24 Eylül 2010, Cuma 09:45:39

THY DUBLEKS UÇACAK

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, Türkiye’nin küresel çapta başrol oynamasının THY’yi de yükselttiğini belirterek “Türkiye’nin yükselişinin doğurduğu fırsatları değerlendiriyoruz” dedi. Topçu, iki katlı uçaklarla ilgilendiklerini açıkladı.
  • Sadece logo olsa iyi. Aslında isim konusunda da sorun var. Türkiye'de TÜRK HAVAYOLLARI olarak biliniyozken, dünyada TURKİSH AIRLINES olarak sunuluyoruz. O zaman Rusya da Турецкие авиалинии, Kore de 터키 항공, Japonya da トルコ航空 , Hindistan da तुर्की एयरलाइंस biçiminde tanıtılmamız gerek. Ama diğer havayolları öyle mi? Lufthansa hava-karada Lufthansa; KLM , Emirates, Quantas keza. THY gibi çift isim kullanan başka bi havayolu var mı??
  • aynen yeni logo çok kötü çok sevimsiz hiç göze hoş gelmiyor eskisi çok daha güzel ve göze çok hoş gelen bir logo tasarımı neden değişikliğe gittiler ne güzel bir lale motiide vardı şimdi hiç o kadar güzel değil bir thy de oluyor ne oluyorsa dünyanın diğer önde gelen havayollarında hiç böyle radikal değişiklikler görmedim duymadımda böyle tasarılar ancak 3 te demiyorum artık 4.sınıf kalite low cost havayollarında oluyor yazık gerçektende thy yi çok seviyorm ama yeni logosu berbat,yere kussam daha iyi çıkar :(
  • Su güzelim uçagin üzerinde charter sirketlerininkini çagristiran logo berbat duruyor. Bu konuda degisiklik yapilmamaliydi. Eski logo çok daha güzel
  • Hızlı koşan çabuk yorulur...
  • birde yeni hangar gerek bakım için normal bakım hangarına girmesi için fazlasıyla çok büyük her ikiside ve tabi son olarak bu uçakların park edecekleri alan ve thy ye yeni gelecek yeni 90 tane uçakta var bunları siz nerelere sığdıracaksınız ahl ninde ekstra genişletilmesi lazım yeni binalar körükler park alanlar için buda nereden bakılsa uçakların gelmesiyle dahil 10 yada 15 seneyi bulur uçaklarda galerideki araba gibi alınmıyor 3 4 yıl sonrasına sıra veriyorlar üretim için sadece en az buda tabi gidin araştırın inanmıyorsanız
  • uçaklar konusunda bir çok yorum yapıyorsunuz ama şunu hatırlatmada bir çok kez fayda var birincisi havalimanı alt yapısı çok eksik kaldıracak boyutta değil pistler yeniden sıfırdan yapılması gerek yapılmaz ise tam yakıt ile yolcuların dolu olduğu bir şekilde inerlerse pistler patlar daha önce geldiğinde yarı yakıt ve boş geldi istanbula çok az bir koukla test uçuşları yapıldı ikincisi ek 2 pist lazım dev uçaklar için normal mevcut trafiği alt üst etmemek için pisti hızlı terketmek bu uçaklar için kolay olmuyor diğerlerine göre
  • First class ı kullanan insanların çoğu büyük bir bölümü miles&smiles uçuş milleriyle upgrade ediyor yada direk milleriyle uçuyor ekstra thy ye bir girdi gelmiyor,bu konuda burada da defalarca yazılar çıktı hatta,comfort class ne için yapılıyor sanıyorsunuz,first class'tan kaybedilen zararı amorti edebilmek için,siz sadece first class yolcuları görüp dolu dersiniz bizde nasıl uçtuklarını biliriz fark budur sizinde biriken milleriniz var ise tavsiye ederiz denemenizi saygılarımla
  • GÖZTEPELİ'ye:ikisi de izmir'e uçuyorlar ama cidde den.yani senin A-330 ile uçma hayalin şimdilik duyuna kaldı.
  • 380 yakışır...
  • Bir arkadas 380 4 motorlu onun icin 747 daha ekonomik demis. Hadi hayirlisi. Motor bile sayamiyoruz. Iki ucakta 4 motorlu, 380 daha fazla yolcu tasidigi icin daha ekonomik. Benim anlamadigim Topcu nasil olmusta yeni renkleriyle boyanmis THY 380 modelinin arkasinda poz vermis?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu Star Gazetesi'ne verdiği röportajda; Türkiye’nin son 10 yıldır parlayan yıldızının Türk Hava Yolları’nın (THY) da dünya markası olmasına etkisi olduğunu söyledi. Topçu “THY eğer dünyada adından söz ettiren marka ise bunu iyi yönetimin sonucu olarak görmek gerekiyor. Bu açıdan THY, Türkiye’nin bölgesel ve küresel denklemde yükselmesi ile bağlantılı bir marka olma başarısı gösteriyor. Yani Türkiye bölgesel ve küresel denklemde yükseldikçe, bunun sonuçlarından biri THY’nin bölgesel ve küresel pazarda yükselmesi. Ama bu THY’nin iyi yönetilmesi, fırsat ve imkanları doğru analiz etmesi, kullanması ile doğrudan bağlantılı” dedi.

