08 Şubat 2012, Çarşamba 14:39:29

THY FİLOSUNDA İLGİNÇ DETAY

Türk Hava Yolları’nın filosundaki uçakların kaçının öz malı olduğunu biliyor musunuz? İşte o sorunun cevabı...
  • Cehennemde kuyular varmış ve her birinin başında bir zebani; kuyudan çıkmaya çalışanı kafasına vurup geri yolluyormuş. Birinin başında zebani yokmuş; "Niye?" diye sormuşlar. "Orada Türkler var, biri kaçmaya kalkar ise zaten diğeri paçasından tutup indiriyor". THY'de, Pegasus'da, Onur Air'da, diğerleri de Türkiye'nin gururudurlar. Bu şirketler sayesinde 10 yıl önce 5 milyon kişi uçarken şimdi 100 milyon kişi uçuyor... Hepsine teşekkür edip destek verin ki daha da iyi işler yapsınlar...
  • Ozgecmisinizi lutfen bu Airporthaber.com sayfasindaki yorumunuzun linkiyle beraber http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/kariyer adresine gonderiniz, kesin Thy'li olursunuz, tebrik ederim.
  • Yaw arkadaş Manchester Barcelona'ya sponsor olan o milli havayolu şirketin o bayrak taşıyıcın o parayı gelsin Türkiye'de hayır işlerinde harcasın; ayrıca dışarda git sor kimse bilmez manchester'e barcelona'ya sponsor olduğunu... Ayrıca THY geçtiğimiz sene 650 milyon dolar zarar açıkladığında sayın Erdoğan canı sağolsun demeseydi yahut devlet desteği olmasaydı acaba THY bu gün olur muydu? Benim cebimden vergi olarak çıkan para neden özel bir havayolu şirketini kurtarıyor? Bunları merak ediyorum. Son olarak o çok karlı dediğin şirket uçuş saati doldurcam diye yapmadığı soytarılık kalmıyor hepimiz biliyoruz iyi kötü... Onca benzin harcanan milli servet değil mi?
  • sadece 21 tayyare haaa??? zu ha ha ha..harbden globaly fosss çıktın yaaaaa
  • Şu pegasusu çekemeyen ne çok insan var yahu Türkiyenin en genç filosuna sahip olmak suçmu kardeşim
  • planespotters com a bir zahmet bir bak istersen atmayalim recep din kardesiyiz. ucan beygir dahil hepsi leasingle ucak alir buna emirates te dahildir.bilmeden yaziyorlar tovbe tovbe. 40 ucak ne kadar para yapiyor hesaplayabiliyor musun bakalim.ucan beygirin eti ne budu ne? tabii leasing yapacak.Kendi maliymis, ...peh peh peh
  • Mili Havayolu şirketimiz olan ve bayrağımızı uluslar arası arenada barcelona manchester united gibi takımlara sponsor olan thy kendini kanıtlamıştır.Nerde kar ediyorsa onu uyguluyor.Önemli olan büyümek uçak sayısı değil.Thy istgibi uçakları alır.ese boeing 747 airbus 380 gibi uçakları bile alır.Ama thy akıllı davranıyor başatrılarının devamını diliyorum.
  • bu raklamlarin kaynagini ögrenebilirmiyim? Planespotters.com girin de görün hangi ucak THY'nin hangisi kiralik oldugunu
  • Ey Millet. Adı yorum mu ? Her ne ise. Anlamadığınız konularda, veya bir yerlere sataşmak için bir şeyler yazmanızdan bıktık desem yeridir. THY' nin 21 uçağı var ve bunu 200 olarak ifade ediyorlar diyen cahil kardeşimizedir sözüm. THY' lilerde bizi çekemiyorlar vb...takıntılardan kurtulmalı.
  • "Lease" in aç sözlükten kelime anlamına bak. (Kira kontratı) Leasing olayını OPS'ta "WET" ve "DRY" olarak nasıl olduğu da yazıyor. Bunun yanında, "yarı wet leasing" diyeceğimiz kendi buluşumuz, arabesk leasing de var. Kiralama anlaşması sonunda iade edilenler de var, şirketin malı olanlar da var. Anlaşmaları görmedim ama, kiralayıp geri vermek ticari açıdan daha karlı. Üstelik aynı uçağı diğer dönemlerde de kiralamak istersen birinci sırada oluyorsun. Gördüğün gibi bilen biliyor.
Türk Hava Yolları, 2011 yılını 179 uçaklık filo ile tamamladı. 2015 yılında 201 uçaklık filoya ulaşmayı planlayan Türk Hava Yolları, son bir yıl içinde filosuna 26 uçak katarak 153’ten 179’a çıkardı. THY’nin bu yıl içerisinde filosuna 9 uçak daha katarak 188 uçaklık filoya ulaşması planlanıyor.

THY bir yıl içinde filosuna kattığı uçaklarla birlikte koltuk kapasitesini de 27 bin 886’dan 33 bin 7’ye çıkardı. Koltuk kapasitesinin de 2015 yılında 36 bin 580’e çıkması amaçlanıyor.

THY uçaklarının şu andaki yaş ortalaması ise 6.4 olarak ortaya çıktı. Yaş ortalaması en yüksek uçak modeli Airbus 310 uçakları olurken onu Boeing 737-400 ve Airbus 340 tipi uçaklar izledi.

