19 Ocak 2017, Perşembe 11:02:18

THY ile Hava İş imzaladı. İşte o protokol

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında tadil protokolü imzalandı. THY'nin işten çıkarmama garantisi verdiği protokol gereği çalışanlara altı aylık dönem için yüzde 1.5 zam verilmesi kararlaştırıldı. Protokol gereği THY bir yıl boyunca toplu işten çıkarma yapamayacak.
  • tam tamına 109 tl zam gelmiş vergiden düşersende 87 tl. Allah bereket versin. 7288 TL Brüt maaş. kabin için. yer personeli için onlar fakir. zaten birşey de yapmıyorlar hergün oyun oynuyorlar genel müdürlükte. onlar a birşey yok.
  • Dussun dussun maaşlar daha daaaaa düşün! Yine günüm çok sugar geçecek :))))
  • yalandan bir anketle çalışanın hakkını gasp ettiniz ya yatacak yeriniz yok nasılsa işten çıkarma devam edecek olan hakka oldu anketmiş zaten en çok ağlayan son dönemde işe aldığınız yüzde elliyle çalışan TORPİL li kısım ne kabulu kabul eden varsa işinin değerini bilen çalışan emektarlar
  • Yeni reklam yüzümüzmüş arkadaşlar, parada rekşam için ayrılan bütçe
  • 3 kurus maaş alan tgs ne edecuk
  • EY SENDİKA SENDE AİDATINA İNDİRİM YAPSANA HADİ BEKLİYOR UÇAN PERSONEL, GÖRELİM ŞEKLİNİZİ ŞEMALİNİZİ DÜMENDEN ANKETLE ÇALIŞANA YAPTIRIM YAPMAYI BİLİYORSUNUZ AYDA YARIM MİLYONA YAKIN PARA GİRİYOR KASANIZA SİZDE FEDAKARLIK YAPIN HADİ...BEKLİYORUZ...
  • Bir km olarak bu şirket ten kazandığım parayı sonuna kadar hakediyorum bu zam olayının neden böyle olduğununda farkındayım gecen sene kar payı alırken eller havaya idi şirket VEFA yapmıştı şimdi FEDA zamanı bizde Herşeye rahmen çok şükür zamanı gelince bu şirket yine herkese hakkını verecektir beğenmeyen varsa VEDA edebilir
  • TEBRIK EDERIZ BASKANIM.YINE TUTTUGUNUZU KOPARDINIZ.SIZI YILLARCA O KOLTUKTA GORMEK ISTERIZ.
  • Hayatinda genel mudurluge gitmemis ama yorum yapiyor.Duyan zannedicek bunlar sabah 9 da geliyo aciyo bilgisayari mesai bitimine kadar solitere candy frash oynuyor.Ezbere konusmayin.Bu sirket bugun karda etse zararda etse herkes bu bayragin altinda ayrimcilik yapmayin.ordakilerde it gibi calisiyor.
  • TATLIBAL baskanimiz ve kurmaylarindan yine tarihi bir imza.Cok yasa tatlibal baskan seninle daha iyi yerlere gelicez.Cenabi allah sizi basimizdan eksik etmesin.

Türk Hava Yolları'nın ekonomik gerekçelerle, Hava İş Sendikası'ndan "2017 yılında zam yapmayalım" isteği üzerine başlayan görüşmeler karara bağlandı. THY'nin 'zam yapmayalım' talebini anket düzenleyerek çalışanların görüşünü alan Hava İş Sendikası, yüzde 95 oranında "zam olmayabilir" cevabı alınca THY ile masaya oturdu. Karşılıklı taleplerin değerlendirildiği görüşmelerin sonunda taraflar arasında tadil protokolü imzalandı.

Protokolde yer almamasına rağmen İngilizce yetersizliği sebebiyle ücretsiz izne çıkarılan kabin ekiplerinin de işlerine dönmesinin sağlandığı da vurgulandı.

