11 Mayıs 2018, Cuma 16:46:07

THY Nisan ayında da yüksekten uçtu

Türk Hava Yolları Nisan ayı yolcu ve kargo trafik sonuçlarını açıkladı. THY'nin doluluk oranı Nisan ayında %83,2'e ulaştı.
  • küçülüyoruz diye yüzlerce insanı işinden,ekmeğinden et sonra kar ediyoruz ...
  • fifi
  • Peki, ilk çeyrek içerisinde açıklanan zarar neyin nesi?
  • Hersey de oldugu gibi balon
  • 3 ay da 350 milyon dolar zarar et ti 2018 ilk 3 ay da çok uçuyoruz boş na uçuyorsun dölmusculuk yapıyorsun somali sudan
  • 1999 depreminden sonra Kentsel Dönüşüm ucubeliği altında özellikle güzelim Büyükşehirleri betona boğdular. Kredileri ucuzlatıp bir yandan ülke finans sektörünü zarara uğrattılar, bir yandan Laz Müteahhitlerin cebini doldurdulat, diğer yandan da halkın onlarca yılını ipotek ettiler. İçerideki potansiyeli bitirip, değirmene su gelsin de nereden gelirse gelsin diye uçaklara doldurup doldurup arapları ülkeye getirdiler, yaptıkları binaları onlara da sattılar. Şimdi o arapların gidip gelmesinden kapasiteleri artmıştır bunların. Sokaklara bakarsanız kimin gelip gittiğini anlarsınız. Ülkeyi sattılar derken satılan sadece binalar değil, aramıza soktukları tiplere baksanız anlarsınız. Yaşam tarzımızda pazarlandı.
  • Hadi yine iyisiniz gaptanlar el altindan 8000 tl zam yapildi artik tutar tutmaz ucarsiniz her zamanki gibi havasen de zaten para icin kurulmustu..
  • Ne kadar kâr etti?.
  • Yakışır şirketimize tarihi rekorlar. Birde şu uçucularla ilgili tarihi rekorları düzeltebilsek. 12 saat 4 bacak mesai 3 saat 40 dakika blok zaman... üstüne şirket tarihinde tarihi düzeyde bir rekor kırılarak 1 senede 600 küsür pilotun ayrılması ve en esef verici olanı akadedemiden gelen bir grubun yarısının bir anda ayrılması. 3-5 sene anca aynı rakamları veren Körfez ülkelerine oranla dörtte bire düşen kaptan maaşları ki Çin’e göre 6 da 1 e düştü. Asıl rekor burda... yazın ekipsizlikten uçaklar yerde kalınca tasarruf rekorunun alası kırılacak...
  • yorum yok maasallah thy!!

Geçtiğimiz yıl sergilediği yükselen grafiği, 2018’de de aynı ivme ile sürdüren Türk Hava Yolları, kısa süre önce açıkladığı başarılı ilk çeyrek rakamlarından sonra, Nisan ayı trafik performansıyla da göz dolduran sonuçlara imza attı.

Nisan 2018 Trafik Sonuçları Değerlendirmesine Göre;

Çift haneli yolcu artışlarının görüldüğü 2018 yılı ilk çeyreğinden sonra Nisan ayında taşınan yolcu sayısı da geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %15 artış göstererek 6,4 milyona ulaştı. Bu yolcu artışı, %83,2 ile Türk Hava Yolları tarihinin en yüksek Nisan ayı doluluk oranına ulaşılmasını sağladı.

Kapasitenin (Arz Koltuk Kilometre) %6,1 arttığı Nisan ayında toplam doluluk geçen yılın aynı dönemine göre 4,1 puan arttı. Dış Hat doluluk 4,2 puanlık artışla %82,6 olarak gerçekleşirken, İç Hat uçuşlarda ise %87,1’e ulaştı.

2017 yılının Temmuz ayında başlayan talepteki (ücretli yolcu kilometre) çift haneli hızlı büyüme, %12 artış ile 2018 yılının Nisan ayında da devam etti.

Dıştan dışa transfer yolcu (transit yolcu) hariç tutulduğunda yurtdışı yolcu sayısında gözlenen %30’luk artış, Türkiye’ye olan ilginin artmaya devam ettiğinin önemli bir göstergesi oldu.

Bu ayda taşınan Kargo ve Posta hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre %18 arttı. Kargodaki bu büyümeye %27 ile K. Amerika, %26 ile Orta Doğu, Afrika ve İç Hatlar ve %19 ile Avrupa katkı sağladı.

Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre tüm bölgelerde yolcu doluluk oranı artış gösterdi. Bu artışlar, Afrika ve K. Amerika’da 6 puan ve Avrupa’da 5 puan olarak gerçekleşti.

Ocak-Nisan 2018 Trafik Sonuçları Değerlendirmesine Göre ise;

Ocak-Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre talepte %21’lik artış sağlanıp, yolcu sayısı da %24 artarak 23 milyona ulaştı.

Toplam yolcu doluluk oranı, Ocak-Nisan döneminde 5,8 puanlık artış ile %81,2 oldu. Yurtdışı yolcu doluluğu 6 puan artarak %81 seviyelerine, yurtiçi yolcu doluluğu ise yaklaşık 4 puan artarak %86 seviyelerine ulaştı.

Nisan ayındaki Kargo ve Posta hacmindeki güçlü artış ile birlikte yılın ilk dört ayında toplam taşınan Kargo ve Posta geçen seneye göre %32 artarak 425 bin tona yükseldi.

