21 Mayıs 2016, Cumartesi 11:10:50

THY hız kesmiyor

Türk Hava Yolları dur, durak tanımıyor: Haziranda Slovakya’ya uçmaya başlayınca Avrupa’da teker koymadığı ülke kalmayacak.
  • THY yolları Vancouver uçuşlarınızı bekliyoruz.
  • kamboçya, laos ,myanmar, bhutan, papua yeni gine, yeni zelanda, uruguay, paraguay, bolivya ilk etapta acilen bu ülkelere uçuş açılmalı !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • cok guzel. hayirli olsun!!! basarili sekilde devam eder insallah. thy isini cok iyi biliyor, abde havayollari lufthansa klm air france fln hep kuculuyor, kirmizida!!!! maaslar dusuruluyo, ekstra calisma saatleri, budjet kesilmesi, emeklilik yas yukselmesi, yonetime ekstra prim = sonuc protest.... thy in calisma politikasini begendim, hep buyuyor!!! superrrr haber. burda kapitalizm herseye zarar veriyo
  • Dallas,Denver,Philadelphia,Vancouver,Havana,Mexico City de inşallah yakın zamanda açılır.
  • Avrupa'da uçulmadık yer kalmıyormuş kösice ile birlikteİzİzlanda nerdeaAmerikakıtasında mı ?
  • Kassel- Dortmund - Rostock- Saarbrücken- Windhuk- Phuket- Denpasar - Bangalore- Chennai- Melbourne- Sydney- Wellington - Costa Rica- Tokyo-Haneda- Asuncion- Lima- Havanna- ....
  • AHL-BURSA VE SAW-BURSA ARABALI UÇAK SEFERİ KOYACAN BAK O ZAMAN SEN PARA NASIL KAZANILIYOR VAY ANAM VAY. HAVAYOLLARI İSTANBULDAN ANTALYAYA 150TL YOLCU TAŞIRKEN 2 KM BİR KÖPRÜ GEÇİŞİ 100TL. PEYNİR EKMEK GİBİ BİLET SATARSIN. 2023 E UYGUN BÜYÜK DÜŞÜNMEK UFUKLARI AÇMAK LAZIM.
  • Kendi içinde TAŞERON'a ne zaman uçmayı düşünüyor bu muhterem THY ? !
  • Dünyanın Her Yerine uçuyor fakat rekor zarar edip piyasa fiyatını yarı yarıya da düşürüyor. THY yönetimi ise bu fiyatlar ucuz geri alım yapacaz deyip yatırımcısını yüz üstü bırakıyor THY nasıl yönetiliyor bir yatırımcı olarak nasıl zarara sokulduk bence bunu yazın
  • Bence Thy bir adet Airbus A380 almalı ve AHL ile SAW arasında direkt uçuşlar başlamalı.Çok binen olur.Rezervasyonlar patlar resmen.Hem de trafik biraz daha sakinleşmiş olur.

Türk Hava Yolları dur, durak tanımıyor: Haziranda Slovakya’ya uçmaya başlayınca Avrupa’da teker koymadığı ülke kalmayacak. Hint Okyanusu’nun tropik adaları Maldivler ve Morityus’un ardından ekimde Seyşellere kanat çırpacak. ABD’de ise Atlanta’ya direkt sefer başlatarak 9 noktaya ulaştı.

Dünyada rekor sayıda ülkeye (tam 113 tane) uçan Türk Hava Yolları (THY) hız kesmiyor...

Haziranda açacağı Slovakya hattıyla Avrupa’da uçulmadık nokta bırakmayacak olan THY, 27 Haziran’da Vietnam’ın Hannoi şehrine, ekimde Seyşeller’e, Mart 2017’de ise Bali’ye uçmaya başlıyor.

Büyümenin merkezine transit yolcuyu alan THY 2016’da başta ABD pazarı olmak üzere uçuş noktalarında frekans artırarak büyümeyi hedefliyor.