PAZARIMIZ BÜYÜDÜ

Topçu şunları söyledi: “Türkiye son on yılda daha hızlı bir ekonomik büyüme yakalayarak, AB adaylığı sürecinde atılan demokratikleşme adımları ve bütün komşularıyla, çevre ülkelerle iyi ilişkiler geliştirip bölgesinde ve küresel denklemde aktör bir ülke oldu. Her üç alandaki gelişme bize ayrı ayrı imkan ve fırsatlar sundu. Ancak hemen ifade etmeliyim ki, bu üç parametre birbirinden kopuk olarak değil, eş zamanlı işlediği zaman bu imkanlar ortaya çıktı. Türkiye ekonomik olarak güçlenip, zenginleştikçe ulaşımda hava yolu tercih edilmeye başlandı. THY olarak bu yeni talebi karşılama konusunda adımlar attık. Türkiye’nin özellikle AB sürecinde yapmış olduğu yasal düzenlemeler bir taraftan üyelik yolunu açarken diğer taraftan ülkenin ekonomik olarak gelişmesinde katkıda bulundu. Yani demokratikleştikçe zenginleştik, pazarımız genişledi.”

FIRSATLARI DEĞERLENDİRDİK

THY’nin büyümesinin ana ekseninin Türkiye’nin küresel çapta başrol oynamasına bağlı olduğunu belirten Topçu “Biz sadece bu yükselişin yarattığı fırsat ve imkanları değerlendirdik. Bunu analiz ettik ve buna uygun yatırımlar yaptık” dedi. Şu anda bütün planlarını İstanbul’un potansiyelini kullanmak üzerine oluşturduklarını belirten Topçu “Biz İstanbul’u merkez alarak Türkiye’nin potansiyelini ortaya çıkarmak istiyoruz. Bizim bütün planlarımız bunun üzerinden. Türkiye olarak çok önemli bir konumdayız. 3 saatlik uçuşlarla 35 ülkeye gidebiliyorsunuz. Dünyada böyle bir nokta yok. Ama biz Türkiye olarak bugüne kadar bu avantajımızı kullanamadık. İstanbul’un tarihi ve jeopolitik potansiyelini artırmak için elimizden ne gelirse yapmak istiyoruz” diye konuştu.
 


