19 Nisan 2014, Cumartesi 12:29:07

THY LATİN AMERİKA'DAKİ 5. YILINI KUTLADI

Güney Amerika'daki ilk uçuşuna 2008 yılında Brezilya seferleri ile başlayan Türk Hava Yolları, Latin Amerika seferlerinin 5. yıl dönümünü kutladı.
  • Hat zarar ediyor.
  • Ztk ve Android ; Milleti yanıltmayın. Air France ve Iberia'dan başka Uçağını Şili'ye indiren başka Avrupalı taşıyıcı YOKK. Şili havayolu ise Avrupa'ya günde sadece 2 sefer yapıyor Madrid ve Frankfurt'a. Lufthansa ve Swiss 2009'da seferlerini durdurdu. Neden : çünkü zarar. Şili dünyanın sonunda ticari olarak Türkiye'den , Şili'ye uçmak ahmakça. Mutlaka ara noktaya inerek uçmalı THY. Şili öyle alakasız bir yerde ki , etrafta bu hattı besleyecek başka bir ülke de yok. Kolombiya ve Venezuella farklı. Oralara uçunca , kostarica, nicaragua, equador, Panama , Peru gibi ülkelere de ulaşım ce bağlantı çok kolay. Şili'ye 3 ayda bir Thy ile Sao Paulo üzerinden gidiyorum. Geçen ay gittiğimde nufus 16.5 milyondu. Arkadaşlar ceplerinden 1.5 milyon eklemişler. Kısacası Istanbul-Şili tutmaaaaZz
  • sili kişi başına 18 bin dolarlık geliri ile Arjantin kadar ekonomik büyüklüğe sahiptir. ve air france,lufthance,klm ,iberia ,lan ,Swiss air havayolları Avrupa'dan değişik ülkelerden direk olarak santiago siliye uçaktadir. ziya tarkan kozan
  • Şili toplamda sadece 16 milyon nüfusu olan , mesafenin uçmak için uygun olmadığı bir ülke. O yüzden koskoca Avrupa kıtasından İberia ve Air France sadece 1'er uçuş yapıyor. Neden başka havayolu uçmuyor ? Tabiki ticari olarak değmeyeceği için. Ve uçağı çok uzun süre alıkoyacağı için. Sao Paulo'ya 13 saat uçup üstüne 5 saat daha Şili'ye uçunca para kazanman mümkün değil o maliyetle. Iberia direkt uçuyor. Başedenez THY stop'lu ürünle ,,,
  • latin amerikanin en zengin ulkesi olan sili nin baskenti santiago de chile, scl ye de bekliyoruz..
  • 777 ler gelmeden o hatları acmaları mümkün gözükmüyor. Kiralarlarsa başka tabi ama bu yıl gelicek 777 ler le o hatları acamazlar yıl sonuna kadar
  • Hadi desenize orada da okul var ve bu yüzden THY oralara sefer düzenliyor. Ya yüzünüz kızarıyor değil mi ? Bir kaç yıl önce bu sayfalardan öyle diyordunuz. Tebrik ediyorum milli havayolumu yolu açık olsun, kazadan beladan korusun.
  • Guney Amerikaya inanilmaz potansiyel var, ozellikle SCL cok ragbet olur
  • mümkünse sao paolo - Buenos Aires gibi rio de jenerio - Santiago ve Caracas-mexico city beklitourz :)
  • Şili (Santiago), Peru (Lima), Brezilya (Rio), Dominik Cum (Santo Domingo), Porto Riko (San Huan), Panama (Panama), Kosta Rika (San Hose), Ekvator (Kito)'nun da bir an önce listeye alınması dileğiyle..

Merkezi Sao Paulo'da bulunan Brezilya ofisi, Türkiye'ye en çok bilet satan üç acenteyi helikopter gezisiyle ödüllendirdi.

Geçen yıl Arjantin'i de rotasına ekleyerek gidilen ülke sayısını ikiye çıkaran THY, yıl sonuna kadar Latin Amerika'da toplam 6 merkeze uçmayı planlıyor.

Türkiye ve bölge ülkelerinin Latin Amerika ile etkileşiminin her geçen gün arttığını dile getiren THY Brezilya Genel Müdürü Atagün Kutluyüksel, 5 yıl içinde gelinen noktanın göz doldurduğunu söyledi.

2008 yılında Brezilya'dan Türkiye'ye giden turist sayısının 5-6 bin civarında olduğunu hatırlatan Kutluyüksel, bu rakamın 2013 sonu itibariyle 100 bine ulaştığını belirtti.

Arjantin'in ardından Meksika ve Havana şehirlerine de uçuş için düğmeye basıldığını söyleyen THY yetkilisi, yıl sonuna kadar Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Venezuela’nın başkenti Caracas'ı da Latin Amerika güzergâhına dâhil etmek istediklerini söyledi.

