personel zaten en fazla maaş alan grubda. Onları emekli ederseniz bir nemze zararı önlersiniz.
  • Bir müdür var bildiğim, Hamdi Bey zamanında şöyle derdi: "Temel de hemşerim , Hamdi de hemşerim. İstediğimi yaparım" Adam personelin şirket çayından içmesini yasaklamıştı. Ofisteki temizlikçiyi evine götürüp evini temizletiyordu, Şirketin bütün imkanlarını kendi lüksüsüne ve kişisel çevre edinmesi çerçevesinde kullanırdı. Merkez tayinli şeflerine bile promosyon kalemi ajandayı çok görürdü. Sürekli kul hakkından bahsederdi ana öyle kul hakkına girerdi ki anlatmaya sayfa yetmez. Çocukları haşhaşilerin okuluna giderdi. Haşhaşilerin pislikleri ortaya çıktı o hala çocuklarını almadı ordan. Eyyyy SEFİL müdür Allah Cc çok büyük. Senle helalleşmedik. Helalleşmeyeceğiz de, Rabbime şükürler olsun ki ahiret var, senle kesin ve şüphesiz adalet önünde hesaplaşacağım, hakkımı, hesabımı soracağım bir gün var. İşte o günü dört gözle bekliyorum. Bakalım o gün seni hangi hemşerin kuratarabilecek. Ya Raaab sana hamd-ü senalar olsun ki, kıyameti ve ahireti yarattın, senin ilahi adalet müjdeni bilmesem bu seFİL müdürün yaptıklarını yüreğim kaldıramaz paramparça olurdu. Zira bu dünyadaki hiç bir adalet sistemi o SEFİL müdürün cezasını veremez. Düşünün ki bir baba evde yemeğin büyün etli, tavuklu yerini kendi yesin, çocuklarına da yemeğin suyunu versin , o nu da burnundan getirsin , olduk olmadık zamanda başlarına kalksın. Allah da şahittir ki Vallahi bu müdür öyleydi.
  • Zarar sürpriiz değil,Örneğin Teknikte son dönemde yapılan yönetici atamalarına bir bakın,diğer yerlerde de aynı, hayatında hiç araba sürmemiş adamı direksiyona oturtursanız adamın kaza yapacağjnı bilmek için einstein olmaya gerek yok,bu kadar boş,beleş,kifayetsiz muhterisler yönetici olarak atanacak sonra ykb bunlarla neden zarar ettik toplantısı yapacakmış,sadece gülerim,döviz yüksek,gelir yüksek,yakıt ucuz,gider az,bu durumda zarar ediyorsa vay halimize,yakıt tekrar eski fiyatına,yani üç katına çıkarsa zarar 5 milyar olur,have a nice flight !!!
  • Sayın Aycı; Rus uçağının düşürülmesini Türkiye nin güçlü bir ülke olmasına bağlayıp sabrımız zorlandı gereken yapıldı şeklinde yorumlamıştır. Öngörüsü olsaydı bu olaydan üzüntü duyardı..
  • teröristleri haburdan kim soktuysa işide kim tırla silah verdiyse rusya ile tüm komşularımız ile kim bizi düşman ettiyse teröristler tarafından kim kandırıldıysa hesabını ona sorsun sorabiliyorsa..var mı o yürek?
  • Yoruma "beter olun" diye yazıp niyetini açık açık belli edeni de var, üstü kapalı olarak "beter olun" diyeni de. Bir şekilde THY ile ilgili kuyruk acısı olan bu arkadaşlar zannediyor ki THY batsa kendilerinin çalışmakta olduğu şirketler abad olacak. Allah muhafaza etsin de sektördeki bu kadar büyük bir oyuncunun titremesi daha küçük olan diğer şirketlerde büyük bir deprem etkisine neden olur. Yani sizin ellerinizi ovuşturarak beklediğiniz, zevkle izlediğiniz bu durum sizi de en az THY kadar üzebilir haberiniz olsun. Bir de zaman suçlu aramaktan ziyade çözüm bulmak zamanıdır. Allah devlete millete şirkete zeval vermesin.
  • Yorumları oku başkan...Basit hesaplama bu şirket nerden para kazanır.Ucakların A-B gitmesiyle.Basit hesap Esas para getiren uçuş personeli dışında, genel müdürlük,eğitim, gisad ofis personeli sayısı azaltılmalı.Yer personeli sayısı çok fazla.bir işi yapan 10 kişi var bunların torpile göre değil performansa göre çıkartılması lazım.Ayrıca şirketin yanlış planlanan eğitim simulator masrafları çok bunların denetlenmesi lazım.Ayrıca bilet satış politikası yer yok gösterdiği satışını yapmadığı business koltuklar eş dosta ayrılmak için çaktırmadan satışa açılmadan bekletiliyor sonra boş gidiyor.
  • Merak etmeyin Batman ve Superman gelip THY yi kurtaracak. Insan merak ediyor bu filmlere ne kadar reklam parasi odendi?
  • Istedikleri kadar toplansinlar, bu israfla ancak nal toplarlar. Actiklari her sehire mudur atiyorlar. Mudurun maasi, lux evi, lux arabasi, telefonu herseyi bedava, uzerine birsurude personel aliyorlar. Birde super lux kiralik ofis. Oysa THY her ulkeyi GSA yapsa masraflar minimize olur. Bizden soylemesi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 2016 yılı ilk çeyreğinde ortaya çıkan rekor zarar rakamlarından sonra bütün pazarlama ve satış ekibini acil toplantıya çağırdı.

