13 Mart 2018, Salı 11:13:02

THY bu adaletsizliği durdurmalı...

Türk Hava Yolları skandal bir kararı uygulamaya soktu. Kabin memurları yaz aylarında izin kullanamayacak. İzinler yaz sezonu öncesine planlanıyor ya da sezon sonuna. Bu durum kabin personeli arasında ciddi rahatsızlığa sebep oluyor.
  • Sivil havacılık artık şirketleri korumayı bıraksın,uçak sayısı ile orantılı pilot,kabin memuru, teknisyen, Dispatch çalıştırılması ile ilgili düzenleme yapmalı. Havacılık çalışanları, buna en alttaki çalışandan en üsteki dahil zamanımızın modern köleleri gibi çalıştırılıyor. Ne yaz tatili, ne Şubat tatili be bayram ne cumartesi ne Pazar ne yılbaşı ne o ne bu... Şimdide 2019 daki FTL göz diktiler...
  • zaten turkiye 8 ay fln yaz havasi var. burda en vazla bir ve 4 hafta arasi. bosver yazi. tadini cikarin.
  • Kardeş biz FTL ye isyan etmiyoruz. İşine gelince FTL işine gelmeyince TİS diyen ekip planlamacilardan ve onlara destek çıkan yöneticilerden sürekli FTL yi şirketler nasıl isterse öyle revize eden shgm den şikayetçiyiz. Gerçekten yorulduk. 18 saat mesai yapabilir alan nobetinden 16 saat uçuşa gidebilir falan böyle mesai yapiyorsa eger shgm gelsin ben hergun yaparım.
  • İnsan dayısına isyan eder mi ? :))
  • Akpli olupda işsiz mi kaldı;hamdolsun bizde işsizlik sıkıntısı yok hep bu cehape zihniyeti
  • Merhabalar Türk Havayolları kabin memuru bulmakta zorlanıyor deniliyor birazda Türk Hava Yolları kendi tanıdıklarıni değilde dışarıya dönük eleman alsa işe muhtaç ne elmalar var ama olurmu ilaa bi torpili olacak başvuruya 8,10 bin kişi vuruyor sen bunlardan içinden zaten seçmişin sececegini sonra personel yetmiyor yetmez tabi işler işin içine giren kadar ondan sonra banane aldığın kabin memurlarına bak hep kendi tanıdıkları sonradan aglamyacan personel yok diye adamı olan buraya kadar çalışır bide bi dönem deneyin bakalım adamı olmayanı alın vede sonuca bakın.
  • Yerinde bir karar siz de 6 gün kışın kullanın uludağa gidin 6 ay da mayıs ayında kullanın ister antalya ister ibizaya gidin ne de olsa az para almıyorsunuz şükredin halinize iş bulamayanlar var nankör olmayın
  • Amaaannnnnn öfffff
  • Özel havayollarında bu uygulama yıllardır var yazın izin kullandırılmaz.Biraz özel havayolllarındaki kabin memurlarının durumlarını inceleyin çok eziliyorlar.
  • 2 sene bırak izin yapmayı, denize giremedim. Açık ve kapalı havuzu olan bir sitede yaşıyorum; kapalı havuza hiç girmedim, açık havuza 5 yılda 12 kere girdim, o da çocuklarım tatile geldiğinde site dışından sanmasınlar diye. Yatı yaptığımız otelleri bile denizden uzak seçtiler. Bu sene inadına dağa tırmanmayı düşünüyorum. Hanımlar yazın izin kullanamayacaklarından endişe duyuyorlar. Özel Hava yollarında çalışan pilot ve kabin ekibi izin kullanamıyorlar. Kendi düğününe gidemeyen gelinleri biliyorum. Yok Hava İş'miş, Yok Hava Sen'miş. Konu nerelere gitti. Güneşe bakan kendi gölgesini görmezmiş. Oturup kalkıp halinize şükredin, ama halarınızı korumaya dikkat edin; THY bile olsa haklarınızı elinizden yavaş yavaş almaya çalışacaktır. Hakkınızı vermeyin, biz sarı öküzü verdik, iki yakamız bir araya gelemiyor.

Türk Hava Yolları skandal bir kararı uygulamaya soktu. Kabin memurları yaz aylarında izin kullanamayacak. İzinler yaz sezonu öncesine planlanıyor ya da sezon sonuna. Bu durum kabin personeli arasında ciddi rahatsızlığa sebep oluyor.

Türk Hava Yolları kabin personelini çıldırtacak bir karara imza attı. Yoğun geçecek sezon öncesinde alınan bu karar şimdiden tartışılmaya başlanırken, kabin memurlarını isyan ettirecek düzeye getiren uygulamanın detaylarına AirportHaber ulaştı.

THY’nin kabin personeli sıkıntısı yaşadığının kanıtı olarak gösterilen uygulamaya göre, yaz sezonundan hiçbir kabin personeline izin kullandırılmayacak. Kabin memurlarının izinleri Mayıs ayı sonuna veya sezon sonuna planlanırken, FTL’den bunalan kabin memurlarının bir de yaz tatili alamayacak olması bardağı taşıracak son damla olarak görülüyor.