İşte THY ile Hava İş Sendikası arasında imzalanan o protokol:

1- İşbu Tadil Protokolü ile Protokolün 1.maddesinde zikredilen ücret ve diğer sosyal yardım zamlarına ilişkin artışlar 2017 yılının ilk 6 ayı için 31.12.2016 tarihindeki ücretlere ve diğer sosyal yardımlara 01.01.2017 tarihinden geçerli olmak üzere % 1.5 (yüzde bir buçuk) oranında, 2017 yılının ikinci 6 ayı için 30.06.2017 tarihindeki ücretlere ve diğer sosyal yardımlara 01.07.2017 tarihinden geçerli olmak üzere %1.5 (yüzde bir buçuk) oranında ücret zammı artışı uygulanacaktır.

2- İşbu Tadil Protokolü Hava-İş Sendikası üyelerini bağlar. Aksi işbu Tadil Protokolünde belirtilmediği sürece, THY hangi statüde olursa olsun Hava İş Sendikası üyesi olmayan tüm personele yukarıda yer alan zam oranlarından daha yüksek bir zam yapmayacaktır. Aksi takdirde bu Tadil Protokolü geçersiz olacaktır.

3- THY tarafından işbu Tadil Protokolü geçerlilik süresi boyunca 4857 sayılı İş Kanunu'nun 29. Maddesi kapsamında toplu işçi çıkarılmayacaktır. Bu madde hükmüne aykırı olarak toplu işçi çıkarma uygulanması durumunda Tadil Protokolü başlangıç tarihinden itibaren hükümsüz hale gelecek ve tüm personele 01.01.2017 tarihinden itibaren uygulanması gereken zamlar toplu işçi çıkarmayı izleyen ayın 8'inde tek seferde ödenecektir.

4- İşbu Tadil Protokolü gereği 2017'de yapılmayacak zamlar THY'nin 2017 yılına ilişkin IFRS uyarınca bağımsız denetimden geçerek KAP'a bildirilen finansal tablolar uyarınca en az 100.000.000.- USD (Yüzmilyondolar) kâr ile mali yılı kapatması durumunda 2018 yılı zammından önce uygulanacak, sonrasında 2018 zammı uygulanacaktır.

5- Yurtdışı mahalli personel ve yurtdışında görev yapan merkez tayinli personel ücretleri işbu Tadil Protokolü kapsamı dışındadır. Yurtdışında görev yapan merkez tayinli ilgili personel bakımından, yukarıda zikredilen artışlar ikramiyeye esas ücret ile diğer sosyal yardımlara uygulanacaktır.

THY ile Hava İş imzaladı. İşte o protokol

Yorumlar Tüm Yorumlar (145)