Türk Hava Yolları, 2016 yılının ilk çeyreğinde 1.2 milyar TL zarar açıkladı. Türkiye’de yaşanan terör olaylarının ve Rus uçağının düşürülmesinin etkisiyle turizm rakamlarında yaşanan düşüşün THY’nin hesaplarını alt üst ettiği belirtilirken THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, pazarlama ve satış yöneticilerini İstanbul’da toplama kararı aldı.

Yurtiçi ve yurtdışında görev yapan bütün pazarlama ve satış yöneticilerini İstanbul’a davet eden Aycı’nın, ilk çeyrekte gösterilen düşük performansın hesabını sormasının beklendiği kaydedildi.

14 Mayıs Cumartesi günü 2016 yılı ilk çeyreğinin değerlendirileceği ve yılın geri kalanı için izlenecek stratejilerin ele alınacağı geniş katılımlı çalışma toplantısına bütün yöneticilerin katılması istendi.

Airporthaber.com

THY olağanüstü toplanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (153)

Şahsına Münasır ~ 8 yıl önce
:D Hamdi Beyide Temel Beyide Mumla Ararsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tc ~ 8 yıl önce
senin torpilin hangisi hamdi veya temel.????
tarafsız ~ 8 yıl önce
personel maaşlarının dağılımına bakın emekliliği gelmiş personel zaten en fazla maaş alan grubda. Onları emekli ederseniz bir nemze zararı önlersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Müdür ~ 8 yıl önce
Bir müdür var bildiğim, Hamdi Bey zamanında şöyle derdi: "Temel de hemşerim , Hamdi de hemşerim. İstediğimi yaparım" Adam personelin şirket çayından içmesini yasaklamıştı. Ofisteki temizlikçiyi evine götürüp evini temizletiyordu, Şirketin bütün imkanlarını kendi lüksüsüne ve kişisel çevre edinmesi çerçevesinde kullanırdı. Merkez tayinli şeflerine bile promosyon kalemi ajandayı çok görürdü. Sürekli kul hakkından bahsederdi ana öyle kul hakkına girerdi ki anlatmaya sayfa yetmez. Çocukları haşhaşilerin okuluna giderdi. Haşhaşilerin pislikleri ortaya çıktı o hala çocuklarını almadı ordan. Eyyyy SEFİL müdür Allah Cc çok büyük. Senle helalleşmedik. Helalleşmeyeceğiz de, Rabbime şükürler olsun ki ahiret var, senle kesin ve şüphesiz adalet önünde hesaplaşacağım, hakkımı, hesabımı soracağım bir gün var. İşte o günü dört gözle bekliyorum. Bakalım o gün seni hangi hemşerin kuratarabilecek. Ya Raaab sana hamd-ü senalar olsun ki, kıyameti ve ahireti yarattın, senin ilahi adalet müjdeni bilmesem bu seFİL müdürün yaptıklarını yüreğim kaldıramaz paramparça olurdu. Zira bu dünyadaki hiç bir adalet sistemi o SEFİL müdürün cezasını veremez. Düşünün ki bir baba evde yemeğin büyün etli, tavuklu yerini kendi yesin, çocuklarına da yemeğin suyunu versin , o nu da burnundan getirsin , olduk olmadık zamanda başlarına kalksın. Allah da şahittir ki Vallahi bu müdür öyleydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik-zarar ~ 8 yıl önce