THY’nin ABD’deki 9’uncu uçuş noktası olan Atlanta hattının açılışında bir araya geldiğimiz Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, “Bu hattı 2010 yılından beri planlıyorduk. Coca - Cola ve IBM gibi birçok uluslararası şirketin merkezi Atlanta’da. Kargo anlamında da beklentimiz yüksek” dedi.

Geçen yıl açılan Miami ve San Francisco hatlarının bir yılını doldurmadan yüzde 30 büyüme yakaladığını anlatan Olmuştur, şunları söyledi:

“ABD’de bu yıl yeni hat açmaktan ziyade uçuş sayısını artırarak büyümeyi planlıyoruz. Temmuzda 7 sefer olan Los Angeles uçuşu 11 sefere çıkacak. Temmuzdan itibaren Washington’a da ilave kapasite gelecek ve haftada 18 sefere çıkacağız. 2017 yaz tarifesinde de San Francisco’yu artırma düşüncemiz var. Haftada 10 - 11 sefer sayısına çıkmayı düşünüyoruz.”

Transit ağı kurdu

Olmuştur, Atlanta seferleri için şimdiden 54 binden fazla yolcunun rezervasyon yaptırdığını belirterek, “Atlanta bize başta Hindistan olmak üzere İtalya, Almanya, Beyrut ve Tel Aviv’e gitmek isteyen etnik yolcu pastasından pay sağlayacak” dedi.

Kısa bir süre önce Panama ve Bogota’ya da uçmaya başladıklarını hatırlatan Olmuştur, yeni hat açılışları hakkında şu bilgileri verdi:

“Haziranda Slovakya’da Kösice’yi açacağız. Böylece Avrupa’da uçmadığımız nokta kalmayacak. 27 Haziran’da Vietnam’da ikinci noktamız olan Hannoi gelecek. Hannoi için şimdiden 22 bin rezervasyon aldık. 31 Ekim’de Seyşeller geliyor. Seyşeller bizim üçüncü deniz, kum, güneş hattımız. Hiç tanıtmadan 2500 rezervasyon aldık. Hat açarken dıştan dışa transfer yolcu sayısını artıracak bir strateji izliyoruz. Seyşeller hattının bir özelliği Avrupa’dan tarifeli uçan bir havayolunun olmaması. Biz Avrupa’da çok güçlü bir uçuş ağına sahibiz. Seyşeller’in yüzde 50 - 60 pazarı da Avrupa çıkışlı yolcu. 2017’de ise Bali’ye uçmaya başlıyoruz. Bu Endonezya’daki ikinci hattımız, Avustralya’ya en yakın noktamız.”

Bu yılın ilk 4 ayında dıştan dışa yolcu sayısını yüzde 21 artıran şirket, 2002’de 1 milyon olan transit yolcu sayısını 2015’te 15 milyona çıkardı. ABD hatlarının toplam cirosu 1.5 milyar dolar civarında. Bu da şirketin toplam cirosunun yüzde 10 - 11’ine denk geliyor.

1978’den beri bekliyordum

THY’nin Atlanta’ya ilk uçuşu için düzenlenen davete katılan Coca - Cola CEO’su Muhtar Kent, Atlanta uçuşunu 1978’den bu yana beklediğini söyledi. 1978 yılında bir gazete ilanı üzerine başvurduğu Coca - Cola’nın yönetiminde en yüksek noktaya çıkan Kent, “Yıllardır ‘bu uçuş ne zaman olacak’ diye gün sayıyorduk.

Şimdi Atlanta’da 3 tane kırmızı - beyaz oldu. Türk bayrağı, Coca Cola ve THY” dedi. Kent, Atlanta’nın ‘4C’si ile meşhur olduğunu belirterek, bunları Coca - Cola, CNN televizyonu, eski ABD Başkanı Jimmy Carter ve ABD’nin kamu sağlığı kurumu CDC (Centers for Disease Control and Prevention) olarak saydı.