Filonun en genç üyeleri ise 0.1 yaş ortalamasıyla geçtiğimiz haftalarda filoya katılan iki adet Boeing 737-900 tipi uçak oldu.

THY filosuna ait tabloda en çok dikkat çeken nokta ise THY’nin öz malı olan uçak rakamlarıydı. 179 uçaklık filoda sadece 21 uçağı öz malı olarak filosunda bulunduran THY, geri kalan uçakları ise finansal ve operasyonel kiralama yöntemiyle filosuna kattı.

THY’nin öz malı olan uçaklar şöyle:

7 adet Airbus 340
11 adet Boeing 737-800
3 adet Airbus 310

THY filosundaki uçakların yüzde19.6’’sını Boeing 777, Airbus 330 ve 340 tipi geniş gövdeli uçaklar oluştururken, yüzde 77.1’i dar gövdeli uçaklardan oluştu. Filonun yüzde 3.4’lük bölümünü de Airbus 310 ve 330 tiplerindeki kargo uçakları oluşturdu.

THY FİLOSUNDA İLGİNÇ DETAY

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 12 yıl önce
Cehennemde kuyular varmış ve her birinin başında bir zebani; kuyudan çıkmaya çalışanı kafasına vurup geri yolluyormuş. Birinin başında zebani yokmuş; "Niye?" diye sormuşlar. "Orada Türkler var, biri kaçmaya kalkar ise zaten diğeri paçasından tutup indiriyor". THY'de, Pegasus'da, Onur Air'da, diğerleri de Türkiye'nin gururudurlar. Bu şirketler sayesinde 10 yıl önce 5 milyon kişi uçarken şimdi 100 milyon kişi uçuyor... Hepsine teşekkür edip destek verin ki daha da iyi işler yapsınlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ozgecmisinizi lutfen bu Airporthaber.com sayfasindaki yorumunuzun linkiyle beraber http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/kariyer adresine gonderiniz, kesin Thy'li olursunuz, tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yaw arkadaş Manchester Barcelona'ya sponsor olan o milli havayolu şirketin o bayrak taşıyıcın o parayı gelsin Türkiye'de hayır işlerinde harcasın; ayrıca dışarda git sor kimse bilmez manchester'e barcelona'ya sponsor olduğunu... Ayrıca THY geçtiğimiz sene 650 milyon dolar zarar açıkladığında sayın Erdoğan canı sağolsun demeseydi yahut devlet desteği olmasaydı acaba THY bu gün olur muydu? Benim cebimden vergi olarak çıkan para neden özel bir havayolu şirketini kurtarıyor? Bunları merak ediyorum. Son olarak o çok karlı dediğin şirket uçuş saati doldurcam diye yapmadığı soytarılık kalmıyor hepimiz biliyoruz iyi kötü... Onca benzin harcanan milli servet değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sadece 21 tayyare haaa??? zu ha ha ha..harbden globaly fosss çıktın yaaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şu pegasusu çekemeyen ne çok insan var yahu Türkiyenin en genç filosuna sahip olmak suçmu kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
planespotters com a bir zahmet bir bak istersen atmayalim recep din kardesiyiz. ucan beygir dahil hepsi leasingle ucak alir buna emirates te dahildir.bilmeden yaziyorlar tovbe tovbe. 40 ucak ne kadar para yapiyor hesaplayabiliyor musun bakalim.ucan beygirin eti ne budu ne? tabii leasing yapacak.Kendi maliymis, ...peh peh peh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Mili Havayolu şirketimiz olan ve bayrağımızı uluslar arası arenada barcelona manchester united gibi takımlara sponsor olan thy kendini kanıtlamıştır.Nerde kar ediyorsa onu uyguluyor.Önemli olan büyümek uçak sayısı değil.Thy istgibi uçakları alır.ese boeing 747 airbus 380 gibi uçakları bile alır.Ama thy akıllı davranıyor başatrılarının devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu raklamlarin kaynagini ögrenebilirmiyim? Planespotters.com girin de görün hangi ucak THY'nin hangisi kiralik oldugunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ey Millet. Adı yorum mu ? Her ne ise. Anlamadığınız konularda, veya bir yerlere sataşmak için bir şeyler yazmanızdan bıktık desem yeridir. THY' nin 21 uçağı var ve bunu 200 olarak ifade ediyorlar diyen cahil kardeşimizedir sözüm. THY' lilerde bizi çekemiyorlar vb...takıntılardan kurtulmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"Lease" in aç sözlükten kelime anlamına bak. (Kira kontratı) Leasing olayını OPS'ta "WET" ve "DRY" olarak nasıl olduğu da yazıyor. Bunun yanında, "yarı wet leasing" diyeceğimiz kendi buluşumuz, arabesk leasing de var. Kiralama anlaşması sonunda iade edilenler de var, şirketin malı olanlar da var. Anlaşmaları görmedim ama, kiralayıp geri vermek ticari açıdan daha karlı. Üstelik aynı uçağı diğer dönemlerde de kiralamak istersen birinci sırada oluyorsun. Gördüğün gibi bilen biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000