Latin Amerika uçuşlarının, İstanbul'u havacılık sektöründe merkezi bir konuma taşımada önemli rol oynadığının altını çizen Kutluyüksel, bu uçuşların özellikle Ortadoğu ve Uzakdoğu'yu Latin Amerika'ya bağlayan köprü vazifesi gördüğünü vurguladı.

"Yakın bir geçmişe kadar Türkiye, bu coğrafya insanının haritada göstermekte zorlandığı bir ülkeyken şimdi herkes Türkiye'yi daha yakından tanıma imkânı buldu." diyen THY yetkilisi, Brezilya ofisi olarak ülke tanıtımına yapılan katkıdan memnun olduklarını ifade etti.

İstanbul ile bölge ulaşımını 12 saate düşüren seferlerin ticareti de kolaylaştırdığına değinen Kutluyüksel, İstanbul-Brezilya-Arjantin hattında seyahat eden yolcu sayısının günlük ortalama 500-600 civarında olduğunu kaydetti.

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupasına Türk Milli Takımı'nın katılamayacak olmasından üzüntü duyduklarını ifade eden Kutluyüksel, maçları izlemeye gelecek az sayıda Türk'ün yanı sıra turnuvaya hak kazanan Bosna, İran ve Afrika gibi ülkelerin taraftarının da THY ile uçacaklarına işaret etti. (Zaman)

