20 Haziran 2015, Cumartesi 10:50:37

THY Kabin Amiri Selda Durmaz melek oldu

Türk Hava Yolları Kabin Amiri Selda Durmaz’ın cenazesi bugün Bartın Kozcuğaz’da toprağa verilecek.
  • bence Selda kardeşimizin ölüm nedeni teşhisin geç konmasıdır.uçuş öncesinde , uçuş personelinin gittikleri ülkelerde kapabilecekleri olası hastalıklar ve bu hastalıkların belirtileri hakkında uyarılmaları gerekmektedir.
  • Arkadaşlar dünyada en çok öümcül vak'a sıtmadan görülür. Teşhisinde tedavisi çok basittir. Ancak tanı konulmaza sonu ölümdür. Belirtileri griple aynıdır. Türkiye'de neredeyse sıtma tanı merkezlerini kaldırıyorlardı. 5 yıl önce MNG havyaolları bir load masterını sıtmadan kaybeti Bir kaç personeli de tedavi edildi. Maalesef bu 5 senede bir adım ileri gidememiş doktorlarımız. Sıtmanın kuluçka süresi 1-3 hafta hatta daha uzun süreleri olanlar var. Afrikadaki sıtma 1. derece öldürücüdür. En başta almanız gereken önlem üzerinize sıkacağınız kovucular. AŞISI yoktur.Yılın 12 ayı tehdittir ancak bahar ve sonbahar yağmurlarından sonra afrika ekvatoral kuşakta olduğundan daha çok ürerler. Dişilerinden geçer ve karaciğere yerleşir. Belirtileri griple aynı olduğundan eğer afrikadan ya da uzakdoğudan geldiyseniz kendinizi grip mi oldum acaba dediğiniz anda hemen gidip parmak ucundan vereceğiniz bir iki damla hemen neticeyi öğrenirsiniz . Nerde yapılıyor derseniz: Halk sağlığı müdürlükleri.. İstanbulda 2 yer var biri anadolu biri avrupa yakası .internetten baktım linki budur http://www.istanbulhalksagligi.gov.tr/duyuru/acil-sitma-hastaligi-icin-aranmasi-gereken-sorumlular/95 Bu konuda en tecrübeli havayolu mng havayollarıdır. THY nin alınacak önlemler için MNG havayolu yetkileleri ile acil hemen temasa girmesi gerekmektedir. Bu işin şakası yok. THY personeline geçmiş olsun. Başı sağolsun.
  • Thy de calisan kardesime suanda saglik bakanliği sıtma suphesi ile yatmakta olduğu hastaneye ekip gönderıyor. Dualarınızı eksik etmeyin..
  • Sitmanini ne kadar tehlikeli. Ve oldrucu bir hastalik oldugunu cok iyi bilirim cok zaman doktorlar bu mikroba. Tesis koyamazlar cunku turkiyede. Sitma Cok eskilerde vardi. Ne vakitki. Kinin denilen. Ilac cikti hastaliklikta yavas yavas. Rabime sukurler olsun Ortada yok oldu .Sitma. Kedini. Soyle gosterir. Sabah bir sey yok Ogleden sonra yavas yavas halsizlik ve ates. Tireme ve nobet. Yuksek ates. Insani yataga dusurur, Eger zamaninda tesis ve tedavi Ve yukarda. Basi gecen kinin ilaci ile birlikte. Siki bir tedavi edilmesse. Cok ciddi sonuclar dogurur, Her kes bunu bilsin, Kabin. Amiri arkadasimizi. Muayene. Eden. Sayin doktor. Dememismi. Hangi saatlerde atesleniyorsun. Bildikleri. Su hemen. Usutmusun. Soguk alginligi VS. Ben sitma. Hastaligini. Gecirdim. Ve cok sitma olanlari Gordum . Doktor sitma hastaligini gelsin Ben ona ogreteyim . Sitma. Bataklik yerlerde. Cok gorulur cunku sivrisinek bataklik yerlerde. Mikrobu alir insana bulastirir. Cok dikkat. Bataklik yerlere yakin. Oturanlar cok dikkatli olmalari gerekir.
  • Hangi hastaneye gittiyse uzak duralim.
  • İnsanlar hep ödülleri,reklamları,sponsorları gördüler.Şimdi birazda işin gerçek yüzünü görsünler.Herkes isyanda çünkü kimse afrikayı istemiyor,sevmiyor.Ucunda para varsa afrika uçuşlarını durdurmazlar tabikide ama en azından riski azaltsınlar,git gel yapsınlar bir ekip pas olsun.Hem otelden kâr edersiniz sizin dilinizden konuşalım..İşte herkes konuşuyor Thy de çalışanlar deli gibi para alıyor diye hayır dünya havacılığındaki her büyük şirketin çalışanı bu paraları alır ama siz Türkiyede neyin düzgün gittiğini veya dolandırıcılar dışında hangi yüksek ücrete çalışanın ezilmediğini gördünüz?İşte mantık bu paranı veririm eşşek gibi ne dersem yapacaksın.
  • Naçizane acımdan paylaşmak istedim. Eskiden savaş dönemlerinde sıtma ile mücadele etmek için "kenin" kullanılırmış. Kenin maddesi gıda olarak sadece "tonik" te var. Yardımı olur mu az da olsa bilmem ama malum yerlere uçuş yapıcaksak tonik alabiliriz yanımıza!
  • Arkadaslar cogumuzun oturdugu ikitelli ve halkali bolgesinde bulunan ozel hastane arkadasimiza teshis koyamamis ve yanlis yonlendirme yapmistir.
  • Afrika yatılar kalkmali mi???? Bu mu sizin sundugunuz cozum. Sanki git gel olursa risk kalkicak ortadan!!! Afrikaya ucmak baslica risk zaten. Thy onlem almali. Yatilar kalkmali slogani da nedir??? Tum ucuslar durdurulmali taaaaa ki onlem alinana kadar. .Birincil adim bu olabilir ancak!!! Git gel seferde ucak afrikaya inince ne olacak ? Sinek bu her yere girer...
  • Allah bildigi gibi yapsın seni thy. Senin yüzünden daha kaç kişi ölmek zorunda iptal et şu seferi artık!! Binmicem uçaklarına. Ebola ve sıtma vesilesiyle.