Zarar sürpriiz değil,Örneğin Teknikte son dönemde yapılan yönetici atamalarına bir bakın,diğer yerlerde de aynı, hayatında hiç araba sürmemiş adamı direksiyona oturtursanız adamın kaza yapacağjnı bilmek için einstein olmaya gerek yok,bu kadar boş,beleş,kifayetsiz muhterisler yönetici olarak atanacak sonra ykb bunlarla neden zarar ettik toplantısı yapacakmış,sadece gülerim,döviz yüksek,gelir yüksek,yakıt ucuz,gider az,bu durumda zarar ediyorsa vay halimize,yakıt tekrar eski fiyatına,yani üç katına çıkarsa zarar 5 milyar olur,have a nice flight !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 8 yıl önce
Sayın Aycı; Rus uçağının düşürülmesini Türkiye nin güçlü bir ülke olmasına bağlayıp sabrımız zorlandı gereken yapıldı şeklinde yorumlamıştır. Öngörüsü olsaydı bu olaydan üzüntü duyardı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yürek ~ 8 yıl önce
teröristleri haburdan kim soktuysa işide kim tırla silah verdiyse rusya ile tüm komşularımız ile kim bizi düşman ettiyse teröristler tarafından kim kandırıldıysa hesabını ona sorsun sorabiliyorsa..var mı o yürek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aeroturco ~ 8 yıl önce
Yoruma "beter olun" diye yazıp niyetini açık açık belli edeni de var, üstü kapalı olarak "beter olun" diyeni de. Bir şekilde THY ile ilgili kuyruk acısı olan bu arkadaşlar zannediyor ki THY batsa kendilerinin çalışmakta olduğu şirketler abad olacak. Allah muhafaza etsin de sektördeki bu kadar büyük bir oyuncunun titremesi daha küçük olan diğer şirketlerde büyük bir deprem etkisine neden olur. Yani sizin ellerinizi ovuşturarak beklediğiniz, zevkle izlediğiniz bu durum sizi de en az THY kadar üzebilir haberiniz olsun. Bir de zaman suçlu aramaktan ziyade çözüm bulmak zamanıdır. Allah devlete millete şirkete zeval vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben sayayım ~ 8 yıl önce
Yorumları oku başkan...Basit hesaplama bu şirket nerden para kazanır.Ucakların A-B gitmesiyle.Basit hesap Esas para getiren uçuş personeli dışında, genel müdürlük,eğitim, gisad ofis personeli sayısı azaltılmalı.Yer personeli sayısı çok fazla.bir işi yapan 10 kişi var bunların torpile göre değil performansa göre çıkartılması lazım.Ayrıca şirketin yanlış planlanan eğitim simulator masrafları çok bunların denetlenmesi lazım.Ayrıca bilet satış politikası yer yok gösterdiği satışını yapmadığı business koltuklar eş dosta ayrılmak için çaktırmadan satışa açılmadan bekletiliyor sonra boş gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halide ~ 8 yıl önce
Merak etmeyin Batman ve Superman gelip THY yi kurtaracak. Insan merak ediyor bu filmlere ne kadar reklam parasi odendi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turgay ~ 8 yıl önce
Istedikleri kadar toplansinlar, bu israfla ancak nal toplarlar. Actiklari her sehire mudur atiyorlar. Mudurun maasi, lux evi, lux arabasi, telefonu herseyi bedava, uzerine birsurude personel aliyorlar. Birde super lux kiralik ofis. Oysa THY her ulkeyi GSA yapsa masraflar minimize olur. Bizden soylemesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000