kabin ~ 7 yıl önce
tam tamına 109 tl zam gelmiş vergiden düşersende 87 tl. Allah bereket versin. 7288 TL Brüt maaş. kabin için. yer personeli için onlar fakir. zaten birşey de yapmıyorlar hergün oyun oynuyorlar genel müdürlükte. onlar a birşey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahahahhajja ~ 7 yıl önce
Dussun dussun maaşlar daha daaaaa düşün! Yine günüm çok sugar geçecek :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan ~ 7 yıl önce
yalandan bir anketle çalışanın hakkını gasp ettiniz ya yatacak yeriniz yok nasılsa işten çıkarma devam edecek olan hakka oldu anketmiş zaten en çok ağlayan son dönemde işe aldığınız yüzde elliyle çalışan TORPİL li kısım ne kabulu kabul eden varsa işinin değerini bilen çalışan emektarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MORGAN FREEMAN' A 800 MİLYON $ ~ 7 yıl önce
Yeni reklam yüzümüzmüş arkadaşlar, parada rekşam için ayrılan bütçe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruhi ~ 7 yıl önce
3 kurus maaş alan tgs ne edecuk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SENDİKAYA ~ 7 yıl önce
EY SENDİKA SENDE AİDATINA İNDİRİM YAPSANA HADİ BEKLİYOR UÇAN PERSONEL, GÖRELİM ŞEKLİNİZİ ŞEMALİNİZİ DÜMENDEN ANKETLE ÇALIŞANA YAPTIRIM YAPMAYI BİLİYORSUNUZ AYDA YARIM MİLYONA YAKIN PARA GİRİYOR KASANIZA SİZDE FEDAKARLIK YAPIN HADİ...BEKLİYORUZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanun ~ 7 yıl önce
Sendikalar kanuna göre en az alan sendika Hava-iş. Teknik Aş. ne kadar aidat verior bi inceleyin.
FEDA ZAMANI ~ 7 yıl önce
Bir km olarak bu şirket ten kazandığım parayı sonuna kadar hakediyorum bu zam olayının neden böyle olduğununda farkındayım gecen sene kar payı alırken eller havaya idi şirket VEFA yapmıştı şimdi FEDA zamanı bizde Herşeye rahmen çok şükür zamanı gelince bu şirket yine herkese hakkını verecektir beğenmeyen varsa VEDA edebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahahah ~ 7 yıl önce
vefa mi feda mi o yöneticilerin önce yurtdisinda villalar kuralayip telefonlar son model bmw araclardan bir tasarruf yapsin. aman düzenledigimiz gecede ayri izgara kullansinlar demekle olmuyor hergün ise saat 11 lerde gelip aksana kadar cay kahve ogleb onla bunla yemeklerde bu milyonlarin hakki degilmi? almanya müdürlerine bak israf girla.. umurlarinda degilsin bunu yazan arkadasa sadece sirani bekle...
Gidebilirsin ~ 7 yıl önce
Bırak git arkadaşım seni tutanmı var ben kazandığım paradan memnunum allaha bin şükür hem bırakıp gitmezsiniz hemde konuşur durursunuz sürekli isyan edersiniz şu ülkede aldığına bir şükret ya dikkat et sen gitmezsen sıra sana gelmesin
Sendika ~ 7 yıl önce
TEBRIK EDERIZ BASKANIM.YINE TUTTUGUNUZU KOPARDINIZ.SIZI YILLARCA O KOLTUKTA GORMEK ISTERIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genel mudurluk ~ 7 yıl önce
Hayatinda genel mudurluge gitmemis ama yorum yapiyor.Duyan zannedicek bunlar sabah 9 da geliyo aciyo bilgisayari mesai bitimine kadar solitere candy frash oynuyor.Ezbere konusmayin.Bu sirket bugun karda etse zararda etse herkes bu bayragin altinda ayrimcilik yapmayin.ordakilerde it gibi calisiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam haklı... ~ 7 yıl önce
...mesai bitimine kadar solitere candy oynanmıyor tabi ki! Zaten 10-11 e kadar kahvaltı ancak biter ardından sohbet öğle yemeği saati...hoop AVM ziyareti...13 dönüş...hemen öğle yemeği..çay-kahve bak saat 15 oldu...mescide git...belki bir başkana felan rastlarım...16 eh artık çıkış için hazırlanmak lazım...16:45 turnikelerde hazır vaziyette bekle...17:00 dedi mi...kaçış..bu gün de çooook yoruldunuz :)
Yanlış söylemişin ~ 7 yıl önce
Yanlış söylemişin.Bence genel müdürlükte en çok oynanan oyun Minecraft.Sabah kart basmayla beraber hemen login oluyorlar arka planda saklayıp oyunu arasıra biri geldimi yalandan excell açıp sonra tekrar oyuna dönüyorlar.Limangoda en çok rağbet edilen alışveriş sitesinde devamlı kargolar gelip duruyor.Teşhis yanlış.
Tatlibal ~ 7 yıl önce
TATLIBAL baskanimiz ve kurmaylarindan yine tarihi bir imza.Cok yasa tatlibal baskan seninle daha iyi yerlere gelicez.Cenabi allah sizi basimizdan eksik etmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tatlıbala ~ 7 yıl önce
evet tarihi bir imza. emekçinin kazanılmış hakkını onu o koltuğa getiren işverenlere vefasını bu şekilde peşkeş çekerek tarihe geçti. gerçi 3 yıldır bu tür hainlikleriyle geçmişti sürekli. bu pastada çilek oldu. o koltuğa gelince aralık 2017 de hepiniz defolup gideceksiniz o koltuklardan.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000