Nijerya’ya yaptığı uçuş sırasında sinek ısırması sonucu sıtma hastalığına yakalanan THY Kabin Amiri Selda Durmaz, bu gece yaşam savaşını kaybetti.

Halsizlik ve ateş şikayetiyle gittiği Halkalı’daki özel bir hastanede grip teşhisi konularak yanlış tedavi uygulanan Durmaz, Bahçelievler Aile Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Talihsiz kabin amirinden bu gece acı haber geldi. Acı haberi alan sevenleri adeta yasa boğuldu. Sosyal medyada hem yanlış teşhis koyan hastaneye hem de gerekli tedbiri almamakla suçladıkları THY’ye tepki yağdı.

Selda Durmaz’ın cenazesi sabah hastaneden alınarak toprağa verileceği Bartın’a götürüldü. THY Kabin Amiri Bartın Kozcuğaz’da bugün ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazını mütakip toprağa verilecek.

“4 GÜNDÜR YEMEK YİYEMİYORUM”

Bu arada THY Kabin Amiri Selda Durmaz’ın bir arkadaşı, hastalığa yakalandığı ilk günlerde genç kabin amiri ile yaptığı whatsapp konuşmasını paylaştı. Yaz gribi olduğunu sanan arkadaşına, “ Bilmiyorum da 4 gündür ne uyku var ne yemek yiyebiliyorum” diyen kabin amiri, hastalığına rağmen ev taşıyacağını söyleyen arkadaşına yardım edebileceğini söylüyor. 




THY Kabin Amiri Selda Durmaz melek oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (162)