İki katlı uçak alabiliriz

Şu anda uçak sayılarının 142 olduğunu belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu “24 adedi geniş gövde olmak üzere 89 uçak siparişi verdik. Yıl sonuna kadar 4 adet Airbus 330-300, 5 adet 777-300 filoya katılacak. Gelecek 6 ayda kalan 15 uçağın filoya katılacak olması THY’nin konumunu ve yönetim gücünü gösteriyor. 2011’de uçak sayısı 184’e çıkacak” dedi. İki katlı uçak için de fizibilite çalışmalarının sürdüğünü belirten Topçu “Şu anda uçan tek, iki katlı uçak Airbus 380. O uçağı alıp almayacağımızı araştırıyoruz. Onun bir benzeri olan 747 yeni nesil olarak lanse edildi. O da bir yıl içinde uçmaya başlayacak. Bu ikisinden en uygununu almayı düşünebiliriz” dedi. 

1.500 kabin ekibi istihdam edilecek  

Topçu “Yeni hatlar, yeni uçaklar demek, geniş bir yelpazede istihdam demek. Aynı zamanda yıllık 70 milyon doları bulan bilgi teknolojileri ve uçuş güvenliği yatırımı demek. 2005’te pilot sayımız 900 iken bu sayı 2010’da 1.844 oldu. Hem kalite hem de THY’nin standartları açısından gelecekteki siparişlerimizi de dikkate aldığımız zaman, pilot eğitiminin ihtiyaçlarımızı karşılamayacağını düşündük ve kendi pilot okulumuzu kurduk. Şu anda Uçuş Akademisi’nde yılda 100 tane pilot yetiştiriyoruz. Kabin memuru sayımız ise 2005’te 1.847 iken 4.378 oldu. 2011’de de yaklaşık 1.500 kişilik kabin ekibi istihdamı sağlayacağız” diye konuştu.

Euroleague’de ilk maç ekimde 

Yaptıkları sponsorluklarla da THY’yi dünyaya tanıttıklarını belirten Topçu “Önümüzdeki ay Barcelona ve Manchester United futbol takımlarının oyuncularının oynayacakları reklam filmleri tüm dünyada gösterilecek. Barcelona ve Mancester United kulüplerinin sponsoru olmak bizim için bir ayrıcalık oldu ve sınıf atladık. Bu sponsorluklardan sonra dünyanın önde gelen birçok kulübü sponsorluk teklifi ile bize geldi. Aynı şekilde Yunanistan Basketbol Kulübü Moroussi takımının da sponsoruyuz” dedi.

TÖREN ÖNÜMÜZDEKİ AY

Topçu şunları söyledi: “Son dönemde iki önemli sponsorluk anlaşması daha imzaladık. İlki dünyanın en prestijli uluslararası basketbol liglerinde biri olan ve 170 ülkede yayınlanan Euroleague Basketball’un adı 5 yıl boyunca ‘Turkish Airlines Euroleague Basketball’ oldu. Önümüzdeki ay imza töreni yapacağız ve ilk maç yapılacak. Ligin dörtlü finalinin adı da ‘Turkish Airlines Final Four’ oldu. Ayrıca Almanya’da eski basketbolcularımızdan Murat Didin’in koçluğunu yaptığı Duesseldorf Giants takımının sponsoru olduk. Takımın basket sahasına bir yıllığına ismimizi verdik. Sahanın ismi Turkish Airlines Arena olacak.”

Futbol Federasyonu’nda da Denetim Kurulu Başkanı

Türkiye Futbol Federasyonu Denetim Kurulu Başkanlığı da yapan Topçu, federasyonla ilgili son gelişmeleri şöyle anlattı: “Federasyonun kaynaklarının nasıl harcandığını denetliyoruz. Son raporumuz doğrultusunda genel sekreter ve yardımcısının görevine son verildi. Olumsuz tespitlerimizi dikkate alan yönetim kurulu ilgili arkadaşlarla çalışmama kararı almış. Bu, yönetim kurulunun takdiri.” (Star)

