25 Aralık 2012, Salı 15:53:01

THY O ŞARTI KALDIRDI!

Türk Hava Yolları başvuru yapacak olan Türk Kaptan Pilot ve F/O’lara TOEİC,TOEFL vb. gibi ingilizce yeterlilik için istenen belge getirilmesi zorunluluğunu kaldırdı.
  • Tk bildiğim kadarı ile akademiye yaptığı alımlarda bile sadece itü odtü ytü gibi kral üniversitelerin sadece mühendislik bölümlerini almış... Alınan bir eğitim,tıp,veteriner,gibi bölümler yok!.. adam resmen yüksek lisanslı eğitimin üst safhası kişileri seçmiş... evet pilotluk yetenek işi ama adam en iyinin yeteneklisini seçiyor kaldı ki lise mezunu pilotları alacak!.. İngilizce şartıda kaldı ne güzel ama bu bence sadece bir seferliğe olan bir durum
  • 14 aralık'ta açılan 2. pilot ilanına başvurup da çağırılan var mı?
  • arkadaşlar bahsi geçen şirket THY'dir, çağırırım der çağırmaz, çağırılmayacaksın der çağırır, sınav yok kek var der köfte verir, sınav çok adam yok der bi tümen adam alır. kanmayın inanmayın.
  • sacma olan su yabanci pilotlar lise mezunu elini kolunu sallaya sallaya giriyor sirkete,turk vatandasina diyorsunki universite mezunu olman lazım..Universite sartina karsı degilim gerekirse hepsinde universite sarti koysunlar.Ama boyle yaparak elin yavurunun lisesi bizim universiteye anca denk demeye getirilmiyormu sizcede? Almancilarin önünü aciyosun ekmeklerine yag suruyosunuz..Milliyetcilik tam tersine yapılmazmı?Turkleri lise yabancilari universiteden almanız lazım..Bu kadar kendi milletini kucuk dusurecek daha uygun bir hareket bulunamazdı...yazık memleketimin cocuklarına
  • Yahu yorumlara bakarmısınız, ben yabancıyım diyor, TURKCHE kursuna da gidiyormuş haspam. Eee ne yani benim ülkemde ban kafa mı tutuluyor. Ben aynısını onun ülkesinde yapabiliyormuyum. Buna izin var mı? Bizimkiler bunları niye kulağından tutup kapıkulenin önünde paspas yapmıyor. Ülkeyi bunların dedeleri mi kurtarmış? Yoksa teröre kardeşini bu mu şehit vermiş. Konuşturmayın artık bunları yoksa tepemize etme zamanları yakındır...
  • üniversite mezuniyeti son derece yerinde bir karar. eğer thy dünya arenasında, devler liginde oynayacaksa, en az rakipleri standartlarını yakalamalı. dil konusunda ise sadece şu örneği incelememiz yeterli; swiss air, sas ve lufthansa, son münhal başvurularında b2 seviyesi ingilizce, almanca ve bir iskandinav dili bilme zorunluluğu getirdiler. dlr ise tamamiyle farklı bir mevzu; dlr kişinin pilot olup olamayacağını belirtmiyor, şirketlerin adayın yetenekleri hakkında bir fikri olmasını sağlıyor. thy hedeften sapmamalı, çıtayı çok da aşağıya çekmemeli.
  • Bazı arkadaşlar yazılarından belli ki öyle yada böyle kapağı atmışlar THY ye.. soruyorum size zamanında bu kadar sınavlardan gecerek thy ye giren arkadaşlar bir ara level 4 alıcam diye tutuşdular ve bu sektörde olan bircok kişi bilir ki bu level 4 lerin bi anda nasıl alındığını!! kimse aksini söylemesin kendimşahit oldum buna. o zaman şunu sorası geliyor insanın.. o kadar sınavları gecip level 4 ü yazıcıdan cıkarır gibi bastılar bunu acıklasınlar.. şimdide arkadaşlar geçmiş yok efendim thy kurumsal bir şirkettir şartların kaldırılması olmamış gibi yorumlar yazmış.. yanında oturan hollandalı ya yamaklık yapmak hoşunamı gidiyor? destek olamıyorsun bari yorumlarınla köstek olma!! Türk olun biraz!!
  • Lütfen artıküniversite zorunluluğunu da kaldırın..
  • EASA denetlemesinden sonra teknisyenlere resmi kurumlardan dil seviyesini belirleme zorunlulugu getiren SHGM, pilotlar icin bu gerekliligi getirmek icin yeni bir denetleme mi beklemektedir ki pilotlarin ingilizce dil bilgisinin yani sira konusma ve anlama gerekliliginin teknisyenden daha onemli oldugu dusunulurse
  • Ben Arapça biliyorum ve imanım da kuvvetlidir, pilot olabilir miyim?