THY LATİN AMERİKA'DAKİ 5. YILINI KUTLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hat zarar ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrucu ~ 10 yıl önce
Ztk ve Android ; Milleti yanıltmayın. Air France ve Iberia'dan başka Uçağını Şili'ye indiren başka Avrupalı taşıyıcı YOKK. Şili havayolu ise Avrupa'ya günde sadece 2 sefer yapıyor Madrid ve Frankfurt'a. Lufthansa ve Swiss 2009'da seferlerini durdurdu. Neden : çünkü zarar. Şili dünyanın sonunda ticari olarak Türkiye'den , Şili'ye uçmak ahmakça. Mutlaka ara noktaya inerek uçmalı THY. Şili öyle alakasız bir yerde ki , etrafta bu hattı besleyecek başka bir ülke de yok. Kolombiya ve Venezuella farklı. Oralara uçunca , kostarica, nicaragua, equador, Panama , Peru gibi ülkelere de ulaşım ce bağlantı çok kolay. Şili'ye 3 ayda bir Thy ile Sao Paulo üzerinden gidiyorum. Geçen ay gittiğimde nufus 16.5 milyondu. Arkadaşlar ceplerinden 1.5 milyon eklemişler. Kısacası Istanbul-Şili tutmaaaaZz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 10 yıl önce
dediğim 5 havayolu siliye uçmaktadir..en son klm 2014 te başladı .. Türk vatandaşları transit vize sorunundan dolayi sadece air france ve iberia üzerinde durmaktadır ama lufthance,Swiss,klm,iberia,air france,lan ile ben direk avrupadan uçtum.. 2008 den beri santiago dayım,finans sektöründe çalışıyorum.verdiğim nüfus ve kişi başına gelir sayıları güncel ve dogrudur..ucus bilgime gelince,ortalama 2 ayda bir avrupaya isvicre,almanya ağırlıklı uçuyorum,sadece air Italia ile Avrupa'ya ucmadim.. Fakat birkaç kere TripAdvisor bana çok uygun air Italia fiyati vermişti. Eğer diğer 5 havayollarının sitesine bakarsanız zaten görürsünüz. thy ile Brezilya ve arjantine uçmak santiago ya ortalama fiyatlara göre aynı belki 100 dolar fark eder,fakat sonrasında santiago uçuşu için 500 700 dolar vermeniz lazım,hulasa verdiğim sayılar güncel ve dogrudur.. olmadigini farz ettiginiz uçuşlarI ilgili şirketlerin sitesinden kontrol edebilirsiniz.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
sili kişi başına 18 bin dolarlık geliri ile Arjantin kadar ekonomik büyüklüğe sahiptir. ve air france,lufthance,klm ,iberia ,lan ,Swiss air havayolları Avrupa'dan değişik ülkelerden direk olarak santiago siliye uçaktadir. ziya tarkan kozan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrucu ~ 10 yıl önce
Şili toplamda sadece 16 milyon nüfusu olan , mesafenin uçmak için uygun olmadığı bir ülke. O yüzden koskoca Avrupa kıtasından İberia ve Air France sadece 1'er uçuş yapıyor. Neden başka havayolu uçmuyor ? Tabiki ticari olarak değmeyeceği için. Ve uçağı çok uzun süre alıkoyacağı için. Sao Paulo'ya 13 saat uçup üstüne 5 saat daha Şili'ye uçunca para kazanman mümkün değil o maliyetle. Iberia direkt uçuyor. Başedenez THY stop'lu ürünle ,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 10 yıl önce
siliye sadece avrupadan 2 havayolunun uctugu dogru degil.. klm, airfrance,iberia, lufthance ve ayri olarak air italia ve swiss air direk ucuyor.. ve lan havayollarinin madrid ve almanyadan direk seferleri var miami den delta devamli direk ucuyor.. lufthance,air france bazen ucusunuza gore rio da baze gru da stop yapiyor.. bazen direk ucuyor, ucusa bagli.. 16 milyonluk sili demissiniz, duzelteyim,18 milyonluk bir ulke, kisi basina gelir 17 bin dolar, amerikaya vizesiz sadece pasaportla ucabilen tek latin amerika ulkesi, refah seviyesi ve ulke toplam geliri arjantinden fazla.. eger thy arjantine gidiyorsa ve thy nin venezuelaya, kolombiya gibi planlari varsa, ekonomik acidan scl nin analiz edilmesi lazim.. eger thy gibi gru veya arjantine gelip sonra siliye devam etme olarak dusunursek, bu sirketlere ek olarak avrupadan gelen arjantin havayollarini, tam havayollari ve emirates,qatar havayollarini rekabete katmak lazi, zira onlarda ayni thy nin uctugu rotalarla AYNI FIYATLARLA ucuyorlar
ztk ya ~ 10 yıl önce
Sayın ztk, milli gelir filan demişsiniz ama bu ilk kriter değildir hiç bir zaman.. İki ülke (çevre ülkelere gidecek transitler de göz önünde bulundurulur tabi) arasındaki hareket ve potansiyeldir uçuşlarda baz alınan. TK buyume konusunda zaten agresif bir şirket, dolayısı ile sizin burada yaptıgınız analize ihtiyac kalmayack sekilde onlar da bir öngörüde bulunmuslardır. Yoksa sizden onlar hat acmak istiyor zaten :)
ztk ~ 10 yıl önce
latin amerikanin en zengin ulkesi olan sili nin baskenti santiago de chile, scl ye de bekliyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
777 ler gelmeden o hatları acmaları mümkün gözükmüyor. Kiralarlarsa başka tabi ama bu yıl gelicek 777 ler le o hatları acamazlar yıl sonuna kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hadi desenize orada da okul var ve bu yüzden THY oralara sefer düzenliyor. Ya yüzünüz kızarıyor değil mi ? Bir kaç yıl önce bu sayfalardan öyle diyordunuz. Tebrik ediyorum milli havayolumu yolu açık olsun, kazadan beladan korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 10 yıl önce
cok haklisiniz, arjantine acilan bir ilkokul ile o ucuslar dolmaz .. korkmamak lazim, arjantin ucuslari dolu geliyor, dolu gidiyor..
Iphone ~ 10 yıl önce
Guney Amerikaya inanilmaz potansiyel var, ozellikle SCL cok ragbet olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 10 yıl önce
tum buyuk havayollari gunluk scl ye ucuyor, thy yi bekliyoruz..
Lee_Hooker ~ 10 yıl önce
mümkünse sao paolo - Buenos Aires gibi rio de jenerio - Santiago ve Caracas-mexico city beklitourz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elturco ~ 9 yıl önce
Santiagoya gitmemesinin nedeni sili hatii lanin istanbuldan baska ülkelere ucmak istemesidir bunuda Türkiye Kabul etmiyor cünkü siliden sonra gidilecek baska ülke su anlik sadece avustralya var bide kutuplar yani pek karli bir anlasma degil Eger LAn hatlari geri adim atarsa olur onunla alakalai¨4 hafta önce ¨görüsmeler vardi yeni ses cikmadigina göre anlasmaya varilamadi gibi silide yasayanlara gecmis olsun Venezuelaya gelince orada maaelesef durumar karisik ülkenin ucak firmalarina 2 yillik borcu birikmis durumda bu yi 3 hava firmasi karakas a artik ucus gerceklestirmiyor oradakilerede gecmis olsun. böyle giderse ayni durum arjantinin de basina gelebilir cünkü ayni ekonomik sistema uyguluyorlar cok negatif oldu yorumlarim ama gercekler aci oluyor maalesef
Latin ~ 10 yıl önce
Şili (Santiago), Peru (Lima), Brezilya (Rio), Dominik Cum (Santo Domingo), Porto Riko (San Huan), Panama (Panama), Kosta Rika (San Hose), Ekvator (Kito)'nun da bir an önce listeye alınması dileğiyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000