THY DUBLEKS UÇACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sadece logo olsa iyi. Aslında isim konusunda da sorun var. Türkiye'de TÜRK HAVAYOLLARI olarak biliniyozken, dünyada TURKİSH AIRLINES olarak sunuluyoruz. O zaman Rusya da Турецкие авиалинии, Kore de 터키 항공, Japonya da トルコ航空 , Hindistan da तुर्की एयरलाइंस biçiminde tanıtılmamız gerek. Ama diğer havayolları öyle mi? Lufthansa hava-karada Lufthansa; KLM , Emirates, Quantas keza. THY gibi çift isim kullanan başka bi havayolu var mı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aynen yeni logo çok kötü çok sevimsiz hiç göze hoş gelmiyor eskisi çok daha güzel ve göze çok hoş gelen bir logo tasarımı neden değişikliğe gittiler ne güzel bir lale motiide vardı şimdi hiç o kadar güzel değil bir thy de oluyor ne oluyorsa dünyanın diğer önde gelen havayollarında hiç böyle radikal değişiklikler görmedim duymadımda böyle tasarılar ancak 3 te demiyorum artık 4.sınıf kalite low cost havayollarında oluyor yazık gerçektende thy yi çok seviyorm ama yeni logosu berbat,yere kussam daha iyi çıkar :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Su güzelim uçagin üzerinde charter sirketlerininkini çagristiran logo berbat duruyor. Bu konuda degisiklik yapilmamaliydi. Eski logo çok daha güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hızlı koşan çabuk yorulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birde yeni hangar gerek bakım için normal bakım hangarına girmesi için fazlasıyla çok büyük her ikiside ve tabi son olarak bu uçakların park edecekleri alan ve thy ye yeni gelecek yeni 90 tane uçakta var bunları siz nerelere sığdıracaksınız ahl ninde ekstra genişletilmesi lazım yeni binalar körükler park alanlar için buda nereden bakılsa uçakların gelmesiyle dahil 10 yada 15 seneyi bulur uçaklarda galerideki araba gibi alınmıyor 3 4 yıl sonrasına sıra veriyorlar üretim için sadece en az buda tabi gidin araştırın inanmıyorsanız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçaklar konusunda bir çok yorum yapıyorsunuz ama şunu hatırlatmada bir çok kez fayda var birincisi havalimanı alt yapısı çok eksik kaldıracak boyutta değil pistler yeniden sıfırdan yapılması gerek yapılmaz ise tam yakıt ile yolcuların dolu olduğu bir şekilde inerlerse pistler patlar daha önce geldiğinde yarı yakıt ve boş geldi istanbula çok az bir koukla test uçuşları yapıldı ikincisi ek 2 pist lazım dev uçaklar için normal mevcut trafiği alt üst etmemek için pisti hızlı terketmek bu uçaklar için kolay olmuyor diğerlerine göre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
First class ı kullanan insanların çoğu büyük bir bölümü miles&smiles uçuş milleriyle upgrade ediyor yada direk milleriyle uçuyor ekstra thy ye bir girdi gelmiyor,bu konuda burada da defalarca yazılar çıktı hatta,comfort class ne için yapılıyor sanıyorsunuz,first class'tan kaybedilen zararı amorti edebilmek için,siz sadece first class yolcuları görüp dolu dersiniz bizde nasıl uçtuklarını biliriz fark budur sizinde biriken milleriniz var ise tavsiye ederiz denemenizi saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
GÖZTEPELİ'ye:ikisi de izmir'e uçuyorlar ama cidde den.yani senin A-330 ile uçma hayalin şimdilik duyuna kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
380 yakışır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir arkadas 380 4 motorlu onun icin 747 daha ekonomik demis. Hadi hayirlisi. Motor bile sayamiyoruz. Iki ucakta 4 motorlu, 380 daha fazla yolcu tasidigi icin daha ekonomik. Benim anlamadigim Topcu nasil olmusta yeni renkleriyle boyanmis THY 380 modelinin arkasinda poz vermis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000