"ŞİRKETİMİZ BUNU BİZE ÇOK GÖRÜYOR!"

Görüştüğümüz bazı kabin personeli “Hayatımız boyunca rapor almadık. Ama maalesef şirket bizi rapor almaya zorlayacak. Eşimiz, çocuklarımız ile yaz tatili yapamayacak olmamız bizi bu tür ahlaki olmayan yollara tevessül etmeye zorluyor. Bizler 1 ay değil hiç olmazsa ailemiz ile bir hafta dahi olsa yaz tatili yapmak istiyoruz. Şirketimiz bunu bize çok görüyor ise bize tek seçenek kalıyor. O da rapor almak” şeklinde konuşuyorlar.

Hava-İş Sendikası’nın bu konuda bir girişimde bulunup bulunmayacağı ise merak konusu oldu.

Öte yandan THY’nin kabin personeli bulmakta zorlandığı da gelen haberler arasında.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY bu adaletsizliği durdurmalı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (169)

SHGM ~ 6 yıl önce
Sivil havacılık artık şirketleri korumayı bıraksın,uçak sayısı ile orantılı pilot,kabin memuru, teknisyen, Dispatch çalıştırılması ile ilgili düzenleme yapmalı. Havacılık çalışanları, buna en alttaki çalışandan en üsteki dahil zamanımızın modern köleleri gibi çalıştırılıyor. Ne yaz tatili, ne Şubat tatili be bayram ne cumartesi ne Pazar ne yılbaşı ne o ne bu... Şimdide 2019 daki FTL göz diktiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
g ~ 6 yıl önce
zaten turkiye 8 ay fln yaz havasi var. burda en vazla bir ve 4 hafta arasi. bosver yazi. tadini cikarin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ftl ye isyan mi ~ 6 yıl önce
Kardeş biz FTL ye isyan etmiyoruz. İşine gelince FTL işine gelmeyince TİS diyen ekip planlamacilardan ve onlara destek çıkan yöneticilerden sürekli FTL yi şirketler nasıl isterse öyle revize eden shgm den şikayetçiyiz. Gerçekten yorulduk. 18 saat mesai yapabilir alan nobetinden 16 saat uçuşa gidebilir falan böyle mesai yapiyorsa eger shgm gelsin ben hergun yaparım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Someone ~ 6 yıl önce
İnsan dayısına isyan eder mi ? :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akp ~ 6 yıl önce
Akpli olupda işsiz mi kaldı;hamdolsun bizde işsizlik sıkıntısı yok hep bu cehape zihniyeti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dert ~ 6 yıl önce
Merhabalar Türk Havayolları kabin memuru bulmakta zorlanıyor deniliyor birazda Türk Hava Yolları kendi tanıdıklarıni değilde dışarıya dönük eleman alsa işe muhtaç ne elmalar var ama olurmu ilaa bi torpili olacak başvuruya 8,10 bin kişi vuruyor sen bunlardan içinden zaten seçmişin sececegini sonra personel yetmiyor yetmez tabi işler işin içine giren kadar ondan sonra banane aldığın kabin memurlarına bak hep kendi tanıdıkları sonradan aglamyacan personel yok diye adamı olan buraya kadar çalışır bide bi dönem deneyin bakalım adamı olmayanı alın vede sonuca bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesut ~ 6 yıl önce
Yerinde bir karar siz de 6 gün kışın kullanın uludağa gidin 6 ay da mayıs ayında kullanın ister antalya ister ibizaya gidin ne de olsa az para almıyorsunuz şükredin halinize iş bulamayanlar var nankör olmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesut’a ~ 6 yıl önce
Katiliyorum
yok ~ 6 yıl önce
Amaaannnnnn öfffff

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 6 yıl önce
Özel havayollarında bu uygulama yıllardır var yazın izin kullandırılmaz.Biraz özel havayolllarındaki kabin memurlarının durumlarını inceleyin çok eziliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cabinci ~ 6 yıl önce
Pegasus'ta böyle bir uygulama yok hatırlatmak isterim.
Kpt ~ 6 yıl önce
2 sene bırak izin yapmayı, denize giremedim. Açık ve kapalı havuzu olan bir sitede yaşıyorum; kapalı havuza hiç girmedim, açık havuza 5 yılda 12 kere girdim, o da çocuklarım tatile geldiğinde site dışından sanmasınlar diye. Yatı yaptığımız otelleri bile denizden uzak seçtiler. Bu sene inadına dağa tırmanmayı düşünüyorum. Hanımlar yazın izin kullanamayacaklarından endişe duyuyorlar. Özel Hava yollarında çalışan pilot ve kabin ekibi izin kullanamıyorlar. Kendi düğününe gidemeyen gelinleri biliyorum. Yok Hava İş'miş, Yok Hava Sen'miş. Konu nerelere gitti. Güneşe bakan kendi gölgesini görmezmiş. Oturup kalkıp halinize şükredin, ama halarınızı korumaya dikkat edin; THY bile olsa haklarınızı elinizden yavaş yavaş almaya çalışacaktır. Hakkınızı vermeyin, biz sarı öküzü verdik, iki yakamız bir araya gelemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000