Türk Hava Yolları başvuru yapacak olan Türk Kaptan Pilot ve F/O’lara TOEİC,TOEFL vb. gibi ingilizce yeterlilik için istenen belge getirilmesi zorunluluğunu kaldırdı. Buna göre Türk pilotlardan İngilizce için yeni uygulama kapsamında ilk başvurularda belge şartı kaldırılarak kurum içi sınavda Level4 almak yeterli hale getirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan TALPA şu ifadelere yer verdi:

THY’na ilk işe girişlerde Kaptan Pilot ve F/O’lardan TOEİC,TOEFL vb. gibi ingilizce yeterlilik için istenen belge getirilmesi zorunluluğu, Derneğimiz ve THY ilgilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda kaldırılmıştır. THY daha önce hem belge istemekte hemde kurum içi sınav yaparak Level4 şartı aramakta idi.

Yeni uygulama ile ilk başvurularda belge şartı kaldırılarak kurum içi sınavda Level4 almak yeterli hale getirilmiştir.

THY O ŞARTI KALDIRDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (93)

Tkpilot ~ 11 yıl önce
Tk bildiğim kadarı ile akademiye yaptığı alımlarda bile sadece itü odtü ytü gibi kral üniversitelerin sadece mühendislik bölümlerini almış... Alınan bir eğitim,tıp,veteriner,gibi bölümler yok!.. adam resmen yüksek lisanslı eğitimin üst safhası kişileri seçmiş... evet pilotluk yetenek işi ama adam en iyinin yeteneklisini seçiyor kaldı ki lise mezunu pilotları alacak!.. İngilizce şartıda kaldı ne güzel ama bu bence sadece bir seferliğe olan bir durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f/o ilan ~ 11 yıl önce
14 aralık'ta açılan 2. pilot ilanına başvurup da çağırılan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ? ~ 11 yıl önce
sadece soru sormuştum çağırılan var mı diye. bilgi amaçlı. hangi akla hizmet X'ya basmış basan kişi çok merak ettim. ne komik adamlar var ya :)
sensin ~ 11 yıl önce
Adam yok hala çağırılmadım demek istemiş olabilir mi . Komik adam kimmiş acaba.
evet ben ~ 11 yıl önce
çok zekice ifade etmiş kendisini o zaman tebrik ederim. seni de bu zeka pırıltısına olan hayranlığından dolayı tebrik ederim. iyi seneler.
pırıltı ~ 11 yıl önce
Yok, kendimi övmeyi sevmem. iyi seneler.
bahane ~ 11 yıl önce
arkadaşlar bahsi geçen şirket THY'dir, çağırırım der çağırmaz, çağırılmayacaksın der çağırır, sınav yok kek var der köfte verir, sınav çok adam yok der bi tümen adam alır. kanmayın inanmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cig kofte ~ 11 yıl önce
aynen gorduk.Kek var diye gittik, cig kofte verip yok me gecti yok ir gecti diye hepimize uzerine bi de salgam icirip evimize yolladilar.
cyprus cap ~ 11 yıl önce
sacma olan su yabanci pilotlar lise mezunu elini kolunu sallaya sallaya giriyor sirkete,turk vatandasina diyorsunki universite mezunu olman lazım..Universite sartina karsı degilim gerekirse hepsinde universite sarti koysunlar.Ama boyle yaparak elin yavurunun lisesi bizim universiteye anca denk demeye getirilmiyormu sizcede? Almancilarin önünü aciyosun ekmeklerine yag suruyosunuz..Milliyetcilik tam tersine yapılmazmı?Turkleri lise yabancilari universiteden almanız lazım..Bu kadar kendi milletini kucuk dusurecek daha uygun bir hareket bulunamazdı...yazık memleketimin cocuklarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı pilot bize kafa tutuyor!!! ~ 11 yıl önce