m.s. ~ 9 yıl önce
bence Selda kardeşimizin ölüm nedeni teşhisin geç konmasıdır.uçuş öncesinde , uçuş personelinin gittikleri ülkelerde kapabilecekleri olası hastalıklar ve bu hastalıkların belirtileri hakkında uyarılmaları gerekmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY 'ye duyuru ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar dünyada en çok öümcül vak'a sıtmadan görülür. Teşhisinde tedavisi çok basittir. Ancak tanı konulmaza sonu ölümdür. Belirtileri griple aynıdır. Türkiye'de neredeyse sıtma tanı merkezlerini kaldırıyorlardı. 5 yıl önce MNG havyaolları bir load masterını sıtmadan kaybeti Bir kaç personeli de tedavi edildi. Maalesef bu 5 senede bir adım ileri gidememiş doktorlarımız. Sıtmanın kuluçka süresi 1-3 hafta hatta daha uzun süreleri olanlar var. Afrikadaki sıtma 1. derece öldürücüdür. En başta almanız gereken önlem üzerinize sıkacağınız kovucular. AŞISI yoktur.Yılın 12 ayı tehdittir ancak bahar ve sonbahar yağmurlarından sonra afrika ekvatoral kuşakta olduğundan daha çok ürerler. Dişilerinden geçer ve karaciğere yerleşir. Belirtileri griple aynı olduğundan eğer afrikadan ya da uzakdoğudan geldiyseniz kendinizi grip mi oldum acaba dediğiniz anda hemen gidip parmak ucundan vereceğiniz bir iki damla hemen neticeyi öğrenirsiniz . Nerde yapılıyor derseniz: Halk sağlığı müdürlükleri.. İstanbulda 2 yer var biri anadolu biri avrupa yakası .internetten baktım linki budur http://www.istanbulhalksagligi.gov.tr/duyuru/acil-sitma-hastaligi-icin-aranmasi-gereken-sorumlular/95 Bu konuda en tecrübeli havayolu mng havayollarıdır. THY nin alınacak önlemler için MNG havayolu yetkileleri ile acil hemen temasa girmesi gerekmektedir. Bu işin şakası yok. THY personeline geçmiş olsun. Başı sağolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah korusun ~ 9 yıl önce
Thy de calisan kardesime suanda saglik bakanliği sıtma suphesi ile yatmakta olduğu hastaneye ekip gönderıyor. Dualarınızı eksik etmeyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sitmanini ne kadar tehlikeli. Ve oldrucu bir hastalik oldugunu cok iyi bilirim cok zaman doktorlar bu mikroba. Tesis koyamazlar cunku turkiyede. Sitma Cok eskilerde vardi. Ne vakitki. Kinin denilen. Ilac cikti hastaliklikta yavas yavas. Rabime sukurler olsun Ortada yok oldu .Sitma. Kedini. Soyle gosterir. Sabah bir sey yok Ogleden sonra yavas yavas halsizlik ve ates. Tireme ve nobet. Yuksek ates. Insani yataga dusurur, Eger zamaninda tesis ve tedavi Ve yukarda. Basi gecen kinin ilaci ile birlikte. Siki bir tedavi edilmesse. Cok ciddi sonuclar dogurur, Her kes bunu bilsin, Kabin. Amiri arkadasimizi. Muayene. Eden. Sayin doktor. Dememismi. Hangi saatlerde atesleniyorsun. Bildikleri. Su hemen. Usutmusun. Soguk alginligi VS. Ben sitma. Hastaligini. Gecirdim. Ve cok sitma olanlari Gordum . Doktor sitma hastaligini gelsin Ben ona ogreteyim . Sitma. Bataklik yerlerde. Cok gorulur cunku sivrisinek bataklik yerlerde. Mikrobu alir insana bulastirir. Cok dikkat. Bataklik yerlere yakin. Oturanlar cok dikkatli olmalari gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi hastane ~ 9 yıl önce
Hangi hastaneye gittiyse uzak duralim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
halkal ac... ~ 9 yıl önce
Toplama doktarla hizmet veren subesi.
İşte İlahi Adalet ~ 9 yıl önce
İnsanlar hep ödülleri,reklamları,sponsorları gördüler.Şimdi birazda işin gerçek yüzünü görsünler.Herkes isyanda çünkü kimse afrikayı istemiyor,sevmiyor.Ucunda para varsa afrika uçuşlarını durdurmazlar tabikide ama en azından riski azaltsınlar,git gel yapsınlar bir ekip pas olsun.Hem otelden kâr edersiniz sizin dilinizden konuşalım..İşte herkes konuşuyor Thy de çalışanlar deli gibi para alıyor diye hayır dünya havacılığındaki her büyük şirketin çalışanı bu paraları alır ama siz Türkiyede neyin düzgün gittiğini veya dolandırıcılar dışında hangi yüksek ücrete çalışanın ezilmediğini gördünüz?İşte mantık bu paranı veririm eşşek gibi ne dersem yapacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pırfena ~ 9 yıl önce
Naçizane acımdan paylaşmak istedim. Eskiden savaş dönemlerinde sıtma ile mücadele etmek için "kenin" kullanılırmış. Kenin maddesi gıda olarak sadece "tonik" te var. Yardımı olur mu az da olsa bilmem ama malum yerlere uçuş yapıcaksak tonik alabiliriz yanımıza!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hastane tercihi... ~ 9 yıl önce
Arkadaslar cogumuzun oturdugu ikitelli ve halkali bolgesinde bulunan ozel hastane arkadasimiza teshis koyamamis ve yanlis yonlendirme yapmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afrika ~ 9 yıl önce
Afrika yatılar kalkmali mi???? Bu mu sizin sundugunuz cozum. Sanki git gel olursa risk kalkicak ortadan!!! Afrikaya ucmak baslica risk zaten. Thy onlem almali. Yatilar kalkmali slogani da nedir??? Tum ucuslar durdurulmali taaaaa ki onlem alinana kadar. .Birincil adim bu olabilir ancak!!! Git gel seferde ucak afrikaya inince ne olacak ? Sinek bu her yere girer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah bildigi gibi yapsın seni thy. Senin yüzünden daha kaç kişi ölmek zorunda iptal et şu seferi artık!! Binmicem uçaklarına. Ebola ve sıtma vesilesiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000