THY Nisan ayında da yüksekten uçtu

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Lorem Ipsum ~ 6 yıl önce
küçülüyoruz diye yüzlerce insanı işinden,ekmeğinden et sonra kar ediyoruz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok ta ~ 6 yıl önce
fifi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sebebi neydi ki? ~ 6 yıl önce
Peki, ilk çeyrek içerisinde açıklanan zarar neyin nesi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.maras ~ 6 yıl önce
Uçaklar bedavaya alınmıyo... bu kadar yeni filonun bir bedelli var. Peşin alınmadığına göre taksitle alınıyor
Balon ~ 6 yıl önce
Hersey de oldugu gibi balon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 6 yıl önce
3 ay da 350 milyon dolar zarar et ti 2018 ilk 3 ay da çok uçuyoruz boş na uçuyorsun dölmusculuk yapıyorsun somali sudan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kentsel Dönüşüm ~ 6 yıl önce
1999 depreminden sonra Kentsel Dönüşüm ucubeliği altında özellikle güzelim Büyükşehirleri betona boğdular. Kredileri ucuzlatıp bir yandan ülke finans sektörünü zarara uğrattılar, bir yandan Laz Müteahhitlerin cebini doldurdulat, diğer yandan da halkın onlarca yılını ipotek ettiler. İçerideki potansiyeli bitirip, değirmene su gelsin de nereden gelirse gelsin diye uçaklara doldurup doldurup arapları ülkeye getirdiler, yaptıkları binaları onlara da sattılar. Şimdi o arapların gidip gelmesinden kapasiteleri artmıştır bunların. Sokaklara bakarsanız kimin gelip gittiğini anlarsınız. Ülkeyi sattılar derken satılan sadece binalar değil, aramıza soktukları tiplere baksanız anlarsınız. Yaşam tarzımızda pazarlandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talebe ~ 6 yıl önce
Cok dogru
8bin tl ~ 6 yıl önce
Hadi yine iyisiniz gaptanlar el altindan 8000 tl zam yapildi artik tutar tutmaz ucarsiniz her zamanki gibi havasen de zaten para icin kurulmustu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaynak? ~ 6 yıl önce
Yalan yorumdur. Kaynak nedir? Yumuşak oturma organınız mı?
8 bin zammış Uyan artık Üsküdar da sabah oldu ~ 6 yıl önce
Vay be dilinden bal damlıyo. Değil 8bin 8 kuruş bile zam yok.Bu TİS le fiziken imkansız zaten. Hayal kurmaya devam et. He he diyip gülüp geçer şirket. Minicik şirketlerde bile 75 saat e 17354$ oldu maaş. Qatar Emirates vs 20000 $ ı geçti. Çin vs 30000$ bizimkilerde çikolata verdi geçtiğimiz ayın 8 inde. Eee sendikamız iş sağlığı ve güvenliği ne çoook önem veriyo ya çikolatalardada iş sağlığı ve güvenliği yazıyordu zaten... kısaca kuruş zam mam yok ne el altı nede el üstünden. Sadece he he olacak diyip insanları gandırıyorlar
8binmiş 8 kuruş bile zam yok ~ 6 yıl önce
Külliyen yalan tek kuruş zam yok ve olamazda. Çünkü kapı gibi TİS var
Bak sen... ~ 6 yıl önce
Bizim neden haberimiz yok ... uydurmayı bırakın artık.. şirketin tis haricinde zam yapma yetkisi yok kokpite veya başka birimlere.
He he ~ 6 yıl önce
Ya Allah aşkına bu hurafeleri kim uyduruyor? Biz bile inanmıştık ayın 8 i gelip maaş alana kadar. Lakin ayın 8 inde maaşta 1 kuruş bile artış olmadığını gördüğümüzde iş sağlığı ve güvenliği temalı çikolatalarla avunduk. Eee önümüz şeker bayramı tatlı yiyip hayal kurmaya devam
Merak ~ 6 yıl önce
Ne kadar kâr etti?.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşeyde tarihi rekor ~ 6 yıl önce
Yakışır şirketimize tarihi rekorlar. Birde şu uçucularla ilgili tarihi rekorları düzeltebilsek. 12 saat 4 bacak mesai 3 saat 40 dakika blok zaman... üstüne şirket tarihinde tarihi düzeyde bir rekor kırılarak 1 senede 600 küsür pilotun ayrılması ve en esef verici olanı akadedemiden gelen bir grubun yarısının bir anda ayrılması. 3-5 sene anca aynı rakamları veren Körfez ülkelerine oranla dörtte bire düşen kaptan maaşları ki Çin’e göre 6 da 1 e düştü. Asıl rekor burda... yazın ekipsizlikten uçaklar yerde kalınca tasarruf rekorunun alası kırılacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAy ~ 6 yıl önce
Katılıyorum, gidişat çok kötü.
KAy ~ 6 yıl önce
Kaptanlar için üst tip listesi çıktı ve iptal edildi. 37 ve 320 de adam kalmayacak, yerde kalacak uçaklar mantıklı hamle aslında. Zira 37 ve 320 için yurt dışından tipsiz pilot bile bulamıyorlar bu şartlarla. 77 için fokker pilotu alıp tip veriyorlar ve 3 senelik anlaşma. 3 sene dolunca gelen de gidecek zaten. Yani 77 için bile tipli pilot bulamıyorlar.
Rezil ~ 6 yıl önce
Katılıyorum ben 777 de 6 yıldır uçuyorum ayrılıcam yakında,herkes mutsuz ,maaşlar yerde ,korku ve kurul imparatorluğu, gidişat çok kötü ...
f/o ~ 6 yıl önce
bence durmayın hemen gidin.ben sizin yerinize olsam hemen giderdim.
borbet ~ 6 yıl önce
yorum yok maasallah thy!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000