Çince bilen hostes

THY Arapça, Çince ve Fransızca bilen kabin memurları alınması için çalışma yapıyor. İlk tercih, bu dilleri konuşabilen Türk kabin memurları olacak. Euro 2016 için hazırlıklarını sürdüren THY Fransa’da Türk milli takımı taraftarlarına özel
fanzone alanları oluşturacak.

Serkan Arman / Milliyet

THY hız kesmiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Neşe ~ 6 yıl önce
THY yolları Vancouver uçuşlarınızı bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçulmalı ~ 8 yıl önce
kamboçya, laos ,myanmar, bhutan, papua yeni gine, yeni zelanda, uruguay, paraguay, bolivya ilk etapta acilen bu ülkelere uçuş açılmalı !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal pilot ~ 6 yıl önce
Bhutana uçulmalı diyen arkadaş bi zahmet bhutandaki Paro havalimanını araştırsın
SANAL PİLOT ~ 6 yıl önce
Ltba-Kdfw Dallas Ltba-Ksan san diego Ltba klas las vegas Ltba-panc 777f ile kargo uçuşu Ltba mmmx mexico city Ltba cyvr vancouver bu uçuşlar olmalı
grb ~ 8 yıl önce
cok guzel. hayirli olsun!!! basarili sekilde devam eder insallah. thy isini cok iyi biliyor, abde havayollari lufthansa klm air france fln hep kuculuyor, kirmizida!!!! maaslar dusuruluyo, ekstra calisma saatleri, budjet kesilmesi, emeklilik yas yukselmesi, yonetime ekstra prim = sonuc protest.... thy in calisma politikasini begendim, hep buyuyor!!! superrrr haber. burda kapitalizm herseye zarar veriyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 ~ 8 yıl önce
Dallas,Denver,Philadelphia,Vancouver,Havana,Mexico City de inşallah yakın zamanda açılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 8 yıl önce
Avrupa'da uçulmadık yer kalmıyormuş kösice ile birlikteİzİzlanda nerdeaAmerikakıtasında mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gidilmesi gerekenler ~ 8 yıl önce
Kassel- Dortmund - Rostock- Saarbrücken- Windhuk- Phuket- Denpasar - Bangalore- Chennai- Melbourne- Sydney- Wellington - Costa Rica- Tokyo-Haneda- Asuncion- Lima- Havanna- ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Sevilla Fluisence Tromso Bratislav Karkow varşova Edremit Canakkale Bursa
TRANS ~ 8 yıl önce
AHL-BURSA VE SAW-BURSA ARABALI UÇAK SEFERİ KOYACAN BAK O ZAMAN SEN PARA NASIL KAZANILIYOR VAY ANAM VAY. HAVAYOLLARI İSTANBULDAN ANTALYAYA 150TL YOLCU TAŞIRKEN 2 KM BİR KÖPRÜ GEÇİŞİ 100TL. PEYNİR EKMEK GİBİ BİLET SATARSIN. 2023 E UYGUN BÜYÜK DÜŞÜNMEK UFUKLARI AÇMAK LAZIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pekiii. ~ 8 yıl önce
Kendi içinde TAŞERON'a ne zaman uçmayı düşünüyor bu muhterem THY ? !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wers ~ 8 yıl önce
Dünyanın Her Yerine uçuyor fakat rekor zarar edip piyasa fiyatını yarı yarıya da düşürüyor. THY yönetimi ise bu fiyatlar ucuz geri alım yapacaz deyip yatırımcısını yüz üstü bırakıyor THY nasıl yönetiliyor bir yatırımcı olarak nasıl zarara sokulduk bence bunu yazın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 8 yıl önce
Bence Thy bir adet Airbus A380 almalı ve AHL ile SAW arasında direkt uçuşlar başlamalı.Çok binen olur.Rezervasyonlar patlar resmen.Hem de trafik biraz daha sakinleşmiş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000