Yahu yorumlara bakarmısınız, ben yabancıyım diyor, TURKCHE kursuna da gidiyormuş haspam. Eee ne yani benim ülkemde ban kafa mı tutuluyor. Ben aynısını onun ülkesinde yapabiliyormuyum. Buna izin var mı? Bizimkiler bunları niye kulağından tutup kapıkulenin önünde paspas yapmıyor. Ülkeyi bunların dedeleri mi kurtarmış? Yoksa teröre kardeşini bu mu şehit vermiş. Konuşturmayın artık bunları yoksa tepemize etme zamanları yakındır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 11 yıl önce
üniversite mezuniyeti son derece yerinde bir karar. eğer thy dünya arenasında, devler liginde oynayacaksa, en az rakipleri standartlarını yakalamalı. dil konusunda ise sadece şu örneği incelememiz yeterli; swiss air, sas ve lufthansa, son münhal başvurularında b2 seviyesi ingilizce, almanca ve bir iskandinav dili bilme zorunluluğu getirdiler. dlr ise tamamiyle farklı bir mevzu; dlr kişinin pilot olup olamayacağını belirtmiyor, şirketlerin adayın yetenekleri hakkında bir fikri olmasını sağlıyor. thy hedeften sapmamalı, çıtayı çok da aşağıya çekmemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uymaz ~ 11 yıl önce
b2 genel ingilizce seviyesidir. toefl, ya da Ielts akademik gibi değildir. Güzel uygulama. ki orada b2 belgesini herhangi bir yerden getirebiliyorsunz. Ama bizde toeic te yaptıklarını işitince buraya uymaz gibi geliyor. ama toefl Ielts gibi absürt sınavlar buraya uymaz. kimse akademik ders ya da makale yazmayacak.
sn. THY pilotları!! ~ 11 yıl önce
Bazı arkadaşlar yazılarından belli ki öyle yada böyle kapağı atmışlar THY ye.. soruyorum size zamanında bu kadar sınavlardan gecerek thy ye giren arkadaşlar bir ara level 4 alıcam diye tutuşdular ve bu sektörde olan bircok kişi bilir ki bu level 4 lerin bi anda nasıl alındığını!! kimse aksini söylemesin kendimşahit oldum buna. o zaman şunu sorası geliyor insanın.. o kadar sınavları gecip level 4 ü yazıcıdan cıkarır gibi bastılar bunu acıklasınlar.. şimdide arkadaşlar geçmiş yok efendim thy kurumsal bir şirkettir şartların kaldırılması olmamış gibi yorumlar yazmış.. yanında oturan hollandalı ya yamaklık yapmak hoşunamı gidiyor? destek olamıyorsun bari yorumlarınla köstek olma!! Türk olun biraz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ağzına sağlık ~ 11 yıl önce
Arkadaş, eline diline sağlık. Biz garip bir millet olduk. Bu içimzdeki irlandalıları bulup az kulaklarını çekmek lazım :))
Üniversite ~ 11 yıl önce
Lütfen artıküniversite zorunluluğunu da kaldırın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
azman mi uzman mi ~ 11 yıl önce
EASA denetlemesinden sonra teknisyenlere resmi kurumlardan dil seviyesini belirleme zorunlulugu getiren SHGM, pilotlar icin bu gerekliligi getirmek icin yeni bir denetleme mi beklemektedir ki pilotlarin ingilizce dil bilgisinin yani sira konusma ve anlama gerekliliginin teknisyenden daha onemli oldugu dusunulurse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oops ~ 11 yıl önce
Yahu kardeşim bilmediğin konuda ne yazıyorsun? Pilotun herşeyi zaten ingilizce. Level-4 ü koyan da Icao zaten. Ne diye atıp tutarsın be arkadaş. Siz teknisyenlere toeic 250-260 mı ne yanlış olmasın yetiyor. yani sınava gir hepsini a işaretle o puandan fazla alırsın. bana güven. Bir daha bilmediğin konularda yazma.
İmanlı ~ 11 yıl önce
Ben Arapça biliyorum ve imanım da kuvvetlidir, pilot olabilir miyim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amanın ~ 11 yıl önce
üflesen uçarsın zaten hoca siz hepiniz pelotsunuz zaten hemşerilerinizde işin başında

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000